Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-07-2009, 07:59
paslıçivi paslıçivi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Size göre apaçık olmaması sizin duyu organlarınızın çalışmadığının delilidir. O gerçeğin apaçık olmadığının değil..
siz inancınızın apaçık belli olduğunu söylüyorsunuz, yani islamiyetin...

bunu görmeyenleri de "duyu organlarını çalışmamakla" nitelendiriyorsunuz..

umarım ne söylediğinizin farkındasınızdır..

dünya insanlığında muhammedin allahına, kitabına, dinine inananların oranı sadece %20.. sadece bugün itibariyle islamiyetin bir gerçeklik olduğunu reddeden insanların sayısı yaklaşık 5 milyar.. bu 5 milyar insan için de "duyu organlarının çalışmadığı" iddianızda ısrarcı davranacak mısınız..

bu tarz yaklaşım sadece siz müslümanlara has değil.. varoluş hakkında bir inancı olan herkes aynı konumdadır.. kendi inancını hakikat diğerlerini aldanma olarak görür.. sahtebenliğin varolması ve sizin derin bir uykuda gerçeklerle yüzleşmeden, akıl ruh sağlığınız bozulmadan bir hayat yaşamanız buna bağlıdır.. aksi halde balatalar sıyrılır, kayışlar kopar..

sizi bu gerçeklerle yüzleştirmeye çalışan biri olduğunda da ego önceden tehlikeyi sezer ve vargücüyle savunma mekanızmalarını devreye sokarak çalıştırır.. yadsıma, kaçış ve saldırganlık en çok görülenlerdir.. bu forumda ve yaşamda çok sık karşılaştığım durumlardır.. benimle yazışmaya devam etiğinizde sizdeki bu savunma mekanızmalarının örneklerini göstericem..

Alt 16-07-2009, 08:38
keci keci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

paslıçivi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

1+1= ? dünyanın hangi coğrafyasına giderseniz gidin, kime sorarsanız sorun bunun cevabı tartışılmaz bir şekilde sabittir.. 2 dir.. bu deneysel olarak sınanabilinen bir şeydir.. ve tüm dünya insanlığı bu sonucun 2 olduğu üzerinde tartışmasız hemfikirdir.. evrenseldir.. buna bilmek denir..

bu dünyada niçin varız? varoluş nedir?... bu sorunun cevabı coğrafyadan coğrafyaya, zamandan zamana değişir.. herkes kendi teist yada nonteist inancını söyler size ve bunu gerçeklik olarak algılar, bildiğini zanneder..

sizin islamiyeti gerçeklik olarak algılamanız gibi, bir isevinin isamesihi tanrı olarak, bir atesitin tüm yaşamı fizikten ibaret sanması, bir budistin çoklu yaşamı gerçeklik olarak algılaması gibi.. işte bunlar evrensel değildir, tartışmasız kabuledilen şeyler değildir, deneysel sınanabilinen şeyler değildir.. o yüzden bunlara bilmediğini bildiğini zannetme yanılgısı yani inanç deniyor...

aradaki farkı görebilmişsinizdir umarım..
Sayın paslıçivi

Arada yinede bir fark göremiyorum. Ben nefes aldığımda dünyadaki kalan 6 milyar insanın nefes alıp almaması beni ilgilendirmiyor. Yemek yediğimde o yiyecekler benim mideme gidiyor başka hiç kimsenin değil.

Diğer insanlarla ortak bir iş yapmadığım sürecede onların ne düşündüğü hiç önemli değil isteyen istediğini bilebilir, istediğine istediği gibi inanabilir.

Öldüğümde ne olacağı sadece beni ilgilendirir, diğer insanların ne düşündüğünün bir önemi yok. İnanç işte bu ölüm sonrası hayat hakkında kesin bilgi sahibi olmak demektir.

işte bunlar evrensel değildir, tartışmasız kabuledilen şeyler değildir, deneysel sınanabilinen şeyler değildir
Akıl hapishanesinde bir delik açtığım deney vardı eğer eski yazılarımı okursanız görürsünüz. Yukarıdaki cümlede eksik olan bir şey var.

Bir şeyin evrensel, tartışmasız kabul edilen ve deneyle sınanabilen
olmasının şartı nedir ?

Tüm insanların o şey hakkında aynı gözlemi yapmış olması...
Peki gözlemleri nasıl yaparız ? 5 duyumuzla.... Ya bunlar olmazsa ?
Yani doğuştan O zaman ne ile yaparız ?
İnsanları nasıl ikna ederiz aynı şeyi gördüğümüze ?

1 + 1 = ? denkleminin sonucu dünyanın her tarafında aynıdır DOĞRU
ama dünyanın her tarafında bu denklemi çözenler İnsan ve onun yaptığı makinelerdir. Eğer insanın 5 duyusu yoksa bu denklemin sonucu bilinemez.

Ama 5 duyusu olan biri bu denklemi çözüp size söylerse alın size inanç..
Kimin için bilgi , kimin için inanç...

Şu an bulamıyorum ama sanırım evrimle ilgili bir başlıkta idi.
O deneyi yaparsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız..
İşte bu yüzden bilmek ile inanmak aynıdır diyorum..

Dünyanın % 20 sinin duyu organları sağlam diğerleri arızalı demiyorum
belki 1000000 da biri yüzde olarak sağlamdır diyorum İslam olması (buna bende dahilim) duyu organlarının sağlam olduğunu göstermiyor.

Allah "Kalpleri hasta olarak yarattım" diyor yani sağlam olan yok sadece
tedavi olup iyileşen var. O da kısmen...
% 100 iyi olan peygamberler ile onun varisleri..

Saygılarımla..

Oku kainatı, görmek istersen gerçeği. Birinci sayfa, birinci paragraf : Kendin..
Alt 16-07-2009, 10:17
İvan Karamazov İvan Karamazov isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

keci´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
1 + 1 = ? denkleminin sonucu dünyanın her tarafında aynıdır DOĞRU
ama dünyanın her tarafında bu denklemi çözenler İnsan ve onun yaptığı makinelerdir. Eğer insanın 5 duyusu yoksa bu denklemin sonucu bilinemez.
1+1=2 duyulardan bağımsızdır. Doğal sayılar kümesi üzerinde tanımlı toplama işleminin bir sonucudur.
Alt 16-07-2009, 13:41
Kıdemli Üye

İvan Karamazov´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
1+1=2 duyulardan bağımsızdır. Doğal sayılar kümesi üzerinde tanımlı toplama işleminin bir sonucudur.
Sevgili İvan Karamazov

Nasıl bağımsız olabilir ki ??

Doğal sayılar kümesi nasıl oluşmuştur. Nesneleri sayarak öyle değil mi ?
Nesnelere sıra numarası verdi insanoğlu, bunu görmeden dokunmadan nasıl yapabildi. iki nesne yanyana gelince buna 2 dedi, 3 nesne yanyana gelince 3 yani topladı.. Gördüğü şeye isim koydu.. Doğal sayı dedi..
Yaptığı şeye isim koydu toplama dedi..

Gözlem yaptı adını koydu yani bilim yaptı yani matematik yaptı..

Öyle Değil mi ?

Saygılarımla..

Oku kainatı, görmek istersen gerçeği. Birinci sayfa, birinci paragraf : Kendin..
Alt 16-07-2009, 13:52
Üyeliğini Sonlandırmış

keci´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Doğal sayılar kümesi nasıl oluşmuştur. Nesneleri sayarak öyle değil mi ?
Hayır öyle değil... Matematiksel kavramlar soyuttur ve duyular somutu algılar; soyutu değil...
Alt 16-07-2009, 14:28
Kıdemli Üye

Hayır öyle değil... Matematiksel kavramlar soyuttur ve duyular somutu algılar; soyutu değil...
Sevgili İvan Karamazov

Tamamda somut olan algılandıktan sonra bu bilgi beyne gidip orda soyut olanı meydana getirmez mi ? Soyut olan somut olmadan nasıl var olabilir ? Bu materyalist diyalektiğe de ters değil mi ?

Zincirin son halkasına bakıp, ilk halkasını görmemek gibi bir şey bu yaptığınız

Saygılarımla

Alt 16-07-2009, 14:35
Üyeliğini Sonlandırmış

1- ben hiç bir "7"'yi koklamadım (siz yaptınız mı?)
2- ben hiç bir "9"'u görmedim (siz yaptınız mı?)
3- ben hiç bir "4"'e dokunmadım (siz yaptınız mı?)
4- ben hiç bir "5"'i duymadım (siz yaptınız mı?)
5- ben hiç bir "11"'i tatmadım (siz yaptınız mı?)

nesneler veya nesnelerin sonuçları matematiği ilgilendirmez. matematik düşünsel-soyut bir üründür maddi değildir.
Alt 16-07-2009, 15:11
Kıdemli Üye

Sevgili İvan Karamazov

1- ben hiç bir "7"'yi koklamadım (siz yaptınız mı?) Evet
2- ben hiç bir "9"'u görmedim (siz yaptınız mı?) Evet
3- ben hiç bir "4"'e dokunmadım (siz yaptınız mı?) Evet
4- ben hiç bir "5"'i duymadım (siz yaptınız mı?) Evet
5- ben hiç bir "11"'i tatmadım (siz yaptınız mı?) Evet

nesneler veya nesnelerin sonuçları matematiği ilgilendirmez. matematik düşünsel-soyut bir üründür maddi değildir.
Bu soruların cevabı evettir. Nasıl mı ?
7 'yi kokladım. Markete gittim 5 farklı meyveyi 2 farklı parfümü kokladım.
kokladığım farklı kokuların sayısı somut kokular olmadan sayılamazdı.

Eğer sayılar olmasaydı, sadece 1 koku kokladığımı düşünürdüm.
Ama kokular farklı olmasaydı sayıları nasıl üretecektim ?

Şimdi hepsini bu şekilde açıklamaya gerek görmüyorum, ama maksat hasıl oldu sanırım...

Saygılarımla

Alt 16-07-2009, 15:18
Üyeliğini Sonlandırmış

komik bir örnek olmuş...

çok iyi biliyorsun ki kokladığın sayılar değil meyveler ve parfümlerdir. benzer şekilde diğerleri de... 3 portakalın kokusuyla 3 çileğin kokusu birbirinden farklıdır; eğer ikisi de 3 nasıl olsa deseydin iki kokunun da aynı olması gerekirdi; şu halde kokladığın sayılar değil meyvelerdir. matematik nesneden bağımsızdır. sen koklayınca matematik bu eyleminin sonucu olmuyor; yaptığını açıklayabilmek için matematiği araç olarak kullanıyorsun. matematik ve matematik kavramlar; soyuttur, duyularla algılanmazlar.
Alt 16-07-2009, 15:37
Kıdemli Üye

komik bir örnek olmuş...

çok iyi biliyorsun ki kokladığın sayılar değil meyveler ve parfümlerdir. benzer şekilde diğerleri de... 3 portakalın kokusuyla 3 çileğin kokusu birbirinden farklıdır; eğer ikisi de 3 nasıl olsa deseydin iki kokunun da aynı olması gerekirdi; şu halde kokladığın sayılar değil meyvelerdir. matematik nesneden bağımsızdır. sen koklayınca matematik bu eyleminin sonucu olmuyor; yaptığını açıklayabilmek için matematiği araç olarak kullanıyorsun. matematik ve matematik kavramlar; soyuttur, duyularla algılanmazlar.
Sayın İvan Karamazov

Teşekkür ederim Elbette komik olacak..
Patern kırmak için bundan daha iyisi olmaz herhalde..

3 çilekle, 3 portakalın kokusu, koku bilimine girer.
ama farklılık matematiğin kokusudur.
Bu kokuyu almak burunun değil aklın işidir.

Evet çok iyi biliyorum kokladığım sayılar değil meyveler ve parfümlerdir.
Şimdi eğer bu yeti olmasaydı bende o zaman bunların farklı olduğunu
kalan 4 duyumla anlamaya çalışacaktım.

Evet o yaptığımı açıklamak için kullandığım bir araç, bu soyut aracı üreten insanoğlu; üretirken kullandığı araçlar ise duyuları...

Eğer bizim John Doe veya Jane Doe (5 duyusu olmayan bitkisel hasta) bunu yapmaya çalışsaydı yani soyut matematik kurallarını anlamaya çalışsaydı ne yapacaktı veya o üretseydi...?

Üretebilir miydi sayıları, açlığını ve tokluğunu açıklamak için sayıları kullanabilir miydi ? Kullandığı anda kendinde var olan 2 duyuya bağımlı olmayacak mıydı o zamanda ?

Daha beteri o 2 duyuda olmasaydı nasıl bilecekti sayıları ?

Saygılarımla...

Önerilen Siteler