Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 08-09-2009, 22:39
ulpian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ulpian ulpian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Sevgili cigi,

cigi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben sizin konusunu ettiginiz yer altinda olan islami olusumlari sormustum, soruma yanit alamadim.
sorunuzu retorik olarak almıştım. Bakın ''yer altı'' kelimesi, hem de tırnak içinde şu bağlamda geçiyor yukardaki mesajımda:
ulpian´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Avrupa ülkeleri cemaatlere ''cami'' izni vererek, onların hukuki dernek olarak yapılanmalarını destekleyerek, toplumun gözü önüne çekerek çok büyük bir akıllılık yapmaktalar aslında. Böylece cemaatlerin ''yer altından'' çıkmasını sağlıyor ve namaza giden gençlerin ''mücahit avcılarının'' avına düşmesini engelliyorlar. Dernek statüsü sayesinde derneğin tüzüğünü, işleyişini, gelir-gider durumunu, üye sayısını vs. denetleyebiliyorlar. Cuma hutbelerinde, akşam sohbetlerinde hangi imamların anayasaya uygun konuştuklarını, hangilerinin cihat çığırtkanlığı yaptıklarını daha iyi saptayabiliyorlar.
Yani kastedilen, camii görünümünde değil de, herhangi bir binada, genelde toplumun/şehrin gözünden uzak muhitlerde oluşan yapılanmaların, hem dış görünüm hem de tüzel kişilik itibariyle camii olarak yapılanmaları onların daha iyi denetlenmelerini sağlar.

Ama bu arada tam manasıyla ''yer altında'' olan islami oluşumlar da elbette ki var. Terörist eylemleri düzenleyen gençlerin birçoğunun buluşma yerlerinin bir takım özel daireler olduğu bilinmekte.

cigi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Cemaleetin Kaplan'a ve olusumuna Almanya'nin kucak acmasini ve onu besleyip semirmesini, insan haklari olarak mi nitelendiriyorsunuz? Yapmayin lütfen! Bu cemaatin toplantilarinda sergiledikleri gösterileri izlemediniz mi?
sevgili cigi,

Cemalettin Kaplan oluşumunun Almanya'da yasaklanması ve elebaşlarının cezalandırılması kesinlikle doğru ve çok geç kalınmış bir müdahale idi. Bunu az çok hukuk devleti ilkesine saygısı olan herkes bu şekilde düşünür. Zaten örgütün yasaklanmasına en liberal, en kırmızı veya en yeşil siyasetçilerden bile hiç bir eleştiri gelmemiştir.

Ben size terörist örgütlere hoş görü gösterelim, demokratik düzeni yıkmak için mücadele edenlere kucak açalım demiyorum ki!

Sadece sizin bütün müslümanları bu şekilde değerlendirmenizin kesinlikle yanlış olduğunu söylüyorum. Ve bu itirazımın benim hümanist duygularımla da bir ilgisi yok. Bütün müslümanları bu kategoride ele almak, objektif olarak yanlış.

saygılarımla

Önerilen Siteler