|
Arada yinede bir fark göremiyorum. Ben nefes aldığımda dünyadaki kalan 6 milyar insanın nefes alıp almaması beni ilgilendirmiyor. Yemek yediğimde o yiyecekler benim mideme gidiyor başka hiç kimsenin değil.
Diğer insanlarla ortak bir iş yapmadığım sürecede onların ne düşündüğü hiç önemli değil isteyen istediğini bilebilir, istediğine istediği gibi inanabilir.
Öldüğümde ne olacağı sadece beni ilgilendirir, diğer insanların ne düşündüğünün bir önemi yok.
|
dünya artık büyük bir köy.. herkesin herkesden haberi var.. entellektüel bir insan dünaya gözlerini kapamaz ve aksine ilgi duyar.. kim ne yapıyor, bilimde neredeler, , ekonomileri nasıldır vs.. ama bu saydıklarımın haricinde inanç üstünde en az durulandır.. çünkü sahtebenlik tehlikeyi sezer ve bunu gündeminizden uzaklaştırır.. sorgulatmaz..
bir japonun bulduğu icat üzerinde yoğunlaşıp, adamlar yapmış abi dersin alır kullanırsın.. hastalandığında maddi gücün varsa hristiyanın yahudinin budistin en son tekniğinde tedavi olmak için servet harcarsın, binlerce km yol gidersin, forumlarda onların dilinden kendine bir nick seçersin, yaşam ve giyim tarzlarına, bilimine, teknolojisine özenip, hayranlık duyup onlar gibi olmaya çalışırsın.. ama iş inanca geldi mi akan sular durur, buz kesersin ve onları gerçeği görememek, körlük sağırlıkla suçlarsın.. bu egonun yadsıma (inkar) dediğimiz savunma mekanızmasıdır.. şu an sizin bu olaya bakış açınız da bu savunma düzeneğenin bir ürünü..
ama bunu sadece sen yapmazsın, tüm dünya insanlığı aynı şekilde davranır.. ve niçin böyle davrandığının farkında bile değildir.. çünkü sahtebenliğin savunma mekanızmaları senin istemin dışında bilinçdışı olarak bu işi otomatikman yapar.. ama gündeme getirilip sorulduğu zaman sanki inanç denen kavram çok önemsiz bir şeymiş gibi bana ne onların neye inandığından dersin...
|
İnanç işte bu ölüm sonrası hayat hakkında kesin bilgi sahibi olmak demektir
|
inanırların neye hangi dine inandığı hiç bir fark göstermeden yaklaşım şekildir bu zaten.. senin için ölüm sonrası inandığının nasıl kesin bilgiyse, bir budist, bir musevi, bir hindu için de aynı kesinliktedir.. yani ortalık değişik türde
kesin bilgiden geçilmemektedir.. oysa benim bildiğim kesin bilgi/hakikat bir tanedir..