İşin ilginç tarafı biz insanlar yemin ederken genelde kendimizden üstün gördüğümüz şeyler üzerine yemin ederiz.
Ancak dili Arapça olduğundan kıyası bu dilin kullanımı içinde yapmak lazım.
Not:
Elde Kuran'ın indiği dönemden kalan Arap şiirleri varsa aralarında üslup vs. açısından karşılaştırmalar yapmak da bizi ilginç yerlere götürebilir.
merak ediyorum sen kuranda ki bu yeminleri nasıl hangi mantık zemininde açıklayacaksın ? bu olmasın şuda olmasın gibi boş lafları geçelim sen bu yeminleri ve nedenlerini mantıklı bi şekilde izah edebilirmisin ?????
"Gerçek, inanmayı bıraktığında, çekip gitmeyendir."
mantık bunun neresinde?allah insanları ona kulluk etsin die madem yaratmış e o zaman içimizde o imanla yaratsaymış gözümüze taksaymış at gözlüklerinide hiç bu kadar peygamberdi imandi yemindi uğraşmasaymış.bizde yatıp kalkıp allah der egosunu tatmin ederdik. o da mutlu bizde mutlu yaşar giderdik.zaten cehennemi insanla doldurmaya yeminliymiş madem kendileri e o zaman imana gelelim die hiç uraşmasaymış.
sende bu mantık oldukca..ben yorulmam merak etme sen benı.zaten almamıs mı özgür iradeyi elimzden ne bilio belkı ben ona kulluk etmek ıstemıyorum.istemeyen dırek cehenneme sıkıysa etme!dmı.
eger tek mısyonun buysa once insanlarla nasıl konusman gerektıgını ogren belkı amacında sana yardımcı olur bu.kufur ederek ıstrsen 24 saat otur yınede bıse yapamazsın.