Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-04-2009, 01:35
AzinliginFeryadi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AzinliginFeryadi AzinliginFeryadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

byspy
Yazar
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Re: Irkçılıkmı_???
Sunu söylemem lasım ki yukardaki yazıyı okuyanlar beni milliyetçi sanabilirler.Yukarda yazan o yazılar sadece bana gelen bir mailden ibaret ve soylemek istediiğim benimde bu yazıdan etkilendiğimdir..

ve so olarak ben milliyetçiliğe karsı biriyim...Yani eğer *Milliyetçilik günümüzde gördüğümüz
Milliyetçilikse ben kabul etmiyorum....

Saygılarımla...

Dilaver Bey;
İşte size bir örnek...Milliyetçiliği bir öcü gibi görenler var demiştim!

Ne demek, ''''yukarıdaki yazıyı okuyanlar beni milliyetçi sanabilirler?'',''...son olarak ben milliyetçiliğe karsı biriyim.''''Sanarlarsa ne olur?Hasta insan damgası mı yersiniz sayın byspy?Milliyetçiliğe neden karşısınız?Milliyetçi olmaktan neden çekiniyorsunuz?
(Ben bu alıntıyı sadece örnek olsun diye sundum.Yazılanları okudukça örnekler bulup getiririm.Her neyse burada konumuz bu değil.byps de üstüne alınmamalı.Zaten amacım sadece istenen örneği vermek idi.)

Milliyetçiliği nasıl algıladığım konusunda daha önce yazmıştım.Tekrar tekrar açmayayım konuyu.Bu başlık altında yazdığım ilk yazı muhattaplarını bulur umarım.Vatansever insanlarımız, ister Kürt olsun ister Türk olsun eğer gerçekten vatanseverlerse yazdıklarımı anlayacaklardır zaten.Asla art niyetli olmadığımı ve 1950'li yıllardan itibaren uygulanan baskıcı uygulamaların bilince olduğumu bilmenizi isterim.Bu politikaları tasdik etmeyerek yıllarca karşısında durduğumu, zaman zaman Kürdün kendisinden bile fazla onların hakları için mücadele verdiğimi de ayrıca belirtmeliyim.

Duygusal yazı yazdığım belirtilmiş.Duygusal olmak insani belirti değil midir?Neden duygusallık ta ifade edilmesi yanlış olan kavramlarınızın arasındaki yerini aldı?İnsan bir robot mudur?Kaldı ki yazımın büyük bir kısmı akıl üzerine kuruludur.
''Vatanınıza sahip çıkın!Milletinden soğuyup ayrılarak, kendine küçücük bir toprakta, güçsüz ve dirençsiz bir devlet kurma talebinde olanlar yanlış yoldalar.Çünkü emperyalizmin yeni hedefi ulus devletleri yönetilebilecek küçük birimlere ayırmak ve daha kolay sağabilmektir.'' dememin neresi duygusallıktır?Yanlış birşey varsa bunu belirtin de ona göre konuşayım lütfen.Nerede fikirlerimiz ayrı düşüyor?
''Bu hedefler üzerinde çalışanlar yoktur.Ülkemize yönelik böyle bir tehdit te yoktur.'' mu demek istiyorsunuz?Eğer siz emperyalizmin Yeni Dünya Düzeni'nde belirttiği hedeflerine uygun hareket eden yani ''biz ulus devletten ayrılarak yeni bir devlet kurmak istiyoruz'' diyen bu kesim gibi düşünmüyorsanız, benim için sorun yok demektir.Lafım size değildir.Tüm katılımcılara sevgiler...

1)A, A'dır. 2)A, B değildir. 3)A, aynı zamanda hem A, hem de B olamaz.
Alt 24-04-2009, 02:34
AzinliginFeryadi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AzinliginFeryadi AzinliginFeryadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

one;

''devletin paralarını servetini hazinesini hortumlamayı maskelemenin en haklı gerekçesi
insanları vatanın bölüneceğine kürtlerin devletten toprak isteyebileceklerine inandırıp
yüce duygular illüzyonu gerisinde servetine servet katma taktiklerini içerir bu taktiklerin farkında değilseniz ülke bölünecek paranoyalarını bir kenara bırakın sayın ulusalcı babacan
devlet kol kanat gerdi şefkatli elini ne zaman uzattıda o el ısırıldıki?
siz GAFFAR OKKAN gibi ülkesinin tüm insanlarına gösterdigi sevgiyi kürt insanınada
göstermekte tereddüt etmemiş bu uğurda yaşamını feda etmiş AYDINLARIN
YOKLUGUNU sorun soruşturun sorgulayın
kürt sorunuymuş korkuyormuş kürtlerin toprak istemesinden , vatanın
bölünmesinden korkuyormuş , daha çok korkarsın
kürdün yiyecek ekmeği yok , kürdün sefaletine 80 yıldan beri çanak tutmuş olan;
toprak reformunu devletin milli hainleriyle birlikte sırtsırta vererek engellemiş
olan mülki amirler poltikacılar siyasetçiler bürokratlara ve sıgınılacak son kale olarak
vatanseverlikten başka yeri kalmamış ALÇAKLARI konuşsanıza ??
sahi siz hangi azınlıgın feryadı idiniz pomakmı?? çotanakmı??
milliyetçilikmiş semte yeni taşınan esnafların soyulmamak için milliyetçi elemanların mekanına ugrayıp 10.. 15 lahmacun söyleyip tanışıklık kurduğu milliyetçilikten başka milliyetçilik yok ...!!!'' demişsiniz.
----------------------------------000-----------------------------------------

Kimsenin vatanın bölünmesi arzusunda olmadığını mı iddia ediyorsunuz?Hakikaten bunu iddia ediyorsanız size bu arzuda olanların var olduğunu ve azımsanamayacak kadar kalabalık olduklarını, çok kolay ispat edebilirim.(Siz bu kalabalığa dahil değilseniz üstünüze alınmayınız.)

Sevr haritasının neredeyse aynısı, basında elden ele dolaşıyor.Nato toplantılarında bu haritaların önlere geldiği de biliniyor.Bu haritalar hem AB hem de ABD tarafından oluşturulmaktadır.Sevr'i çizen ellerinin torunları, günümüzde Kürdistan haritaları çizmektedirler.Kurtuluş savaşında dışarıdan saldıran emperyalist güçler kadar neredeyse içeride de işbirlikçilerinin olduğunu çok iyi biliyoruz.Gerek Kurtuluş Savaşımız esnasında gerek Cumhuriyet'in ilanından sonra, emperyalist kuvvetlerin fikir babalığını yaptığı ve açıkça destekleyip kışkırtarak çıkarttığı gerici-etnisiteci sayısız isyan bunların en önemli örnekleridir.

M.Kaynak ta yıllar önce ''Kürdistan'' hayal demişti.Bugün bir tek resmen ilan edilmediği kaldı.Ve bu haritalarda Güney-Doğu Anadolu bölgelerimizin tamamı Ermenistan ve Kürdistan toprağı olarak gösteriliyor.

Onlarca yıl emperyalistler ve tetikçisi eller tarafından öncelikle Kürt düşmanlığı pompalandı, insanlar aç, sefil, işsiz ve eğitimsiz bırakıldı.Aşiretlerin eline terk edildi, cinayetler işlendi.

Ve son 7 yıldır tam tersi bir yol izleniyor.Sınırsız özgürlüklerin ve ''demokrasi'' gibi bir sihirli sözcüğün arkasına sığınılarak insanların, ulus devleti ayakta tutan her türlü kavramın içini boşaltmasına göz yumuluyor, hatta destek veriliyor.Önceden Kürdün K'sini söylemek suç kabul ediliyor ve hakaretinden dayağına kadar, dayağından ölümüne kadar her türlü yol mübah sayılıyordu.Şimdi ise ulus bütünlüğünü bozacak her türlü söylem ve eyleme göz yumulduğu gibi açık destek vermekten de imtina edilmiyor.Bu iki uygulama da yanlıştır ve haksızdır.Her ikisi de emperyalizmin hedefine uygun hareket etmek ve kendi milletinin bütünlüğüne zarar vermektir.

Irak'ın kuzeyinde kurulan ABD güdümlü uydu devletçiğinin ülkemiz sınırlarına tecavüz etmek suretiyle büyümesi yönünde planlar yapılmıştır ve uygulamaya konmuştur.Tüm bu gelişmeler karşısında, bir zamanlar M.Kaynak'ın ifade ettiği ''Kürdistan diye bir hedef yoktur.'' cümlesine hak vermek, ya gafilliktir ya da maksatlıdır.

one;

Diğer yazdıklarınızı anlamam mümkün değil.Çünkü savunduğum düşüncelerin tam karşıtını benim kendi düşüncelerimmiş gibi yazmışsınız.
Gaffar Okkan gibi büyük bir aydını, cesaret timsali bir kişiliği katleden hain elleri defalarca kınıyorum.
''Kürt sorunuymuş...'' ne demek?Bu ülkenin gerçek aydınlarının Kürtler ile hiç bir sorunu yoktur ve ''Kürt Sorunu'' diye birşey de yoktur.Ben zaten Kürt sorunu var demedim ki!
Kürt sorunu yaratılmak istenmektedir.Suni bir sorundur.O nedenle benim böyle bir sorunum yoktur.Siz o sorunu yaratanlardan sorun hesabınızı öncelikle.Ben yaratmadım o suni sorunu.Yaratılmaması için ise ellimden geleni yaptım, yapacağım da.
Eğitimden sağlığa, Ulaşımdan işsizliğe kadar bilinçli olarak geri bırakılmış ve feodallerin eline teslim edilmiş insanların, bu duruma gelmelerinin hesabını bana mı soruyorsunuz?Anlayamadım...

Siz öncelikle, ölümüne bir kaç ay kala doğu ve güneydoğuda feodal yapının bozulması için ''toprak reformunu çıkaralım arkadaşlar'' diyerek adeta meclise yalvaran Atatürk'ün milliteçilik fikrini anlamaya çalışın bence.Hepimizden çok bu konuda mücadele vermiş olan Büyük Önder'in ta kendisidir.

Son olarak; pomak ve çotanağın birçok ayrı anlamı var.Hangi anlamda Pomay veya Çotanak olup olmadığımı soruyorsunuz?Ben tanım olarak bu kavramların hiçbir anlamına girmiyorum.Kısaca;
one, o ne?

1)A, A'dır. 2)A, B değildir. 3)A, aynı zamanda hem A, hem de B olamaz.
Alt 24-04-2009, 13:16
parmis parmis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ülkemizi sevmek, ülkemizde yaşayan tüm halkları,etnik grupları.farklı düşünenleri.sağcıları,solcuları sevmek milliyetçilikse galiba bende milliyetçiyim
Hepimizin üzerinde yaşadığı; bu dünya. bu evren, bizi barındıran doyuran yaşamamızı sağlayan bu ülke hepimizin.. Herkese yer var bence.. İnsanca, kardeşçe, elele yaşamak varken kavga neden? şiddet neden?Ayrım neden? Taraf olmak taraf gibi düşünmek neden?
Kalıcı ,demokratik,özgürlükçü çözümler üretilip hayata geçirilmesi dileğiyle....

saygılar...

parmis Güneşin_kızı
Alt 24-04-2009, 13:42
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Doğru ve adil davranmak için sevgi gerekmez. Milliyetçilik, hemşericilik elbette hastalıktır, acil tedavi ister, yoksa faşizme çevirir. Tabi kimileri sözkonusu Kürtçülük oldumu onu milliyetçilikten saymıyor o da ayrı mesele, Türk milliyetçiliğini karşı çıkılması gereken bir olgu olarak belirlerken, iş Kürt milliyetçiliğine geldimi, tek savunması siz milliyetçisiniz biz neden olmayalım, ama aklına hiç bir zaman 3. alternatifi getirmiyor ve aksine baskılıyor. Diğer yanda Türk milliyetçileri de Atatürk milliyetçiliği gibi bir saçmalık uydurmuşlar, onun peşinde gezeleyip duruyorlar. Milliyetçilik, ümmetçilik, mezhepçilik bunlar hepsi toplumları geriye götüren, toplumsal barışı baltalayan insanları ayrıştıran kavramlardır, ideolojilerdir. Bunu bile bile biri savunursa elbetteki hastalıklı bir zihniyettir. Geri kalmışlığı istemenin, barışı bozmanın, ayrımı körükleyene daha başka da bir sürü şey sayılabilir. Sanki milliyet çalışılarak ulaşılmış bir makam yada tercih meselesi de böbürleniliyor.

Konu qw19 tarafından (24-04-2009 Saat 13:51 ) değiştirilmiştir.
Alt 24-04-2009, 20:36
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Başarı Ödülü 

milliyetçilik anlamında bahsettiğimiz olay vatan sevgisidir
vatanın bölünmez bütünlüğüne gösterilen hassasiyettir
evet bu bir hastalıksa bende hastayım o zaman.

"Varsan,çarp!!!"
Alt 24-04-2009, 21:00
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

-Parmis'in yazdıklarına katılmakla beraber, ilave etmek istediklerim de yok değil-

--------------------------------------------------------------------------------

Topic altına yazılan mesajlardan katılamadığım bazı noktalara işaret etmem gerekirse:

* Lozan antlaşmasındaki azınlık tanımından bihaber zat(lar), ulusun asli unsurlarından birine azınlık tanımını yapıştırıyor. Bir diğerleri de bunu görmezlikten geliyor. Sevr dayatmasını 'dışarısı' yeterince yapıyor zaten. Bir omuz da siz mi vermek gailesine düştünüz?

* Ucuz Kürt goygoyculuğu ile özgürlükçülüğe soyunanlara, başka cenahtan birileri de ayrılıkçıları yüreklendiren satırlar karalayarak dayanak noktası sağlıyor.

* Birileri içinde yeşerttiği bazı projeler için buraları verimli topraklar olarak görüyor ve tohum atma teşebbüsünde bulunacak kadar densizleşebiliyorsa, buna susmak ve seyirci kalmak kadar acıklı & alçak bir tutum olamaz...

* Toprağı sevmek, yurtseverlik, vatan-ulus-bayrak sevgisi ne zamandan beri çekinerek ifade edilecek hasletlerden oldu?

*Diğer taraftan hiç kimse Atatürk'ü sevmek, takdir etmek zorunda değildir. Bu çok doğal. Atatürk'ü seven, takdir eden ve örnek alanların varlığı kadar doğal. Mustafa Kemal'in yaptıklarını; 'Kurtuluş savaşında İngiliz muhaberatı & belgeleri' nden de okuma şansı bulan biri olarak Mustafa Kemal'e ve silah arkadaşlarına (savaştan sonraki Fevzi Çakmak'ı bütünüyle tenzih ederek) muhabbetim çok derindir. Ortaya karışık laf salatasından başka bir şey koyamayanlardan etkilenip sarsılmayacak kadar derindir.

Siteyi tanımakta zorlanıyorum..

Geçenlerde de yazmıştım: Samimiyetten uzak, yapmacık, maskeli yazılar karalamayı maharet addedenler, önce word de bir boş sayfa açıp lafı sulandırmadan, fazlaca dolandırmadan i ç t e n l i k l i 2 satır nasıl karalanır antremanını yapsınlar.

Soyut, içtenliksiz laf salatası okumaktan karnıma ağrılar giriyor. Söyleyecek bir sözünüz varsa söyleyin ve arkasında durun. Söyleyecek omurganız yoksa, hiç elleşmeyin 'tek durun'. Hele söylemek arzusunda olupta, sarih bir dille yazma konusunda ikircikli iseniz ve lafı dolandırıp duruyorsanız; hala özsaygınızı nasıl koruyabiliyorsunuz doğrusu bunu da bilmek isterim.

‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’

''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. ''
Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)
Alt 24-04-2009, 21:40
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Dogrudur sevgili mutezile

Site artık tüm düşüncelere açıktır. Hiç bir görüş engellenmiyor ve bir görüş dayatılamıyor.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 24-04-2009, 22:38
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

dilaver´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Dogrudur sevgili mutezile

Site artık tüm düşüncelere açıktır. Hiç bir görüş engellenmiyor ve bir görüş dayatılamıyor.

saygılarımla

O 'ARTIK' kelimesiyle geçmiş hakkında bir hüküm vermiş olmadın mı şimdi sevgili dilaver?

‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’

''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. ''
Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)
Alt 25-04-2009, 13:33
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Mutezile´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
* Ucuz Kürt goygoyculuğu ile özgürlükçülüğe soyunanlara, başka cenahtan birileri de ayrılıkçıları yüreklendiren satırlar karalayarak dayanak noktası sağlıyor.
Alternatifin Türk goygoyculuğu mu?

* Toprağı sevmek, yurtseverlik, vatan-ulus-bayrak sevgisi ne zamandan beri çekinerek ifade edilecek hasletlerden oldu?
Çünkü bütün alçaklıklar vatan-ulus ve bayrak sevgisi altında yapılır. Gerek Türkiye'de, gerekse dünyanın diğer ülkelerinde militarist, faşist yönetim şekillerinin (devlet biçimlerinin) dayanağı vatan, millet, bayrak ve dindir.

Ben milliyetçilik(millet) yerine halkçılığı tercih ederim, çünkü herkesi ayrımsız kucaklar, vatan doğduğumuz, yaşadığımız, doyduğumuz yer bunu savunmak zaten kendini savunmaktır.

Bayrak semboldür, sembollerle, ikonlarla nereye varılacaksa.
Alt 25-04-2009, 18:37
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Bence, Turkiyede yasayan toplumun en buyuk sorunu, kavramlar ustundeki karmasa ve iktidarlarin bu karmasadaki tutarsiz ve cikarci politikalari ve bu karmasayi cozumluyecegi yerde bu karmasayi; kullanmasi ve korumasidir.

Bunun nedenlerinin neler olduguna cok degindik. Ama kisaca bu amerikan idealizmi ve onun istemi dogrultusundaki iktidar uygulamalaridir.

Bir kisinin , oncelikle uzerinde dogdugu bir cografya vardir. Kisinin bu cografyayi sevmesi, gayet dogaldir ama, bunu dile getirmesi ise; 18. yuzyilin bir dusunce ve davranisidir. Vatanseverlik, ya da yurtseverlik.

Bir kisi uzerinde dogdugu cografyadan dolayi bir ad alir bu VATANDASLIKTIR. Turkiye sinirlari icinde dogan her kisi TC VATANDASIDIR.

Fakat bir de bir kisinin; tarihsel olarak, geldigi bir koken vardir. Bu koken onun dini-milli kokensel yapisini ve bu kokenin kultur, anane, gelenek, ahlak v.s. yapisini belirtir.

Kisinin bu kokeninin ne oldugunu, kisi; kisisel olarak dile getirebilmeli ve o kokeninin yasam ve iliskisini surdurebilmelidir.

Bugun Turkiye de; kim ne derse desin, herkesin iradesinden bagimsiz olarak; dile getirilen, cesitli milli-dini kokenler vardir. Bunlardan biri de Kurt kokenidir.

Kendisine Kurt diyen bir kisinin; bir kurt gibi yasayabilmesi onun en dogal hakkidir ve Kurt oldugunu da dile getirebilmesi onun en dogal ozgurlugudur.

Bu baska kokenler icinde gecerlidir. Bence sorun; bu koken hak ve ozgurlugunu; sanki ulkeyi bolmek, veya parcalamak olarak algilama ve uygulamadir.

KOKEN KISININ KISISEL HAK VE OZGURLUGUDUR.

Eger ulke ve yonetimi vatandasina, bu kokenden gelen hak ve ozgurlugunu saglamiyorsa; onun hak ve ozgurlugunu elinden aliyor demektir. Bunu ne nedenle yaparsa yapsin; bu bir insan haklarini ve ozgurluklerini ihlaldir.

Sorunun bir ucu da; hem ulke iktidarlarinin, hemde bu kokensel hareketi politikaya ve mucadeleye tasiyanlarin; bu kisisel hak ve ozgurlukleri; ulkenin bolunmesi ve parcalanmasi yonunde yonlendirmeleridir.

Hem hukumet ve yonetenler bu konuda; kisisel hak ve ozgurluklerle; bu hareketi yonlendirenlerin amac ve cikarlarini biribirine denk tutmakta; hem de bu kokeni yonlendirenler, hukumetin bu denk tutusunu sadece kokensel hak ve ozgurlukler mucadelesi olarak lanse etmektedir.

O zaman sorunun cozumu aciktir. Basta, TC'nin birligi, butunlugu ve uniter yapisinin korunmasidir. Bu konuda herhangibir hareket, bu birlige ve onun butunlugune yonelik ters bir harekette bulunursa; buna izin verilmemelidir.

Ikincisi ve en onemlisi; TC'nin vatandaslarinin kisisel temelde; koken hak ve hurriyetlerini mutlaka tanimasi ve bunu bir boluculuk hareketi olarak algilamamasidir.

Eger TC vatandaslarina bu hak ve ozgurlukleri tanirsa; o zaman zaten ulkeyi bolmek icin, kokenselligi kullanan hareketler halktan destek bulamayacak ve halki orgutleyemeyeceklerdir.

Iste burada TC'nin izlemesi gereken politika; farkin farkina varmak; ne bu farklari birbirinden ayirmak ne de koken olarak bir farki digerlerine ustun kilmak, ne de herhangibir farki gozardi etmek.

Iste bu farkin farkina varmadan; uygulanan her politika; AYRIMCIDIR, CIKARCIDIR, BOLUCUDUR VE BUTUNU PARCALAMAYA YONELIKTIR.

Dolayisiyle, bu ister Turk, ister Kurt adi altinda yapilsin, fark etmez. Iste bu AYRIMIN ADI MILLIYETCILIKTIR. BU MILLIYETCILIKTE; HALKIN VEYA HAK VE OZGURLUGUNU ISTEYEN KISININ DEGIL; BU KONUDA MUCADELE VEREN HAREKETLERIN VE YONETEN IKTIDARIN POLITIKASININ VE BU POLITIKAYI HEM YONETIM KADROSUNA HEMDE MUCADELE VEREN HAREKETE DESTEK VEREREK VE HUKUMETLE BU HAREKETIN CARPISMASINI ELLERINI OVUSTURARAK SEYREDEREK UYGULAYAN AMERIKAN IDEALIZMININDIR.

Gerceklerin farkina varmak ile; dogrulari inanarak savunmayi lutfen, biribirine karistirmayalim. Gerceklerin farkina varirken; inanilan dogrularin yanlislanmasi icin mucadele edelim ve bu mucadeleyi de TC vatandasligi ve ulkenin birligi, beraberligi ve uniter yapisinin ve de butunlugun korunmasi; farklarin esitligi, cesitliligi ve ahengi temelinde verelim. Bu mucadelede; mutlaka kokensel farklarin, birligi gerekir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Önerilen Siteler