evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Saygideger gunesinzaptiyakin;
Var olanlar bile, genelde feminist icerikli olmustur, maalesef. Bunun sorumlusu kadin, ya da disi degil; disisel bir bakis acisi ve yanasimin olmamasidir. Cunku insanOGLU erkeksel disilik icerikli olarak sadece bir dusunce; dogal dusunceye sahiptir. Bu dusunce seklinin de bir suru sorunlu yapilanis ve isleyisinin disinda; karakterinin de; erkeksel/erksel ve erk eksel olmasidir.
Bu konularla ilgili detayli aciklamalari istersen; profilimden ve basliklardan bulabilirsin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Sevgili evrensel-insan; ben teoriye değil pratiğe inanan birisiyim. Eskiden bir yayınevim vardı, kadınlar tereddütlü durum dışında ve şiir mevzusu dışında asla yer almadılar... söylediklerin benim bakış açımdan öteye gitmiyor, işin aslı sen ve ben ataerkil bakış açısının ötesine geçemiyoruz malesef... sözü başkalarına bırakalım isteresan???
jayjay.´isimli üyeden Alıntı
Bence kadının bu alanlarda yeri olmaması biraz da doğanın adaleti (adaletsizliği) de denilebilir. Sonuçta fiziksel olarak erkeğin bariz bir üstünlüğü vardır ancak kadının da kendince üstünlükleri vardır.
Mesela bir kadın günlük kullandığı kelime sayısı erkeğinkinin 3 katıdır.
Bir kadının karşısındakini anlayabilme, niyetini sezme kabiliyeti erkekten çok daha fazladır. Ancak dediğim gibi fiziksel olarak erkekten üstün olmadığı için bir çok toplumda söz sahibi olamamıştır ve düşünce hayatında da yeni yeni kendini göstermiştir.
|
Sanırım star wars'ı ilk seyrettiğimde ergen değildim...