Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-05-2009, 16:31
selanikli selanikli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart din, cehennem, vicdan

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah, bir gün size rüyanızda, öldükten sonra size neler olacağını gösterse, uyandığınızda hayatınız değişirmiydi?
Sayın EnvyMe;
bilmem kaç yaşınızdasınız ve çocuğunuz var mı? Var ise ayağına taş değmesin dilerim. Benim çocuğum var. 11 aylık iken ayağa kalkmak için elini yanan sobaya dayayarak kalkmak istedi. Canının nasıl yandığını, nasıl acı çektiğini, tedavisinin nasıl eziyetli geçtiğini çok iyi bilirim. Canımın nasıl yandığını, nasıl kaskatı kesildiğimi ise anlatamam. Bu yüzden Kuran'daki cehennem tasvirlerini okuyunca çok iyi algılayabiliyorum. Rüyamda cehennemin gösterilmesine ihtiyacım yok.
Uyanma konusuna gelince aşağıdaki ayeti okuyunca uyandım. Sen de bir oku:
‘’(Ey insanlar!) Sizden cehenneme varmayacak hiç kimse yoktur. Rabbin için bu, kesin olarak hükme bağlanmış bir iştir. ‘’Meryem (sıra no:19, shf no:304, ayet no:71 )
Bu ayetin ne dediği açık ama, ben ne anladığımı bir daha yazayım. Yeni doğmuşken ölen bebekler, günahsız yaşamış insanlar, hatta peygamber kabul ettiğin kişiler ve tabii ki sen de cehenneme girip, o ateş azabını tadacağız diyor.
Beni bunu yazanın Allah olacağına kimse inandıramaz. Buna inanan hiç bir insanın vicdanı olacağına da kimse inandıramaz.
Bir kez yazmıştım, bir daha yazayım. İnsanların iyi olmasını sağlayan şey dini inanç veya inançsızlıkları değil, vicdanlarının olup olmamasıdır.
Beni iyi olmaya zorlayan şey de, cehennem korkusu değil ( çünkü cehennem yoktur.) vicdanımdır.
Kendi vicdanınla başbaşa ver, bir daha düşün derim.
Saygılar.
Alt 08-05-2009, 17:17
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sahozgur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Rüyada gördükleri üzerine hayatını şekillendiren saftiriklerden değilim ben. Çünkü her gece öyle rüyalar görüyorum ki, bunlara göre hayatıma yön vermeye kalksam aklımı kaybederim.

Ama eğer bana bunu açıkça uyanık olduğum bir zamanda gösterirse hayatım tabi değişir. Mesela nasıl; birgün hava aniden kararsa ve gökyüzü bir sinema perdesi gibi olsa ve insanlara cennet ve cehennem gösterilse, sanıyorum fikrim değişirdi.

Ama bugüne kadar kuranda iddia edildiği gibi hiçbir peygambere mucize verilmemiştir. O yüzden de insanlar bu peygamberim diyenleri taşlamış, yalanlamış ve hatta öldürmüştür. Eğer gerçekten mucize gösterseler emin ol hepsi inanırdı. Ama olmadı maalesef. Hepsi birer masal...
Rüya diyip es geçmeyin, bence hala rüyaların gizemi çözülemedi. Çok enteresan şeyler çıkabilir rüyalardan.

Şimdi ben orada o soruyu sorar iken farkettiyseniz değişir mi diye sordum, değişir dimi diye sormadım.

Sanırım siz, cennet ve cehennem in olduğuna inanıyorsunuz ama görmeden inanmam diyorsunuz. Tartışılabilecek bir konu elbette bu.

Diğerlerine ise cevabımı babamın bir sözü ile veriyim.
"Oğlum insanoğlu çiğ süt emmiş bir varlıktır. Ne zaman ne yapacağı belli olmaz."
Alt 08-05-2009, 17:35
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Allah, bir gün size rüyanızda, öldükten sonra size neler olacağını gösterse, uyandığınızda hayatınız değişirmiydi?

Sevgili EnvyMe Rüyalar aldatıcıdır. Rüyada herşeyi gösterdi diyelim İnsan bunun Gerçektende Allah tarafından gösterildiğimi yoksa kendi beynin baskıdan oluşan bir hayal mi olduğunu anlayamaz.

Eğer bir melek gelip ey barış kulu yanlış yoldasın dese gideceğim yeride gösterse sadece ben değil hayatını değiştirmeyecek kimseyi tanımıyorum ben.

Ama bunlar bir yana eğer Kuran'ın Tanrının sözü, Muhammed' yada İsa'nın yada başka birinin gerçekten peygamber olmadığına dair bu kadar çok kanıt olmasaydı müslümanlıktan vazgeçip agnostik olmazdım.

Bu dünyada bukadar çok değişik türde inanç varken ve her biri benim ki doğru diğerleri yalancı derken hangi birine inanalım.

Bugün sen veya ben Türkiyede değilde İtalyada Hristiyan bir ailede doğmuş olsaydık. Belki ben Hristiyanlığı eleştirir sende Hristiyanlığın doğruluğunu savunur yada tersi durum geçerli olurdu. Sonuçta ikimizde Müslümanlık yalan derdik. Çünkü bize doğduğumuzdan beri sadece Hristiyanlık doğru diğerleri yanlış denilerek yetiştirilmiş olcaktık. Benim ya da senin farketmez, İsa'nın Tanrı/Tanrı'nın oğlu olduğuna dair kesin kanıtlarımız var olduğuna inanacaktık.

Tanrı var mı yok mu bilmiyorum ama tek bildiğim birşey var oda dinlerin insanlar için birer afyon olduklarıdır.

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
Alt 08-05-2009, 17:45
Kıdemli Üye

Sayın selanikli
29 yaşındayım. Evli değilim, nasip olmadı henüz. Çocuğunuzu Allah bağışlasın, Allah uzun ömürler versin, sizede çocuğunuzada. Meydana gelenden nasıl bir anlam çıkardınız tam anlayamadım ama, herşeyin bir sebebi vardır. Bu hayatta sınavdayız zaten. Herşeyde de böyle değilmi... Okuyoruz, sınavla. İşe giriyoruz, görüşme ile yani sınav ile.

Verdiğiniz ayete gelince. Bütün olarak okuyup anlamak gerekir bence. Aşşağıya biraz bütün olarak koymaya çalıştım. Buradan bence, Ey İnsanlar denildiğinde tüm insanlar anlaşılmıyor. Ayrıca varmayacak kimse yoktur deniliyor, cehenneme girmeyecek kimse yoktur denilmiyor. Vermiş olduğunuz ayetin bir sonraki ayetine bakarsanız görebilirsiniz.

65.(Allah) göklerin, yerin ve bu ikisi arasındakilerin Rabbidir. Şu halde, O’na ibadet et ve O’na ibadet etmede sabırlı ol. Hiç, O’nun adını taşıyan bir başkasını biliyor musun?
66.İnsan, “Öldüğümde gerçekten diri olarak (topraktan) çıkarılacak mıyım?” der.
67.İnsan, daha önce hiçbir şey değil iken kendisini yarattığımızı düşünmez mi?
68.Rabbine andolsun, onları şeytanlarla beraber mutlaka haşredeceğiz. Sonra onları kesinlikle cehennemin çevresinde diz üstü hazır edeceğiz.
69.Sonra her bir topluluktan, Rahman’a karşı en isyankâr olanları mutlaka çekip çıkaracağız.
70.Sonra, oraya girmeye en layık olanları muhakkak ki en iyi biz biliriz.
71.(Ey insanlar!) Sizden cehenneme varmayacak hiç kimse yoktur. Rabbin için bu, kesin olarak hükme bağlanmış bir iştir.
72.Sonra Allah’a karşı gelmekten sakınanları kurtarırız da zalimleri orada diz üstü çökmüş halde bırakırız.
Alt 08-05-2009, 17:54
Kıdemli Üye

Ki-Adi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili EnvyMe Rüyalar aldatıcıdır. Rüyada herşeyi gösterdi diyelim İnsan bunun Gerçektende Allah tarafından gösterildiğimi yoksa kendi beynin baskıdan oluşan bir hayal mi olduğunu anlayamaz.

Eğer bir melek gelip ey barış kulu yanlış yoldasın dese gideceğim yeride gösterse sadece ben değil hayatını değiştirmeyecek kimseyi tanımıyorum ben.

Ama bunlar bir yana eğer Kuran'ın Tanrının sözü, Muhammed' yada İsa'nın yada başka birinin gerçekten peygamber olmadığına dair bu kadar çok kanıt olmasaydı müslümanlıktan vazgeçip agnostik olmazdım.

Bu dünyada bukadar çok değişik türde inanç varken ve her biri benim ki doğru diğerleri yalancı derken hangi birine inanalım.

Bugün sen veya ben Türkiyede değilde İtalyada Hristiyan bir ailede doğmuş olsaydık. Belki ben Hristiyanlığı eleştirir sende Hristiyanlığın doğruluğunu savunur yada tersi durum geçerli olurdu. Sonuçta ikimizde Müslümanlık yalan derdik. Çünkü bize doğduğumuzdan beri sadece Hristiyanlık doğru diğerleri yanlış denilerek yetiştirilmiş olcaktık. Benim ya da senin farketmez, İsa'nın Tanrı/Tanrı'nın oğlu olduğuna dair kesin kanıtlarımız var olduğuna inanacaktık.

Tanrı var mı yok mu bilmiyorum ama tek bildiğim birşey var oda dinlerin insanlar için birer afyon olduklarıdır.
Söylediklerinize tek diyebileceğim, bir müslüman olarak, bir müslüman olarak dünyaya geldiğime ve hala müslüman olduğuma şükretmek, sizin içinde tekrar müslüman olmanızı Allah'tan dilemektir.

Allah, ilime bilime çok önem vermiştir. Araştırmak lazım herşeyi. Heh araştırıyormusun şu an herşeyi dersen, hayır malesef. Kapılmışız hayatda işe güce gidiyoruz bakalım ne olacak
Alt 08-05-2009, 18:01
Kıdemli Üye

Söylediklerinize tek diyebileceğim, bir müslüman olarak, bir müslüman olarak dünyaya geldiğime ve hala müslüman olduğuma şükretmek, sizin içinde tekrar müslüman olmanızı Allah'tan dilemektir.

Allah, ilime bilime çok önem vermiştir. Araştırmak lazım herşeyi. Heh araştırıyormusun şu an herşeyi dersen, hayır malesef. Kapılmışız hayatda işe güce gidiyoruz bakalım ne olacak

Büyük ihtimal Yahudi yada hristiyan olarak doğsaydında aynı şeyleri söylerdin bende aynı şeyleri yazardım

Bazı önemli şeyleri zaten araştırmak lazım. Bütün önemi savunduğun gerçeği doğrulamak karşındaki görüşüde yanlış olduğunu göstermeye verirsek sonumuz pekte hayırlı olmaz zaten

Alt 09-05-2009, 00:41
parmis parmis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Neden bu kadar sınavdan geçirilmeye çalışıldığımızı bir anlasam.. Bizmi istedik bu dunyaya gelip sınav edilmeyi buna ne gerek duyuyorki yeri göğü yaratan baki ve muhteşem Allah? Biz çocuklarımızı sınavdan geçirip mi evimizde barındırıyoruz?
Sürekli kollayıp korumuyormuyuz çocuklarımızı? Bizi yardan o mUhteşem Allah neden bizmle oynamaya çalışıyor ateşlerde cehennemlerde yakıyor üztümüze felaketler taşlar yağdırıyor? yoksa bunları biz insanlarmı reva görüyoruz kendimize?
Birileri bir Allah kavramı yaratıp bizlere dayatıyormu dersiniz? Ben Kadri mutlak bir Allah 'ın bunlara tenezzül etmeyeceğini düşünüyorum kim ne derse desin..
Tek Tanrılı dinlerinde tamamen insani olduğunu kitaplarından analamak çok kolay iyi okuyup arştırmak gerekiyor sadce...

parmis Güneşin_kızı
Alt 09-05-2009, 02:44
kemdem kemdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Konuyu başından sonuna kadar okudum, inkarcıların inkarlarında nasıl sınır tanımadığına bir kez daha şahit oluyorum. hakdogan size gerçekten çok teşekkür ediyorum, harika bir izah tarzıyla anlattıklarınızı nasıl da anlayamıyorlar şaşırıp kaldım. Örneklerle kıyaslamalar alıntılarla net izah edildiği halde anlamamak için adeta yarışılmış. Konuyu daha fazla uzatmanın gereği kalmamış, inkarcılar fikrinde sabitler. Temcit pilavı dönüp dunuyor. Selametle.
Alt 09-05-2009, 10:08
Kıdemli Üye

kemdem´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Konuyu başından sonuna kadar okudum, inkarcıların inkarlarında nasıl sınır tanımadığına bir kez daha şahit oluyorum. hakdogan size gerçekten çok teşekkür ediyorum, harika bir izah tarzıyla anlattıklarınızı nasıl da anlayamıyorlar şaşırıp kaldım. Örneklerle kıyaslamalar alıntılarla net izah edildiği halde anlamamak için adeta yarışılmış. Konuyu daha fazla uzatmanın gereği kalmamış, inkarcılar fikrinde sabitler. Temcit pilavı dönüp dunuyor. Selametle.

Sevgili kemdem

Biz inkarcıysak sizde en az bizim kadar inkarcısınız. Biz dünyadaki dinlerin doğruluğunu inkar ediyorsak sizde bunlardan biri hariç diğerlerini inkar ediyorsunuz. Bu da sizi en az bizim kadar inkarcı yapar. Bizim anlamadığımıza şaşırıp kalmışsın çünkü kendi bildiğinin yanlış olabileceğini bir an bile düşünmüyorsun, düşenemiyorsun.Seninde fikirlerin en az bizim ki kadar sabit ve aynı argümanları önümüze çevirip çevirip koyuyorsunuz. Eğer sen Müslüman değilde mesela Hristiyan olarak doğsaydın senin için Muhammed her zaman yalancı peygamber olacaktı. Şimdi diyebilirsin ben hrisityanlığın yanlışlarını görüp islamı ( sözde doğru dini) gene bulurdum. Fakat yanılıyorsun. Sen şimdi bile dininin yanlışlar dolu olduğunu göremiyorken Hristiyanken onların yanlışlarını hiç bir zaman göremezdin.

Alt 09-05-2009, 10:14
zeitgeist zeitgeist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ki-Adi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Biz dünyadaki dinlerin doğruluğunu inkar ediyorsak sizde bunlardan biri hariç diğerlerini inkar ediyorsunuz. Bu da sizi en az bizim kadar inkarcı yapar.
ilahi Ki-Adi..
hem "bir eksik inkar edip" hem nasıl "en az bizim kadar" olsun
bende taktımmı takıyorum böyle şeylere...

Eli , Eli ...Lama Sabaktani...

Önerilen Siteler