Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-05-2009, 16:37
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Tansiyonum siz gencleri kiskandiracak derecede iyi
Güneş'in her gün doğup batması kadar gerçek/realite olarak kabul ettiğim şeylere "İnanmayan" birisi, gözümde "İnkarcıdır
".
Acele cevap yazayim derken ne buyuk bir hataya dustugunu de anlamamissin; gunesin her gun dogup battigi gercek degildir cunku;, gunes ne dogar, ne de batar, dunya kendi ekseninde dondugu icin sanki gunes doguyormus batiyormus hissini birakir. Klavyeyi kullanmasini bildigine gore , ilk okul bilgisi olan bu esas ilmi gercegi bilmiyor olman, ya asiri derecede yobaz , veya derslerini dinlemeyen bir "inkarci" tembel oldugunu gosteriyor bana. kafani calistiracagina, kuranda mucize aramaya takarsan boyle olur iste.Bu da benden sana bir baba nasihati olsun.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 07-05-2009, 17:08
hakdogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hakdogan hakdogan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yazar

Ki-Adi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İstersen şu linke bakta islam felsefesi diye birşey var mı yok mu öğren!

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0slam_felsefesi
Gözüm, seninle hakkaten zaman kaybediyoruz

Wiki kaynaklı, aksini gösterir bir url paylaşsam ne olacak ?

Yani konunun neticeye bağlanması için kaynak Wiki mi olmalı ?

Felsefe nedir bilmen, artı İslam'ın "hakikat/gerçek"e dair İnkar edilemez şeyler söyleyip söylemediğini bilmek yetmiyor mu ?

Islak zeminde patinaj ile kendine zaman kaybettiriyorsun.

İslam Felsefesi olabilemez.

NOKTA

Bilimsel düşünce vs diye habire masal okumayı bilirsiniz, ancak metodlara, terminelojiye sadakata geldi mi yan çizersiniz.

Felsefe, bir önkabulden hareketle gerçeği aramaz.

Ve yine Felsefe bir arayışın ifadesidir.

Oysa İslam bir gerçeği, üstelik bir önkabul olmadan aramamıyor.

İslam gerçeği deklare ediyor.

Hakikat bu diyor.

İslam'ın varlığa dair söylediklerini, o malum öz lügatımızda duyduğunuz antipati sebebi ile "İslami ontoloji" olarak ifade etmek, İslam Felsefesinden söz etmek değildir.

Hıristiyan yada Musevi ontolojisi demek de benzerdir.

NOKTA

Adem'in cennetten kovulup dünyaya gönderilmesi kimin suçu?
Tabi ki Adem'in

Adem suçluydu kovdu cennetten ee peki ademin soyunun ne suçu vardı da onlarda dolaylı olarak cennetten kovuldu?
Bu ne saçma mantık ?

Şimdi, farzı muhal bir aşiret, devlete karşı işlediği bir suçtan ötürü, sulak ve verimli arazilerin olduğu bir bölgeden sürülüyor.

Başka bir bölgeye.

Resmi otorite, onların çocuklarına da ceza mı vermiş oluyor ?

Sana göre "Vermiş oluyorsa" bu cezada hata kimde ?

Yasalara isyan eden atalarda mı, yoksa yasaları uygulayan otoritede mi ?

Sen, Hıristiyan teolojinin fena halde etkisinde kalmışsın.

Babaların yaptıklarından ötürü çocuklar ne günahkar doğar, nede Baba'ya verilen ceza, çocuklara, dolaylı felan denip uçuşa geçilere fatura edilmiş gibi gösterilemez.

Yaptığın tek şey sen sorunlu/sakat İlah tasavvurun var ondan anlamıyorsun demek.
Hakikat bu.

Gerçeği ifade ediyoruz.

Sen evine gelen misafire bak dokunacağını bile bile buzdolabına dokunma seni evden kovarım diyorsun.
Benim buzdolabıma dokunulmasını yasaklamam, benim irademin bileceği iş ise ve ben bunu yasakladığımıda söylemiş isem, bundan sonra bu buzdolabına dokunan mı ben mi hatalıyım ?

Şu kadarcı tahlil yeteneğiniz yok mu ?

Allah Adem'i Bakara 30'da ne için yarattığını zaten açıkça buyuruyor.

Yine ona ve soyuna, dileme/ihtiyar etme yetisi verdiğini de.

Şimdi sen, çocukça bir eda ile "yasağı çiğneyeceğini biliyorsa neden yasak koyuyor" demekle, tıpkı yukarda dediğime benzer bir söz diyor, "benim O'nu İnkar edeceğimi bile bile neden kendisine İman'ı zorunlu kılmış" deme gülünçlüğünü sergiliyorsun.

Bu sana yakışıyor mu

Benim madem anlama zorluğu çektiğimi düşünüyorsun Tam bir embesile anlatır gibi anlat
Kusura bakma da, zaten yaptığım biraz da öyle oluyor.

Ama görüyorum ki, seviye o noktada bile değil.

Şu senin ÖSS metaforuna dönelim.

Sen hiç bir sınavda "neden doğru seneçek dışında 3 yanlış ilave seçenek var, neden kavamı karıştırıyorsunuz?" diye birilerine çıkıştın mı?

İnsan idraki eşyayı zıtları ile algılıyor, bir şeyin tam olarak ne olduğunu, onun önce ne olmadığını yada tam tersi/zıddının ne olduğunu anlayarak idrak ediyoruz.

İnanan ile İnkar edenin kıymet ölçüsü de bunun gibidir.

İnsan'a da uhrevi olanı, dünya ötesini, en önemlisi asıl sahibini daima hatırlatan/fısıldayan mekanizmalarla birlikte, tam aksini fısıldayanlar (Şems 7-8) verilmiş.

Herkesin bir varlık hikmeti var.

Antlaşma, Antlaşma deyip deyip duruyorsun nerden bu antlaşma. Eğer ben bir antlaşma yaptıysam bunun şartlarını bilmem gerekmez mi? Oyunu kurallarına göre oyna. Hani nerde kurallar?
İşte Kur'an karşında.

Kiminle, ne zaman ve hangi şartlarda ne anlaşması yaptığını da, buna nasıl riayet etmen gerektiğini de, riayet ettiğinde yada etmediğinde ne olacağını da açık seçik beyan ediyor.

Ben sana oluşacak paradokstan bahsediyorum sen bana ne diyorsun?
Kardeşim, en azından orada "saçmaladığını" kabul etki, ciddiye almamanın üzerine bir de saygı duymamayı eklemeyelim.

Ucube bir örnek o, çocuklar yapmaz.

Senin değine göre cennete gidecek. Sen seni bu zorlu sınavdan kurtarıp cennete gitmeni sağlayacak birinden duacı olmaz mısın?
İşte sorunlu İlah Tasavvurunuz diyorum ya, boşa konuşmuyorum.

Farz-ı Muhal, böyle bir ölümle göçüp giden ancak Rabbine şükreder, zira Nimeti veren O'dur.

Artı, imtihan sürecinde buluğa erdikten sonrasına da erişmiş, yani ceza ehliyetine malik olduktan sonra da vefat edip, Cennet'e gidecek yine Rabbine şükredecektir.

Zira İslam bize diyor ki, kişinin ceza olarak görecekleri yaptıklarının tam/eksiksiz karşılığıdır, ona bu noktada zulüm yapılmayacaktır.

Ama kazanacağı mükafatları, Allah'ın fazlu keremindendir, O'nun kulunun amelini Rahmeti ile bereketlendirmesindendir.

Gene kurtaramıyoruz işi.
@Ki-Adi,

Sen okuduğunu anlamaktan acizken, bir de haddini aşıp Kur'an tefsirine mi yelteniyorsun

Cehaletten beslenen cesaretin göz yaşartıcı.

Benim Muhammed peygamber değildir dememle Senin İsa tanrı değildir demen arasında ne fark var. Bana açıklayabilir misin.
Şimdi, yazdığını unutan, okuduğunu da anlamayan @Ki-Adi,

Sen, bana "gözüm" denmesinden nefret ettiğini söyleyince ben de sana :

hakdogan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben de Allah'a, Resulüne, Dinine, Vahyine dil uzatılmasından nefret ediyorum.

Ancak tahammül gösteriyoruz, zira sizelere bu imkanı bizzat Yaratan vermiş.
dedim.

Ardından sen, kel alaka bir pozisyonda :

Birde şu açıdan bak olaya. Sende sırf Müslüman olduğun için Hristiyanlara dil uzatıyorsun. İsa Tanrı değil diye. Kitaplarınız yanlış diye.
dedin.

Sonra ben de :

"Hz. İsa İlah değildir" demenin, bu günkü Hıristiyanlık açısından, Hıristiyanlara dil uzatmamak olduğunu da kim söyledi ?
dedim.

Yani ?

Ya iki gözüm, hakkaten garipsin, fazla mu üzerine gittik, dengen altüst oldu.

Ben, "bana gözüm deme, tahammülüm yok" nazlanmana karşı "senin İnkarına biz tahammül ediyoruz ama" demişken, kalkıp da bana "Benim Muhammed peygamber değildir dememle Senin İsa tanrı değildir demen arasında ne fark var. Bana açıklayabilir misin." demenin tek bir makul izahı olabilir mi ?

Yoksa sen Hıristiyan mısın da "Bir Müslüman olarak, evvel emirde sen benim İnançlarıma, Hıristiyan olmadığın için dil uzatmaktasın" demek istiyorsun ?

Bu çarpık bakış açısına göre de sen Hıristiyan olduğun için, salt bu sebeple benim İnancıma dil mi uzatmış olmaktasın.

Ha Hıristiyan felan değilsen bu muhabbet neyin nesi iki gözüm ?

Yine de es geçmeyelim, sorduğun suale cevap vereyim : Benim, hak Resul Hz. İsa'ya (A.S) edilen iftirayı reddetmemle senin İki Cihan Güneşi Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V) Peygamberliğini inkar etmen arasında şöyle büyük bir fark vardır. Ben beşer Resul olan Hz. İsa'ya da, Hz. Peygamber'e de İman ediyorum. Sen Resul-i Ekrem'i İnkar ediyor, eğer bir Hıristiyansan artı olarak Hz. İsa'ya Uluhiyyet isnat ederek Şirke düşüyor, değilsen bir hak Resulü daha İnkar ederek, İnkarını katmerliyorsun.

Çaktın mı ?

Sanmam...

Konu hakdogan tarafından (07-05-2009 Saat 17:13 ) değiştirilmiştir.
Alt 07-05-2009, 17:20
Yazar

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Acele cevap yazayim derken ne buyuk bir hataya dustugunu de anlamamissin; gunesin her gun dogup battigi gercek degildir cunku;, gunes ne dogar, ne de batar, dunya kendi ekseninde dondugu icin sanki gunes doguyormus batiyormus hissini birakir.
Yapma ya, üstad bu postunla beni ne denli aydınlattığını(acep bu tabirle hata mı ettim? Zira üzerime el feneri yada benzeri bir alet tutmadın, ışık yansıtmadın ki) anlatamam.

Ucuzculukta üzerinize yok maşallah

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kafani calistiracagina
Müşahhascılığın üstadı de bakayım, "kafayı çalıştırmak" aforizmasını "acele cevap yazma" cehdinize mi borçluyuz yoksa bu durum, salladığınızı iki satır sonra yalayıp/yutma ameliyesi mi ?
Alt 07-05-2009, 17:37
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Biraz beklemissin cevaplamakta, ama yine de sacmalamakta gecikmemissin.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 07-05-2009, 17:39
cigi cigi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Yapma ya, üstad bu postunla beni ne denli aydınlattığını(acep bu tabirle hata mı ettim? Zira üzerime el feneri yada benzeri bir alet tutmadın, ışık yansıtmadın ki) anlatamam.

Ucuzculukta üzerinize yok maşallah
Kara deliklere, günes isinlari fayda etmiyor. El feneri ile olacak isler mi bunlar?

Aglana, sizlana, yalavar yakar yemin eden allahin kullarindan ne beklenir?
Günesin her gün, dogup battigini söyler..
Bu da cok normal.

Arabanin muzik calarina konmus ayni CD gibi devamli ayni lakirdilari tekrar edecegine, bu basliga asilmis konu ile ilgili bir film var. Otur da önce onu izle.Sonra sakin, sakin sorulara yanit vermeye baslarsin.

Bu kadar paniklemene gerek yok. Sen hic merak etme ben senin ilacini hemen veririm hakdogan.

Hadi bakayim al eline misir patlagi külahini, cek altina bir sandalye, önce su filmi izle. Izledikten sonra seninle tartisiriz. Istersen sadece sana özel, kanitlari ile kanli canli yeni bir film daha yapariz.

Isminide " yemin eden allahi savunmak zorunda kalan hakdogan " koyariz.

Bak seni hemen meshur edecegim söz. Bütün Dünya seni izleyecek.
Alt 07-05-2009, 17:47
Yazar

Çoluk çocuğu muhatap almam.

Mutlaka seviyene uygun partnerler vardır burada, ilk bakışta vartor amcan sanki tam senlik gibi duruyor.

Bilemem artık.

Birbirinizi tanımak için zaman tanıyım, görüşüp anlaşın.

Mutluluklar...
Alt 07-05-2009, 17:59
selanikli selanikli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

[quote=hakdogan;173716]

Tabi ki Adem'in

Sayın Hakdoğan,
aşağıdaki hadisle ilgili görüşlerinizi alabilir miyim.

‘’Ebu Hureyre anlatıyor: Muhammed buyurdular ki: ‘ Adem ve Musa münakaşa ettiler. Musa, Adem'e: ‘İşlediğin günahla insanları cennetten çıkaran ve onları şekavete (bedbahtlığa) atan sensin değil mi!’ dedi. Adem de Musa'ya: ‘Sen, Allah'ın risalet vermek suretiyle seçtiği ve hususi kelamına mazhar kıldıgı kimse ol da, daha yaratılmamdan (kırk yıl) önce Allah'ın bana yazdığı bir işten dolayı beni ayıplamaya kalk (bu olacak şey değil)!’ diye cevap verdi. Muhammed devamla dedi ki:
"Adem Musa'yı ilzam etti!" (ilzam etti: Susturdu, cevap veremez duruma getirdi-not bana ait)
Buhari, Kader 11, Enbiya 31, Tefsir, Ta-ha 1, 3, Tevhid 37; Muslim, Kader 13, (2652); Muvatta, Kader 1, (2, 898); Ebu
Alt 07-05-2009, 18:18
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Gözüm, seninle hakkaten zaman kaybediyoruz

Wiki kaynaklı, aksini gösterir bir url paylaşsam ne olacak ?

Yani konunun neticeye bağlanması için kaynak Wiki mi olmalı ?

Felsefe nedir bilmen, artı İslam'ın "hakikat/gerçek"e dair İnkar edilemez şeyler söyleyip söylemediğini bilmek yetmiyor mu ?

Islak zeminde patinaj ile kendine zaman kaybettiriyorsun.

İslam Felsefesi olabilemez.

NOKTA

Bilimsel düşünce vs diye habire masal okumayı bilirsiniz, ancak metodlara, terminelojiye sadakata geldi mi yan çizersiniz.

Felsefe, bir önkabulden hareketle gerçeği aramaz.

Ve yine Felsefe bir arayışın ifadesidir.

Oysa İslam bir gerçeği, üstelik bir önkabul olmadan aramamıyor.

İslam gerçeği deklare ediyor.

Hakikat bu diyor.

İslam'ın varlığa dair söylediklerini, o malum öz lügatımızda duyduğunuz antipati sebebi ile "İslami ontoloji" olarak ifade etmek, İslam Felsefesinden söz etmek değildir.

Hıristiyan yada Musevi ontolojisi demek de benzerdir.

NOKTA

Aslında kendinle çelişiyorsun ve bunun farkındasın ama farkında değilmiş davranıyorsun.

İslam ontolojisi diyorsun, İslam epistemolojisini diyorsun fakat bunları felsefe olmadan ele alıyorum diyorsun fakat yaptığın tek şey islam felsefesi yapıp sadece yaptığın şeyin felsefe olduğunu kabul etmeden yapmaktan başka birşey değil.

Beşerli gruplardan iki takım oluşturup çift kale maç yaparsın. Biri gelipte futbol mu oynuyorsunuz diye sorunca yok biz fulbol oynamıyoruz. Kalede kalece varken şu yuvarlak topu kaleye sokmaya çalışıyoruz diye cevap veriyorsun.

Sen istediğin kadar link ver bişi değişmez. .Wikiyi link verdim hiç yokundan İslam felsefesi diye bir kavram olup olmadığını gör diye.

Bu ne saçma mantık ?

Şimdi, farzı muhal bir aşiret, devlete karşı işlediği bir suçtan ötürü, sulak ve verimli arazilerin olduğu bir bölgeden sürülüyor.

Başka bir bölgeye.

Resmi otorite, onların çocuklarına da ceza mı vermiş oluyor ?

Sana göre "Vermiş oluyorsa" bu cezada hata kimde ?

Yasalara isyan eden atalarda mı, yoksa yasaları uygulayan otoritede mi ?

Sen, Hıristiyan teolojinin fena halde etkisinde kalmışsın.

Babaların yaptıklarından ötürü çocuklar ne günahkar doğar, nede Baba'ya verilen ceza, çocuklara, dolaylı felan denip uçuşa geçilere fatura edilmiş gibi gösterilemez.
Elbette çocuklarına da ceza vermiş oluyor?
Çocuğun babasının suçu yüzünden Topraklarından edilmesinin tek suçlusu Devletdir bu örnekte. Babasının suçu varsa Babasına ceza verirsin çocuğuna değil.

Ben hristiyan teolojisinin etkisinde filan kalmadım merak etme.

Benim buzdolabıma dokunulmasını yasaklamam, benim irademin bileceği iş ise ve ben bunu yasakladığımıda söylemiş isem, bundan sonra bu buzdolabına dokunan mı ben mi hatalıyım ?

Şu kadarcı tahlil yeteneğiniz yok mu ?

Allah Adem'i Bakara 30'da ne için yarattığını zaten açıkça buyuruyor.

Yine ona ve soyuna, dileme/ihtiyar etme yetisi verdiğini de.

Şimdi sen, çocukça bir eda ile "yasağı çiğneyeceğini biliyorsa neden yasak koyuyor" demekle, tıpkı yukarda dediğime benzer bir söz diyor, "benim O'nu İnkar edeceğimi bile bile neden kendisine İman'ı zorunlu kılmış" deme gülünçlüğünü sergiliyorsun.

Bu sana yakışıyor mu
Çok güzel anlamamazlıktan geliyorsun tebrik ediyorum.

Sen hem misafirinin buzdolabına dokunacağını bil hem de yasakla. Hem de birisinin girip misafirini etkilemesine onu kandırmasına izin ver. Eğer sen o birisinin evine girip misafirini kandırmasına izin vermeseydin. Misafir buzdolabına dokunacak mıydı?
Tekrar söylüyorum ki başka türlü anlamaya kalkıpta saf ayaklarına yatma.

Bunun tuzak olmadığınu bana açıkla dedim laf gevezeliğinden başka birşey yapmadın.
hiç yakışıyor mu sana

Kusura bakma da, zaten yaptığım biraz da öyle oluyor.

Ama görüyorum ki, seviye o noktada bile değil.

Şu senin ÖSS metaforuna dönelim.

Sen hiç bir sınavda "neden doğru seneçek dışında 3 yanlış ilave seçenek var, neden kavamı karıştırıyorsunuz?" diye birilerine çıkıştın mı?

İnsan idraki eşyayı zıtları ile algılıyor, bir şeyin tam olarak ne olduğunu, onun önce ne olmadığını yada tam tersi/zıddının ne olduğunu anlayarak idrak ediyoruz.

İnanan ile İnkar edenin kıymet ölçüsü de bunun gibidir.

İnsan'a da uhrevi olanı, dünya ötesini, en önemlisi asıl sahibini daima hatırlatan/fısıldayan mekanizmalarla birlikte, tam aksini fısıldayanlar (Şems 7-8) verilmiş.

Herkesin bir varlık hikmeti var.
Bak gene cevap vermemek için konuyu nasıl değiştiriyorsun.

Yok efendim sen hiç niye diğer 3 şık yanlış diye itiraz eden birini gördün mü?

Bende sana diyorum sınav şartları bellidir ve herkez için eşittir diye. Sınav kağıdında yazar sadece tek bir şık doğrudur diye. Bu sınava giren herkez için aynı dır. Birine sadece doğru şık verilip diğerine 4 tane yanlış şıkla birlikte doğru şıkta verilmez. Sınavda herkez eşittir.

Tabi sınavdaki eşitlik olayı hiç işine gelmediği için kıvırtarak cevaplar veriyorsun

İşte Kur'an karşında.

Kiminle, ne zaman ve hangi şartlarda ne anlaşması yaptığını da, buna nasıl riayet etmen gerektiğini de, riayet ettiğinde yada etmediğinde ne olacağını da açık seçik beyan ediyor.
Bakalım daha önce ne demişsin

2- Mülk'ün sahibinin söz konusu kullarla arasındaki ahidin içeriğine şahit misin? Değilsin. Söz konusu kullar hayatiyetlerini devam ettirseler ve farzı muhal en az senin kadar ömür sürseler, tabi oldukları imtihanda alacakları neticenin ne olacağına dair sende bir bilgi var mı ? Yok. Peki onları Yaratanda var mı ? El-Cevap Var.
ilk mesajında demişsin oyun kuralarından haberin yok diye sonrada oyunun şartları kuran diyorsun.

Eee bu Kuran'ın her insan için farklı versiyonu mu var? Tabiki yok. O zaman oyunun şartlarıda her insan için eşittir.

İşine gelince öyle işine gelmeyin böyle

Kardeşim, en azından orada "saçmaladığını" kabul etki, ciddiye almamanın üzerine bir de saygı duymamayı eklemeyelim.

Ucube bir örnek o, çocuklar yapmaz.
Cevap veremediğin için saçma olmasın sakın. Cevap vermekten kaçmak için çok sık kullanılan bir mazaret bu. Ay çok saçma bu soru hiç cevaplayamam.

@Ki-Adi,

Sen okuduğunu anlamaktan acizken, bir de haddini aşıp Kur'an tefsirine mi yelteniyorsun

Cehaletten beslenen cesaretin göz yaşartıcı.

Alıntı:
Ki-Adi´isimli üyeden Alıntı
Benim Muhammed peygamber değildir dememle Senin İsa tanrı değildir demen arasında ne fark var. Bana açıklayabilir misin.

Şimdi, yazdığını unutan, okuduğunu da anlamayan @Ki-Adi,

Sen, bana "gözüm" denmesinden nefret ettiğini söyleyince ben de sana :

Alıntı:
hakdogan´isimli üyeden Alıntı
Ben de Allah'a, Resulüne, Dinine, Vahyine dil uzatılmasından nefret ediyorum.

Ancak tahammül gösteriyoruz, zira sizelere bu imkanı bizzat Yaratan vermiş.

dedim.

Ardından sen, kel alaka bir pozisyonda :

Alıntı:
Ki-Adi´isimli üyeden Alıntı
Birde şu açıdan bak olaya. Sende sırf Müslüman olduğun için Hristiyanlara dil uzatıyorsun. İsa Tanrı değil diye. Kitaplarınız yanlış diye.

dedin.

Sonra ben de :

Alıntı:
hakdogan´isimli üyeden Alıntı
"Hz. İsa İlah değildir" demenin, bu günkü Hıristiyanlık açısından, Hıristiyanlara dil uzatmamak olduğunu da kim söyledi ?

dedim.

Yani ?

Ya iki gözüm, hakkaten garipsin, fazla mu üzerine gittik, dengen altüst oldu.

Bak bak nasılda cevap vermemek için konuyu değiştiriyor.

Ben sana bana gözüm denmesinden nefret ettiğimi söyledim. bana söyleme filan demedim. İster dersin ister demezsin sen bilirsin.

Ama sen ne dedin bizim senin ilahlarına dil uzattığımızı söyledin.

Burda bir tek biz senin ilahlarına dil uzatmıyoruz sende başkalarının ilahlarına dil uzatıyorsun dedim.

Kendine yapılmasını istemediği şeyi başkasına yapma!

Ben sana "iki gözüm" demiyorum çünkü kendime söylenmesini sevmiyorum.

Ama sen;
"Ben beşer Resul olan Hz. İsa'ya da, Hz. Peygamber'e de İman ediyorum. Sen Resul-i Ekrem'i İnkar ediyor, eğer bir Hıristiyansan artı olarak Hz. İsa'ya Uluhiyyet isnat ederek Şirke düşüyor, değilsen bir hak Resulü daha İnkar ederek, İnkarını katmerliyorsun.

İsa'yı tanrı olarak kabul eden hristiyanları çifte inkarcılıkla suçluyorsun.
Yani bana Muhammed peygamber olmadığını, Allah'ında Tanrı filan olmadığını söylediğim zaman İlahlarımıza dil uzatıyorsun dediğinle aynı şeyi yapıyorsun.

Ama bunu böyle şirin şekilde söyleyerek gerçekte ne demek istediğini gizleyemezsin.

Galiba Kuran'ı savunacam derken çok yoruldun Hakdoğancım istersen dinlen yakmayasın balataları sonra

Yoksa sen Hıristiyan mısın da "Bir Müslüman olarak, evvel emirde sen benim İnançlarıma, Hıristiyan olmadığın için dil uzatmaktasın" demek istiyorsun ?

Bu çarpık bakış açısına göre de sen Hıristiyan olduğun için, salt bu sebeple benim İnancıma dil mi uzatmış olmaktasın.
Farzetki Hristiyanım ne olcak? Nede olsa Hristiyanlar İsa Tanrı'nın oğludur, Tanrının kendisidir diyerek küfre düşmüşlerdir di mi?

Bütün olayın senin dinin yalan yanlış Tek doğru benim ki

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
Alt 07-05-2009, 18:20
cigi cigi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Çoluk çocuğu muhatap almam.

Mutlaka seviyene uygun partnerler vardır burada, ilk bakışta vartor amcan sanki tam senlik gibi duruyor.

Bilemem artık.

Birbirinizi tanımak için zaman tanıyım, görüşüp anlaşın.

Mutluluklar...
Ahhh caniiim. ne oldu sana birden böyle?
Kumda oynamayi sevmiyormusun yoksa? Neden?
Gel hadi sende kum havuzuna, birlikte oynayalim... Cocuklara ne kadar ilgi ve sevgi gösterirsen, o kadar cok saygi duyarlar sana...

Hadi tut elimi hoppacik yap bakayim. Gelmiyormusun?

O zaman sana da mutluluklar.. Seni buraya yollayanlara selamimi söylemeyi unutma..
Alt 07-05-2009, 20:12
Yazar

selanikli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Hakdoğan,
aşağıdaki hadisle ilgili görüşlerinizi alabilir miyim.
Bir başlığa post atarken, başlığın konusunu dikkate almıyorsanız, bari soru sorduğunuz kişinin, sorular soruya daha önce cevap verip vermediğine bir göz atın.

Hz. Adem yasağı İlmi İlahide çiğneyeceği bilindiği için değil, kendi iradesi ile çiğnemiştir.

Ve bu sebeple Tövbe etti (Bakara 37)

İblis ile arasındaki en önemli farklardan birisi, İblis'in cürmünün sorumluluğunu reddetmiş iken, Hz. Adem'in hatasını anlayıp tövbe etmesi olmuştur...

Önerilen Siteler