azınlık´isimli üyeden Alıntı
burada yazıp çizdiklerin eğer sallama olacaksa
|
Ben sen miyim ?
Aynaya bakıp post atma.
Öncelikle, evet çocukken acaip Lego oynamışlığım vardır, hatta kesmediydi de Fishertechnik'e terfi etmiştim.
|
Hiç sanmam.
Avatarını parçalara bölüp eline tutuştursam ve "
şu puzzle birleştir" desem müspet sonuca ulaşa bilme ihtimalin, postlarından süzülen zeka!!! kırıntılarını baz aldığımızda çok düşük görünüyor.
Yani bugün yemin edecek olsak
|
"Kazı" boşuna çevirme, çoktan yandı.
Peki sizin şu "kasem" kıvırtmanıza ne diyeceğiz? Araştırdım biraz; "kasem"in anlamı "yemin"miş.
|
Yapma ya
Demek, bu araştırma öncesi, yani bu başlıkta konuya dair post attığında bunu bilmiyordun.
E güzel
O halde burada ne arıyorsun ?
Yani sen şimdi anlamı "yemin" olan şeyi bize bir yazın tekniği, metod falan olarak iteleyebileceğini mi sanmıştın?
|
Çok boş adamlarsınız.
Yahu azıcık konuştuğunuz sahada araştırma cehdiniz olsun.
Bak bu başlıktaki ilk postum hangi alıntıyla başlıyor ?
Mealen "
Dönemin edebiyatına bakmak lazım" diyen kişiden alıntı ile.
Bir bak bakalım, Arap, o dönemde söylediği sözün kesinliğine, doğruluğuna vurgu için ne yapıyormuş ?
Başarabileceğini sanmıyorum da sen bir dene.
Tıkanırsan buralardayız, yardımdan imtina etmeyiz.
Bak şu alıntıyı bir oku
|
Bir alıntıyı paste etmeden evvel içeriğine bak.
Ve salt "dini site" olma iddiaları sebebi ile orada gördüğün her şeyin İslami olduğu zehabına kapılma.
Adını anmadığın o sitede İslam'ı gerçekten bilen kaç isim var biliyor musun
Bütün hünerleri adına batıni dedikleri, düpedüz nefsi olan yorumlarına İslam'i kılıflar uydurmak olanlardan değil, Arap dili üzerine eserlerden yada hiç olmazsa konusu o olan metinlerden yapman lazım alıntını.
Yeme bizi hakdogan, "kasem" dediğin açık açık "yemin etmek".
|
Aksini mi söyledik lego mağduru ?
hakdogan´isimli üyeden Alıntı
Söz söyledikleri sahada araştırma cehdleri olmayan ezberciler, azıcık konuya ait kaynakları araştırsalar, Kur'an'a ilk kez muhatap olan toplumda ve genel olarak Arapça'da kasemin, bir sözü/tezi ispat sadedinde dile getirildiğini, kasemin "yemin edilen"le bu yemine "cevap" içeren iki bölümden oluştuğunu ve yemin edilenler üzerinden yemine cevap olan kısmın teyit/desteklenmesinin amaçlandığını bilirler.
|
Fena halde zayıfsın...