Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-07-2009, 19:17
metee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
metee metee isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Yalnızca bir kez dilim tutuldu. Bir adam bana, "Sen kimsin?" diye sorduğunda.(Çamur ve Su )

aydoe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Mete

Üç ayrı makaleden alıntılayarak asmış olduğunuz iletide ne anlatmaya çalıştığınızı anlayamadım ,ama makalelerin tümünü verseniz ya da linkini verseniz okuyanlar bilgilenebilirler.
Örneğin son paragrafı aldığınız makalenin linkini verseniz ve makalenin devamında yazarın bu çalışmaların '' insan ırklarının evrimleri ve ırkların dünya üzerinde göç yollarının çıkarılması mümkün olacaktır.'' dediğini de okuyabileceğiz.

http://www.genetikbilimi.com/gen/genharitalamasi.htm

Rekombinant gen teknolojisindeki son gelişmelerle birlikte genomik DNA parçalarının klonlanması ve karakterizasyonuyla detaylı bir gen haritası elde etmek mümkün hale gelmiştir. Sonuçta da sadece gen yapısı hakkında bir kaynak olmakla kalmayan aynı zamanda genomda dizi organizasyonu, gen ve genomların evrimi hakkında da son derece değerli bir kaynak olan tüm bir genomun DNA dizisinin elde edilmesi mümkündür. Günümüzde, pekçok model organizmanın örneğin; bakteri, S.cerevisiae, C.elegans, D.melanogaster, F.rubripes, D.rerio, insan gibi organizmaların genetik ve fiziksel haritalarını çıkararak sonuçta, tüm genom dizilerinin saptanmasını amaçlayan çok yoğun bir şekilde devam eden bir uluslararası işbirliği sürmektedir ve bu model organizmaların bazılarının tüm genom dizi analizi tamamlanmıştır (Tablo II) (18). Genomların haritalanması, analizi ve dizi analizi ile ilgili disipline “genomiks„ adı verilmiştir.
Tüm dünyada binlerce bilim adamının yaklaşık 15 yıl süren çabaları sonucunda insan DNA`sının hemen hemen tamamlanmış nukleotid dizisi yani haritası ortaya çıkmıştır. Gen haritaları sayesinde bitki ve hayvan üreticileri genetik olarak iyileştirilmiş kalitede üretim yapabilirken, insan genom haritasının çıkarılması açısından bakıldığında, biyokimyasal temeli bilinmeyen genetik hastalıklara neden olan genlerin özgül bir kromozom ya da kromozom bantı üzerine haritalanması, soyağaçları üzerinde bir marker ile olan bağlantısına dayanarak bu genin izinin sürülmesi (gene tracking), hastalığın tedavi edilmesi, insan ırklarının evrimleri ve ırkların dünya üzerinde göç yollarının çıkarılması mümkün olacaktır.

Nurten AKARSU
Hacettepe Üniversitesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Araştırma Merkezi, Gen Haritalama Laboratuvarı
e-mail: nakarsu@hacettepe.edu.tr
Güven LÜLECİ
Akdeniz Üniversitesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı
2 Makaleden neden Alıntı yaptığımı anlatan yazı yukarıda yazıyor..

Hastalıklar mtDNA'nın sarmal haritasında değişik yaparak Sarmal haritayı değiştirdiğini bilmen lazımdır.Şuanda genetik bilimadamları DNA,RNA ve mtDNA üzerinde hastalık yapan genleri buluyorlar.Ona göre tedavi geliştirme yolunda ilermeye çalışıyor.. (Küçük kısmı)

EVRİMİN ÇARESİZ KALDIĞI NOKTALARDA MUTASYONA SARILDIĞINI VE mtDNA ÜZERİNDEN GEN SİLME VEYA DEĞİŞTİRMEK İÇİN UĞRAŞTIKLARINI ANLATIYORUM.Diğer tarafdan bilimadamları (EVRİMCİLERE GÖRE TÜM BİLİMADAMLARI DARWİNİN TEORİSİ DESTEKLİYOR.EVRİMCİ DEĞİLSE BİLİMADAM DEĞİLDİR. ) tarafında sadece hastalıklar için gen araştırmasını aktardım.

Saygılarımla..MeTeE

[Mt]METEE[/Mt]Kalp ne ile doluysa,dudaklardan 0 dökülür gider.Goethe
EVRiM HAYALGüCüDüR?...

Konu metee tarafından (07-07-2009 Saat 20:17 ) değiştirilmiştir.
Alt 10-07-2009, 13:14
Ayejj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ayejj Ayejj isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sn metee,

Ben anlatmaya çalıştım fakat öğrenmeni sağlıyamadım anlaşılan .Konuyu baştan itibaren okursan mitokondri DNA sı üzerinden anlatılmaya çalışılan şeyi daha rahat anlayacaksın.

Bir dahada böyle konuyla alakasız iletileri asma hepsi çöpe gider.
Alt 11-07-2009, 23:22
Üye

Bulunduğu yer: Yalnızca bir kez dilim tutuldu. Bir adam bana, "Sen kimsin?" diye sorduğunda.(Çamur ve Su )
Ayejj´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn metee,

Ben anlatmaya çalıştım fakat öğrenmeni sağlıyamadım anlaşılan .Konuyu baştan itibaren okursan mitokondri DNA sı üzerinden anlatılmaya çalışılan şeyi daha rahat anlayacaksın.

Bir dahada böyle konuyla alakasız iletileri asma hepsi çöpe gider.
Sn Ayejj

Sen neyi anlatıyorsun ki anlamadım..
mtDNA'yı ne olduğunu bilmeden bana laf söylemek istiyorsun..
mtDNA diğer yazılarda anlatım gibi anlamadın galiba mutasyon üzerinde evrime yarıyor..Ama mutasyon geçiren canlılar evrimce kabul görüyor..Bilimadamları mutasyon geçiren canlılarını hiçbir canlı sınıfına atmıyor..Sen ne anlattın ki ben anlamadım..İlk önce yazdığım son konuya bak sonra cevap ver..Sn aydoe cevap vermediği için bekledim.Yoksa yazımın devamı geliyor.Acele etme sizin gibi sallama gibi teoriye inanmadığımız için biz araştırarak cevap veriyoruz..Yukarıda ne yazdım..

2 Makalede alıntı yaptığımı söylemişti.Neden alıntı yaptığımı söyledim..Alt kısımdaki yazı onu açıklıyor..

EVRİMİN ÇARESİZ KALDIĞI NOKTALARDA MUTASYONA SARILDIĞINI VE mtDNA ÜZERİNDEN GEN SİLME VEYA DEĞİŞTİRMEK İÇİN UĞRAŞTIKLARINI ANLATIYORUM.Diğer tarafdan bilimadamları (EVRİMCİLERE GÖRE TÜM BİLİMADAMLARI DARWİNİN TEORİSİ DESTEKLİYOR.EVRİMCİ DEĞİLSE BİLİMADAM DEĞİLDİR. ) tarafında sadece hastalıklar için gen araştırmasını aktardım.

Saygılarımla..MeTeE

EVRiM HAYALGüCüDüR?...
Alt 12-07-2009, 12:23
Üye

metee´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn Ayejj

Sen neyi anlatıyorsun ki anlamadım..
mtDNA'yı ne olduğunu bilmeden bana laf söylemek istiyorsun..
mtDNA diğer yazılarda anlatım gibi anlamadın galiba mutasyon üzerinde evrime yarıyor..
Bak şimdi bilim adamları mtDNA üzerindeki mutasyonlara dünya üzerine yayılmış modern insanlar gruplarının göç yollarını ve hangi grupların hangi gruplarla akraba olduğunu tespit etmek için bakıyorlar.Gruplar Hangi zaman aralıklarında birbirinden ayrılmış bunları buluyorlar.

Ama mutasyon geçiren canlılar evrimce kabul görüyor..Bilimadamları mutasyon geçiren canlılarını hiçbir canlı sınıfına atmıyor..Sen ne anlattın ki ben anlamadım..
Sana daha öncede ifade etmeye çalıştım.Evrimcilerin homo sapience 'in mtDNA üzerindeki mutasyonlar sonucu ortaya çıktığını söyleyen bir iddiaları yoktur. Bu senin kendi kendine uydurduğun veya veya uydurmuş olan başkalarından kopyaladığın yanlış bir bilgi.

İlk önce yazdığım son konuya bak sonra cevap ver..Sn aydoe cevap vermediği için bekledim.Yoksa yazımın devamı geliyor.Acele etme sizin gibi sallama gibi teoriye inanmadığımız için biz araştırarak cevap veriyoruz..Yukarıda ne yazdım..
2 Makalede alıntı yaptığımı söylemişti.Neden alıntı yaptığımı söyledim..Alt kısımdaki yazı onu açıklıyor..
İlk önce sen cevap yazdığın konuda ne anlatılıyor onu oku anlamaya çalış sonra sağdan soldan kırpmaya çalıştığın cevapların içerikle uyumluysa onlarında sadece linklerini yapıştır.
Alt 12-07-2009, 13:08
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sn aydoe cevap vermediği için bekledim.Yoksa yazımın devamı geliyor.Acele etme sizin gibi sallama gibi teoriye inanmadığımız için biz araştırarak cevap veriyoruz..
Sevgili Metee sen bilim adamımısın neyi araştırmaktasın?
İnternetten yazılar bulup ordan 3-4 paragraf araklayarak söylemlerine dayanak olarak sunmak araştırmamıdır?
Bilim evrimi kabul ediyor ve evrim araştırmaları devam ediyor ama bilim yaratılış diye bir şey kabul etmiyor.
Zaten yaratılışı kabul etse araştırmalara son verir Tanrı canlıları yaratmıştır der ve bu konuya noktayı koyar.
Değişimin sürekliliğini gözlemleyebilmekteyiz ve evrim halen devam ediyor.
Gördüklerimize ve bilimsel gerçeklere mi yoksa bilimsel gerçekleri uydurmasyonla çürütmeye çalışan ve bilimle ilgisi olmayan yaratılışçılara mı inanalım?

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 12-07-2009, 21:51
Üye

mtDNA "07-02-2007, 02:07 " hakkında ilk bilgilerin verildiği tarihde liopleurodon arkadaşa bilgileri yazmıştım..Adem - Havva olayını bir benzeri olduğunu yazmıştım.. Araştırmak suç değildir.

Mitokondriyal DNA.
Genleri fosil olarak düşünün.Hücrelerde, bilinen DNA dışında, mitokondri denilen enerji motorlarında ayrı bir DNA halkası var. Mitokondriyal DNA (mtDNA), bilinen –çekirdekte bulunan ve eşeyli üreme sırasında parçalanıp yeniden birleşen– DNA'dan farklı olarak, anneden çocuğa bir bütün olarak geçer."

***mtDNA göre insanların atası ayrı kıtalardan gelmişlerdir..Yani bir Eskimo ve Aborjin nasıl ayrı kalmışlardır, diye bir tabloda kullanıyorlar..Bu olguyu ortaya atan kişi fosillerde mtDNA alması gerektini söylüyor..

**mtDNA göre atalarımız aynı kıtalardan değilde ayrı kıtalardan gelmiştir...Buna kim inanır bilmem...

"Hatalar o kadar yaygın olabilir ki genetikçiler insan popülasyonları ve evrim çalışmalarında yanlış sonuçlara varıyor olabilirler. Forster’ın, dizilimlerin değişimine göre oluşturulan evrim ağaçlarını kapsayan hata-araştırma yöntemi, bu hataların çapını eksik tahmin ediyor olabilir."
Carina Dennis
EDİT....
BU HASTALIKLAR GİBİ BİRÇOĞUNUN BİTKİ TÜRLERİNDE GEÇİŞ OLMADIĞINI GENETİK UZMANLARCA BELİRTİLMİŞTİ.HASTALIK GEÇİŞLERİ SABİT OLAN CANLI TÜRÜ OLAN AĞAÇLAR VE KÜÇÜK BİTKİ TÜRLERİNDE GEÇİŞ İMKANSIZ OLDUĞUDUR.SABİT OLAN CANLI TÜRLERİ YANİ AĞAÇLAR VE DİĞER KÜÇÜK BİTKİ TÜRLERİNE EVRİM GEÇİRME OLANAĞI VERMEZ..O ZAMAN mtDNA GEN KODLARINA GÖRE İNSAN AĞAÇ GRUPLARINDA GELDİĞİNE GÖRE AĞAÇLAR VE DİĞER KÜÇÜK BİTKİ TÜRLERİNDE HASTALIKLAR OLMASI LAZIMDIR.HASTALIKLARIN OLMADIĞI SÖYLEMEK İMKANSIZ OLMAKTADIR.ÇÜNKÜ BİLİMADAMLARI HASTALIKLARIN HANGİ DÖNEM İÇERİSİNDE YAYILDIĞINI TAMAM OLARAK BİLMEDİĞİ İÇİN ARAŞTIRMA SIRASINDA HİÇBİR SABİT CANLI TÜRÜNDE BU HASTALIK GENLERİ BULUNMAMIŞTIR..YUKARIDAKİ GEN KODLARINA GÖRE HASTALIKLARIN BAZILARI VERİLMİŞTİR.

EDİT..

Bu hayvanlar niye yaşıyor..Niye kendini savunuyor..Niye birbirlerine benziyor..
Güzel kardeş TANRI tek insanları yaratsaydı..Darwin olmayacaktı..

Hatam olmuşsa af ola..TŞKLR...

Kendine güveniyorsan bildiğini sorgularken, sorduğun sorunun cevabını aldığına tam tatmin olunca kadar sorgula o zaman istediğin cevaplar seni bulacaktır.......?

Cevapları uzaklaştırmak değil yakınlaştırmak daha iyi bir sonuç verecektir..

Sana profesörler değil kendin olarak yetersin..Yeterki kendi bildiğini sorgularken M harfini değiştirerek değil..Değiştirmeden yapmaktır...M Harfi M kalacaktır..O zaman zorlanmazsın..

EVRiM HAYALGüCüDüR?...

Konu Ayejj tarafından (13-07-2009 Saat 12:55 ) değiştirilmiştir.
Alt 12-07-2009, 22:32
Üye

"""
Am J Hum Genet 1990 Mar;46(3):613-23

Amerindian mitochondrial DNAs have rare Asian mutations at high frequencies, suggesting they derived from four primary maternal lineages.

Schurr TG, Ballinger SW, Gan YY, Hodge JA, Merriwether DA, Lawrence DN, Knowler WC, Weiss KM, Wallace DC

Department of Biochemistry, Emory University School of Medicine, Atlanta, GA.

The mitochondrial DNA (mtDNA) sequence variation of the South American Ticuna, the Central American Maya, and the North American Pima was analyzed by restriction-endonuclease digestion and oligonucleotide hybridization. The analysis revealed that Amerindian populations have high frequencies of mtDNAs containing the rare Asian RFLP HincII morph 6, a rare HaeIII site gain, and a unique AluI site gain. In addition, the Asian-specific deletion between the cytochrome c oxidase subunit II (COII) and tRNA(Lys) genes was also prevalent in both the Pima and the Maya. These data suggest that Amerindian mtDNAs derived from at least four primary maternal lineages, that new tribal-specific variants accumulated as these mtDNAs became distributed throughout the Americas, and that some genetic variation may have been lost when the progenitors of the Ticuna separated from the North and Central American populations.

"""

Bu yazıya göre Amerikadaki İNSAN türleri 4 ana anneden gelmiştir.

the Asian-specific deletion between the cytochrome c oxidase subunit II (COII) and tRNA(Lys) genes was also prevalent in both the Pima and the Maya.

Bu kısımda Amerika türleri Asyadan geldiğini ve bazı genlerin değiştiğini anlatmaktadır.

Biz yukarıda anlatmak istediğimiz anlatamadık galiba biz insan göç teorisi ilk Türklerde görülmüştür..Mustafa Kemal Atatürk bu konuda araştırmaları mevcuttur.Kendisi Türklerin Mu kayıp kıtadan geldiğini söylemiştir.Evrimciler Türklerin göçlerini kullanarak yeni bir teori ortaya atıyor. Bu teorinin temelinde Eskimolar, Kızılderiler, mayalar ve azteklerin yaşayış tarzına göre hazırlanmıştır.

Neden bu insan grupları evrim geçirmek istesin ki?

Neden kendi kültür tarzlarını bırakmak istesin ki?

Neden bir maymun kendi yaşam tarzı değiştirmek için uğraşsın ki?

Neden Darwin sudan karaya geçiş yapsın ki?

"""Amerindian mitochondrial DNAs have rare Asian mutations at high frequencies, suggesting they derived from four primary maternal lineages."""

""""Ayejj""""ALINTI"""" Sana daha öncede ifade etmeye çalıştım.Evrimcilerin homo sapience 'in mtDNA üzerindeki mutasyonlar sonucu ortaya çıktığını söyleyen bir iddiaları yoktur. Bu senin kendi kendine uydurduğun veya veya uydurmuş olan başkalarından kopyaladığın yanlış bir bilgi."""""

Saygılarımla..MeTeE

EDİT....

EVRiM HAYALGüCüDüR?...

Konu Ayejj tarafından (13-07-2009 Saat 13:02 ) değiştirilmiştir.
Alt 12-07-2009, 23:38
Üye

Neanderthal nedir.

""""Homo neanderthalensis, l milyon yıl önce Avrupa’ya yerleşmiş olan Homo
heidelbergensis soyundan türemiştir. Hangi fosil örneklerinin hangi türe ait
olduğu antropologlar arasında tartışmalıysa da, klasik Neanderthal
niteliklerinin 150 bin yıl önce geliştiği bellidir.

Bunlar arasında epey iri ve uzun burunlu, kalın kaş çıkıntılı bir yüz ve çağdaş
insanın yüksek ve yuvarlak kafatasıyla kıyaslandığında düz ve eğik bir kafatası
vardır. Gövdeleri iri ve güçlü, göğüsleri geniş olup adaleli kol ve bacakları
vardı. Kemiklerinin kalın ve ağır olması büyük fiziki faaliyet gerektiren yorucu
bir hayatları olduğunu göstermektedir."""

http://www.mailce.com/neanderthallere-ne-oldu.html Tam metni

Neanderthal evrimciler tarafında Yamyamlık, dinsellik eksikliği, şiddet, zeka eksikliği, konuşması için yetersizlik vs gibi kötü karakteristiklerle anmaya başladılar.Sonra Neanderthallerin aileleri terk eden yarı yamyam yarı insan kişiliği olna bir grup olarak göstermeye başladılar.Başka zaman grafiğinde evrimci bilimadamları Neanderthalleri insandan ayrı bir ırk olduğunu söyledi.Neanderthaller evrimciler için ilk modern insan olarak kabul gördü.Belli bir zaman sonra değişik fosilller bulundukça yeni modern insan grubu değişti.Asya,Kuzey, Doğu, Batı ve En son güney Afrikada bulunan fosiller sayesinde modern insan Güney Afrikaya gitti..
https://genographic.nationalgeograph...hic/atlas.html Bu linklerde bulunan fosiller hakkında bilgiler mevcuttur..

Güney Afrikada bulunan Fosiller hakkında https://genographic.nationalgeograph...hic/atlas.html bilgi mevcuttur..

Son bulunan fosiller yanında insanı işaret eden bir takım malzemeler bulunmuştur..Diğer bir kemik veya bir diş örneği ile hayal edilerek isim verilmiştir.

Neanderthal evrimciler için büyük bir sarsıntı oldu ilk önce insan olmakta sonralarda en kötü karakteristikleriyle kötülemeye başladılar..Çünkü evrimciler modern insan grubu teorisi Asya, Avrupa ve Afrika üzerinde geçmişti.Neanderthalleri buldukları yılllarda fazla fosiller olmaması onuları sıkıntıya soktu.Bu önyargılar ve bulunan birçok yeni fosillerle kaybolmaya başlaması nedeninden dolayı bizim gerçek atalarımız olarak Neanderthallar'ı kabul etmek için çok zordu. Mitochondrial DNA araştırmasında bilim adamlarını şaşırtacak şekilde farklı niteliklerinden dolayı Neanderthal tekrar dışlanacaktı.Bilimadamları Neanderthal mtDNA olayında ayrı tutmaya başladılar..Evrimciler Neanderthal gruplarını üvey evlat gibi dışladılar.Atalarımız olmazdı..Çünkü mtDNa genlerine göre Neanderthal devamı niteliğinde Aborjinleri olması ve diğer başka insan gruplarının Neanderthal gruplarından gelme olasılığı yüksek oluyor.Çünkü şuanda Eskimo, Kızılderiler ve Aborjinler aynı genler üzerinde gelmesi lazımdır.Günümüzdeki genetik evrimci bilimadamları havva teorisi bu şekilde kendileri tarafında bitirilmişti.Neanderthal hangi grubu oluşturması lazım diye düşünen evrimci bilimadamları en son Neanderthal gruplarını insan grubunda çıkarmak veya nesli tükenmiş insan grubu yapmıştır..

"Neanderthals Modern insan farklıdır - onlar gibi Afrikalılar veya Avustralyalılar bu DNA'ları olarak Avrupalılar farklıdır."

Neanderthal ilk bulunan fosil üzerinde genetik araştırma yapıldı, Vindija Mağarası, Hırvatistan bulundu.

Şimdiye kadar, Neanderthal kemikleri gelen DNA yalnızca iki numune analiz edilmiştir.

Saygımlarımla...MeTeE

EVRiM HAYALGüCüDüR?...

Konu metee tarafından (12-07-2009 Saat 23:49 ) değiştirilmiştir.
Alt 13-07-2009, 14:07
Üye

"""
Am J Hum Genet 1990 Mar;46(3):613-23

Amerindian mitochondrial DNAs have rare Asian mutations at high frequencies, suggesting they derived from four primary maternal lineages.

Schurr TG, Ballinger SW, Gan YY, Hodge JA, Merriwether DA, Lawrence DN, Knowler WC, Weiss KM, Wallace DC

Department of Biochemistry, Emory University School of Medicine, Atlanta, GA.

The mitochondrial DNA (mtDNA) sequence variation of the South American Ticuna, the Central American Maya, and the North American Pima was analyzed by restriction-endonuclease digestion and oligonucleotide hybridization. The analysis revealed that Amerindian populations have high frequencies of mtDNAs containing the rare Asian RFLP HincII morph 6, a rare HaeIII site gain, and a unique AluI site gain. In addition, the Asian-specific deletion between the cytochrome c oxidase subunit II (COII) and tRNA(Lys) genes was also prevalent in both the Pima and the Maya. These data suggest that Amerindian mtDNAs derived from at least four primary maternal lineages, that new tribal-specific variants accumulated as these mtDNAs became distributed throughout the Americas, and that some genetic variation may have been lost when the progenitors of the Ticuna separated from the North and Central American populations.

"""

Bu yazıya göre Amerikadaki İNSAN türleri 4 ana anneden gelmiştir.

the Asian-specific deletion between the cytochrome c oxidase subunit II (COII) and tRNA(Lys) genes was also prevalent in both the Pima and the Maya.

Bu kısımda Amerika türleri Asyadan geldiğini ve bazı genlerin değiştiğini anlatmaktadır.
Baştan itibaren konuyu okumanı işte bu yüzden ısrarla belirttim.Bu verilere ilişkin şeyler ve açıklamala zaten yazıdada var.Fakat bunlar mtDNA üzerinden elde edilen sonuçları çürütmüyor.Buyrun bakın.

dilaver´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Amerika’ya yerleşim

Bu gruplar Amerika’ya yayılıp çoğaldıklarında, kemikleşmiş çok milliyetli bir Birleşmiş Milletler ekibi gibi hareket etmedi. Yeni gelenler Yeni Dünya’da kök saldıklarında yeşeren kültürlerin kökeni çeşitli Asya anayurtlarından gelen ayrı ve kendine has fiziksel, genetik ve kültürel öğelere dayanıyordu. Bu tablo arkeolojik kanıtlarla destekleniyor gibi gözüküyor. Clovis öncesi dönemden kalma insan izleri için sürdürülen araştırmalar sonucunda, kuzey ve güney Amerika’da Clovis katmanlarının altından ve daha erken dönemin Clovis olmayan yerleşim yerlerinden bazı aletler çıktı. Bu aletler Clovis’ten tümüyle farklı geleneklerden geliyordu ve Asya yakasında değişik benzerlere sahipti. Değişik kültürlerin birbirine paralel kolonizasyonlarından beklediğimiz
de budur.

İlk Amerikan topluluklarının farklı fiziksel görünümlerinden ötürü, onlar arasında açık genetik farklılıklar görmeyi ummamız gerek. Torroni ve Wallace’ın not ettikleri üzere mtDNA alt gruplarının kabilesel farklılıkları için belirgin olan eğilimde böyle değişiklikler görülmektedir. Amerikalar’ın tek aşamada kolonizasyonunun kanıtlarından biri kuzey, orta ve güney Amerika’da A, B, C ve D majör gruplarının her zaman bulunuşu olmuştur.

Neden bu insan grupları evrim geçirmek istesin ki?

Neden kendi kültür tarzlarını bırakmak istesin ki?

Neden bir maymun kendi yaşam tarzı değiştirmek için uğraşsın ki?

Neden Darwin sudan karaya geçiş yapsın ki?
Hiçbir canlı sipariş usulü evrim geçirmez.Bir kere evrimin felsefesini kavramamışsın.
Canlılar uğradıkları doğal seleksiyonun baskısı sonucu seçilime uğrarlar.

"""Amerindian mitochondrial DNAs have rare Asian mutations at high frequencies, suggesting they derived from four primary maternal lineages."""

""""Ayejj""""ALINTI"""" Sana daha öncede ifade etmeye çalıştım.Evrimcilerin homo sapience 'in mtDNA üzerindeki mutasyonlar sonucu ortaya çıktığını söyleyen bir iddiaları yoktur. Bu senin kendi kendine uydurduğun veya veya uydurmuş olan başkalarından kopyaladığın yanlış bir bilgi."""".
Aklın sıra bana cevap verdiğni zannediyorsun dilaver'den alıntıladığım yeri oku.
Alt 13-07-2009, 19:16
Üye

Benim yazıları Edit edip düzenleme yapacağına yazılarımın orjinal haliyle bıraksadın..

49- Büyük Harflerle Yazmayınız Büyük harflerle yazmak internet dilinde bağırmak anlamına gelir. Bu nedenle çok gerekmedikçe büyük harflerle mesajlarınızı yazmayınız. Büyük harflerle yazılan mesajlar silinerek üye uyarılacaktır. Tekrarı durumunda disiplin cezası verilecektir.

Sana profesörler değil kendin olarak yetersin..Yeterki kendi bildiğini sorgularken M harfini değiştirerek değil..Değiştirmeden yapmaktır...M Harfi M kalacaktır..O zaman zorlanmazsın..

EVRiM HAYALGüCüDüR?...

Konu prozac tarafından (13-07-2009 Saat 19:35 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler