Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-05-2009, 23:53
hakdogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hakdogan hakdogan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yazar

aydoe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kendini sevmeyen kimseyi sevemez kardeşim.
Bana "kardeşim" diyen herkes, söylem ve eylemleri ile aksini ortaya koymadıkça benim de kardeşimdir.

İnsan olarak seninle yada sizlerle bir sorunum olamaz.

Olsa, zaman ayırıp gelip burada bir şeyler karalamayız.

Ben, mesajlarımın, üstelik haksız yere editlenmesi ve silinmesinden nefret ederim, sevmem, tepkimi koyarım.

Uslup deyip, içeriğini de keyfine göre yorumlarsan olmaz.

Birisi, mealen "sen fake bir üyelikle kendini pohpohlamışsın" gibi bana düpedüz iftira etmişken ona değil de bana "uslup" uyarısı yapılırsa buna bir "opsss" çekerim.

Olay bu.

Dünya ile barışmak için kendinle barışman, kendinle barışman için de kendini tanıman/bilmen gerekir.

Bu süreç de "kendini bilen Rabbini bilir" sırrına bizi ulaştırır.

İnşallah o saadet limanına da demirlersin...
Alt 11-05-2009, 05:12
zeitgeist zeitgeist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

paslıçivi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hem bozacı hem şıracı olmak da zor olsa gerek..
bence sende,bende,birçok kişide hakdoğanın böyle birşey yapmayacağını ve ihtiyacı da olmayacağını biliyoruz..olaylara bakış açısı,mantığı ve bilgisi ortalama müslümanın çok üzerinde,çok nadir de olsa bazı açıklamalarından ben bile tatmin olurken,bir müslümanın çıkıp onu tebrik etmesi son derece normal..

burada yanlış ve düzeltilmesi gereken bişey var gerçekten..

Eli , Eli ...Lama Sabaktani...
Alt 11-05-2009, 06:02
paslıçivi paslıçivi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

hakdogan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sen söylemedin diye söylüyorum : Senin bu konuya neden pike yaptığını gayet iyi biliyorum. Birisi (beni başka bir ortamdan tanıyan birisi) kulağına "hakdogan, Hıristiyan teolojisinin açmazları noktasında çok şey yazıp çizmiş birisidir" diye üfledi, sen de bu alana dalış yaptın.

Bir başka ihtimal, o birisinin bizzat sen olman durumu.
Birisi, mealen "sen fake bir üyelikle kendini pohpohlamışsın" gibi bana düpedüz iftira etmişken ona değil de bana "uslup" uyarısı yapılırsa buna bir "opsss" çekerim.
yukarıdaki ifadeleri iyi okumanı istiyorum..

ilk alıntım ki-adiyle olan konuşman..

istediğini söyleyen istemediğini işitir..

biz sana müslüman olamazsın demiyoruz.. adam olamazsın diyoruz..

bu sitede tek müslüman sen değilsin.. abdulKADİR isimli bir üyemiz daha var.. bilgili bir arkadaşımız.. onunla gayet güzel konuşabiliyoruz..

bu sitede; bu üslubunla devam ettiğin sürece de karşında paslıçiviyi bulacaksın.. bundan hiç şüphen olmasın..

hem müslüman, hem adam ol..

buyur dergaha..

kapımız herkese açık..

her dinden inançtan olana..

adam olmak kaydıyla ama...

Alt 11-05-2009, 06:14
Kıdemli Üye

zeitgeist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bence sende,bende,birçok kişide hakdoğanın böyle birşey yapmayacağını ve ihtiyacı da olmayacağını biliyoruz..olaylara bakış açısı,mantığı ve bilgisi ortalama müslümanın çok üzerinde,çok nadir de olsa bazı açıklamalarından ben bile tatmin olurken,bir müslümanın çıkıp onu tebrik etmesi son derece normal..

zeitgeist..

hakdoğanın bilgisine bir şey dediğim yok..

ama adamda öyle şişik bir ego var ki..

bilgili olmak başka şeydir.. bu bahsettiğim bambaşka bir şey..

çünkü egonun en büyük özelliği tatminsizlikdir.. tüm dünyanın servetini saygınlığını verseniz hep daha fazlası der..

egosunu şişirmiş şişirmiş ama hala tatmin olmuyor.. karşısındaki insanlara kullandığı tabirlere baksana biraz..

böyle bir adam değil müslüman tanrı olsa yine ezer geçerim..

herkes haddini bilecek..

haddini bilmeyene de bildirmekten çok büyük keyif alırım..

Alt 11-05-2009, 09:15
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Evet burada gerçekten düzeltilmesi gereken birşey var. "Bilgi" dediğin şey günümüzde son derece sıradan bir metadır. Üç-beş internet sitesi dolaşan herkes bilgili olabilir, ve bu bilgiyi sağda solda tekrarlayarak caka satabilir. Önemli olan karşındakini "adam gibi" dinleyip, bir sohbeti "adam gibi" devam ettirip, sahip olduğun bilgiyi yeni bir bilgiye dönüştürebilmek, ve bunu "adam gibi" karşındakine sunmaktır.

Hiç kimsenin sunacağı bilgi kırıntısı ulaşılmaz değildir. Önemli olan bunu medeni bir şekilde yapabilmektir, ondan sonra insana "adam" derler, önce değil.

"Bakış açısı" dediğin durağan olduğunda beş para etmez. Onu değerli kılan kişinin empati yeteneği olması, olaylara değişik açılardan bakabilme esnekliğidir. Bunu yapamıyorsa otuzbeş sayfa yazı yazar ama hep aynı lakırdıyı Arapça-Farsça kelimelerle itelemeye çalışır, buna da "laf salatası yapmak" denir.

Bütün bunları da ancak bir ümmet mensubu tebrik eder.

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 11-05-2009, 12:53
Yazar

Alışığım, uydurduğunuz bir yalan, param parça edildiğinde, bununla yüzleşmek yerine başlığı sulandırma taktiklerinize.

"Kur'an-ı Kerim'de kasemler neden yer alır?" sorusuna verilen yanıtlar sonrası bir de "öyle ise buna dair gayrı müslim ve İslam öncesi dönemlere dair örnekler de ver" arzusu yerine getirilmiş, muhataplar kendi mantıkları içinde kıskıvrak yakalanmışsa, başka çare yoktur.

Başlık sulandırılacak, abuk sabuk postlar atılacaktır.

yukarıdaki ifadeleri iyi okumanı istiyorum..
Arkadaşın gibi senin de sansürleme/makaslama gibi ahlaki bir sorunun var.

Bak ben net bir İnsanım, düşündüğümü açık/seçik ifade ederim.

Sen söylemedin diye söylüyorum : Senin bu konuya neden pike yaptığını gayet iyi biliyorum. Birisi (beni başka bir ortamdan tanıyan birisi) kulağına "hakdogan, Hıristiyan teolojisinin açmazları noktasında çok şey yazıp çizmiş birisidir" diye üfledi, sen de bu alana dalış yaptın.

Bir başka ihtimal, o birisinin bizzat sen olman durumu.
Bu forumda, beni başka ortamlardan tanıyanlar var, birisi daha ben buraya ilk adım atar atmaz zaten sırnaşarak kendini afişe etti.

Bir diğeri "kumda oynama" metaforu ile yine bunu yaptı.

Arkadaşın da ya bizzat beni tanıyor, yada yukardakiler yada benzerlerince sufle alıyordu.

Düşüncem buydu ve ben bunu ifade ettim.

Şimdi, üçkağıtçılığın şurada ki, ben o sözlerim dolayısı ile uyarılmış ve buna itiraz etmiş değilim.

Bu yapılsa, hakkaten sesim çıkmazdı.

Ben, "bana bozacı-şıracı" diyen, tek ayak üstü 40 yalan söyleyebilme yeteneğine sahip, üstelik bütün sırnaşmalarına rağmen muhatap alınacak düzeyde olmadığından "yok" muamelesi yaptığım sana dair ruhunun topoğrafyasını resmeden bir posttan dolayı uyarılıdım ve buna "opsss" dedim.

biz sana müslüman olamazsın demiyoruz.. adam olamazsın diyoruz..
Hali pürmelalini resmeden şu ifadeye şimdilik ses çıkarmıyorum, "bakalım bana 'uslup' uyarısı çekenler ne yapacak?" sorusunun cevabını öğrenmek için.

Cevabın içeriğine göre elbet mukadder aksiyonlarım olacaktır.

bu sitede; bu üslubunla devam ettiğin sürece de karşında paslıçiviyi bulacaksın..
Sahibinin ilgisiz tavırları karşısında, onun ilgisini/dikkatini ve en önemlisi sevgisini celbedebilmek adına çeşitli atraksiyonlara giren evcilleri bana hatırlatıyorsun

Tek cümleyle ifade edeyim : Çık o buğday ambarından, seni tınladığım yok. Karşıma çıksan ne olur çıkmasan ne ?
Alt 11-05-2009, 13:00
Yazar

@zeitgeist,

Yazdıkların için teşekkür ederim.

Bir de ricam olacak.

Burada söylenene değil söyleyene bakan, dar ve sığ idrak sahibi üyeler var, dolayısı ile konu ben olduğumda, seninle aynı inanç düzleminde yer alsalar da, seni incitici sözler sarfetmekten geri durmazlar.

Böyle adamlardan, görünürde benim yüzümden seni incitecek sözler işitmeni istemem.

O sebeple, tekraren sözlerine teşekkür ederken, konu ben olduğumda anılan tipolojideki isimlerle karşı karşıya gelmen beni üzer.

Gerek yok...
Alt 11-05-2009, 18:30
Kıdemli Üye

Hali pürmelalini resmeden şu ifadeye şimdilik ses çıkarmıyorum, "bakalım bana 'uslup' uyarısı çekenler ne yapacak?" sorusunun cevabını öğrenmek için.

Sahibinin ilgisiz tavırları karşısında, onun ilgisini/dikkatini ve en önemlisi sevgisini celbedebilmek adına çeşitli atraksiyonlara giren evcilleri bana hatırlatıyorsun

Tek cümleyle ifade edeyim : Çık o buğday ambarından, seni tınladığım yok. Karşıma çıksan ne olur çıkmasan ne ?
hakdoğanım..

site yönetimi maalesef bu topicte bu tartışmaya izin vermeyecektir.. ama devam etmek istersen benim topiğe gel ya da şu rehabilitasyon topiğini aç bakalım..

senin bu siteye diğer gönderilerini hiç hesaba katmadan sadece şu son gönderindeki kırmızıyla vurguladıklarımdan sonra adam olamazsın lafından alınmanı çok garipsedim doğrusu.. bu konuda bir de üslup uyarısı almamı bekliyorsun hala..

hani derler ya..

hem kel hem fodul..

ya da

dinime küfreden müslüman olsa..

ya da

azılı hırsız evsahibini bastırırmış..

bu sitede bu tavrın devam ettiği sürece komplekslerini yüzüne şamar gibi vurucam.. hiç şüphen olmasın..

sen beni tınlayabileceğini mi zannediyorsun...

senin tanrın tınlayamadı beni..

Alt 12-05-2009, 04:40
zeitgeist zeitgeist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

neyse konuyu çok dağıtmamak lazım..farklı bir bakış açısı getireceğim..

Ki-Adi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Peki bu yemin Kurandaki gibi Allahın ettiği yemin mi ? yoksa insanın ettiği yemin mi?
incil ve tevratta tanrı adına edilmiş "tek bir yemin" bile yok..insanın ağzından edilmiş incil ve tevratta toplam 2-3tane yemin var..

şimdi incil ve tevratın tahrif edildiğini söylüyor müslümanlar...

sorum şu,
incilde de tevratta da yemin hiç yok,kuranda 250 civarı allah kendi ağzından yemin etmesine rağmen.neden incil ve tevratta ki tanrının konuşma tarzı,üslubuyla kurandaki hiç ama hiç benzemiyor..
neden tevrat ve incildeki hikayelerle kurandaki hikayeler aynı da diğer kısımlar tamamen farklı?
sadece ama sadece hikayeler aynıysa iş diğerlerinin tahrifi değilde,kur'an ın aşırması anlamını taşımazmı?
(eğer konu dağılacaksa başka bir başlığa da taşınabilir)

Eli , Eli ...Lama Sabaktani...
Alt 12-05-2009, 10:10
Kıdemli Üye

sorum şu,
incilde de tevratta da yemin hiç yok,kuranda 250 civarı allah kendi ağzından yemin etmesine rağmen.neden incil ve tevratta ki tanrının konuşma tarzı,üslubuyla kurandaki hiç ama hiç benzemiyor..
neden tevrat ve incildeki hikayelerle kurandaki hikayeler aynı da diğer kısımlar tamamen farklı?
sadece ama sadece hikayeler aynıysa iş diğerlerinin tahrifi değilde,kur'an ın aşırması anlamını taşımazmı?
(eğer konu dağılacaksa başka bir başlığa da taşınabilir)

son 4-5 bin yılda batının mistikleri ikili yaşam, cennet cehennem efsanesinden etkilenmişlerdir..

buna karşılık doğunun mistikleri sonsuz yaşam efsanesinden etkilenmişlerdir..

sadece yeminler mi.. hepsi aynı yaratıcıdan deniyor.. ibadet şekilleri haramlar helaller bir baksana.. bir türlü karar vermeyen bir tanrı.. ya da belli zamanlarda değişik versiyonlar üreten bir yaratıcı..

tüm dinler mistik dediğimiz özüne ulaşmış insanların bulunduğu zaman ve coğrafyanın etkisinde kalmış insanoğlunun ürettiği çok güzel hikayeler efsanelerdir..

bunları görebilmek için bir parça kafaların sokulduğu çukurdan çıkarılıp biraz farkındalık geliştirilmesi gerekmektedir..

Konu paslıçivi tarafından (12-05-2009 Saat 10:26 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler