Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-04-2009, 17:16
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

''bu ıspazmoz dolu hezeyan'' sonrasındaki hissiyatlarını hiç merak etmiyorum.

Gerçi bize değil ama olsun. Biz de zaten istendiği şekliyle yazmıyoruz.

Bu hezeyan iki yönü ile yanlış iki yönü ile doğrudur.

Doğruları ile başlayalım da önce sinir katsayımız artsın.
1. Sözü edilen şey (Kürdistan) bir coğrafyanın adı ise doğrudur. Tarihi biraz karıştırdığımızda İran Kürdistanı, Irak Kürdistanı lafızı her daim karşımızdadır.
Osmanlıda da aynı bölge birkaç değişik şekliyle bile yine Kürdistan olarak belirlenmiştir. Bir zamanlar Kürt lafı bile kavga ve linç girişimlerine gebe idi bu coğrafyada. Şimdi devlet eli ile Kürt kanalları açılabilmekte belki gelecekte Enstitüler kurulacak devletler bunların varlığı ile değil yokluğu ile zaafa uğrar.

2. Sözü edilen şey, üstünde yaşayan insanların tercihleri ise yine doğrudur. Gönlünüzden geçti diye oy verilmemiştir bu bölgede. Belki zorla ama ırksal oy toplanmış bu da ezici olarak DTP sempatisi olarak görülmüştür. Bu bölgede yaşayan insanların tercih sınırları bunlardır.

Yanlışları;
1. Sözü edilen şey yeni bir oluşum ise yanlıştır. Hiçbir yeni oluşum oyla olmaz kanla olur.
Kürdistan diye bir ülkenin varlığı oluşturulsa dahi Türkiye Cumhuriyeti'nin bu oluşuma bir karış katkısı olamaz. Bu yüzden sınır belirlenmesi baştan yanlış. Bu yanlışın kastı buysa, hukuki boyutu da derhal işletilmelidir.

2. İnsanların siyasi tercihleri her daim değişgendir. Bu yüzden buna sınır demek yanlıştır.
Dün AKP ve daha geride iktidara verilen oylara bakınca, -Burası bu partinin sınırıdır ya da coğrafyasıdır denemez. Bir dönem için alınan oylar hemen ertesinde tersyüz olabilir.
Antalya, örneği herkese ders olmalıdır.
Alt 30-04-2009, 17:27
Akhenaton
Üye Değil

Harita çizecek adam daha doğmadı diye biliyorum.
Alt 30-04-2009, 19:05
byspy byspy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sayın evrensel sizin yazıyı ortaya bıraktığınızın farkındayım,benim yaptığım beni de kapsayan bölümünü alıp evet tartışmalar gereksiz demek ti ve yine içinde bulunduğum durumu ifade edip size hakvermemdi.

inanın sevgili evrensel ben sizi bişeyin yerine koymaya çalışmıyorum böyle anlaşıldı ise affola ama anlamadığım şey başlık kürt sorunu değilmi madem ki görünen köy klavuz istemiyor tabiki görene siz gören insan bu başlıkla nasıl bir bağ kurmam sizin için uygun olurdu acaba?

Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...
Alt 30-04-2009, 21:03
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger byspy;

... sizi fasist yerine koysam hos olur mu?- byspy-

Bu konunun sakasi bile yapilamaz. Hele benim gibi; tum insanlari bir birlik beraberlik ve butunluk icinde tutmak isteyen, bir dusunceye, yapilabilecek en buyuk "saygisizlik"tir. Ama, en azindan boyle bir niyetiniz olmayisini aciklamaniz icin tesekkur ederim. Ustelik dediginiz gibi, sizin nickinize yonelik hicbir ima da yoktu.

Sizin bu basligi acmaniz, sizi olanlardan sorumlu tutmaz. Cunku baslik; site yazar ve uyelerine acilir, herkeste kendi dusuncesini belirtir. Ustelik konuda da "alinacak" bir durum yok. Cunku yazdiklarimin hepsi gercek.

Benim o yaziyi yazmamdaki nedeni de, yine alinti ile vereyim.

Benim o yaziyi yazmamdaki amac;"Bir arpa boyu" yol alamadigimizi belirtmek icindir. -e.i.

Umarim, mesele acikliga kavusmustur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 30-04-2009, 21:31
byspy byspy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

mesele açıklığa kavuşmuştur sayın evrensel benim ordaki deyimim size değildi tahmin ettiğim gibi yanlış anlaşılma olmuş tekrar affola

Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...
Alt 30-04-2009, 21:52
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

* Türkiye üzerinde değişik emelleri olan 'Batının', emperyalist düşüncenin, muhtelif harita çalışmaları gerçekten de, daha genç cumhuriyet vücuda gelmeden başladığı bilinen gerçektir. Arkadaşların bu konuya işaret etmesi de son derece isabetlidir.

* Bir kaç belediye başkanlığı almakla 'toprağı alıyor almak' sanrısı hezeyan kelimesinin haricinde ancak başka bir kelime ile ifade edilir ki; ben onu söylemiş olmaktan şimdilik imtina ediyorum.

* Büyük Millet Meclisi önünde TÜM MİLLETİN vekili sıfatını alanlar anlaşılan kendilerini tüm milletin değil; belli bir cenahın vekaletini almış olarak mütalaa ediyorlar.

* Yine; Büyük Millet Meclisi önünde haysiyet ve onur yeminini vatana, üniter devlete, cumhuriyete sadakat ve bağlılık temelinde etmiş olanlar, bu yemini etmemiş mi sayıyorlar?
Burada da söylenecek asıl sözleri şimdilik telaffuz etmeyelim.

ALINTI 1:''1. Sözü edilen şey (Kürdistan) bir coğrafyanın adı ise doğrudur. Tarihi biraz karıştırdığımızda İran Kürdistanı, Irak Kürdistanı lafızı her daim karşımızdadır. ''

Bu cümleyi yazan arkadaş, alevi, çerkez, ermeni vs vs asıllı vatandaşların ekseriyet teşkil ettikleri 'coğrafya' ile ilgili adlandırma önerileri var mıdır?

Ben hemen Tunceli için bir öneride bulunarak başlangıcı yapayım ki hayal gücünü çalıştırması kolay olsun (Alevistan?!)

ALINTI 2.''Onemli olan; bu Anadolunun yapisinin korunmasidir. Bu da cok aciktirki; mikroayrimciliga karsi; antiayrimciliktir ama bir sartla; Anadolunun tum farklarinin farkina varmak sartiyla. ''

Bu farkların farkına varmanın somut tezahürü nedir?

‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’

''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. ''
Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)

Konu Mutezile tarafından (30-04-2009 Saat 22:38 ) değiştirilmiştir.
Alt 30-04-2009, 22:18
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger Mutezile;

Cok basit. Kisilerin kendilerini nasil tanittigini dinliyerek. Bu isin ben istatistiki bilgileri oldugunu da biliyorum. Ama konu toplumsal degil; kisisel olarak ele alinirsa; bu farklarin farkina varmanin hak ve ozgurluklerle ve bu hak ve ozgurlukleri koruyup, kollayacak olan; sivil ve kanuni kuruluslasrla da desteklenebilir.

Ilginctir, dun gece; Kanal B'de; Hatay ve Antakya daki; her turlu dini kokensel mozayigin, yillardir nasil bir arada; birbirlerine saygi gostererek beraberce ve huzur icinde yasadiklarini, goruntuleriyle anlatiyordu. Sayginin duzeyi oyle buyukki; birbirlerinin dini gun ve bayramlarini kutluyorlar. Museviler, hristiyanlar, sunniler, v.s. Hatta, bir ara can sesi ile, ezan sesi biribirine karisti.

Iste Anadolunun gercegi budur. Bu gercek herkesin iradesinden bagimsizdir. Her farkin kendi farkini korumasi da; baska farklari koruyup kollamasindan gecer.

Su anda; cogu kendisine aydin diyen kesimde bile olmayan bu bilinc; tarihin gercekleri temelinde Anadolunun yasam sarti olmus. Avrupa'da insanoglu bu bilince ulasabilmek icin; en az 300 yil harcamis. Halbuki, Anadolumuz, bize bu bilinci dogal olarak sunuyor. O acidan, bunun bilinc bile olmasinin bir geregi yok, Anadolu'da bu yasamin bir gercegi olmus, ta 1960'lara kadar.

Ne olduysa; bu dogal bilinc 60 ihtilali ile gerilemeye baslamis. Bugun artik, yeni nesilde, ben bu dogal bilincin oldugunu goremiyorum. 1970 dogumlular ve sonrasinin, bu bilinci yeniden kazanmasi ve oncesinin de bu bilinci hatirlamasi gerekiyor.

Somut tezahurmu? "Kardesim hangi milli-dini kokene aitsin, sen? sorusu bile yeterli. Aslinda, o na da gerek yok. Kisilerle, bir arada bulun yeter. Bu konuda bana; bir ornegini de; mhmd, arkadasimiz verdi. Kendi yasadigi yer.

O gunlerde; antiayrimcilik, kendi kendine tezahur ederken; tarih bizi geri goturmus, artik bunu bizim telafuz etmemiz gerekiyor.

Aslinda; bunun bir bilinc degilde; dogal bir tarihi birikim oldugu da ortaya cikiyor. Nasil mi? Eger bu bilinc bilincli olarak yerlesmis olsaydi! o zaman, soros'un mikroayrimciligi Turkiye'de "ekmek bulamazdi"

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 30-04-2009, 23:23
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sol milliyetçi olamaz, enternasyonalisttir de ondan. Elbette ki teorik olarak bu böyledir, uygulamada yani yaşamda yani pratikte milliyetçi, yayılmacı sosyalist yapıların örnekleride vardır.

Temel tanımlardır bunlar. Siz temel tanımları bilmiyorsunuz ve hayallerinizdeki yada kulaktan dolma bilgilerle tartışmaya çalışıyorsunuz. Sıkıntımız burada başlıyor.

Dilaver sizlere temel tanımları öğretsin, sonra ben hem milliyetçiyim hem de solcuyum diyin, çünkü kendi kendinize bir şeyler okuyup öğreneceğiniz yok. Hoş oda oportünizmi anlatır ya, gene de hiç yoktan iyidir.

Bakın arkadaşlar konuşma dilinde her baskıyı, şiddeti faşizmle adlandırıyorsunuz ki bu yanlıştır. Faşizmi kapitalizmle ilintilendirmek zorundasınız, bunun aksi doğru değildir.

Kürt milliyetçiliği için şovenist demek doğru olur, ama faşist demek gereksiz misyon yüklemektir.
Alt 30-04-2009, 23:32
Akhenaton
Üye Değil

qw19´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sol milliyetçi olamaz, enternasyonalisttir de ondan. Elbette ki teorik olarak bu böyledir, uygulamada yani yaşamda yani pratikte milliyetçi, yayılmacı sosyalist yapıların örnekleride vardır.

Temel tanımlardır bunlar. Siz temel tanımları bilmiyorsunuz ve hayallerinizdeki yada kulaktan dolma bilgilerle tartışmaya çalışıyorsunuz. Sıkıntımız burada başlıyor.

Dilaver sizlere temel tanımları öğretsin, sonra ben hem milliyetçiyim hem de solcuyum diyin, çünkü kendi kendinize bir şeyler okuyup öğreneceğiniz yok. Hoş oda oportünizmi anlatır ya, gene de hiç yoktan iyidir.

Bakın arkadaşlar konuşma dilinde her baskıyı, şiddeti faşizmle adlandırıyorsunuz ki bu yanlıştır. Faşizmi kapitalizmle ilintilendirmek zorundasınız, bunun aksi doğru değildir.

Kürt milliyetçiliği için şovenist demek doğru olur, ama faşist demek gereksiz misyon yüklemektir.

Sol milliyetçi olmazsa , sadece gölgesiyle dövüşür. Kaldı ki, Rusyanın icraatları ortadır.Türki cumhuriyetleri donuna kadar rus yapmaya çalışmıştır.

Milliyetçi olmayan yapıların teori ve pratik olarak uygulayabilecekleri dünya üzerinde bir ekonomi politiği şu dakikaya kadar yoktur.

Ha yazılırmı...Allah büyük..

Milliyetçilik ve sosyalizm tarih sahnesinin bir çok yerinde vardır ki, buna sadece batının jenerik tarih ve sol anlayışı içerisinde raslanmaz.Çünkü teze anti-tez mantığı ile geliştirilen jenerik dünya karşıtların birliğinden habersiz, dünya tarihini bilmez.

Faşizm demek gerek kapitan gerekse proleter yönetimin olmazsa olmazıdır. Paris Komünü niye son buldu diye sorarlar bak.

Öncelikle M_L ye sol demeyelim, M_L solu temsil etmez ve genellenemez.
Alt 01-05-2009, 00:24
parmis parmis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

E... Bravo tum dünyada sınırların kalkmasının istendiği bir zamanda yeni sınırlar çizmek... Ayrılıkçı,bölücü kararlar almak.. Bu topraklar hepimize yeter; hepimizi besler... Savaş terör olmadan analar bu uğurda ölen evletlarının acısıyla bağrını dövmeden kanlı göz yaşları dökmedende yaşanabilir.. Biliyormusunuz gerçek kaybeden kim; bu eylemlerde bu uğurda.. Anneler Kürt anneler,Türk anneler inanın hepsinin duyduğu acı aynı yakıcılıkta yok biri birlerinden farkları onlar anne...

saygılar...

Parmis Güneşin_kızı

Not: ne alaka dediğinizi duyar gibiyim var işte alakası insani acıların, acıtılmışlıkların birde böyle bakın olaya

Önerilen Siteler