Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-09-2009, 18:06
güneşinzaptıyakın güneşinzaptıyakın isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Neden Kadın Felsefeci yok?

Tarihe bakacak olursak, kadınların hep sanattan, felsefeden vb. disiplinlerden uzak olduğunu görürüz. Dinler özellikle Arami kökenli dinler kadını bir yere hapseder, eksik görür, yasaklar, günahın başlangıcı yapar. 20.yy batı dünyası haricinde kadını hiç bir yerde göremeyiz. Siyaseti ve dinleri besleyen felsefe alanında kadınların olmaması dikkatimi çekti nedendir sizce?
Alt 26-09-2009, 18:47
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger gunesinzaptiyakin;

Var olanlar bile, genelde feminist icerikli olmustur, maalesef. Bunun sorumlusu kadin, ya da disi degil; disisel bir bakis acisi ve yanasimin olmamasidir. Cunku insanOGLU erkeksel disilik icerikli olarak sadece bir dusunce; dogal dusunceye sahiptir. Bu dusunce seklinin de bir suru sorunlu yapilanis ve isleyisinin disinda; karakterinin de; erkeksel/erksel ve erk eksel olmasidir.

Bu konularla ilgili detayli aciklamalari istersen; profilimden ve basliklardan bulabilirsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 26-09-2009, 21:44
jayjay. jayjay. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bence kadının bu alanlarda yeri olmaması biraz da doğanın adaleti (adaletsizliği) de denilebilir. Sonuçta fiziksel olarak erkeğin bariz bir üstünlüğü vardır ancak kadının da kendince üstünlükleri vardır.
Mesela bir kadın günlük kullandığı kelime sayısı erkeğinkinin 3 katıdır.
Bir kadının karşısındakini anlayabilme, niyetini sezme kabiliyeti erkekten çok daha fazladır. Ancak dediğim gibi fiziksel olarak erkekten üstün olmadığı için bir çok toplumda söz sahibi olamamıştır ve düşünce hayatında da yeni yeni kendini göstermiştir.
Alt 26-09-2009, 21:53
Üyeliğini Sonlandırmış

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Var olanlar bile, genelde feminist icerikli olmustur, maalesef. Bunun sorumlusu kadin, ya da disi degil; disisel bir bakis acisi ve yanasimin olmamasidir. Cunku insanOGLU erkeksel disilik icerikli olarak sadece bir dusunce; dogal dusunceye sahiptir. Bu dusunce seklinin de bir suru sorunlu yapilanis ve isleyisinin disinda; karakterinin de; erkeksel/erksel ve erk eksel olmasidir.

Bu konularla ilgili detayli aciklamalari istersen; profilimden ve basliklardan bulabilirsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan
Sevgili evrensel-insan; ben teoriye değil pratiğe inanan birisiyim. Eskiden bir yayınevim vardı, kadınlar tereddütlü durum dışında ve şiir mevzusu dışında asla yer almadılar... söylediklerin benim bakış açımdan öteye gitmiyor, işin aslı sen ve ben ataerkil bakış açısının ötesine geçemiyoruz malesef... sözü başkalarına bırakalım isteresan???

jayjay.´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bence kadının bu alanlarda yeri olmaması biraz da doğanın adaleti (adaletsizliği) de denilebilir. Sonuçta fiziksel olarak erkeğin bariz bir üstünlüğü vardır ancak kadının da kendince üstünlükleri vardır.
Mesela bir kadın günlük kullandığı kelime sayısı erkeğinkinin 3 katıdır.
Bir kadının karşısındakini anlayabilme, niyetini sezme kabiliyeti erkekten çok daha fazladır. Ancak dediğim gibi fiziksel olarak erkekten üstün olmadığı için bir çok toplumda söz sahibi olamamıştır ve düşünce hayatında da yeni yeni kendini göstermiştir.
Sanırım star wars'ı ilk seyrettiğimde ergen değildim...
Alt 26-09-2009, 22:03
Kıdemli Üye

Zannedersem burayi atlamissin.

disisel bir bakis acisi ve yanasimin olmamasidir.-e.i.

Iste bu, bakis acisi; dogal dusuncenin ataerkil/anaerkil yapisini erk sel/erkeksel/erk eksel
ortaya koyan ve dogal dusunceye disaridan bakan ve onu notr algilayan bakis acisidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 26-09-2009, 22:11
Üyeliğini Sonlandırmış

.....................
disisel bir bakis acisi ve yanasimin olmamasidir.-e.i.
..............
evrensel-insan
Sorun ''kadın'' olursa ben atlamam sevgili evrensel-insan, ben atlayan zihniyeti merak ediyorum aslında...
Alt 26-09-2009, 22:17
Kıdemli Üye

söylediklerin benim bakış açımdan öteye gitmiyor, işin aslı sen ve ben ataerkil bakış açısının ötesine geçemiyoruz malesef... sözü başkalarına bırakalım isteresan???-g.z.

Ben o cumleyi de; yukaridaki ifaden icin kullandim.

evrensel-insan'in; dogal dusuncenin; ne oldugunu, nasil yapilandigini, islevinin nasil calistigini, kisaca dogal dusunce hakkindaki tam ve herturlu bilgiyi tum resmiyle ve sorunsal olarak ortaya koyan tum yazilarimi evrensel-in kosesinden bulabilirsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 26-09-2009, 22:24
Üyeliğini Sonlandırmış

.......................

söylediklerin benim bakış açımdan öteye gitmiyor, işin aslı sen ve ben ataerkil bakış açısının ötesine geçemiyoruz malesef... sözü başkalarına bırakalım isteresan???-g.z.

.....................
evrensel-insan
Ben zaten bunu söyledimdi ama neyse, hürmet ettim saygı ettim hocam....
Alt 26-09-2009, 23:46
dogruluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dogruluk dogruluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bence sorun insanların algılamasıyla ilgili.
Alt 26-09-2009, 23:56
boy_17_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
boy_17_06 boy_17_06 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

çünkü hiç bir tanrı, inanç v.s. kadına değer vermez, onların düşünmesine bile izin vermez. burda kadına değer vermeyen dindir.. yoksa kültürler değil..

"Din, bunalmış mahlukun iç çekişi, merhametsiz bir dünyanın ruhu ve aynı zamanda akılsız bir çağın aklıdır. Din halkın afyonudur."

Önerilen Siteler