Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-04-2009, 03:27
AzinliginFeryadi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AzinliginFeryadi AzinliginFeryadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Erbakan ölmüş ve cennete gitmiş...
Meleklerin karşısında, cennet kapısında dururken arkasında saatlerle dolu çok büyük
bir kapı görmüş ve sormuş: 'Bu saatler ne böyle?'
Melekler cevap vermiş: 'Bunlar yalan saatleri.Dünya'daki herkesin bir yalan saati
vardır.Kişi her yalan söyleyişinde saatteki ibre hareket eder.'
Erbakan: 'Ooo, peki bu kimin saati?'
Melekler cevap vermiş: 'Bu ATATÜRK'ün saati...İbre hiçbir zaman oynamadı, yani hiç
yalan söylememiş.'
'İnanılmaz' demiş Erbakan. 'Peki bu kimin saati?'
Melekler cevap vermiş: 'Bu Nazım Hikmet'in' saati. İbre iki kez hareket etti, yani Nazım
tüm yaşamında sadece iki kez yalan söyledi...'
Erbakan dayanamamış ve sormuş: 'Peki tayyibin saati nerede?'
Melekler cevaplamış: 'tayyibin saati azrail'in ofisinde, azrail onu
vantilatör olarak kullanıyor.'

1)A, A'dır. 2)A, B değildir. 3)A, aynı zamanda hem A, hem de B olamaz.
Alt 01-05-2009, 13:12
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Okullardan resimlerini kaldırmak istiyorlar,AB de bunu yapınız diye dayatıyor.
Neyseki hala yargıyı tümüyle ele geçiremediklerinden şu an için başaramamaktalar.
Seni ve düşüncelerini kurduğun cumhuriyeti tasfiye etmeye uğraşıyorlar.
Cumhuriyet 01.05.2009
Milli Eğitim Bakanlığı’nın itirazını reddeden Danıştay, özel okullardaki köşeyi zorunlu kıldı

Atatürk köşesi kalacak
ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği’nde, özel eğitim kurumlarında Atatürk köşesi oluşturulması zorunluluğunu kaldıran düzenlemesinin yürütmesinin durdurulmasına yapılan itirazı reddetti.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), 8 Mart 2008’de yürürlüğe giren MEB Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği’ndeki söz konusu düzenlemenin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay’da dava açmıştı.

Davayla ilgili ilk incelemesini tamamlayan Danıştay 8. Dairesi, söz konusu düzenlemenin yürütmesini oybirliğiyle durdurmuştu.
Davalı MEB, dairenin kararına itiraz ederek, yürütmenin durdurulması kararının kaldırılmasını istedi. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, itirazı reddetti.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 24-05-2009, 17:34
kuranyeter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kuranyeter kuranyeter isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

http://w9.gazetevatan.com/Annesinin_...39931/7/Manset

ilginç.

Ölüm her aklına geldiğinde Ah edip vah edip inleme Bu halinle tanrıyı incitmiş olacaksın Ecel kapını çaldığı zaman Evi telaşa verme O geldiği zaman Sen gitmiş olacaksın...
Alt 24-05-2009, 17:50
selanikli selanikli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart açıklarmısınız?

[quote=kuranyeter;180212]http://w9.gazetevatan.com/Annesinin_...39931/7/Manset

Haberi okudum sayın kuranyeter;

ilginç olanın ne olduğunu anlamadım. Açıklar mısınız?
Bekliyorum.
Alt 26-05-2009, 02:39
AzinliginFeryadi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AzinliginFeryadi AzinliginFeryadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yav bırak Mustafa abi yaa, sen mi kurtarıcan memleketi Allah aşkına!
- Ama işgal zırhlıları...
- Boşver şimdi sen işgal zırhlılarını filan... Gün gelir, memleketin malını mülkünü tapusuyla İngiliz’e satar bunlar.
- Yok canım!
- Yeminle söylüyorum, İngiliz vatandaşı bakan bile getirip koyarlarsa şaşma.
- Ama ahval ve şerait...
- Güzel abim yaranamazsın... Bak şimdi binicez bu dandik gemiye, taaa Samsun’a gidicez, savaş, boğuş, kendimizi paralayacağız, diyelim becerdik, devrim mevrim, anlata anlata dilinde tüy bitecek, sonra sen kahırdan ölücen, önce biraz ağlıycaklar, sonra gene "Son Osmanlı Padişahı" diye pankart açacaklar, mezarında dönücen.
- Saltanat kalsın diyosun yani...
- Alışmadık kıçta don durmaz abi, egemenlik megemenlik vereceğine, iki çuval kömür ver, daha iyi... Aha buraya yazıyorum, açlıktan nefesleri kokarken padişahlarına saltanat uçakları alırlar, bu gemiyi de jilet yaparlar, söylemedi deme.
- Efkárlandım be...
- Yakma o cigarayı gözünü seveyim, yarın öbür gün belgesel yaparlar, keş gibi gösterirler seni haberin olsun.
- Hal çaresi nedir peki?
- Al padişahın kızını, yırtalım.
- Millet ne olacak?
- Onlar da ulemaya sorsun artık ne olacaklarını, bize ne, kendi düşen ağlamaz.
- Laik olmasınlar mı, birey olmasınlar mı, kendi lisanları olmasın mı, şıhlara şeyhlere mi bırakalım kaderlerini?
- Bak ne güzel söylüyorsun, kader der geçerler, takalım takkemizi bakalım dalgamıza, iş çıkarma başımıza...
- İyi de, yazık olmaz mı?
- Asıl bu yaptığını yaparsan yazık olur... Bazıları sana inanacak, etkilenecek, senin fikirlerini yaşatmaya kalkacak, hayatları kayacak, evleri basılacak, içeri tıkılacaklar, kimine saçını örtmediği için fahişe diyecekler, kimine milletin malını Arap’a satmayın dediği için komünist diyecekler, kimine Ne Mutlu Türküm Diyene dediği için faşist diyecekler, darbeci diyecekler... Yorma ahaliyi, kula kulluk edelim, rahat edelim.
- Yok arkadaş, ben bi deniycem.
- E sen bilirsin.

19 Mayıs 2009
YILMAZ ÖZDİL

Yılmaz Bey'in diline-kalemine sağlık. Ne kadar da güzel ironi yapmış. Olay aynen budur

Ah Atam canım Atam! Norveçlilerin dediği gibi ''Mustafa Kemal gibi düşünüyoruz''. Merak etmeyin, sizi utandırmayacağız. Bu kara bulutlar da dağılacak.Size söz veriyoruz!..

1)A, A'dır. 2)A, B değildir. 3)A, aynı zamanda hem A, hem de B olamaz.
Alt 01-06-2009, 19:27
brakisefalp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
brakisefalp brakisefalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Medeni Bilgiler ve Atatürk'ün El Yazıları - A. Afetinan

isimli kitapta Ata'mızın kendi el yazısı ile din-toplum ve sosyal yapı hakkında yazdıklarını her Türk vatandaşı okumalıdır.

Böyle bir insanın kurduğu devlette ve onun ideolojisi altında yaşamaktan onur duyuyorum.
Alt 10-06-2009, 18:31
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Duygulanmak istiyorsanız
TIKLAYIN http://ozgurbeyin.yetkinforum.com/po...-koesi-t23.htm

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 04-07-2009, 02:29
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Bugun Turkiyede; yerlesmis bir ATATURKSELLIK mevcuttur. O kadar gercekdisidir ki; ya Ataturk "yanlisi", ya da Ataturk "karsiti" bir yanasim hukum surmektedir. Ataturk ile ilgili her haber Bu ATATURKSEL inancsal dogrusuna dayanmaktadir.

Ataturk "karsitlari" kendi dogrulari temelinde; Ataturk'u; Brititanya ajani, Yahudi kokenli, Selanik kokenli Sebatayci ve mason yapmakta; bununla ilgili, kendine gore, videolar, belgeler v.s. sunmaktadir.

Genelde bu kesim Turancilar ve dini kesimdir. Yine onlarin inandiklari dogrular temelinde; Bugunku laik ve Ataturk Milliyetcisi veya Ataturk "takipcisi, savunucusu" kesim; ayni Ataturke ilistirilen sifatlarla suclanmaktadir. Bu kesim daha da gerilere giderek; Osmanlinin "cokertilmesi" icerikli bir ic mucadeleden bahsetmektedir. Ayrica, Ergenekon'u da; bu kokenin bir "temizligi" olarak algilamaktadir.

Soylenen butun bilgiler tarihsel olarak gercektir. Fakat bu tarihsel gercegi olusturan sifatlarin, Ataturk ve Osmanli ve de Turkiye ile ilistirilmesinin temeli ise Ataturk "karsitliginda" yatmaktadir.

Yine bu kesim; Ataturk "taraftari" olarak baktigi kesimi; son asamada; ulkeyi Israillilere "peskes cekecek" bir grup olarak gormekte ve Tum ulkenin herturlu idaresinin onlarin elinde oldugunu savunmaktadir.

Ataturk "taraftari" kesim ise; hem kendi icinde ortak bir "Ataturk'culuk" te birlesememekte, ve yine obur kesime gore; dinsiz, ateist, komunist, v.s. kisaca "solcu" damgasiyla damgalanmaktadir.

Bu kesim de; sanki sozlesmis gibi; neredeyse ayni sifatlarla; gunumuz iktidarini "suclamaktadir"

Sonucta Ataturk'e, ve tarihe her turlu, bir disaridan bakis acisi ve notr algi uygulanamadigindan da; neyin ne oldugu, bilinememekte ve tarih tum gercekleriyle ortaya konamamaktadir.

Iste ulkenin; toplumsal-siyasal ve hatta sosyal bu bolunmuslugu, ne gecmisi gercekleriyle ortaya koyabilmekte; ne de gelecege dair bir "isik yakabilmekte" veya tutarli bir acilim getirebilmektedir.

Iste ta Osmanlidan itibaren; tarih olarak; 1700' lerde baslayan bu durum; bir turlu, tum gercekleriyle ortaya konamamaktadir.

Bilhassa; 1980 sonrasi; bu kutuplasma, bolunme ve karisiklik, daha da icinden cikilmaz bir hal almakta; yeni ve gelecek nesillere; gercekler aktarilamamaktadir.

Site yazarlari olarak ve ATATURKSEL yanasmamayi, yada tarafin gozuyle bakmamayi basarabilecek bir yazarimiz var mi? Varsa; lutfen; bu yazilanlara, bir acilim, katki, bilgi ekleme ve icerik getirsin.

En azindan; 1700' lerden bu yana; Osmanli cokusu, kurtulus savasi ve TC Ataturk donemi ve sonrasini; belkide, faili mechul cinayetleri, Askeri darbeleri, idamlari, tutuklamalari, operasyonlari, PKK, Asala ve benzeri terorist hareketleri v.s. kisaca;

Tarihi gercekci olarak algilayabilmek; tum tarihin yasanan zincir halkalarini yerli yerine oturtabilmek ve emin bir sekilde "Bugune kadar bu olmus" ve "gelecek icin nasil bir Turkiye, tum ulke halkini kucaklar ve ona layik oldugu yasam ve iliskiyi sunar?" sorusuna caga uygun bir cevap bulabilmek ve de Tum ulkenin butunlugunu tehdit eden "tehlikeleri" kalem kalem ortaya koyup, tedbir alabilmek icin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 04-07-2009, 02:50
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

evrensel-insan Diyor ki
Site yazarlari olarak ve ATATURKSEL yanasmamayi, yada tarafin gozuyle bakmamayi basarabilecek bir yazarimiz var mi? Varsa; lutfen; bu yazilanlara, bir acilim, katki, bilgi ekleme ve icerik getirsin.
Bunu senden bekliyoruz, ama

evrensel-insan Diyor ki
Sonucta Ataturk'e, ve tarihe her turlu, bir disaridan bakis acisi ve notr algi uygulanamadigindan da; neyin ne oldugu, bilinememekte ve tarih tum gercekleriyle ortaya konamamaktadir.
benden de umut yok mu diyorsun, yoksa ben bu isi yaparim mi diyorsun, anlayamadim.

En azindan; 1700' lerden bu yana; Osmanli cokusu, kurtulus savasi ve TC Ataturk donemi ve sonrasini; belkide, faili mechul cinayetleri, Askeri darbeleri, idamlari, tutuklamalari, operasyonlari, PKK, Asala ve benzeri terorist hareketleri v.s. kisaca;
Bu cümle beni fena halde sarsmis durumda

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 04-07-2009, 03:04
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger sargon;

Yaw, TD Sitesi; disaridan bakis acisi ve notr algi yanasiminda, bu kadar mi, "caresiz" Ergenekon'u da cozecek olan, bu yanasimdir. Neyse; bekleyelim bakalim gelecek cevaplari.

Ben Ataturk'ten ziyade; yukarida sayilan ve tarihi degistiren sifatlari aciklayabilirim. Tabi birde, tarihin ve olanlarin isiginda; zincirin halkalarini baglayan aciklayici mantik yurutebilirim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Önerilen Siteler