Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Multimedya

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-04-2009, 15:52
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Tekrar yazmalıyım, bilimde ilerleyememek eğitim politikalarının ve uygulayıcılarının suçudur! Lütfen mantık, biraz tutarlılık!
Bir de her yeni buluş, bilimsel çalışma için v.s. CAİZ MİDİR DEĞİL MİDİR tartışması olmasa süpper olacak.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 14-04-2009, 19:26
belki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
belki belki isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Din eninde sonunda bilimin buluşlarına diz çöker.

Gözün gördüğü eninde sonunda görmediğine üstün gelir.

Benim meselem Newton'a iman edip Einstein'ın geleceğeni öngörememek. Yoksa neyin ne olduğu kabak gibi ortada (mı acaba?)
Alt 15-04-2009, 06:23
paslıçivi paslıçivi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

bu videodaki delikanlı anlattığına göre anne baba tarafından ateist yetiştirilmiş.. yani kendisine giydirilen zihin ateizm..

ateist yetiştirilen bir insanla, sonradan ateist olan insandaki bilinç düzeyi çok farklıdır..

bir tanesi çatlak tohum hazır verilmeye çalışılmıştır, diğerinde kişi yaşamında tohumu deneyimleriyle çatlatmıştır.. biraz daha gayretle aydınlanma farkındalığın zirvesine çıkabilir..

Alt 16-04-2009, 05:26
zeitgeist zeitgeist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

belki´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yoksa islamı kenara koyarsak tüm biliminsanları ateist midir?
teistlerinde kabul ettiği gibi biçoğu...İtirazları sadece ateist oranının ateistlerin iddia ettiği kadar yüksek olmadığı...

belki´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Müslümanların asırlarca bilimde batıyı solladığını nasıl unutursun? Ayrıca batını bizimkiler buldu diye sahte patentlerini bastığı pek çok buluşun onlardan asırlar önce müslüman bilim adamlarınca keşfedildiğini nasıl inkar edersin?

Halimiz ortada olsa da hiç mi övünecek şey yok ecdatta?
Eğer mutezileri müslüman sayıyorsan...
Fakat konu hakkında fikri olan birçok tutucu müslüman mutezileri müslümandan saymamakta...

Eli , Eli ...Lama Sabaktani...
Alt 21-04-2009, 21:02
belki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
belki belki isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Gazali'nindir diye hatırladığım bir söz var. Gerdim gerdim kopacaktı bıraktım. Aklından bahsediyor.
Bu gün Osmanlıdaki fen ilerleyişinin dibine kibrit suyu döktüğü söylenen bu kişi bile şüphelenmeden yapamamış.

Fakat mesele kendini nerede lanse ediyorsun.

Multimedya bölümünde verilen bir linkte Amerikalı bilim adamı, bilim dünyasındaki inanan oranını %40 diye veriyordu.

Kişi kendini bu tanımın içine koyuyorsa biz de öyle kabul etmeliyiz.

Zeitgeist,
Aslında benim zorum, işe tek taraflı bakmayalım diye.
Yoksa ben de (hele yakın zamanda Gönül Tekin'i de izlemişken) tam bir inanan sayılmam.

Bir de biz neticede ortadoğu dinlerinin kaynağına yakın yaşıyoruz.
Eğer bir kızılderili olsaydık ve ya Okinawa adasında doğmuş olsaydık ne kadar farklı algılayacaktık dünyayı.

Biraz o ihtimallerimize de şans verelim. Dışardan bir yabancı gibi bakalım.

O zaman ne deriz? Bence şöyle: Bir zamanlar ilimin yükselen burcu İslam alimleriymiş. İslam yayılırken düşünceyi, teknolojiyi ve ilmi de yaymış.

Ha, bu dediğim neredeyse 6- 7 yüzyıl öncesi. Onu kabul ediyorum.

Bu kabulle hareket edersek soru şuna dönüşür: Demek ki İslam yaşanılırken de Bilim de yükselinilebilir. Bu yaşanılma dediğim ülkenin genel halkını kapsıyor. Yoksa alimler ister ateist olsun ister deist!

Çok dağınık anlattıysam lütfen kusuruma bakmayın.
Alt 16-05-2009, 22:54
AzinliginFeryadi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AzinliginFeryadi AzinliginFeryadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hiramusta bu ne yav?Boş yere kotayı doldurttun akşam akşam.Ben de birşey izleyecez sandım.kuranın belki 50 yerinde o ifadeler geçiyor.Yani herifin bi tanesine denk gelmesi mucize mi oluyor?Hem elemanın yalan söylemediği ne malum?Tıraş ta tıraş...
Sen bununla hidayete eriyorsan benim tanık olduğum tesadüflerle nelere erersin acaba?

Boş işlerle uğraşmayın bence.Hadi allahınız Ay'ı ikiye yarsın da seyredelim hep birlikte.Sonra nasıl olsa düzeltir.o herşeye kadir değil mi?

Burada sorun tesadüflerin ilginçliğinde değil ki, asıl sorun sizlerin bunları allahtan bilmeniz.Yani havada iki uçak çarpışsa, ''milyonlarca ayrı rota varken nasıl bunlar çarpıştı ve işte allahın hikmeti'' dersiniz.İşte sakat zihniyet bu.Kardeşim tesadüfler her zaman vardı ve her zaman da olur.Bunları bir yüce kuvvetin yaptığını söyleyemeyiz.Tesadüf tesadüftür.

Düzce depreminde, alkolik bir adamın evin altında kalmasıyla can vermesi olayında da ''işte allahın gazabı'' diyen sizdiniz.Aynı depremde ölen yeni doğmuş bebek hakkında yorum yapmaya gelince, köşebucak kaçan da sizdiniz.Unutmayın!!!

1)A, A'dır. 2)A, B değildir. 3)A, aynı zamanda hem A, hem de B olamaz.
Alt 16-05-2009, 23:01
Felsefeci 87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felsefeci 87 Felsefeci 87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Gerçekten çok ilginç bir yaklaşım karşısındayız. Ama bu gibi durumlara alışık olduğumu belirtmek istiyorum. Kimi, İsa'dan bir işaret bekler ve onu görür(!) ona iman eder.. Kimi Buda'dan, Kimi de islam'da bir işaret bekler. Ben bunun gerçeği yansıttığına zerre kadar inanmıyorum. Çünkü aynı şeyleri diğer dinlerden,inançlardan insanlar da dile getiriyor. O yüzden bu gibi durumlar, tamamen safsatadan ibarettir. Tabi anlayabilene, düşünüp sorgulayabilene...

sevgilerimle..
Alt 08-06-2009, 00:38
nekadarcahilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nekadarcahilim nekadarcahilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bende çekip koyacağım bir tane kararsızdı hala deist yada atesit olmakta kararsız diye

Düşünüyorum Öyleyse Vurun!
Alt 19-06-2009, 03:24
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

AzinliginFeryadi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hiramusta bu ne yav?Boş yere kotayı doldurttun akşam akşam.Ben de birşey izleyecez sandım.kuranın belki 50 yerinde o ifadeler geçiyor.Yani herifin bi tanesine denk gelmesi mucize mi oluyor?Hem elemanın yalan söylemediği ne malum?Tıraş ta tıraş...
Sen bununla hidayete eriyorsan benim tanık olduğum tesadüflerle nelere erersin acaba?

Boş işlerle uğraşmayın bence.Hadi allahınız Ay'ı ikiye yarsın da seyredelim hep birlikte.Sonra nasıl olsa düzeltir.o herşeye kadir değil mi?

Burada sorun tesadüflerin ilginçliğinde değil ki, asıl sorun sizlerin bunları allahtan bilmeniz.Yani havada iki uçak çarpışsa, ''milyonlarca ayrı rota varken nasıl bunlar çarpıştı ve işte allahın hikmeti'' dersiniz.İşte sakat zihniyet bu.Kardeşim tesadüfler her zaman vardı ve her zaman da olur.Bunları bir yüce kuvvetin yaptığını söyleyemeyiz.Tesadüf tesadüftür.

Düzce depreminde, alkolik bir adamın evin altında kalmasıyla can vermesi olayında da ''işte allahın gazabı'' diyen sizdiniz.Aynı depremde ölen yeni doğmuş bebek hakkında yorum yapmaya gelince, köşebucak kaçan da sizdiniz.Unutmayın!!!
Basit insanlar traş der geçer,biz de hikmet gözüyle bakarız.Allah'ın,güneşle,ayla,çiçekle,böcekle,kimi zamanda açık kalmış kitaptaki gözümüze takılan bir cümleyle bize mesaj verdiğini düşünürüz.Bir damlanın suda bıraktığı helozonlarla,yaprağın rüzgarda hışırdamasını O'na,O'nun yasalarına bağlarız.Ve şunu biliriz ki var olan herşey O'na secde ediyor.İstese de,istemese de.Sen ağustos böceği gibi sazla,sözle oyalanmaya devam et,en fazla 100 sene daha yaşarsın.Ondan sonra ben senin ense traşını görürüm öbür tarafta.Şimdilik iyi traşlar.

Allah'a ayı yarmak zor bir şey değildir.Milyonlarca sene önce yeryüzünün birleşik topraklarını ayırarak nasıl ayrı kıtalar haline getirdiyse,bunun daha da ötesini yaparak,ayı paramparça edebilir.Ki,ay parçalanacakta...Allah her oluşu bir sebep sonuç ilişkisinde yaratır.Biz buna Allah'ın yasaları yani sünnetullah diyoruz.Gün gelecek ay da bir sebep sonuç ilişkisi içinde parçalanacak.Kıyamet gibi bir sonucun sebebi olacak.Bu yüzden böyle bir mucizeyi istemek için acele etme.Mucizeler, talep edenlerin hep sonlarını getirmiştir.Birgün ayın yarılması gibi bir mucize gerçekleşecek ve o mucize yeryüzündeki yaşamın sonunu getirecek.

Ki size duyurulmuş olan mutlaka gerçekleşecektir.
Yıldızlar silinip süpürüldüğünde,
Gök yarıldığında,
Dağlar un-ufak edilip savrulduğunda, (mürselat 7-10)
Alt 19-06-2009, 08:17
adamolacakçocuk adamolacakçocuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Ateistti Müslüman oldu"
Sıradan bir insanın müslüman oluşu sanki müslüman olmak,"olmayacak bir şey"mişte "olmuş" gibi karşılanır nedense.Hele birde adam Ateistse ve müslüman olmuşsa bayram yeridir her yer.Ortalık bunca İslamdan çıkmış insanla doluyken,bir gencin müslüman olması züğürt tesellisi verir bazılarına..Çok sık duyarsınız inançlı insanlardan " Kimsede Allah korkusu kalmamış" lafını,Kimsede Allah korkusu kalmamıştır ama o genç müslüman olmuş islam alemi kaybettiği kanı geri kazanmıştır.

Önerilen Siteler