Garipoğlu'nun tarzıyla! iğneyle ötenazi arasında da bir fark olmayacağı gibi;
Tüm şartları yerine getirmiş tam donanımlı bir mezbaha ile başlığın başladığı yeri bir tutuyorsanız meselemiz yoktur!
Evet bir mezbaha ile başlığın konusunu bir tutuyorum. Sanıyorum siz mezbahaları hayvancağızlara son isteklerinin falan sorulduğu bir yer sanıyorsunuz. En donanımlı meznaha bile korkunç bir yerdir(bkz.aşağıdaki video). Kan kokusunu almış gözleri korku dolu hayvanların ölümün ne yönden geleceğini gözledikleri bir yerdir.
Ötenazi hür irade ile insanın kendi yaşamını sonlardırmasıdır ve başlıkla uzakdan yakından alakası yoktur. Ama madem sordunuz, ötenazi taraftarıyım, kendi yaşamımı sonlandırma hakkım olmalı diye düşünüyorum. Öztenaziyi umutsuz hastaların öldürülmesi olarak değerlendiriyorsanız kesinlikle karşıyım, tamamen hür iradeyle olanını destekliyorum.
Amerika'da Modern Bir Mezbaha
Konu milomanara tarafından (22-05-2009 Saat 20:22 ) değiştirilmiştir.
Sebep: video eklendi
Yazdıklarımı çelişkili sanmanız yeterince açık ifade edemediğimdendir. İzin verin açıklayayım:
Ben hayvan öldürmeyi, insanlığa faydası olan ve olmayan olarak ikiye ayırıyorum. Göreceli olsada, ara sıra yenen biftekle, fok derisi arasındaki farkdan bahsediyorum basitçe.
Ekonomik değeri olan her hayvan öldürülür, bu normaldir de. Fok avcısı ceylanın peşinde koşan aslan gibi atlar fokun üzerine, onu yemeyecektir ama kazandığı para ile evine ekmek götürecektir, fokun acısını falan görmez gözü. Çelişki sanılan nokta bir; ben fokun öldürülmesi için pazar yaratanları kınıyorum, fok avcısına bir diyeceğim yok.
Sanıyorum mezbahayı gördükten sonra öldürmenin insanca bir yolu olmadığı konusunda hem fikiriz. Bu hayvanların öldürülmesine taraftarım, çünkü et, deri vs... hayvansal ürünler için pazar yaratanlardanım. Mutlaka daha az acı çekmelerini isterim ve eğer bir sosis paketi üzerinde "acısız öldürülmüştür" etiketi görürsem tercih ederim ama daha ötesini yapamam. Sanırım buna çelişki sanılan durum iki diyebiliriz.
İdam cezası ve ötenazi konusundaki fikirlerim sadece insanları bağlar, tam anlamıyla bir kedi sever de olsam, insanlığın faydası için hayvanların öldürülmesine karşı değilim. Buna hayvanlar üzerinde klinik test yapılması ve zaman onlara inanılmaz acılar vermesi de dahil.
Fikirlerimin kendi içinde tutarlı olduğunu düşünüyorum. göremediğim bir nokta varsa lütfen aydınlatınız.
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre) * Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i) * Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş) * Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz) * Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun) * Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta) * O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal) * Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran) * Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran) * Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)