Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-07-2009, 18:06
Ayejj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ayejj Ayejj isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Demir tunç'a karşı sorular.

Hep soruları demir tunç soracak değil ya.Birazsa biz soralım.

1-Tanrı varsa neden herkes göremiyor.?

2- Tanrı nerede ikamet ediyor.Yeri neresi bulunuyor.?

3- Neden herkes ona dokunamıyor?

4-Neden bizimle aracı kullanmadan iletişim kurmuyor.?

5-Bana iletmek istediği bir mesajı varsa neden bana direk iletmiyor?
Alt 19-07-2009, 21:34
kafasikarisik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kafasikarisik kafasikarisik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Ayejj,

Sorularınız çok kompleks. Benim sorularım daha basit;

1- Bilimi kabul ediyormusunuz? Yoksa sadece işinize gelen kısmını mı kabul ediyorsunuz?
2- Dünya düz müdür? yuvarlak mıdır? Kutsal kitapların buna verdiği cevap ile bilimin verdiği cevap nedir?
3- Dünyanın yaşı için bilim ne cevap vermekte? Kutsal kitaplar ne söylemektedir? Hangisinin doğru olduğunu düşünüyorsunuz?
4- Bir insanın ortalama ömrü kaç yıldır? Bilim en fazla kaç yıl yaşayabileceğini söyler? Adem ve Nuh kutsal kitaplara göre kaç yıl yaşamıştır? Biri gelip dedem öldüğünde 950 yaşındaydı derse ne tepki verirsiniz?

insanlar yağmurdan kaçar
ama su dolu küvetlerde
otururlar. C.Bukowski
Alt 19-07-2009, 21:56
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bilim ile İslam'ı karşılaştıramazsınız ki. Bu bir kere başından yanlış.

Bilim nedir? 1 + 1 in kaç olduğunu açıklayan bilim mi? İstediğiniz kadar karmaşık bir ifadenin cevabını veren bilim mi? Bilim insanoğlunun bulduğu ortak birşeydir. Size bize göresi olmaz.

Konu sayın Demir Tunç cevap versin diye açılmış sanırım bu yüzden sorulara cevap vermek istemiyorum sadece yukarıdaki düşüncelerimi yazmak istedim.

Saygılar

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 19-07-2009, 22:25
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Nedir bu demir tunc'un ozelligi? Daha once ne fikirlere sahip arkadaslar var di da! kimse onlara ozel kose acip, sorular yoneltmedi? Merak ettim dogrusu! Bu arada sorulara, ben cevap versem, olmazmi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 19-07-2009, 22:35
kafasikarisik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kafasikarisik kafasikarisik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

evrensel-insan;
demir tunc, aşağıdaki başlığı açan ve içinde evrimcilere soru soran kişidir. Onun nezninde aynı düşüncede olan kişilere sorulan sorulardır. Cevap hakkı herkes için geçerlidir. Benim başlıktan anladığım bu, daha fazlasını başlığı açan kişi cevap verir.

http://www.turandursun.com/forumlar/...498#post199498

EnvyMe,

Sadece islam değil, herhangi bir inanç bilimle karşılaştırılmaz. Ama bunu demir_tunc'a iletin. İneğin neden kutsal olduğunu sorduğunuzda bir Hindu da size yüzlerce neden sıralıyacaktır. Vereceğiniz cevap, bilimsel olarak ineğin ne olduğunu açıklamakmıdır? Yoksa inandığınız kutsal kitapta, ineğin kutsal olarak geçmediğimidir? Fark burada.

insanlar yağmurdan kaçar
ama su dolu küvetlerde
otururlar. C.Bukowski
Alt 20-07-2009, 14:10
Ayejj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ayejj Ayejj isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu soruları herkes cevaplıyabilir. Demir tunç 'un isminin geçmesi türünün onu özel olarak cevaplamaya beklediğim anlamına gelmez. Kendisi sorularıyla evrimi çürütmeye çalıştığı için ismini zikretttim. Sorulara herkes cevap yazabilir.
Alt 20-07-2009, 14:21
İvan Karamazov İvan Karamazov isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

1) 7 hastaneden tescilli bir paranoid şizofrene gerçekten inanıyor musun?

2) 200 bin yıllık insanlık tarihinin 196bin yılı boyunca neden kutsal kitap filan yoktu? neden son 4000. yılında çıkmaya başlamış semavi olduğuna inanılan dinler? sümerler'in yazıyı bulması mı beklenmiş kutsal kitap için?

3) kutsal olduğuna inanılan kitaplarda ismi açıklanmış peygamberler neden hep ortadoğuludur?

4) kuran; nar, hurma, deve gibi o dönemin insanının bildiği bir çok motife sahipken neden domates, patates, kutup ayısı gibi o zamanlar bilinmeyen motiflerden hiç bahsetmez? narı, hurmayı, deveyi yaratan allah bunları yarattığını unutmuş mu? bahsettikleri de neden tüm ortadoğu insanının bildiği motifler?

5) portakal, mandalina gibi meyveler; kışın insanlara c vitamini sağlıyor diye, insanın ihtiyacını karşılıyor diye yaratıldıysa kutuplarda insanların yaşadığı bölgelerde neden portakal ağaçları yok? neden bu insanları düşünüp onlara c vitamini sağlayan bitkilerin orda yetişmesine engel olunmuş?
Alt 20-07-2009, 14:31
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ayejj´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
1-Tanrı varsa neden herkes göremiyor.?
Tanrı var olmadan önce tabular, uğurlu nesneler, uğursuz nesneler, totemler vardı. İnsanlık tarihinin ilerlemesiyle cansızlardan hayır gelmeyeceğini anlamış olmalılar ki daha yetenekli canlılara/cansızlara ihtiyaç duydular. Kimi kendisine en çok yararı dokunan hayvanları ilahlaştırdı, zamanla ilahlıktan çıkarıp kudsiyet mertebesine indirdi, kimi en çok yarar sağlayan cansızlara Tanrım dedi. Güneş, ay, yıldızlar Tanrılaştı.
Bazılarında gücün sahibi krallar gücün simgesi Tanrıyla aynı mertebeye erişti, kral Tanrılarımız oldu.

Zamanla Tanrıya atfedilmesi gereken vasıflarda artışlar meydana geldi. Mecut Tanrılar bu vasıflara sahip olurlarsa sahici olmadıkları anlaşılacaktı. Kral Tanrılar ölümlüydü mesela... Tanrıları daha bilinmez yapmak gerekirdi ki onlar sırtından kazanılacak rantlarda kulların gözleri açılmasın... Göğe yükseltildi, yer altına indirildi Tanrılar... kimi masallaştı, kimi semaların ulaşılmazlığı ve bilinmezliğine sığındı semavileşti..
Vel hasılı... semavileşen Tanrılar gözlerden ırak olmak zorunluluğundan kelle göremez olduk onları... yoksa bu uyku hali sürer miydi böyle..

2- Tanrı nerede ikamet ediyor.Yeri neresi bulunuyor.?
Yaratma işini bitirdiğinde göğe istiva ettiğini anlatır Kur'an üç ayetinde. Göktedir ikameti yani.. Muhammed de mirac gecesi onu orada ziyaret etmiştir. Burakla uzuuun bir yol katetmiştir.. Şah damarımızdan yakınmış, buradaymış, her yerde hazır ve nazırmış hikayeleri bir tarafa... kur'an'da kendi yerini kendi tarif ediyor majeste... gökteyim diyor işte.

3- Neden herkes ona dokunamıyor?
Madde olmaktan kurtulalı binlerce yıl oldu. Gerçi bazı uzuvlarından bahseder kitabında ama, onlar da ihtimaldir ki madde ötesi uzuvlardır.

4-Neden bizimle aracı kullanmadan iletişim kurmuyor.?
Şimdi buna ne desem bilmem. Lisan sorunu var desem, olmayacak. Bizleri kendisine muhatap görmüyor desem, yaratılışa sığmaz. Her birimizin kavrayışına inecek denli pedagojik formasyonu yoktur da diyemem. Hepimizin ona inanmasını istediği halde niye bu en inandırıcı yolu seçmediğini o bilir ancak.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 20-07-2009, 14:33
Sapiens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sapiens Sapiens isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bir soru da ben sorayım.

Neden köpekler kendi başlarına c vitamini üretebilirken, ben meyvelerden almak zorundayım? Neden bu yüzden eskiden uzun gemi yolculuklarında birçok insan hayatını kaybetmiş? Üstelik c vitamini üretmeyi sağlayan genler vücudumda atıl DNA olarak mevcut iken neden ben kendi c vitaminimi üretemiyorum. Allah neden insanların kurtlardan yapay seçilim yoluyla evrimleştirdiği köpeklere (ve diğer bir sürü hayvan türüne) bu kabiliyeti vermiş de biz sevgili kullarını bundan mahrum bırakmış?

Hadi sorularımızı cevapla da doğruyu bulmasına yardım ettiğini söylediğin bir sürü arkadaşın gibi bizleri de hidayete erdir. Başka sorularımız da olacaktır elbet ama hele sen bunları bir yanıtla, diğerlerini de sorarız allahın izniyle...

Yaratıcıların en güzelini, sizin ve geçmiş atalarınızın Rabbi olan Allah’ı bırakarak “Ba’l’e mi tapıyorsunuz?
Alt 20-07-2009, 17:42
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

bi soru da benden
neden kediler sürekli proteinli gıdalarla beslenmek zorunda?
niye vücutları üretemiyor?allah unutmuş olabilir mi?

"Varsan,çarp!!!"

Önerilen Siteler