Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-12-2008, 23:18
Güçistenci Güçistenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ateistürk hayalkurmak da güzeldir. nasıl çıkacak bu hitler, niye çıkacak? niye türkleri ve sünnileri doğrayacak? mantıksal bi tahmin mi bu? yoksa umut mu ediyorsun? tahminle umut arasında çok fark var !!
Alt 23-05-2009, 18:15
Davudi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Davudi Davudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

keske baslığı gelecekte dünya diye acsaymışım bence 22.ci yüzyıldan itibaren dünya insanları realizmi yani ateizmi kabul edecekler gelecek bilimin olacak ,ne idüğü belirsiz sözde dinlerin ve o dinlerin ruhbanlarının yerine bilimin sözü gececek
Alt 26-05-2009, 04:40
AzinliginFeryadi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AzinliginFeryadi AzinliginFeryadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aç ayı oynamaz dostlar. Düzgün düşünebilmek için doğru şartların oluşması lazım. Yani Maslowun İhtiyaçlar Hiyerarşisi'nde belirttiği tüm ihtiyaçların eksiksiz karşılanması gereklidir ki adı üstünde ihtiyaç bunlar...

Ben Ateizm'in egemen olması için öncelikle karınların düzgün doyması gerektiğine inanıyorum.Önce sağlıklı ve adil bir ekonomik sistem olmalıdır.Ateizm'in elit kesimlerde kabul gördüğü tesbiti son derece doğrudur. Bu görüşün egemen olabilmesi için elbette dinin insanlar üzerindeki etkisi azalmalıdır. Kendi ülkemiz adına bu etkiyi kırmanın bence bir tek yolu vardır. O yol da şu meşhur ''ŞÜKÜR'' politikasından insanlarımızı kurtarmaktır.
Başımıza ne geldiyse şükretmekten gelmedi mi? Neye şükrediyorlar anlamıyorum. Hadi fabrikatör şükreder, anlarsın. Armatör şükreder, anlarsın. Medya patronu şükreder, anlarsın.
Bu saydıklarımın hiçbiri şükretmediği halde, elinde kaybedecek bir tek canı kalmış 9 çocuklu, kıçı yamalı, açlıktan nefesi kokan ve kiralık gecekondusu başına yıkıldı yıkılacak durumda yaşayan Hurdacı Mehmet neye şükreder peki? Bunu anlayamam işte. Çok şükür açım, çok şükür çocuklarım da aç, çok şükür yine yarına çıkacağımız belli değil mi diyor acaba? Yoksa zar zor kendini içine atabildiği gecekondusu o güne kadar başına çökmediği için mi şükrediyor?
Neye şükrediyon be güzel kardeşim? Biraz da tependekiler şükretse ve sen de doysan fena mı olur? Neden hep şükreden sensin?
İşte bu şükür edebiyatı sona erdiği gün başlayacaktır sorgulamalar. İnsan gibi yaşama talepleri ve hak aramalar artacaktır. Doyan ve yarın kaygısı taşımayan insanlar düşünmeye vakit bulacaktır. Düşündükçe doğru yolu, Ateizm'i keşfedecek ve o güne kadar nasıl sağıldığını anlayacaktır.Bence Ateizm egemen olursa, böyle olur.Sevgiler...

1)A, A'dır. 2)A, B değildir. 3)A, aynı zamanda hem A, hem de B olamaz.
Alt 26-05-2009, 08:47
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

AzinliginFeryadi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben Ateizm'in egemen olması için öncelikle karınların düzgün doyması gerektiğine inanıyorum.
Doğru söylüyorsun.

Başka bir yazıda değinmiştim; Amerika'da ateistler ve açıktan açığa hristiyanlığı reddedenler hızla artıyor. Doğal olarak bu durum din bezirganı para babalarını son derece rahatsız ediyor çünkü sermayenin çoğu bu "muhafazakar" mahlukların elinde. İçinde bulunduğumuz kriz işte bu sermayedar grubunun, hakettiklerinden fazla refah içinde yaşadıklarını düşündükleri kitlelere hadlerini bildirme, onları fakirleştirme operasyonudur.

Planladıkları tutar mı bilemem, ama bir kez sorgulamayı öğrenen insan bir daha bundan vazgeçmez. Yapılması gereken tek şey sindirilmiş, ota moka şükrettirilen kitlelere ilk sorularını sordurabilmektir.

Kısacası, karnımız aç olsa gidip hristiyan olmayacağımıza göre bir şekilde insanlara ulaşıp o ilk soruyu sordurabilmektir amaç: "Niye?".

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 26-05-2009, 09:52
Deist_Düşünce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Deist_Düşünce Deist_Düşünce isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu iktidar daha başımızda durursa ateistlerin işin zor. islam devletine çevirecekler ülkeyi. Zaten başından beri amaçları belli. Tüm türkiye'yi kurumları herşeyi ele geçirdiler ve heryere imam hatip mezunlarını atadılar. Sadece ileri gitsek yeter ama daha da geriye doğru gidiyoruz. Böyle devam ederse kaçacam bu ülkeden
Alt 26-05-2009, 12:14
Üye

azınlığın feryadı ; bendeyse ters tepki yaptı bee
müslüman olduğum zamanlarda ,hep düşünürdüm "ulan madem hak dini islamsa" o halde ne diye biz müslümanlar 1400 yıldır sürüm sürüm sürünüyoruz vebenzeri gibisinden sorgulardım ,o sorgulamalarım sonucu bugünlere geldim
yine aynı sekilde bizamanlar komunist devrimde ac bilac insanlar tarafından aynı sartlarda olmadımı ?
sözün kısası bence insanlar ackende tokkende düşünmede ve düşünceleri eyleme gecirmede fazla bi fark yok gibi ,hatta belki baskı altındayken acken daha istekli olurlar
Alt 26-05-2009, 12:31
parmis parmis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Türkiye çok acılı çok sancılı bir süreçten geçiyor ve geçecekte arkadaşlar.. oyunu, geleceğini bir kaç çuval kömüre,kuru fasulyeye,nohuda bir kaç paket makarnaya satan insanlar oldukça yada yoksulluk cahillik bilinçsizlik devam ettikçe işsizliğe çare bulunamadıça ve din sömürüsü devam ettikçe Türkiye layık olduğu çağdaş medeni bir hukuk devleti olma yolunda oldukça zorlancak..

Türkiye nin yolunu açmaya çalışan bir avuç insanda; ceza evlerinde sürünüp kapatılınca ve buna ses çıkarmayan bir toplum olduğumuz için çok pişman olacak çok zorlanacağız..
islami kesimin yükselişini durduramadığımız islami burjuvalaşmanın önüne geçemediğimiz için daha çok hırpalanıp sürüneceğiz.. Bize dayatılan ılımlı islam modelini hayata geçirmelerine engel olamadığımız için gelecekte çok ezileceğiz..
İnsanlarımızı kürt, türk ,alevi , hırıstiyan, yahudi diye ayırdığımız için kargaşadan kurtulamayacağız..
Çokmu acı bir tablo serdim önünüze bunlar sadce akılıma gelenler yazamadığım o kadar çok şey varki...
Çağdaşlaşma yolunda aydınlanan ve bizi aydınlatan bir avuc insana sahip çıkalım, laikliğe sahip çıkalım,insana sahip çıkalım...
klişeleşmiş şeyler yazıyor diyenler bilsinler ki bunlar yüreğimden dökülenler..
Bu arada ateizim dinin yerine geçerse sanırım sonu dinler gibi olur ateizm serbet kallıp serbest ve özgürce yaşanmalı
saygılarımla
parmis Güneşin_kızı

Konu parmis tarafından (27-05-2009 Saat 01:10 ) değiştirilmiştir.
Alt 27-05-2009, 01:41
Üye

Ayrıntı´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
azınlığın feryadı ; bendeyse ters tepki yaptı bee
müslüman olduğum zamanlarda ,hep düşünürdüm "ulan madem hak dini islamsa" o halde ne diye biz müslümanlar 1400 yıldır sürüm sürüm sürünüyoruz vebenzeri gibisinden sorgulardım ,o sorgulamalarım sonucu bugünlere geldim
yine aynı sekilde bizamanlar komunist devrimde ac bilac insanlar tarafından aynı sartlarda olmadımı ?
sözün kısası bence insanlar ackende tokkende düşünmede ve düşünceleri eyleme gecirmede fazla bi fark yok gibi ,hatta belki baskı altındayken acken daha istekli olurlar
Sn. Ayrıntı
Tarihte insanlar, genelde en kötü şartlara düştüklerinde, yığınlar halinde tepki verebilmişlerdir. Haklısınız. Katılıyorum. Ancak benim yazımda anlatmak istediğim nokta; insanların şükrettirilerek her geçen gün daha da zor şartlar altında yaşamaya sevkedildiklerinin farkına varmalarının gerekliliği husussudur. Yani bir başka deyişle ''şükür sonumuzu getirmektedir'' diyorum. Bu durumu insanlara anlatamıyoruz maalesef.
Şükrün yerini ''eşit olma-eşit yaşama talepleri'' almalıdır artık. Çünkü şükretmeye devam edersek geri dönülemez bir yola girmiş olacağız.
Mümlüman arkadaşlarım bu şükür politikasına o kadar çok alıştırılmış ki hallerini-hatırlarını sorduğunuz zaman öncelikle ''allaha çok şükür'' demezlerse kendilerinde bir eksiklik hissediyorlar. Çok şükür demeyenlere de neredeyse onları linç edecek kadar sinirleniyorlar. Pisliğe bakar gibi bakıyorlar. İşte bu şükür yutturmacasını, bu kadar derin benimsemiş ve adeta özümsemişlerdir, özümsettirilmiştir.
Bu ülke de ve Dünya'nın pek çok yerinde, sayısı milyarları bulan aç insanlar hergün şükrederken, çok küçük azınlıklar ''ada'' satın almaya başladılar. Milyonlarca insanımız pazar artıklarıyla karnını doyurmaya çalışırken ''allaha çok şükür'' diyorlar ve sayısı 300-500'ü geçmeyen bir azınlık ise Lailalarda, Reinalarda havalara paralar saçıyor.
Ağlamayana süt vermezler. Sen çok şükür dedikçe bunun nasıl olsa bir şikayeti, bir derdi yok derler. Ve her geçen gün durumun biraz daha dibe vurur. Sonunda aklın başına gelse de ayağa kalkıp mücadele edecek kadar bile gücünün kalmadığını çok geç fark edersin. Saygılarımla...

Alt 27-05-2009, 01:48
Üye

Küçük bir ekleme yapmak istiyorum.
Dünya Bankası'nın, halkları en zengin ve en fakir ülkeleri saptamak için yaptırdığı bir araştırma sonucuna göre listenin sonunda yer alan 50 ülkenin ortak özelliğinin ne olduğunu biliyor muyuz? Tahmin etmeye çalışalım; Dilleri mi? Hayır. Peki etnik kökenleri mi? O da değil. O halde renkleri veya ülkelerinin yüz ölçümleri gibi bişey... Bunlar da değil. Peki ya ne?
Cevap: Listenin sonunda yer alan, yani Dünya'nın halkı en fakir 50 ülkenin ortak özelliği ''müslüman'' olmalarıdır. allaha çok şükür, hamdolsun, teğet geçti.

Alt 30-05-2009, 00:35
Üye

azınlığın feryadı sükretme olayında sana katılıyorum ama sanki müslümanları bunu asamaycak kalitede gördüğünü sanıyorum

bizamanlar rusyada bağnaz asırı ortodox değilmiydi ? aynı dini argümanlar onlardada yokmuydu ? sonuc ne oldu insanların burasına kadar geldi ve darbe yapıp o sefillikten kurtuldular..

müslümanda olsa hristiyanda olsa ,dininin haricinde herkes insandır ve her insanda ,isyan protesto ,gibi özellikler bulunur bu özellikler er yada gec acığa cıkacaktır

Önerilen Siteler