Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-09-2009, 00:16
roz roz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

imhotep´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
''Feodal unsurlar, Kemalist parti tarafından gerçekleştirilen reformlara rağmen, bugüne kadar ülkenin bu sapa bölgesinde barınmayı başarmışlardır...
Dersim, Türkiye'nin ulusal ekonomisinin dışında kalmaktaydı. Öyleki başka bir vilyetten hiçbir tüccar, Dersim'de iş yapmayı göze alamazdı.
Devletin Dersim'de askerlik yükümlülüğünü gerçekleştirmesi ve yasal vergileri toplaması, bugüne kadar mümkün olmamıştır."

"İsyanın arefesinde tapu kadastro idaresi, feodal aşiret reislerinin elinde bulunan halka ait malların incelenmesi ve saptanmasına ilişkin hükümet önlemlerini uygulamaya başlamıştı.
Bu durumda feodalizm, kendi yasadışı egemenliğinin iktisadi temellerini yitirme tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu hissetti. İşte, özellikle bu önlem, isyana yol açan neden olmuştur."

Kaynak:"Komüntern Belgelerinde Türkiye - Kürt Sorunu", Kaynak Yay., İstanbul, 1994

Bunun yanı sıra Stalin zamanında 1937 yılında Dersim isyanına ilişkin yayınlanan ''Sosyalist Enternasyonal Bildirgesi''ne de göz atalım;

İsyan Dersim bölgesinde ki ''Feodal ağalar''ın devlete vergi vermek istememesi ve 18.yy sonlarından beri süregelen feodal düzeni koruma çabasıdır.

Özetle toparlarsak Dersim isyanının sebepleri bellidir. Feodalizm temelli ve gerici bir ayaklanmadır. O bölgedeki toprak ağalarının hakimiyetlerini korumak amacıyla bu isyanı başlatmaları sebebiyle isyanın bastırılması gerici bir hareketin kırılmasıdır.

Saygılar
1. ve 2. enternasyonelden sonrası malumdur dikkate alınmaz pek zaten bunu bil...

yabancıları rapor yayınlaması için o coğrafyayı bilmeleri gerekir...nerden almışlardır acaba bu bilgileri??? aaaaa bak tam da kemalist eksende yazılmışa benziyor... acaba??? oku bak aşağıyı idama gözü kapalı gidip tekmeyi kendi atmıştır...

Seyit Rıza’nın Mektubu

İngiltere Dışişleri Bakanlığına;
Yıllardır, Türk Hükümeti Kürt halkını asimile etmeye çalışıyor ve bu amaçla halkı eziyor, Kürtçe yayınları ve gazeteleri yasaklıyor, anadilini konuşan insanlara işkence ediyor ve sistematik olarak insanları Kürdistan’ın bereketli topraklarından söküp, Anadolu’nun çorak bölgelerine göçe zorluyor ve birçoğu oralarda telef oluyor.
Türk Hükümeti son olarak, hükümetle yapılan anlaşma gereği, bu işkencelerin dışında tutulan Dersim’e de girmeye çalıştı.
Bu olay karşısında Kürtler, uzak sürgün yollarında yok olmaktansa, 1930′da Ağrı Dağında, Zilan vadisinde ve Beyazıt’ta yaptıkları gibi, kendilerini savunmak üzere silaha sarıldılar. Üç aydan beri ülkemi, acımasız bir savaş kırıp geçiriyor.
Savaş araçları bakımından eşitsizliğe rağmen ve bombardıman uçaklarının yangın bombaları, zehirli gaz bombaları atmalarına rağmen, ben ve arkadaşlarım Türk ordusunu başarısızlığa uğrattık.
Direncimiz karşısında Türk uçakları köyleri bombalıyor, ateşe veriyor, savunmasız kadın ve çocukları öldürüyor ve böylelikle Türk Hükümeti, başarısızlığının intikamını tüm Kürdistan’da işkence yaparak almak istiyor.
Hapisler, ağzına kadar masum Kürtlerle doludur. Aydınlar kurşuna diziliyor, asılıyor veya Türkiye’nin ücra köşelerine sürgüne gönderiliyor.
Ülkelerinde bulunan 3 milyon Kürt, barış içinde yaşamak, özgür, kendi ırkını, dilini, geleceğini, kültürünü ve uygarlığını korumak istiyor; benim sesimle ekselanslarınızdan maruz bulunduğu zulüm ve adaletsizliğe son vermek için, Kürt halkını hükümetinizin yüksek ahlakî etkisinden yararlandırmanızı diliyor.
Sayın Bakan, en derin saygılarımızı sunmaktan onur duyarım.
Seyit Rıza
Alt 03-09-2009, 00:25
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Emperyalizmden medet umanların 3. enternasyonali dikkate alacaklarını sanmıyorum zaten. Siz en azından tutarlısınız. Bir de inkarcılar var, onlar feci...

Saygılar
Alt 03-09-2009, 00:29
Üye

cigi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ilgilendirmiyorsa neden ilgileniyorsun?
o mesajla ilgili yazıya cevap verdim ve konu atatürk ve solu aynı eksende düşünenlere cevaptı bu bir...

BIzde salvarlarinizi cikarttirip, kisa pantolan giydiririz. Görüntüleriniz biraz daha modernlesir.
şuan sana yazarken altımda şort var inanmazsan sen bilirsin umrumda değil...şu birşeyler çıkarma hastalığına tutulmuşsan dikkat et libido olaylarına girmeyeyim ha...piyango ne çıkar nasıl çıkar bilinmez...anladın sen onu...

insanlara baskı yapmayı ve kıyafet değiştirmelerine zorlamayı meşru gören mantaliteye sahip biriyle konuşmam bile...gözümde böcek kadar değeri yoktur...sanane ne giyerse giyer...hem sen normal hayatta şapka takıyor musun takmıyor musun onu söyle bence tak adama ayıp olmasın...

Sen ne kadar solcusun?

Dün aksamda, sapina kadar sosyalist emekci bir pravakator vardi. Sapla samani karistirdigini anlamakta gecikmedi.

Buyrun sizin solculugunuzu ögrenelim. Siz hangi cesit solcu kiligina bürünmüs bir pravakatorsünüz?

solculuğu senden mi öğrencem? provakorlüğü resmi ideolojiyi savunarak siz yapıyorsunuz... bizde sizden çekiyoruz...ne yazık ki bürokrasi elinizde...yani sensin provakatör... eğer görüşlerimi yazmak provakorlükse bu senin düşüncen yalnızca, senin için gerçekten üzgünüm...ben sadece görüşlerimi yazdım ve isterseniz blogunuzu kirlettiğini düşünüyorsanız modlar silebilir diyorum...böyle provakatör dostlar başına demen lazım

.
Alt 03-09-2009, 00:34
Üye

Emperyalizmden medet umanların 3. enternasyonali dikkate alacaklarını sanmıyorum zaten. Siz en azından tutarlısınız. Bir de inkarcılar var, onlar feci...

Saygılar
hocam siz bir yerde işçi partisi solcu bir parti demiştiniz; bence sizin durumunuz çok daha feci...

.
Alt 03-09-2009, 00:59
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Devrimciliği Marx-Engels kıskacında ki görüşlerde sıkışıp kalarak yorumlamak hastalığına düşenler bana göre büyük bir dogmanın peşinde sürükleniyorlar.

Zira Marx ve Engels'in her söylemini ve görüşünü kabul ederek taktıkları at gözlükleriyle dünya'ya bakarken onların yaptıkları yanlış tespitleri söylemek ve özeleştirisini getirmek yerine kusuruma bakmasınlar ama papağan gibi aynı söylemleri yineliyip duruyorlar.

Marx'ın da büyük yanılgıları olduğunu proleterya devriminin avrupa'da gerçekleşemediğini ve aslında bu konuda en somut tahlili Doğu Halk'ları konusunda Sultan Galiyev'in yaptığını görmekten bile uzaklar.

Burada ki sıkıntı da zannımca Sultan Galiyev'in Türk olmasından kaynaklıyor!!!

Çünkü bir kişi Türk'se isterse devrimci mücadelenin en ön safhında yer alsın onlara göre o kişi faşisttir!!!

İsterse Galiyev gibi ensesine sıkılan bir kurşunla yaşamını yitirsin ve yaşamını mazlum halkların bağımsızlığına adamış olsun önemi yoktur!!!

Ülkemizde Devrimci bakış net değildir. İçerisine kan soy sop ve ırksal tahliller girmiştir. Senin devrimcin ben devrimcim bakışı ortaya çıkmıştır. O yüzden de artık ne yazık ki bu işlerde samimiyet kalmamıştır...

Herkes kendi pazar çantasının içini doldurma derdindedir.

Ve herkes kendine göre kendi görmek istediği şekilde de devrimciliği tahlil eder.

Bu beyefendilere şu soruları sormak gerekir;

Sol diyoruz da bunun hangi sol olduğunu açmak elzemdir;

Atatürk’ün Anadolu’da Bağımsızlık Savaşı’nı başlatması ve Cumhuriyet’in kuruluşu ile devam eden devrimci geleneğin mirasçısı olan Sol mu?

Yoksa Soros vakıflarından beslenen, Abd ve Ab'nin fikirsel sözcülüğünü üstlenmiş komprodor sol mu?

Anti Emperyalist ve tam bağımsızlık ilkesini şiar edinmiş sol mu?

Yoksa anti emperyalizmin artık eskidiğini savunan bu kavramı sol'un sağa armağanı sayan ve antiemperyalizmi artık sağcılık olarak gören söz de sol mu?

Ezilen ulusları savunan sol mu?

Yoksa ezenlerin maşalığını yapan sol mu?

Emperyalizme karşı zafer kazanmış Kemalist devrim ve onun önderi olan Atatürk'ü savunan sol mu?

Yoksa ona karşı her fırsat bulduğunda saldırmayı marifet sayan sözde sol mu?

Ab dahil tüm dayatmacı zihniyetlerin karşısında duran sol mu?

Ab'yi bir uygarlık projesi sanan sol mu?

Bu ülkeyi Misak-ı Milli sınırları dahilinde kucaklamaya çalışan sol mu?

Yoksa etnik temelde milliyetçilik anlayışının üzerine sos koyup bunu sol adı altında gizlemeye çalışan çarpık sol mu?

Bu ayrımların tahlilini yapmadan, bu önemli farklılıkların altını çizmeden, hangi sol'un savunulduğunu anlamak mümkün değildir.

Ben derim ki ;

Bu arkadaşların sol anlayışı birinci şıklarda değil de ikinci şıklarda kendisini bulan bir anlayıştır...

Yani daha önce de dediğim gibi emperyalizm kucağında oynanan solculuktur!

Yüreğiniz varsa siz de Gazi gibi çıkın emperyalistlerin karşısına dimdik durun!!!

Biraz amiyane olacak ama sanırım yemez!!! O halde işkembe-i kübradan atmaya devam...

Saygılar
Alt 03-09-2009, 01:02
Üye

Bak, bak nelerde biliyormus?

Yazda okuyalim Hitler Hollanda ve Belcika'yi iki günde nasil almis ve bu günlere gelmis?

Bekliyorum.
bekleme aç bir kitap oku... hollanda ve belçika'nın işgali hitlerin ilk işgalleridir...ben hitler işgal ettiği için bu günlere geldiler gibisinden laf etmedim sadece ülkeler kendilerini toparlar demek istiyorum...

dedem de senin gibi diyor ki "atatürk olmasaydı senin baban belli olmazdı" bende yukarıda ki ülkeleri örnek veriyorum ve diyorum ki "bak orda doğan çocukların babaları belli buna ne diyeceksin?" ve tabii ki susuyor biraz erdemli düşünüyor...ama siz hala yok nasıl olurdu, yok bilmem ne olurdu?
Alt 03-09-2009, 01:13
cigi cigi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

roz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
insanlara baskı yapmayı ve kıyafet değiştirmelerine zorlamayı meşru gören mantaliteye sahip biriyle konuşmam bile...gözümde böcek kadar değeri yoktur...sanane ne giyerse giyer...hem sen normal hayatta şapka takıyor musun takmıyor musun onu söyle bence tak adama ayıp olmasın...
Bak kilik kiyafet devriminden sonra sort giymeyi ögrenimisin ne güzel, serin serin oturuyorsun. Piyangocumusun tombalacamisin onu anlayamadim.

Siz neden kafanizi sapkaya takiyorsunuz? Sapkadan baska bir sey bilmezmisiniz siz?

solculuğu senden mi öğrencem? provakorlüğü resmi ideolojiyi savunarak siz yapıyorsunuz... bizde sizden çekiyoruz...ne yazık ki bürokrasi elinizde...yani sensin provakatör... eğer görüşlerimi yazmak provakorlükse bu senin düşüncen yalnızca, senin için gerçekten üzgünüm...ben sadece görüşlerimi yazdım ve isterseniz blogunuzu kirlettiğini düşünüyorsanız modlar silebilir diyorum...böyle provakatör dostlar başına demen lazım

Benden ögrenmiyeceksin fakat herkese camur atan birisinin, nasil bir solcu oldugunu yazmasi gerekir. Bürokrasi sizin elinizde derken, Devletin bütün bürokratlarini Atatürkcü olarak algiladigini düsünerek bunda da cok yaniliyorsun diyorum.

ikinci dünya savaşında hitler hollandave belçikayı iki günde ele geçirdi. bu gün hollanda'dan biri bilgisayarda rahatça yazıyor mu? demek ki bende yazardım

yunanistan almanya işgalindeydi şimdi yunanistan'dan biri özgürce yazar mı evet yazar

polonya ortalık malı gibi bir almanya'da bir sscb'deydi şimdi durum ne? evet oradan biri de istediği gibi yazabilir...norveç ve finlandiya'da öyle ama şuan türkiye'den kat kat güçlü ülkeler...
Bu yazdiklarina bir soru sormustum, yanit alamadim.
Tekrarliyorum sorumu: Hitler iki günde Hollanda'yi ve Belcika'yi nasil almis ve bu ülkeler bu günlere nasil gelmisler?

Yazilarin boyunu irilestirmene gerek yok, bu boyutu cok rahat okuyabiliyorum.
Alt 03-09-2009, 01:15
Üye

Devrimciliği Marx-Engels kıskacında ki görüşlerde sıkışıp kalarak yorumlamak hastalığına düşenler bana göre büyük bir dogmanın peşinde sürükleniyorlar.

Zira Marx ve Engels'in her söylemini ve görüşünü kabul ederek taktıkları at gözlükleriyle dünya'ya bakarken onların yaptıkları yanlış tespitleri söylemek ve özeleştirisini getirmek yerine kusuruma bakmasınlar ama papağan gibi aynı söylemleri yineliyip duruyorlar.

Marx'ın da büyük yanılgıları olduğunu proleterya devriminin avrupa'da gerçekleşemediğini ve aslında bu konuda en somut tahlili Doğu Halk'ları konusunda Sultan Galiyev'in yaptığını görmekten bile uzaklar.

Burada ki sıkıntı da zannımca Sultan Galiyev'in Türk olmasından kaynaklıyor!!!

Çünkü bir kişi Türk'se isterse devrimci mücadelenin en ön safhında yer alsın onlara göre o kişi faşisttir!!!

İsterse Galiyev gibi ensesine sıkılan bir kurşunla yaşamını yitirsin ve yaşamını mazlum halkların bağımsızlığına adamış olsun önemi yoktur!!!

Ülkemizde Devrimci bakış net değildir. İçerisine kan soy sop ve ırksal tahliller girmiştir. Senin devrimcin ben devrimcim bakışı ortaya çıkmıştır. O yüzden de artık ne yazık ki bu işlerde samimiyet kalmamıştır...

Herkes kendi pazar çantasının içini doldurma derdindedir.

Ve herkes kendine göre kendi görmek istediği şekilde de devrimciliği tahlil eder.

Bu beyefendilere şu soruları sormak gerekir;

Sol diyoruz da bunun hangi sol olduğunu açmak elzemdir;

Atatürk’ün Anadolu’da Bağımsızlık Savaşı’nı başlatması ve Cumhuriyet’in kuruluşu ile devam eden devrimci geleneğin mirasçısı olan Sol mu?

Yoksa Soros vakıflarından beslenen, Abd ve Ab'nin fikirsel sözcülüğünü üstlenmiş komprodor sol mu?

Anti Emperyalist ve tam bağımsızlık ilkesini şiar edinmiş sol mu?

Yoksa anti emperyalizmin artık eskidiğini savunan bu kavramı sol'un sağa armağanı sayan ve antiemperyalizmi artık sağcılık olarak gören söz de sol mu?

Ezilen ulusları savunan sol mu?

Yoksa ezenlerin maşalığını yapan sol mu?

Emperyalizme karşı zafer kazanmış Kemalist devrim ve onun önderi olan Atatürk'ü savunan sol mu?

Yoksa ona karşı her fırsat bulduğunda saldırmayı marifet sayan sözde sol mu?

Ab dahil tüm dayatmacı zihniyetlerin karşısında duran sol mu?

Ab'yi bir uygarlık projesi sanan sol mu?

Bu ülkeyi Misak-ı Milli sınırları dahilinde kucaklamaya çalışan sol mu?

Yoksa etnik temelde milliyetçilik anlayışının üzerine sos koyup bunu sol adı altında gizlemeye çalışan çarpık sol mu?

Bu ayrımların tahlilini yapmadan, bu önemli farklılıkların altını çizmeden, hangi sol'un savunulduğunu anlamak mümkün değildir.

Ben derim ki ;

Bu arkadaşların sol anlayışı birinci şıklarda değil de ikinci şıklarda kendisini bulan bir anlayıştır...

Yani daha önce de dediğim gibi emperyalizm kucağında oynanan solculuktur!

Yüreğiniz varsa siz de Gazi gibi çıkın emperyalistlerin karşısına dimdik durun!!!

Biraz amiyane olacak ama sanırım yemez!!! O halde işkembe-i kübradan atmaya devam...

Saygılar
önceki yazımda sadece devrimciliğin sol olmadığını yazdım hala devrimciliği marx-engels kıskacında görmek yazmışsın 20-30 defa oku belki anlarsın... anti-emperyalist olmak solculuk değildir. senin tanımına göre saadet partisi de solcu,mhp'de solcu geç bunları karnımız tok...gaziniz gibi emperyalistlere savaşmak durumunda henüz kalmadık ama ideolojik anlamda sürekli savaşımızı veriyoruz...nato toplantısı yapılırken yapılan mücadele örnek olsun...örnek vermeme gerek yok zaten ben kendimi biliyorum

anti-emperyalistim, devrimciyim ab'ye abd'ye karşıyım, atatürkçüyüm mhpliyim aynı zamanda solcuyum ne komiksiniz yahuu bak burada tezatlar var bunları bul sana ödev olsun

ezenlarin maşalığını kim yapmış? ab'yi isteyen kim? sen neler yazmışsın ya uçmuşsun sen kendi hayal dünyanda yaşadığından değil chp ve işçi partisine solcu dersen olacağın bu...git bir siyaset bilimciye konuş sor sol nedir ne değildir öğren...kaldır başını şu ulusallık,millet vatan sakarya dan...ya da kafan bunlarda kalsın sol'u bırak...

.

Konu roz tarafından (03-09-2009 Saat 01:52 ) değiştirilmiştir.
Alt 03-09-2009, 01:21
cigi cigi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

bekleme aç bir kitap oku... hollanda ve belçika'nın işgali hitlerin ilk işgalleridir...ben hitler işgal ettiği için bu günlere geldiler gibisinden laf etmedim sadece ülkeler kendilerini toparlar demek istiyorum...

dedem de senin gibi diyor ki "atatürk olmasaydı senin baban belli olmazdı" bende yukarıda ki ülkeleri örnek veriyorum ve diyorum ki "bak orda doğan çocukların babaları belli buna ne diyeceksin?" ve tabii ki susuyor biraz erdemli düşünüyor...ama siz hala yok nasıl olurdu, yok bilmem ne olurdu?
Bak cok basit bir sekilde konuya yaklasarak savusturmaya calisma!!

Ortaya savurdugun üfürük balonlarini sen aciklamakla yükümlüsün ben degil!

Acip bir kitap okuyacakmisim öyle mi?
Sen acip okumusun ögrenmisin ya... Yaz bakalim su Hollanda hakkindaki engin bilgilerini...

Daha sonra Belcika, Polonya, Finlandiya ve digerlerine sirasi ile geceriz.

Iletilerinde hangi ülkenin ismini ve onun hakkinda ne iddia ettmissen sen aciklayacaksin. Ben degil!

Bekliyorum.

Yalniz ne elinin altindaki google, ne de bir kitap bu konuda sana yardimci olamiyacak.
Alt 03-09-2009, 01:23
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ilgilendirmiyorsa neden ilgileniyorsun?

Dün aksamda, sapina kadar sosyalist emekci bir pravakator vardi. Sapla samani karistirdigini anlamakta gecikmedi.

Buyrun sizin solculugunuzu ögrenelim. Siz hangi cesit solcu kiligina bürünmüs bir pravakatorsünüz?
bakın sayın cigi
ya yazılanları okumuyorsunuz,yada balık hafızanız nedeniyle unutuyorsunuz.
bu meseleri bir zamanlar abilerinizle tartışmıştık.
üç kez artık tartışmıyorum ve de dindarlarla sadece eğleniyorum diye şu an sizle ilgili içinde bulunduğum düşünce halini açıkladım.
anlamakta gecikmedi derken cevap veremedi falan gibi bişey kastediyorsan sen gerçekten zavallı durumdasın derim.
son kez söylüyorum.ben roz yada dilaver gibi sizde bir umut olabilir varsayımıyla ciddi ciddi faydalanabilmeniz için düşünce üretmeye çalışan emek veren birisi değilim artık.onların seçimine karışmam.ama benim için siz artık eğlenceliksiniz.islamcı olup faşo olmayan pek çok kişi tanıdım.ama kemalist olup faşo olmayan bi tane tanısam kolumu keserim.

Önerilen Siteler