Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-10-2009, 03:21
rodof rodof isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

ugurce82´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Nicki erson değil ve kendisi bayandır bu da sizin at gözlükleriniz herhalde.

ne fark eder yoksa insandan saymıyormusunuz.

bu sizin at gözlügünüz sevgili uğurcee insan insandır bay bayanı değil.
Alt 03-10-2009, 03:22
ugurce82 ugurce82 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

rodof´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ne fark eder yoksa insandan saymıyormusunuz.

bu sizin at gözlügünüz sevgili uğurcee insan insandır bay bayanı değil.
Tanımadığı bir kişiye direk bey demek sizin kültürünüzden gelen birşey mi?
Alt 03-10-2009, 03:36
esron esron isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Üçüncü yol,

Size uzun uzun aynı şeyleri tekrarlayamayacağım...

Çünkü benim ne dediğim değil, sizin ne anlamak istediğiniz önemli sizin için...

Ordu ve polis bence hiç olmasın... İnsanlar barış içinde yaşasın... Da... Hani nerde o bolluk bu dünya gerçeği içinde?

Ordu veya Emniyet teşkilâtını toptan suçlamak kimsenin haddi değildir...

Münferit hatalar, üstüne giderek çözülür, dağa çıkarak, silahlanarak, TERÖR estirerek değil...

30-40 bin isan ölmüş bu memlekette bu PKK yüzünden, sokaktan, meclise kadar kimlerin desteklediği açık... Ve evet Ceylan kızın ölümünün gerçek sorumlusu da PKK'dır...

Bu gerçeği göremeyen kısaca kördür benim için...

Gerisi lâf-ı güzaftır...
Alt 03-10-2009, 04:02
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

<<30-40 bin isan ölmüş bu memlekette bu PKK yüzünden, sokaktan, meclise kadar kimlerin desteklediği açık... Ve evet Ceylan kızın ölümünün gerçek sorumlusu da PKK'dır...>> - esron

O 30-40 bin insanin icinde oldurulen PKK'lilari da sayiyorlar haberin olsun .... Insan demissin cunku ......hatirlatiyim .....

<<Münferit hatalar, üstüne giderek çözülür, dağa çıkarak, silahlanarak, TERÖR estirerek değil...>> - esron

80 kusur yildir kim ustune gidebildi de cozum olmadi .... Ha simdi AKP hukumeti uzerine gitmeye calisiyor cozmek icin .... ne diyor MHP/CHP .... bu bir boluculuktur diyorlar ....
Aslinda farkinda degildirler.... esas boluculugu o parti ve onun gibi dusunenler yapiyorlar ....

25 yildir ordu ve devlet ayni yontemi uyguladi .... cozebildimi teroru ?

Eee Einstein'in aptallik tanimi vardir bu konuya uygun ....
Herhalde bu forumdaki herkes bilir....
Alt 03-10-2009, 04:10
Üye

esron´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Üçüncü yol,

Size uzun uzun aynı şeyleri tekrarlayamayacağım...

Çünkü benim ne dediğim değil, sizin ne anlamak istediğiniz önemli sizin için...

Ordu ve polis bence hiç olmasın... İnsanlar barış içinde yaşasın... Da... Hani nerde o bolluk bu dünya gerçeği içinde?

Ordu veya Emniyet teşkilâtını toptan suçlamak kimsenin haddi değildir...

Münferit hatalar, üstüne giderek çözülür, dağa çıkarak, silahlanarak, TERÖR estirerek değil...

30-40 bin isan ölmüş bu memlekette bu PKK yüzünden, sokaktan, meclise kadar kimlerin desteklediği açık... Ve evet Ceylan kızın ölümünün gerçek sorumlusu da PKK'dır...

Bu gerçeği göremeyen kısaca kördür benim için...

Gerisi lâf-ı güzaftır...

Yeterince net olmalı ama olmuyor...

Tekrar ediyorum: TERÖR ile bir sorunun çözüleceğini sanan bilinçsizdir...

Ayrıca, iletileri alıntılamayı bilmeyenler alıntılamasın, iki cümle benden gerisi kendinden olmaz alıntı iletide...
Alt 03-10-2009, 04:44
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayin Esron,

ONlarca yil TC ne demis ? Kurd diye bir halk yoktur ... aslinda onlar karda yururken kart-kurt seslerinden dolayi dag Turklerinden cikmalardirr ....Ben Kurd'um diyeni hapse atmisiniz 80 yil boyunca ..... Eeee TC bu insanlara baska cozum yolu birakmis mi da diyorsunuzki "TERÖR ile bir sorunun çözüleceğini sanan bilinçsizdir..." ....

Adamlar parti kuruyorlar kapatiyorsunuz ( ornek DEP) simdi DTP zorla ifade vermeye cagiriliyor ..... Bu milletvekilleri adi ustunde .... dogudaki kurt milletinin vekilleri .... secilmisler cogunlugun oyunu alarak ....

Eee bu insanlari tekrar yakapaca iceri tikarsaniz ne yapacak bu kurt milleti ? Koselerine cekilip aglanacak sizlanacaklar mi ? Kim duyacak feryatlarini ? Duyuyormu Ceylan'in anasinin feryatlarini tum Turkiye ... ? Hayir .... Eee bu olay da samanalti edilirse, Ceylan'in abisi daga cikmaz mi ? .... Ben olsam ben cikarim ..... Bu cozum olur mu ? Hayir ... ama benim umrumda degilki ... cunku onumde cozum istemeyen bir dusman var .... kiz kardesimi katletmis sebep yokken .... bir ozur bile dilemiyor .... bizi insandan saymiyor ... sucu PKK'ya atiyor .... ama ben kardesimin PKK tarafindan degil asker tarafindan olduruldugunu biliyorum .... Ortada PKK ile cikan bir catisma yokki ... diyesin kaza kursununa gitti garibanim .... Dupeduz bir cinayet var ortada.... Ve biz bunu elestirince orduyu karaliyor oluyoruz....

Tabiiki ordusu da polisi de olacak memleketin ... ama onlarin varligi cinayeti mesru kilmazki ... Hak var hukuk var bu dunya da ...

Ve siz Esron Hanim .... bunu savunuyorsunuz ....

Artik ben de kelimeler tukendi, bitti .... daha fazla birsey soyleyecek degilim ...

Ne Mutlu Insanim Diyene ....

3.yol

Konu 3.yol tarafından (03-10-2009 Saat 04:54 ) değiştirilmiştir.
Alt 03-10-2009, 12:07
Üye

Tekrarlayalım:

Bunlar sizin görüşleriniz...

Benimki ise şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Kürtlere sizin dediğiniz türden bir haksızlık kesinlikle yapmamıştır, ömrüm boyunca kürdüm diyen insanlar vardı çevremde kimsenin içeri tıkıldığını duymadım...

Bu tür hakszılıklar münferittir, asla da sadece Kürtlere yapılmamış, herkese yapılmıştır ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine mâl edilemez...

Bu münferit olaylar bahane edilip terör desteklenemez...

Terörü haklı gösteren düşünme şeklinin hastalıklı olduğunu düşünüyorum:

Terörü çıkaran, gripten şikâyet eden vebalı zihniyettir...

Destekleyen varsa da insan olmaktan ya da insanlıktan bahsedemez...

Terör hak arama mücadelesinin en alçak yöntemidir... Teröre şu ya da bu şekilde hak veren herkes de terörden sorumludur...
Alt 03-10-2009, 12:26
ozgur_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_ ozgur_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

CHP'den ezber bozan Kürt paketi
http://www.turktime.com/haber/CHP-DE...F-GELSIN/69995
Alt 03-10-2009, 12:59
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

ömrüm boyunca kürdüm diyen insanlar vardı çevremde kimsenin içeri tıkıldığını duymadım...

İsmail Beşikçi'yi tanır mısınız, sayın esron.

Suçu ne idi ve neden ömrünün en verimli 17 senesini cezaevlerinde geçirdi.

1935 seneli Kürtçe konuşanlardan alınan beş kuruşluk vergiyi hiç duydunuz mu.

Diyarbakır cezaevi gerçegini ve orada uygulananları hiç incelediniz mi.

Daha dün MHP li vekil, Kürt yoktur, Kürtçe diye bir dil yoktur diyordu. Siz de mi aynı düşüncedesiniz.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 03-10-2009, 13:06
Üye

Kürtçeden mi bahsetmek istersiniz?

Kürtçe hakkında, gerçeği şu yazıdan daha iyi anlatan bir yazı okumadım daha...

Al sana açılım

27 senedir gazetecilik yapıyorum... Ve, çalışma hayatımın en enteresan "sansür" olaylarından biri geldi başıma... "Açılım"ı destekleyen arkadaşların, iyi okumasını öneririm.

*

Tatilden döndüm...

"Kürtçe" başlıklı

bir yazı yazdım.

Bugün çıkacaktı.

*

Şöyle başlıyordu:

"Kimimiz Türk, kimimiz Kürt, kimimiz Laz, kimimiz Çerkez... Yahudimiz, Rumumuz, Ermenimiz, Rus gelinlerimiz, Alman damatlarımız; uzatmayayım, 'mozaik' derler, değiliz aslında, 'ebru'yuz, koskoca bir aileyiz... Ve, ortak bir vatanımız, ortak bir resmi dilimiz var bizim; Türkçe... Bizi, biz yapan."

*

Şöyle devam ediyordu:

"Dünyaya entegreyiz; İngilizce de öğreniriz, Japonca da... Elbette, anadilini de, mesela Kürtçeyi de öğrenmek en doğal hakkıdır yurttaşların... Ama, bu doğal hakkı, 'açılım' adı altında, 'resmi dil' haline dönüştürmeye çalışmak, bizi biz olmaktan çıkarmaz mı? 'Bizi bize yabancı' hale getirmez mi? İki lisanlı toplum olursak eğer... Birlikte yaşamak isteyen, sorunlarını konuşa konuşa çözme iddiasında olan, ancak, birbirinin dilinden anlamayan bir toplumu, hangi tutkal bir arada tutabilir?"

*

Ve, şöyle bitiyordu:

"Silahla beceremeyen bölücülerin tuzağına düşmemeli Türkiye... Kanın durması için teröriste bile şefkat gösterilebilir; bakarsın, tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır... Fakat, farklı dil, kardeşi kardeşe yabancı haline getirir, ki, terörden tehlikelidir."

*

Yazı buydu.

Peki "sansür" nerede?

Şurada...

*

Yazıyı Kürtçe yazmak istedim!

*

Hayır...

Amacım, Türkiye'nin en etkin gazetesinde ilk Kürtçe makaleyi yazan kişi olmak değildi... Yukarıdaki satırları okuyacaktınız ve anlamayacaktınız.

Amacım işte buydu.

*

Araya "ikinci resmi lisan" girdiğinde... Farklı etnik gruplara mensup olan, ancak, Türkçe konuşarak, Türkçe yazarak, Türkçe okuyarak "anlaşan" bir toplumun, nasıl aniden birbirine yabancılaşacağını görecektik...

Kanıtı da, bu yazı olacaktı.

*

E hani sansür?

Buyrun...

*

Kürtçe bilmediğim için, Türkiye Çevirmenler Derneği'ne başvurdum, "Bu yazıyı Kürtçeye çevirmek istiyorum" dedim. "Hay hay" dediler, İstanbul'daki "yeminli tercüme bürosu"nun telefonlarını verdiler. Aradım... "Hay hay" dediler, Kürtçe tercüman bulmak için iki gün izin istediler ve çevirme ücretinin de 180 lira artı KDV olduğunu belirttiler... "Hay hay" dedim, fatura bilgilerimi gönderdim, yazımın Kürtçe tercümesini beklemeye başladım.

*

İki gün sonra... Türkiye Çevirmenler Derneği'nden aradılar... "Kürtçe tercüman bulduklarını, hatta 8 tane Kürtçe tercümana başvurduklarını, ancak 8 tercümanın da bu yazıyı Kürtçeye çevirmek istemediğini" söylediler...

*

Allah Allah!

Niye birader?

"Yazının içeriğini uygun bulmamışlar!"

*

(Bu arkadaşlar "yeminli" tercüman ama, yeminleri bi acayip... İçeriğini beğenirlerse, tercüme ediyorlar, beğenmiyorlarsa, etmiyorlar... Sanırsın, tercüman değil,

sansür kurulu!)

*

İşte böyle...

Terör, bizi bölemez.

Lisan, böler.

Cart diye.

*

Bizi bize yabancı eder.

Kanıtı da bu yazı.

Yılmaz Özdil
21.08.2009

Önerilen Siteler