Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-04-2009, 02:42
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sevgili placebo ne demek ezilmek, kabul etmiyorum biz dostuz beni anlaman kafidir özür dilenecek bi durum söz konusu değil yanlış anlamalar olabilir aramızda birbirimize anlayışa ve hassasiyete ihtiyacımız var bizler gerçekten önemli insanlarız ve birbirimizi tanıdıkça çok daha güzel şeylerimiz ortaya çıkacaktır işte bu yüzden turan dursun çok önemlidir.. turan dursunun kazanacağı en önemli duyu da en yakın zamanda şu olmalıdır burda kavga ederiz burda birbirimizi yeriz ancak kapıdan çıkarken kol kola çıkarız bunu yaymalıyız.. anlayışın için teşekkür ederim placebo..
sevgili one konuya kırılgan yaklaşmanı anlıyorum ama meselenin düşündüklerinden ibaret olmadığını anlatacağım..

sevgili azınlık ne sizinle ne başkasıyla ugrasma gibi bir derde düşecek insan değildir ataist kelimesine takılmayın yazımlarda yanlış olabilir ama önemli olan hissettiğimizdir yani ben ataistim derim tanrıya inanmıyorum ama sizce ataist dediğim için aforoz edilirmiyim?? mesela sizin "tebirk ediyorum" cümlenizi ben tebrik diye okudum ve algıladım bunlara takılıp birbirimizi kırmıyalım sizi birşeyle şuçlamıyoruz konu itibariyle tatsızlık olmuş yanlış ifadeler kullanılmış olabilir lütfen daha anlayışlı olalım hataları kabul etmek en büyük erdemdir böyle bakalım olaylara azınlık yoldaşım size karşı yanlış bir davranışta bulunmuş ise bunuda telafi edecek kapasitede bir insandır... gelin bu işi bu güzellik sayfasında tatlıya bağlıyalım azınlık yoldaşım ne içmişse kafası güzelse bizide buyur etsin hep beraber içelim kafamız güzel olsun ki kalplerimiz kırılmasın..
saygılar...

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 20-04-2009, 03:01
placebo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
placebo placebo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Anlayış gösterdiğin için ben teşekkür ederim kızılordu..Her zaman dost ve kolkola olacağız..

Sevgiler
Alt 20-04-2009, 05:01
kaancan
Üye Değil

sitenin etik değerleri konusunda site adminine yazı yazarken kimler online bölümünde kaancan iltifat msj yazıyor diye görünce dayanamadım görüşlerimi buraya yazmaya karar verdim....
-sitede en ufak argo kelimeler editlenirken,uygunsuz dil kullanmak vb sebeplerden bu sitedeki ahlak ve etik değeri çok yüksek insanlar tarafından uzaklaştırmalar yapılıyorken;
*ana avrat küfür eden,ölüm tehtidleri yazan bir manyak,hasta bir ruh nasıl etik bulunuyor ? kimin ahlak değerleri ve anlayışına göre anlamış değilim?
*olaki kayrılıyorsa bu çifte standart niye?
-hala inançlara saldırımı yoksa kişsel değerlere(onur,namus,kişisel kutsallar vs)
saldırımı önde olmalıdır konusundaki bu önemli ayrımın site tarafından yapılamıyor olması çok daha üzücü...
hele bu yüzden siteden ayrılan yazarlar ve siteye küstürülen yazarlar olması ayıplanacak bir durum...
-kişisel inanç kavramı anlamını tam olarak adında da taşıdığı gibi her zaman sorgulanbilir,yadırganabilir fakat kişilik haklarını ve onurunu zedeleyecek durumların çokta fazla eleştirilecek bir yönü olduğunu sanmıyorum...
-yaş grubu kaç olursa olsun kişi belli bir yaşanmışlık,tecrube ve bilgi birikimi sayesinde belli bir öz güven,şahsiyet ,ve karakter kazanır, önemli olan bu kişinin yaşı,mesleği,malı-mülkü değil özverisidir ve bu özveri bütün hayat boyunca sürmektedir...sanırım emeğe saygıda bu durumdan köken alan bir atasözü olsa gerek.
-şunuda unutmayın ateist olmak veya allah korkusundan arınmış olmak insanları vicdan hesaplaşmasından asla kurtaramaz,sitede birçok konuda işlenildiği gibi kişi ahlakı kişisel bilinç ile ilgili bir durumdur her ne kadar günahlar sizi sınırlayamasada vicdanınız sizi sınırlamayı iyi bilir ki bir gün bir yerde bu muhakemeyi çok net bir şekilde hatırlamak zorunda kalabilirsiniz.
-tavsiyemmi? eşit mesafede,sorumluluğunun bilincinde bir site anlayışı ile, yan cizmeden,turan dursundan aldığınız aydınlanma şevkini insanlara ulaştırma amacınızdan dönmeden yolunuza devam etmenizdir...
Alt 20-04-2009, 05:10
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

kaancan sen ne sabırsız birisin. Olay Disiplin kuruluna intikal etmiştir ve gereken de yapılacaktır. Umarım bu iletin bu konuda yazdıgın son yazı olmuştur.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 20-04-2009, 05:19
kaancan
Üye Değil

sevgili dilaver anafikir şu:

-inançlara saldırımı yoksa kişsel değerlere(onur,namus,kişisel kutsallar vs)
saldırımı önde olmalıdır konusundaki bu önemli ayrımın site tarafından yapılamıyor olması çok daha üzücü...
hele bu yüzden siteden ayrılan yazarlar ve siteye küstürülen yazarlar olması ayıplanacak bir durum...(onursal bedirhan,ben ve sayamadıklarım...)

olay karadenizli meselesi değil,site böyle durumlarda bir öncelik tespit etmelidir!
kişisel hak ve onur kavramlarımı yoksa kişisel inançlara saygımı...?

Konu kaancan tarafından (20-04-2009 Saat 06:23 ) değiştirilmiştir.
Alt 20-04-2009, 06:25
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

kaancan

anlamadıgın, anlamak istemedigin ve pek çok kişi gibi anlamak için en ufak bir çaba sarf etmedigin sorun şu :

http://www.turandursun.com/index.php...12_articleid=1

Her şey buradadır. Gerisi lafı güzaftır.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 20-04-2009, 10:05
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Kaancan, yapmaya calistigin ayrim bize yarar saglayacak bir aciklik getirmez. Kisisel degerler ile inancsal degerler birbiri ile icice gecmistir. Tanri, kutsal kitap, peygamber, bayrak, millet, hatta bazen örgüt, lider bile kisisel kutsal deger haline getirilmis olabilir. Bu yüzden böyle ayrimlara gitmek bizi cözümsüzlüge götürür.

Yapilabilecek ayrim elestiri ile hakaret arasindaki ayrimdir. Biz de bunu yapiyoruz. Her hangi bir peygamberi kiyasiya elestirebilirsin, ama "peygamberinize .." dedigin zaman küfür etmis olursun. Bir pedofile tapiyorsunuz dedigin zaman hakarete girer. Peygamberin pedofil olup olmadigini tartisman ayri bir seydir, bunu bir saldiri araci yaparak, hakaret etmek farkli birseydir. Bu konular yeterince tartisildi ve üyelerde de bir aciklik oldugunu saniyorum.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/

Konu sargon tarafından (20-04-2009 Saat 10:53 ) değiştirilmiştir.
Alt 20-04-2009, 11:35
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

kızılordu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
azınlık yoldaşım ne içmişse kafası güzelse bizide buyur etsin hep beraber içelim kafamız güzel olsun ki kalplerimiz kırılmasın..
saygılar...
Sevgili yoldaş,

Ne yazık ki (belki de ne iyi ki) dün akşam birşey içmemştim

Ama kapımız her zaman açıktır, istediğiniz zaman buyrun içecek birşeyler elbet bulunur.

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 20-04-2009, 16:38
kaancan
Üye Değil

sevgili sargon bu yazıyı olayı tam olarak anlamadan ve bilmeden yazdığını düşünüyorum sen ise bana eleştiri ile küfür arasındaki farkı anlatmışssın;sevgili sargon yeri geldiği zaman 7 yaşından 77 yaşına kadar hastalarla uyum sağlamayı bilen bir doktor olarak ben bu ayrımları çok iyi yapabiliyorum...
konuyu çok fazla ilerletmeden ve dağıtmadan;
*sizi vicdan muhakemesine davet ettim,empatiye davet ettim ben ve benim gibi keskin dili ve sert eleştirileri olan bazı yazarların başlıkları bile açılmazken(for example:vildanlar ve gılmanlar diye açtığım başlık gibi,onursalın açmaya çalıştığı bir kaç başlık gibi...)
bunlar aşırı hassasiyet ve korumacılık duygularıyla karşılanırken hatta bu yüzden biz siteden uzaklaştırma alırken ,ana avrat küfür eden ve ölüm tehtidleri savuran bir piskopat nasıl oluyorda bu sitede hala çok rahat yazılar yazabiliyor ve bu yazarın kişiliğinin insanların dikkatine sunulmasına neden izin verilmiyor?
*bakın peygamber,din vs duygular inanç kapsamında değerlendirilirse,aile ve yaşama özgürlüğü gibi değerler hiçte inanca girmez bunlar vazgeçilmezlerdir ve bunlara kast etmek kanuni olarakta suçtur(ağır tahrik,öldürmeye teşebbüs vs..)...sizde iyi bilirsinizki T.C'de dine küfür etmek diye bir suç yoktur böyle bir anlayış olsa laik olamazdık sizce?
*kişisel anlayışlar ve hayata bakışlarla,şahsi onur ve haysiyet kavramlarını karıştırmadan mutlu ve güzel yazılar yazma dileğiyle...
Alt 23-04-2009, 06:53
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

kizilordu;
sevgili placebo ne demek ezilmek, kabul etmiyorum biz dostuz beni anlaman kafidir özür dilenecek bi durum söz konusu değil yanlış anlamalar olabilir aramızda birbirimize anlayışa ve hassasiyete ihtiyacımız var bizler gerçekten önemli insanlarız ve birbirimizi tanıdıkça çok daha güzel şeylerimiz ortaya çıkacaktır işte bu yüzden turan dursun çok önemlidir.
Iste siteye yonelik gerecekten guzel hisler.
Bu siteyi bir aile yapisina benzettigimiz icin guzel
Hayali nesneleri degil, insan sevgisi asiladigi icin guzel.
farkliliklarimiza ragmen, birbirimize baglandirdigi icin guzel.
ve daha bircok sey.....

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.

Önerilen Siteler