Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-08-2009, 13:30
saroz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
saroz saroz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

İslam dininin yayılışını incelerseniz gayet açık anlarsınız barışçı bir din olup olmadığını.

İslam misyonerlikle değil, kılıç ve hançerlerin ucunda taşınarak yayılmıştır. İslamiyet önce işgal edip siyasal olarak, egemen güç oluyor, sonra da baskılardan veya haraçtan kurtulmak için boyun eğmek zorunda kalan halkı islamlaşmaya başlıyordu.

İspanyadan, Türkistana kadar her yerde kılıçların gücü ile yayılmıştır islam.

Ancak burada İslam ordularının gerçekleştirdiği yayılmada temel yönlendiricinin, dinin yayılması gibi, idealist bir amaç olduğu düşünülmemelidir. İslam tarihinin , başlangıcından başlayarak, bütünü incelendiğinde, rahatlıkla görülebileceği gibi, yayılmalarda öncelik, dinin yayılması gibi, maddiyattan arındırılmış bir amaç değil, TALAN ve SÖMÜRÜ olmuştur.

Yine geleneksel bilgiler ışığında şaşırtıcı gelebilir, ama ilk sömürgecilik Araplarca uygulanmış gibidir. Üstelik Türk işgallerinden çok daha önce, bizzat ''Asr-ı Saadet'' halifesi Ömer zamanında başlayarak.
Nitekim ilk kapsamlı örnek olarak misyonerlerle değil, 642'de kılıçlarla ele geçirilen Mısırın işgali sonrasında ilk iş Kıptilerin, islama kazanılması değil, ülkenin talan edilmesi ve ardından en verimli topraklarına el konarak oralara arapların yerleştirilmesi olmuştur. Dahası bununla yetinilmemiş, döneminde çok büyük bir medeniyet yaratmış olan Firavunlar, tarihinden dolayı aşağılanmıştır.

İslamın bizzat yöneticileri tarafından yoğun bir müslüman nüfuz göçü organize edilmiş, bu bağlamda Kıpti Mısır Araplaştırılmıştır.

Düşünün bir, Çağdaş insanlık değerlerini içselleştirmiş birinin ancak utanç duyabileceği bir durum olan başka halklara ait yurtların işgal ve talanını, övünülei bir olay olarak anlatmak, resmi tarih kitaplarımızın neredeyse temel yaklaşımlarından birisini oluşturmaktadır.

Peki ama bu kötü alışkanlığı böyle meşru görebilen bir kültürü nereden edndik biz?
Bu kabul edilemez kültür, ne yazıkki bize Mülümanlıktan, onun 'cihad' emrinden, 'Kafirlerin' bizimle eşit haklara sahip olmadığı, dolayısı ile onlara ait olan şeyler üzerinde bizim ''hakkımız'' olduğu şeklindeki kültüründen gelmiştir.

Yani neymiş, yanlış müslümanlar yokmuş. İslamın emirleri yağma, talan ve şiddete sürüklüyormuş...

Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
Alt 26-08-2009, 14:04
-InVi- -InVi- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

-InVi- - MSN üzeri Mesaj gönder

güzel baslik cezayi islem gerekitren iletilerden arindigina göre,
sn ulpian'da verdigi sözü simdi layiki ile yerine getirebilir....
su bahsi gecen buhari cihad hadisini artik bizimle paylasabilmemesi icin hic bir neden yok,
nede olsa elinin altindaki hadis kitaplarinda hazir yazili duruyor....
islam baris dinimidir degilmidir....
islam peygamberi kadinlar ve cocuklara ölüm emirleri vermismidir ?
ulpian'in kisisel görüsleri ile bu din konumunu belirleyecek degil,
nitekim site yönetimi üyenin uslubunu ve tutumunu göz önüne alarak kendisine giyabinda "kidemli" üyeligi vermistir....
yalan söylemek veya söylememek buna engel degil anlasilan....
Alt 26-08-2009, 14:26
Kıdemli Üye

Sayın Invı,bir önceki yazım hakkında fikir beyan etmemişsiniz. İtirazınız yok anladığım kadarı ile

Epiktetos
Alt 26-08-2009, 14:27
Denetimdeki Üye

önemsedigim konular ve yorumlar hakkinda, okuyup gerekli gördügümde herhangi bir yorum yazmayi daha dogru buldugumdan olabilir...
Alt 26-08-2009, 14:36
Kıdemli Üye

-InVi-´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
önemsedigim konular ve yorumlar hakkinda, okuyup gerekli gördügümde herhangi bir yorum yazmayi daha dogru buldugumdan olabilir...

Demek islamın,hemde o pek kıymetli, Ömer döneminde, Mısırı yağmalaması, ve arap kolonisi haline getirmesi, üstelik islamın ekonomi politiğinin kılıca, yağma ve talana,ardından işgal ve kolonizasyona dayanması, İslamın savaş ve yağma dini olması ile alakası yok)

Epiktetos
Alt 26-08-2009, 14:52
Denetimdeki Üye

Islam'in Allaha teslimiyet ile alakasi var, reaksiyoner degil, aksiyonerdir
savaslarin ise günün toplumsal hayatin sartlari ile, reaksiyoner olabilir.....askiyoner olmasi zorunlulugu sartlar olusabilir....
sartlara göre davranis sergilemek, sizin icin dogru olmayabilir...
ama gecmis'de bu sayede insanlar kendi varliklarini koruyabiliyorken, bugün ise, bugünün iletisim sartlari ile daha büyük ve etkili "silahsiz-cihad"lar olabiliyor...bunun sayesinde allaha teslim olanlarin dini, her kitada kendini varligini gösteriyor, güclenerek gelisiyor....
savas hukukun olmasi, bir toplumu savascil kilmasi icin yeterli degildir.....
madem savasmak özünde kötü birsey, o zaman tsk'nin kapisina kilit vurun, sinir güvenliginizi ve hemfikir olduklarinizin haklarini laylaylomlar ile korumaya calisin....

sizin kaygilarinizi yeri geldiginde ciddiye alabilirim....
ama kendi yorumlarinizi "tek gercek budur" diye mutlaka ciddiye almam gerektigini düsünmüyorum....
Alt 26-08-2009, 15:40
Denetimdeki Üye

Sayın InVi,

lütfen isnatsız suçlamalarda bulunmayınız.

(1) Biraz daha arasaydınız, görecektiniz ki benim alıntıladığım hadis islami sitelerde de aynı kelimeler ve aynı kaynaklarla geçmekte (bir >örnek<)

(2) Şu an yanımda 18 ciltlik Kütüb-i Sitte var. Ve bu hadisi orda da buldum. Ö.M yoluyla bana mail-adresinizi bildirirseniz, size sayfanın bir scan'ini zevkle yollarım.

saygılarımla
büyük bir merak ile beklemekteyiz sn ulpian !
mail adresim kisisel bilgilerimde mevcut, sizin sevkle scan yapip yollayabileceginiz hadisi lüften bu forumun diger üyeleri ile bu forum araciligi ile paylasmayi da unutmayin....
isnatsiz suclamalarida bulunmayiniz demisiniz...
ki dogru bir istek....
benimde sizden bekletigim aslidna bu...lütfen kendiniz kendi dogrulariniza sagdik kalmak ile baslayin ise...

yüce mevla'dan dilerim, sagliniz yerinde'dir, bu teklif ettiginiz paylasimi yapmamanizin farkli nedenleri vardir....

eger sayet yoksa sizin bu yersiz isnadinizi destekleyebilecek olan bir hadis "ya ben attim tutmadi, özür dilerim" deyin,
bende sizin yazdiklarinizi ona göre degerlendireyim....
size "yalanci" demek zorunda kalmak en cok beni üzecektir...
Alt 26-08-2009, 16:26
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

günün toplumsal hayatin sartlari ile
Diyelim ki bugün dünyada 10 kişi yaşıyor. Bunların 5 tanesi bir şekil müslüman oldu. Kalan 5 kişinin dördü tamamen tarafsız. Son kalan ise ateist ve sürekli diğer dört kişiye ateizm propagandası yapıyor.

Ateist olan kişiyi müslüman yapmak olanaksız.

Bu durumda Kur'an hükümleri gereği müslümanların stratejisi ne olacaktır?

Soru basit ve açık; kıvıracak olan yorum yazmasın lütfen.

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 26-08-2009, 17:38
ugurce82 ugurce82 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Islam'in Allaha teslimiyet ile alakasi var, reaksiyoner degil, aksiyonerdir
savaslarin ise günün toplumsal hayatin sartlari ile, reaksiyoner olabilir.....askiyoner olmasi zorunlulugu sartlar olusabilir....
sartlara göre davranis sergilemek, sizin icin dogru olmayabilir...
ama gecmis'de bu sayede insanlar kendi varliklarini koruyabiliyorken, bugün ise, bugünün iletisim sartlari ile daha büyük ve etkili "silahsiz-cihad"lar olabiliyor...bunun sayesinde allaha teslim olanlarin dini, her kitada kendini varligini gösteriyor, güclenerek gelisiyor....
savas hukukun olmasi, bir toplumu savascil kilmasi icin yeterli degildir.....
madem savasmak özünde kötü birsey, o zaman tsk'nin kapisina kilit vurun, sinir güvenliginizi ve hemfikir olduklarinizin haklarini laylaylomlar ile korumaya calisin....

sizin kaygilarinizi yeri geldiginde ciddiye alabilirim....
ama kendi yorumlarinizi "tek gercek budur" diye mutlaka ciddiye almam gerektigini düsünmüyorum....

İnvi söyler misin bana şu haritaya bakarak, islam hangisine barışçıl yollarla gitmiştir. Birde bu haritaya bakarak her kıtada güçlendiğini bana açıklayabilir misin, çünkü ben afrika ve asyanın bir kısmı hariç bunu göremiyorum. Bunlarda zaten bahsedilen savaşlar sonucudur. Ayrıca evet savaşmak özünde kötü birşey, bunun aksini mi iddaa ediyorsun. Bunun TSK ile ne alakası var. TSK din adına mı kurulmuştur. Ülke savunması amaçlı mı ?
Bizim burada bahsettiğimiz insanları kılıç zoruyla müslüman yapmaktır. Bunu anla artık.
Alt 26-08-2009, 17:50
Denetimdeki Üye

Ugurce
islam dini bugün her kitada güclenerek varligini koruyor....
silahsiz bir sekilde....
gecmisteki savaslarin ise o zamanin genel dogrulari ile degerlendirmek lazim,
ya kimligin ile var olacaksin...yada baskasinin kimligine esir olacaksin....
ve müslümanlarda o zamanin sartlarina göre, ve o zamanin sartlari gerektirdigi gibi kendi kendi kimliklerini korumasini basarmislardir...
bunun nesi kötü ?
kurani kerimde savas hukukun olmasi ise, insanlarin kendi kisiligini koruyabilmesi acisindan gerekildir ve özünde dogrudur.....
bugünün müslümanlari ise farkli iletisim araclari kullanarak, kendi kisiliklerini koruyabilmekte...bunun sayesinde her kitada islami cemaatler olusabilmekte.....
ezan eskiden arap yarim adasina mahkum iken
bugün dünyanin her yerinde her an bir yerde ezan okunabilmekte....
bunlari sen görmek istemeye bilirsin....
ama buda senin sorunun....
merak etme ben anladiklarimi yorumluyorum
anlamadiklarim hakkinda ahkam kesmiyorum....

Önerilen Siteler