26-08-2009, 17:55
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
-InVi-´isimli üyeden Alıntı
Ugurce
islam dini bugün her kitada güclenerek varligini koruyor....
silahsiz bir sekilde....
gecmisteki savaslarin ise o zamanin genel dogrulari ile degerlendirmek lazim,
ya kimligin ile var olacaksin...yada baskasinin kimligine esir olacaksin....
ve müslümanlarda o zamanin sartlarina göre, ve o zamanin sartlari gerektirdigi gibi kendi kendi kimliklerini korumasini basarmislardir...
bunun nesi kötü ?
kurani kerimde savas hukukun olmasi ise, insanlarin kendi kisiligini koruyabilmesi acisindan gerekildir ve özünde dogrudur.....
bugünün müslümanlari ise farkli iletisim araclari kullanarak, kendi kisiliklerini koruyabilmekte...bunun sayesinde her kitada islami cemaatler olusabilmekte.....
ezan eskiden arap yarim adasina mahkum iken
bugün dünyanin her yerinde her an bir yerde ezan okunabilmekte....
bunlari sen görmek istemeye bilirsin....
ama buda senin sorunun....
merak etme ben anladiklarimi yorumluyorum
anlamadiklarim hakkinda ahkam kesmiyorum....
|
O zamanın şartlarında öldür bu zamanın şartların da öldürme nasıl bir mantık. O zaman nasıl yayıyordu dini bana onu söyler misin? Gidip bi grup toplayıp miting mi veriyordu. Şimdi ki şartlara bunu uyarlar mısın? Ona bakarsan hristiyan misyonerleride arı gibi çalışmakta.
|

26-08-2009, 18:17
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
O zamanlarda talan ve yağmacılık vardı. ancak çevresel şartlar zorladığında sadece ekonomik amaçla yapılır ve çekilinirdi.
Ancak islam yağma ve talanı ''cihad'' ile din adına kurumsallaştırmıştır. Yağma ve talanı, işgalciliği din adına yapmayı meslek edinmiş ve kurumsallaştırmıştır. sorun buradadır.
İslam kılıç zoru ile barbarca yayılmıştır. Özündeki köleliği kabul eden ve özel mülkiyeti kutsayan yapısı da bu barbarlığa izin vermiştir.
Sonuç itibari ile islam, yağma ve talancılığı meslek edinerek işgalci bir siyaset güderek vahşetle baskı ile yayılmıştır. İslamın özü de buna izin vermiştir.
Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
|

26-08-2009, 21:18
|
 |
Üye
|
|
|
|
Diğer arkadaşlar ile kuran ayetlerine cevap almamız şimdiye kadar nedense mümkün olmadı.
Fakat her isteyen müslüman ile allahın ve kuranın test edilmesi hakkında ki iddiam geçerlidir. Meraklısı olan müslümanlara duyurulur!
Gülmenin ve şen sakrak tartışmanın çemberi benim için gittikçe daralıyor ama günlük yaşamımda buna kimse mani olamaz!
Madem kuran ayetlerini müslümanlar kabul etmiyorlar, bende yapılan katliamlara geçeyim.
Arapları ve onların barış dinini çok seven Türklere hediyem olsun.
Alıntı:
Büyük Katliam ( Talkan Katliamı )
Kuteybe’nin askerleri öldürebildikleri kadar öldürürler, geri kalanları da, Talkan yolu üzerindeki ağaçlara asarlar.. Bu yolun 4 fersah ( 24 Km.) mesafelik bölümü Türklerin ağaçlara asılan cesetleri ile doludur.. Talkan katliamı tarihe, Arapların o güne kadar yaptıkları katliamların en büyüğü olarak geçmiştir..
Halk, Müslüman Araplarla savaşmadığı halde, Kuteybe ve askerleri sırf diğerlerine örnek olsun diye 40.000 kadar kişiyi kılıçtan geçirmiş, ağaçlara asmıştır.. bütün bunlar hep İslam adına yapılmıştır.
Kuteybe, Talkan katliamından sonra Suman’a girer, erkeklerin pek çoğunu öldürterek, kadınlarını ve kızlarını cariye olarak alıkoyar. Daha sonra Kes ve Nesef’de aynı şeyleri yapar. Erkekler öldürülür, Türk kadın ve kızları utanç verici bir şekilde Araplara cariye olurlar.
Daha sonra Faryab’a yönelir ve Faryab’ın teslim olmasını ister. Faryab halkı başlarına gelecekleri bildiklerinden teslim olmaya yanaşmazlar. Erkekleri dövüşerek ölürler. Bütün şehir yakılır. Araplar bu şehre yakılmış şehir anlamında Muhtereka derler.
2. Büyük Katliam.. ( Curcan Katliamı )
Kuteybe’nin öldüğü aynı yıl olan 716 da, Yezid ibni Muhelleb Horasan’a vali atanır.. İlk iş olarak Dağıstan’ı işgal eder.. Dağıstan meliki Saltekin, Yezit’e karşı uzun süre dayanır.. Sonunda Dağıstan düşer.. Şehir yağmalanır ve 14000 kişi öldürülür..Dağıstan’dan sonra Curcan’a yönelir.. Curcan 300.000 dirhem karşısında savaşmadan teslim olur..
Allah’a verdiği sözü yerine getirmek için, esir aldığı binlerce Türk’ü, Enderiz vadisindeki nehrin kenarına sürükler, orada askerlerine korumasız Türkleri öldürtür.. Öldürülen Türklerin kanlarını nehire akıtır..
Nehrin suyuyla akan kanlardan, ilerideki değirmenden un ve ekmek yaptırarak yer ve Allah’a verdiği sözü yerine getirir.. Katliamdan geriye kalan kız ve kadınlardan beş de biri cariye olarak halifeye ayrıldıktan sonra, geriye kalanlar askerler arasında ganimet olarak paylaştırılır..
(Bu alıntılar tam değildir. Merak edenlere tamamını okumalarını öneririm.)
İSLAM BARIŞ DİNİ DEĞİLDİR
Tevbe
123 - Ey iman edenler, önce yakın çevrenizdeki kâfirlerle savaşın ki, sizde bir güç ve kuvvet olduğunu görsünler. Ve iyi bilin ki, Allah müttakilerle beraberdir.
Bu ayet ile yakın çevrelerindeki kafirlere yani ilk önce Türklere saldıran gözleri dönmüş araplardır ve bunları allah adına islam için yapmışlardır. Kadınları, çocukları, savunmasız insanları allah adına katletmişlerdir.
Kuranı bıraktık şimdi tarih bölümüne geçtik. MS 716 tarihinden günümüze kadar geleceğiz hiç merak etmeyin.
Kuranı bıraktığım için sizlerde derin bir nefes alarak bunlara cevap vermeye çalışın.
|

26-08-2009, 23:55
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
büyük bir merak ile beklemekteyiz sn ulpian !
|
Sayın -InVi-,
umarım günün birinde benimle herhangi bir konu hakkında tartışırken forumu bir süreliğine terketmek durumunda kalmazsınız. Ben de aynen sizin yaptığınız gibi siz tekrar gelene kadar sizin hakkınızda mesajlar asıp duracağım!
Anlamadığım şey, beni forumda görüyor olsanız, başka başlıklarda yazmaya devam ettiğimi görseniz, haklısınız. Fakat son mesajımdan bu yana foruma uğrayamadığımı profilimden de görebilmenize rağmen, yine de son derece çirkin bir şekilde sanki benim tartışmadan kaçtığımı ima edercesine mesajlar yazıp durmuşsunuz. Yokluğumu açıklama zorunda değilim gerçi, ama daha önceden planlanmış olan bir haftalık bir tatile çıktık ve yaklaşık üç saat kadar önce döndüm eve. Size cevap verip de çıkmak isterdim gerçekten de, fakat her zamanki gibi son anda bir sürü iş-telaş çıktı. Keşke profilime assaymışım bir hafta sonra geleceğimi. Ama ben sizin yerinizde olsaydım, bunca sohbetimizin hatrına biraz sabreder, sizin foruma uğramadığınızı görmeme rağmen bu gibi mesajlar yazmazdım.
Şimdi gelelim tartışma konusu olan, Peygamberin savaş durumunda kadın ve çocukların öldürülmesinde sakınca görmediğine dair hadis rivayetine.
Bu Hadis, farklı kelimelerle de olsa Kütüb-i Sitte'yi oluşturan 6 Büyük Hadis eserinin 5’inde geçiyor.
İbn Mace, Buhari, Ebu Davud, Tirmizi, Muslim.
Kütüb-i Sitte sahiplerinden bir tek Nasai’de bulamadım bu hadisi (ama belki onda da geçiyordur).
Hepsinin kaynağını tam olarak veriyorum.
İbn Mace, Buhari ve Evu Davud rivayetleri için ispat olarak hem kendi yaptığım ‘SCAN’leri hem de internet adresleri veriyorum. Tirmizi ve Muslim maalesef bende yok. Fakat onların da Hadis Külliyatlarını İslami sitelerden komple indirip vermiş olduğum hadis numaraları üzerinden kontrol edebilirsiniz.
İbn Mace, Sünen-i Ibni Mace – Tercemesi ve Şerhi, Kahraman Yayınları, çeviren: Haydar Hatipoğlu
(Cihad Bölümü, Cild 7, Bab 30, Sayfa 569)
Hadis no: 2839
Es-Sa'b bin Cessame (Radıyallahu anh)’den: Şöyle demiştir: (Bir kere) Peygamber (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)'e müşrik (muharib)lerden aile sahibi olanlara (İslam mücahidleri tarafından) geceleyin baskın düzenleniyor ve (bu arada ayırd edilemeyerek) onların kadınları ve erginlik çağına varmamış çocukları da isabet alıyor (yaralanıyor, öldürülüyor), diye soruldu.
Peygamber (Sallallahü Aleyhi ve Sellem):
''Onlar da müşrikler (toplumun)dandır'' buyurdu.
SCANLER:
http://img142.imageshack.us/img142/1658/ibnmace.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/1623/ibnmace0.jpg
Buhari, Sahih-i Buhari Muhtasarı – Tecrid-i Sarih Tercemesi ve Şerhi, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, çeviren: Kamil Miras
(Dördüncü Baskı, Cild 8, Sayfa 385)
Sa’b İbn-i Cessame radiyallahu anh’den, şöyle dediği rivayet olunmuştur:
Ebva, yahut Veddan (harbin)de Nebi sallallahu aleyhi ve sellem bana uğradı ve o sıra:
- (Ya Resulallah) müşrik (muharip) lerden aile sahibi bulunanlara gece baskını yapılıyor da (ayırd edilemeyerek) bunların kadınları, küçük çocukları damusab oluyor ? diye soruldu.
Resulullah
- Onlar da müşrikler (camiasın) dandır, diye cevap verdi.
(Ve cevaba devam ederek):
- (Harb halinde) kimsenin kimseyi korumak kudreti yoktur, korumak yalnız Allah’a ve Resul’ine aiddir, buyurduğunu Resulullah’tan işittim, demiştir.
SCANLER:
http://img141.imageshack.us/img141/4634/buhari.jpg
http://img339.imageshack.us/img339/6762/buhari0.jpg
Ebu Davud, Sünen-i Ebu Davud – Terceme ve Şerhi, Şamil Yayınları, çevirenler: Necati Yeniel, Hüseyin Kayapınar, Necat Akdeniz
(Cihad Bölümü, Cild 10, Bab 112, Sayfa 224-225)
Hadis no: 2672
Es-Sa'b bin Cessame'den rivayet olduğuna göre, Kendisi (bir gün) Peygamber (s.a.)'e, (savaşta) üzerlerine gece baskını düzenlenen müşriklerin saldırıya uğrayan, kadın, çocuk ve evlerinin durumunu sordu.
Peygamber (s.a.) de:
''Onlar da onlardandır.'' buyurdu. Amr. bin Dinar bu son cümleyi ''Onlar babalarındandır'' diye rivayet ederdi.
SCANLER:
http://img142.imageshack.us/img142/5908/ebudavud.jpg
http://img141.imageshack.us/img141/8264/ebudavud0.jpg
Sünen-i Tirmizi, Konya Yayınları, çeviren: Abdullah Parlıyan
Hadis no: 1570 (Siyer Bölümleri)
Sa'b bin Cessame (r.a.)'den rivayet edildiğine göre, şöyle demiştir: Ey Allah'ın Rasulü dedim. Atlarımız müşriklerin kadın ve çocuklarından bir kısmını çiğnedi!
Rasulüllah (s.a.v.) de ''Onlar babalarından bir parçadır'' buyurdular.
Sahih-i Muslim, Sönmez Neşriyat, çeviren: Abdullah Davudoğlu
Hadis no: 1745 (Cihad ve Siyer bölümü)
Bize Yahya b. Yahya ile Said b. Mansur ve Amru'n-Nakid, toptan Ibn Uyeyne'den rivayet ettiler. Yahya (Dedi ki): Bize Süfyan bin Uyeyne, Zühri'den, o da Ubeydullah'dan, o da İbn Abbas'dan, o da Sa'b bin Cessame'den naklen haber verdi. Sa'b şöyle demiş: Peygamber (s.a.v.)'e müşriklerden gece baskınına uğrayan zürriyetlerin hükmü soruldu. Bu suretle müslümanlar onların kadınlarına ve çocuklarına isabet ediyorlardı.
Peygamber (s.a.v.)
''Onlar onlardandır.'' buyurdular.
Bütün bu kaynakları ayrıca www.darulkitap.com sitesinden (müslümanların sunduğu bir site) komple indirebilir ve oradan da kontrol edebilirsiniz.
Lütfen bundan sonra salt yokluğumu fırsat bilip, ben yokken, yok olduğumu profilimden görebilmenize rağmen hakkımda ha bire böylesi mesajlar yazmaktan uzak durunuz.
saygılarımla
|

27-08-2009, 00:14
|
|
Denetimdeki Üye
|
|
|
|
Sn ulpian
keske biraz daha dikkatlice davransa idiniz diyecegim.....
yani nihayetinde elinizin altindaki degilde, sanal ortamdaki hadis kitaplarindan faydalandiniz...eh buna da amenna....
amaaa simdi olayi lütfen carpitlmayalim.....
siz hangi idaayi dile getirmistiniz ?
"Peygamber savaşta kadınların ve çocukların öldürülmesini hoş gördü" diye ibni ömerden bir rivayeti tepe taklak ederek naklettiniz....
ben ise o rivayetin gerçeğini buraya astığımda bana yok ben gözlerimle gördüm hemideevimde var dedin bizde öyle mi dedik.....
sen bahsi gecen hadisi gösterecegini söyledin.....
ama bir hafta calisma sonucu bulabildigin hadisler ile bahsi gecen hadis ile uzaktan yakindan ilgisi olmadigi gibi, bir gece baskininda "istem" sonucu ölen müsrik kadin ve cocuklar ile ilgi hadisi asarak gene kendinizi tatmin etmekten baska bir seye yaramamis....
sonuc...
idaa ettiginiz bir hadis külliyatlarinda yok...
buraya astigin hadislerin ise, kendi külliyatindan degil, darulkitap sitesindeki hazir külliyatlardan faydalanarak paylasabildiniz...
idaa ettiniz hadisi size hatirlatmakta fayda var...
|
Peygamber, savaşta kadınların va çocukların öldürülmesinin bir sakıncası olmadığını söyledi''
Buhari, Cihad/146; Ebu Davud 113.
|
böyle bir hadis varmi yok mu ?
Konu -InVi- tarafından (27-08-2009 Saat 00:22 ) değiştirilmiştir.
|

27-08-2009, 00:31
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sn ulpian
keske biraz daha dikkatlice davransa idiniz diyecegim.....
yani nihayetinde elinizin altindaki degilde, sanal ortamdaki hadis kitaplarindan faydalandiniz...eh buna da amenna....
amaaa simdi olayi lütfen carpitlmayalim.....
siz hangi idaayi dile getirmistiniz ?
"Peygamber savaşta kadınların ve çocukların öldürülmesini hoş gördü" diye ibni ömerden bir rivayeti tepe taklak ederek naklettiniz....
ben ise o rivayetin gerçeğini buraya astığımda bana yok ben gözlerimle gördüm hemideevimde var dedin bizde öyle mi dedik.....
sen bahsi gecen hadisi gösterecegini söyledin.....
ama bir hafta calisma sonucu bulabildigin hadisler ile bahsi gecen hadis ile uzaktan yakindan ilgisi olmadigi gibi, bir gece baskininda "istem" sonucu ölen müsrik kadin ve cocuklar ile ilgi hadisi asarak gene kendinizi tatmin etmekten baska bir seye yaramamis....
sonuc...
idaa ettiginiz bir hadis külliyatlarinda yok...
buraya astigin hadislerin ise, kendi külliyatindan degil, darulkitap sitesindeki hazir külliyatlardan faydalanarak paylasabildin...
idaa ettiniz hadisi size hatirlatmakta fayda var...
böyle bir hadis varmi yok mu ?
|
Sayın InVi,
gerçekten de sizi anlamakta zorlanıyorum.
(1) Scan yapmış olduğum kaynaklar bende mevcut. Henüz bugün scanledim ve internete yükledim, size cevap verebilmek için.
(2) Hadis'i ilk foruma yazdığımda internetten alıntıladığımı, fakat daha sonra kendi kaynaklarımda da bunu bulduğumu söylemiştim zaten. İlk alıntıladığım şekliyle Peygamberin savaşlarda kadın ve çocukların öldürülmesinde sakınca görülmediği denmekteydi, yani doğrudan hitap değil, söz konusu hadislerin özeti şeklindeydi.
Zaten bu hadis, çok sık duyulan, yazılan bir rivayet. Yeni birşey değil. Turan Dursun da kitaplarında İslam'ı eleştirmek için kullanıyor. Veya örneğin müşrik çocuklarının çocukken öldüklerinde ahrette durumunun ne olduğu sorusunda İslami kitaplarda da geçiyor sıkça bu hadis (ve orada genelde bu hadisin ahretle ilgili olmadığı şeklinde yorumlanıyor).
Yani diyeceğim: Daha önceden sıkça hem islami kaynaklarda hem de islamı eleştiren kaynaklarda rastlamış olduğum bu hadisi ilk başta özel bir kontrolden geçirmeden başka bir siteden alıntıladım. Sizin itirazınız üzerine hadisi sahih kaynaklarda aradım buldum ve scanlerini foruma koydum.
(3) ''bir haftalık çalışma sonucu'' cümleniz gerçekten de çok çirkin ve insafsızca. İkimiz de neticede Almanya'da yaşıyoruz. Bir teklifte bulunun: Evde olmadığımı, tatile çıkmış olduğumu size nasıl kanıtlayabilirim?
(4) Çocuk ve kadınların öldürülmesinin ''istem dışı'' oluşu sadece bir yorumdur. Rivayetlerde parantez içinde geçen kısımlar hadislerin kendisinde yok, şerheden müellifler tarafından açıklamak amacıyla eklenmiştir. Bu yorum yanlıştır, demiyorum. Fakat yorumdur! Hadisin kendisinde ''istem dışı'' gibi birşey yok.
(5) Yukarda kaynaklarıyla sunmuş olduğum ve 5 sahih kaynakta geçen hadisin özü nedir?
- Peygamber zamanında Müslümanlar müşriklerin evlerine gece baskını yapıyorlardı.
- Bu gece baskınlarında müslümanlar müşriklerin çocuklarını ve kadınlarını da öldürüyordu. (bilerek veya bilmeyerek)
- Bu durum Peygambere soruldu ve o da bunda sakınca olmadığını söyledi.
''İslam barış dini midir?'' sorusuna ne gibi çıkarımlarda bulunabiliriz bu durumda?
saygılarımla
|

27-08-2009, 00:39
|
|
Denetimdeki Üye
|
|
|
|
ulpian
siz bana bahsi gecen hadisi elinin altindaki su hadisi
Peygamber, savaşta kadınların va çocukların öldürülmesinin bir sakıncası olmadığını söyledi''
Buhari, Cihad/146; Ebu Davud 113. kitaplarinizdan buraya ekleyebildiniz mi ?
evet veya hayir....
sizden hadisler hakkindaki yorumlarinizi, kisisel düsüncelerinizi degil
elimin altinda bu hadis var dediginiz hadisi soruyorum.....
buraya asabildiginiz hadisler hakkindaki görüslerimi paylasmadim daha henüz....
Not : ve bahsi gecen iletileri daha dikkatli okursaniz, sizin cesitli nedenlerden dolayi bu paylasmi yapmanizda gecikebilecegini vurgulayanda benim.....
niyetim sizi kücük düsürmek degil
tam tersine, benim itirazlarim sonucu, bundan sonra hadisler ile ilgili atip tutarken, her yerde okudugnuz ve akliniza yatan hadisin gercek olmasi gerektigine hemen karar vermezsiniz....
Konu -InVi- tarafından (27-08-2009 Saat 00:47 ) değiştirilmiştir.
|

27-08-2009, 00:52
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
ulpian
siz bana bahsi gecen hadisi elinin altindaki su hadisi
Buhari, Cihad/146; Ebu Davud 113. kitaplarinizdan buraya ekleyebildiniz mi ?
evet veya hayir....
sizden hadisler hakkindaki yorumlarinizi, kisisel düsüncelerinizi degil
elimin altinda bu hadis var dediginiz hadisi soruyorum.....
buraya asabildiginiz hadisler hakkindaki görüslerimi paylasmadim daha henüz....
|
Bildiğim bütün dillerde aynı sorularınıza aynı cevapları -her ne kadar sıkıcı olsa da- tekrar tekrar verebilirim sayın InVi.
İlk olarak altıntıladığım rivayet şu şekildeydi. '' Peygamber, savaşta kadınların va çocukların öldürülmesinin bir sakıncası olmadığını söyledi''. Bu rivayeti meanen daha önce sıkça hem dini kaynaklarda hem de eleştirel kaynaklarda görmüş olduğum için özel bir kontrolden geçirmeden forumda alıntıladım. Daha sonra sizin itirazınız üzerine kaynaklara başvurdum.
Ve gördüm ki, Peygamberin söz konusu durumlarda kadın ve çocukların öldürülmesinde sakınca görmediğini açık seçik beyan eden hadisler gerçekten de mevcut. Hem de 5 büyük hadis kaynağında!
Bu hadislerin lafzı ilk alıntıladığım şekliyle rivayet kipinde değil de, doğrudan hitap şeklinde geçtiğini gördüm (Yani ''indirekte Rede'' olarak değil doğrudan ''direkte Rede'' şeklinde). Fakat bu doğrudan hitapta Peygamber aynen ilk alıntıladığım rivayette söylendiği gibi kadın ve çocukların öldürülmesinde sakınca olmadığını söylemekte. Ve bu hadisleri kaynaklarıyla, scanlariyle astım.
Anlaşamadığımız nokta tam olarak neresi?
saygılarımla
|

27-08-2009, 00:55
|
|
Denetimdeki Üye
|
|
|
|
Buhari, Cihad/146; Ebu Davud 113.
yani böyle bir hadis yok ?
veya var ama sizin elinizin altindaki hadis kitaplarinda yok ?
|

27-08-2009, 01:05
|
|
Üye
|
|
|
|
Sayın ulpian Benim merak ettiğim nokta şu.
Buhari 146 diye bahsettiğiniz hadiste ne diyor? Sizin alıntıladığınız hadis hangi internet sitesinde yazıyor?
İnanmak için görmek lazım diyenler, görmek için inanmak gerektiğini idrak ettiklerin de inanmanın hiçte zor olmadığını anlayacaklardır. "CEYCET"
|