Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-04-2009, 17:23
cigi cigi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

dilaver´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İddialarını verilecek daha ayrıntılı yanıtlar başlıgı hepten mecrasından saptıracagı için bunlara gerek duymuyorum. Bunca zamandır beni tanıyan tanıdı artık.

saygılarımla

Evey cok haklisin dilaver.
Bu site ve buna benzer siteler; bazi insanlarin egolarini tatmin ettigi bir oyuncak olmus.
Her yogurdun bir yigit yemesi vardir.

Sen bu siteye komunist rejimmi uygulamak istiyorsun? Sanalda komunist oluyorsunda, disari cikinca ne oluyor?
Sana ne benim nasil bir dille yazdigimdan. Sonra ben kendi aklimla ve pratik zekam ile yol alirim. Hic bir kaliba ve sablona hayatta bagli kalamam, onlarin iclerine sigmam. Ayni özgür ve hür bir kus gibi. Herkesin begendigini begenmek zorunda da degilim. Moralesmis ha.

Bazi insanlar cok sanslidir. Bazi insanlar ise tirnaklari ile düz betona tirmanir fakat hayatinda tek bir sans yakalayamazlar.
Bu Morales dediginiz kiside pacalarindan sans bali akan bir adam. Aclik grevide bunun kaniti. O kadar basit.

Benim baslik ici bosaltilmasi gibi bir düsüncesi ise aklimin ucundan dahi gecmiyor. Bunlar ile kafami yormam bile. Hayret yaaaa.
Sen bak kendi proletarya düzenini kurmaya.
Alt 19-04-2009, 19:08
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Mevlüt1;
Ben o cümleyi yanıtladım, o sözü sizin yada Gandhi'nin söylemiş olması yanıtımı değiştirmeyecektir.
Alt 19-04-2009, 22:51
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

cigi sen ne moralesi nede yaptığını anlamışsın ezber yapıosun okadar.. nedir yakışan devlet başkanına yakışmak nedir?? takım elbiseler içinde dolaşmak mıdır.. yada açlık grei kime yakışır bu yakışıksız yakıştırma meselesni kınıyorum. morales onurlu bir şekilde bir grev tarzı olan açlık grevini 14 işçiyle başlatmıştı bunun nedenlerini neden yaptığını anlamalısın önce ... hangi devalet başkanı bu cesareti gösterebilir??
Morales, açlık grevini “gerekli olduğu sürece” sürdüreceğini açıkladı.
Bolivyalı siyasetçi, 1998’de de koka yaprağını savunmak için 18 gün açlık grevi yapmıştı.

bu eyleme 15 işçi örgütü lideri destek verdi onun dışında 97 örgüt destek verdi latin amerikada çok ses getirdi brezilyalılar tarafından bile kutlandı..
şimdi sen bu kişiye söylediğin lafları iyi düşün bence yakıştırmayı sonra yap, kişiliğe yakışan hareketleri konuşmuyoruz amaca ulaşmak için siyasi yollara bakıyoruz... özgür kuş olmak senin olduğun kadar basit olmuyor seninki bence paçalardan akan bir bal ama morales bunu yıllardır yapıyor onun siyasi yaşamı bugüne kadar yaptıklarını eminim ki hiç bilmiyorsundur.. proletarya düzeni kurmak kolay iş değil uçmaya benzemez.

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 20-04-2009, 00:40
Yasaklandı

kızılordu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
özgür kuş olmak senin olduğun kadar basit olmuyor seninki bence paçalardan akan bir bal ama morales bunu yıllardır yapıyor onun siyasi yaşamı bugüne kadar yaptıklarını eminim ki hiç bilmiyorsundur.. proletarya düzeni kurmak kolay iş değil uçmaya benzemez.
kizilordu;

Gercek özgür bir kus olabilmeyi ve hayatta kalabilmeyi basarabilmek gercekten cok zordur. Benimki ise balmidir, isirgan otumudur bilemem artik.

Proletarya filan yok artik. Kalmadi bitti. Az gelismis ülkelerin insanlari hepsini yok pahasina toptan alip götürdüler. Onun icin satmiyoruz. Yeni ürünlerimizden var, isterseniz.
Alt 20-04-2009, 06:40
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aslında proleterya kalmadı demek pek doğru değil, proleterya ciddi bir dönüşüm geçirdi :

Proleterya işsizleşti, küçük burjuvazi de (tekniker, teknokrat) proleterleşti.

Son krizle birlikte kapitalizmin sosyalist politikaları kullanmadan bu krizlerden Friedman ve hatta Keynes modelleri ile çıkamayacağı görüldü.

Bu günden geleceğe, sosyalist akımların giderek ivmeleneceğini söylemek iyimser değil zorunlu bir öngörüdür.
Alt 20-04-2009, 19:11
Kıdemli Üye

proletarya yok artık mı??? hey gidi hey onca işçiyi yok ettin bir anda...

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 21-04-2009, 18:41
Yasaklandı

proletarya yok artık mı??? hey gidi hey onca işçiyi yok ettin bir anda...
Sevgili kizilordu;

Isci önceden vardi... Simdi ise isci gibi görünenler var.

Artik yeni yeni ufuklara dogru ve yeni görüslere dogru aciliyor insanlar. Bende bunlari savunan ve inanan birisiyim. Elbette bazi anafikirleri silip atamayiz ve bunlardan faydalanabiliriz fakat artik körü, körüne bazi seylere saplanti halinde takinilmamasinin gerektigini düsünüyorum.

Sevgili kizilordu; cigi kardesinin, tulum cekip calistigi ülkelerin ve fabrikalarin haddi hesabi yoktur. Ayrica cogu kez yönetici konumunda da bulunmustur.Dolayisi ile artik olmayacak ve gerceklesmeyecek hayallerin pesinde kosmaya calismiyorum.

Yasadigimiz Dünya yepyeni fikirlere, görüslere ve sistemlere dogru yelken acmaktadir. Kapitalizmi mi savunuyorum? Asla hayir.
Fakat su anda geldigimiz ortamdan artik geri dönüs yok. Bu geldigimiz ortami nasil yeni fikirler ile iyilestirebiliriz, esas bunlara careler ariyorlar insanlar.

Yeniliklere, yeni buluslara gereksinimiz var. Ben sadece olaylara gercekci yaklasiyorum. Olmayacak hayaller pesinde kosarak enerjimi bosa harcamam.Calisma disiplini ve bu konuda kati kurallari olanlar ayakta kalabilirler. Calisma ve is konusunda benim ürettigim fikir ve tasarimlari gelip birisi ham yapamaz. Bir insanin oldugu yerde sayarak ve hic bir yeni fikire ve gelisime ayak uydurmadan, salt kendi bildigini dayatmasi bana biraz normal gelmiyor. Bu caga ve gelisime ayakta uyduramiyorsa, hayaller pesinde kosuyorsa kendi bilir. Yapacagi en akilli is ise aclik grevidir.

Fakat sana sunuda itiraf etmeliyim; eger bende devamli Türkiye sinirlari icinde yasamis olsaydim, seninle ve senin gibi ayni görüsleri muhafaza eden arkadaslar ile belki hala ayni cizgide bulunuyor olabilecektim.

Yasadiklarim ve gördüklerim buna olanak tanimiyor kizilordu.

Sevgiler.
Alt 21-04-2009, 21:22
Kıdemli Üye

sevgili cigi onca yeni görüşe yelken açabilirsin ufukların peşinden koşabilirsin eskiyi bırakıp yeniye bakabilirsin bunlara kımse bişey diyemez ne hoş şeyler... ancak işçi sınıfı yok diyemezsin dersen ben sana şunu söylerim maden işçileri nedir?? metal sanayi işçileri nedir? demir çelik?? otomotiv? kısacası onca fabrika onca sanayi var işçiler var işçiler yok olmadı yada işçiliklerini bırakmadı unutmamak gerekirki işsizlerde işçi sınıfındandır..

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 21-04-2009, 21:57
AzinliginFeryadi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AzinliginFeryadi AzinliginFeryadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yazılanları başında itibaren okudum ve küçük bir iki katkı sunmak istedim.Benim anladığım kadarıyla konu genel olarak bugün proleterya var mıdır, yok mudur noktasında yoğunlaşmış.

Proleteryanın var olmadığını söylemek pek mantıklı değildir.Genel manada proleterya insanlık tarihi kadar eskidir.Çalışarak, emeğiyle ortaya ürün koyan herkes proleterdir.

Proleter dün vardı, bugün de var.Gelecekte de muhtemelen olacak.Tarih içinde isim ve biçim değiştirmiş olsa da her dönemin kendi proleteri vardır.Proleteri inkar etmek bir heykelin kaidesini reddetmek gibi birşeydir.Dünya proleterler sayesinde doyar, giyinir, ulaşır ve kısaca nefes alıp hayatta kalır.

Fakat günümüzde işçiler, soğuk savaş dönemi emekçilerinden farklı bir görünüm içindedirler.Burjuva ile daha fazla anlaşmalı ve içiçedirler.Bu da vahşi kapitalizmin olumsuz getirilerinden biridir.

Bugün emek dünyası kalabalık fakat başsızdır, sindirilmiştir.Tüm dünyada yok sayılmaktadır.Malum piramidin tepesi tabana değmek üzeredir.Orta direk diye nitelendirilen kesim onlarca yıl içerisinde kitleler halinde yoksullaşmış ve tabana inmiştir.Bu da kapitalizm için çöküş çanları çalıyor anlamına gelmektedir.

Son kriz göstermiştir ki dünya da iki sistemden söz edilebilir.Bunlar, emeği(insanı) esas aldığı için sonsuza kadar yaşayabilecek tek sistem ve son aşama olan sosyalizm ile çöküşü geciktirmek için her türlü yola başvurabileceğini ispatlamış, sınır tanımayan kapitalizmdir.Ve biten veya eskiyen birşey varsa o da kapitalizmin kendisidir.Sosyalizm ve kavramları eskiyemez.Çünkü dünyada hiçbir zaman iktidara gelmemiştir.Başlamamış birşeyin bitmesi veya eskimesi söz konusu olamaz.

Liberalizm gibi sistemlerse kapitalizmin yavrularıdır.Gerçek bir model değillerdir.
Dini modeller ise asla bir ekonomik sistem değillerdir.Hala ekonomik sistem gibi dayatılmaya çalışılmaktadır.Din olsa olsa kapitalizmin kullandığı güçlü bir uyuşturucu olabilir, bir ekonomik model değil...

1)A, A'dır. 2)A, B değildir. 3)A, aynı zamanda hem A, hem de B olamaz.
Alt 21-04-2009, 22:37
Yasaklandı

kısacası onca fabrika onca sanayi var işçiler var işçiler yok olmadı yada işçiliklerini bırakmadı unutmamak gerekirki işsizlerde işçi sınıfındandır..
Elbette ki sevgili kizilordu.Issizlerde isci sinifinin icindedir. Geldigimiz su andaki durumda ise, calisanlarin ve calismayanlarin arasinda cok büyük ayrismalar ve savaslar bulunmaktadir. Gittikcede bilincli olarak bu savas körüklenmektedir. Bu durumdan geri dönüsün artik cok zor olacagini saniyorum. Dolayisi ile bu geldigimiz ortami düzeltebilmek icin bir cok yeni fikirler üretilmektedir.

Benim bu konudaki düsüncelerim ve fikirlerim cok radikal. Ara sira sagindan solundan citlatiyorum fakat acik, acik yazmak istemiyorum.

Saka ile karisik ifadelerimin sanal ortamda yanlis anlasilsa bile, ortama biraz hareketlenme getirdigini saniyorum.

Örnegin: AB ülkeleri arasindaki gümrüklerin kalkmasini, iscilerin heryerde calisabilmesini, Türkiye'deki insanlar baska yorumluyorlar, bizler baska yorumluyoruz. Dolayisi ile bazi konularda anlasamiyoruz.Bunlarda bana normal geliyor.

Sevgiler.

Önerilen Siteler