AzinliginFeryadi´isimli üyeden Alıntı
Hiramusta bu ne yav?Boş yere kotayı doldurttun akşam akşam.Ben de birşey izleyecez sandım.kuranın belki 50 yerinde o ifadeler geçiyor.Yani herifin bi tanesine denk gelmesi mucize mi oluyor?Hem elemanın yalan söylemediği ne malum?Tıraş ta tıraş...
Sen bununla hidayete eriyorsan benim tanık olduğum tesadüflerle nelere erersin acaba?
Boş işlerle uğraşmayın bence.Hadi allahınız Ay'ı ikiye yarsın da seyredelim hep birlikte.Sonra nasıl olsa düzeltir.o herşeye kadir değil mi?
Burada sorun tesadüflerin ilginçliğinde değil ki, asıl sorun sizlerin bunları allahtan bilmeniz.Yani havada iki uçak çarpışsa, ''milyonlarca ayrı rota varken nasıl bunlar çarpıştı ve işte allahın hikmeti'' dersiniz.İşte sakat zihniyet bu.Kardeşim tesadüfler her zaman vardı ve her zaman da olur.Bunları bir yüce kuvvetin yaptığını söyleyemeyiz.Tesadüf tesadüftür.
Düzce depreminde, alkolik bir adamın evin altında kalmasıyla can vermesi olayında da ''işte allahın gazabı'' diyen sizdiniz.Aynı depremde ölen yeni doğmuş bebek hakkında yorum yapmaya gelince, köşebucak kaçan da sizdiniz.Unutmayın!!!
|
Basit insanlar traş der geçer,biz de hikmet gözüyle bakarız.Allah'ın,güneşle,ayla,çiçekle,böcekle,kimi zamanda açık kalmış kitaptaki gözümüze takılan bir cümleyle bize mesaj verdiğini düşünürüz.Bir damlanın suda bıraktığı helozonlarla,yaprağın rüzgarda hışırdamasını O'na,O'nun yasalarına bağlarız.Ve şunu biliriz ki var olan herşey O'na secde ediyor.İstese de,istemese de.Sen ağustos böceği gibi sazla,sözle oyalanmaya devam et,en fazla 100 sene daha yaşarsın.Ondan sonra ben senin ense traşını görürüm öbür tarafta.Şimdilik iyi traşlar.
Allah'a ayı yarmak zor bir şey değildir.Milyonlarca sene önce yeryüzünün birleşik topraklarını ayırarak nasıl ayrı kıtalar haline getirdiyse,bunun daha da ötesini yaparak,ayı paramparça edebilir.Ki,ay parçalanacakta...Allah her oluşu bir sebep sonuç ilişkisinde yaratır.Biz buna Allah'ın yasaları yani sünnetullah diyoruz.Gün gelecek ay da bir sebep sonuç ilişkisi içinde parçalanacak.Kıyamet gibi bir sonucun sebebi olacak.Bu yüzden böyle bir mucizeyi istemek için acele etme.Mucizeler, talep edenlerin hep sonlarını getirmiştir.Birgün ayın yarılması gibi bir mucize gerçekleşecek ve o mucize yeryüzündeki yaşamın sonunu getirecek.
Ki size duyurulmuş olan mutlaka gerçekleşecektir.
Yıldızlar silinip süpürüldüğünde,
Gök yarıldığında,
Dağlar un-ufak edilip savrulduğunda, (mürselat 7-10)