08-10-2009, 04:02
|
|
Üye
|
|
|
|
evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Saygideger HayyaN;
Bilmiyorum, simdiye kadar kac yazimi okuyup; bu kanaate vardiniz. Ben Turkiye'yi bir ulke, millet, cografya v.s. belirtecegim zaman kullanirim ve bunun ornekleride coktur.
T.C. ise; ulkenin nasil bir siyasi idare sekline ait oldugunu belirtmek, ya da dedigim gibi; siyasi bir yazi iceriginde kullanilan Turkiye Cumhuriyeti'nin kisaltmasidir.
Bu kisaltma burada da; GB, yani great Britain olarak gecerlidir. Ama ulke belirtirken, Britanya; sistem belirtirken de; U.K. , yani United Kingdom, Birlesik Krallik olarak belirtilir.
Kisacasi yazim sekli; yazida neyi belirteceginize bagli olarak degisir. En azindan benim yazi dilimde.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Peki bunlar da sizin düşünceleriniz.
Saygılar
Aydın geçinen terörist,gazete,yazar ders almadı geçmişten.Halkımın aptal olduğunu düşünen her beyin hayatını yitirdi.
|

08-10-2009, 04:15
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger HayyaN;
Dogru yazma konusunda; bilhassa sitede, kisiler kendilerini hangi lakapla ve nasil bir yazimla tanitiyorlarsa; bunun aynini uygulayan, benim gibi baska birini bulamazsiniz. Bu bir istikrardir ve her yazim icin gecerlidir. Bu konudaki bilincimi bildigim icinde; bir kisi daha bulamayacaginiza dair, sizinle iddiaya bile girebilirim.
Ama benim lakabimi; herkes kendine gore kisaltir (evren, evrensel, EI, v.s.) ve ben buna alistim, fakat simdiye kadar yazinin icerigi veya boyutu ne olursa olsun "saygideger ...." diye baslar, ve "saygilarimla" diye biter. Hatta bunu konu eden ve "alaya bile alanlar" olmustur.
Bence tum bunlar, bir prensip ve gelistirilen yazi dil ve uslubudur. Benim bu sitede bulundugum sure icinde, bu istikrar hic bozulmamistir. Ayni lakap, ayni avatar, ayni hitap sekli ve sahsin lakabi ne ise, onun aynisi adresleme.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

08-10-2009, 04:41
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Saygideger wand;
ABD ve rusya neden ordalar ?-Wand-
Bu soru hic sorulur mu? Tabi ki, nemalanmak icin; Biri B.O.P.'un sorumlusu, digeri Ermenilerin, Osmanli devrindeki orgutleyicisi ve kiskirticisi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Saygideger wand;
Cikar, bir teklifin sonunda ortaya cikar. Yani; ben sana bir teklif yaparim; sen bakarsin, cikarina uyuyorsa kabul edersin. Gerci burda; bu pek bukadar da "demokratik" islemiyor. Cunku, vahiy emirdir. Pek; senin "bu konuda bir cikarim varmi?" sorunu sormana ve "hayir" cevabi almana izin vermez. Hani bir laf vardir "Gelen emir, buyuk yerden" diye. Ustelik; emirler, onceden ve planli projeli hazirlanir. Senin pek "karsi cikma" sansin yoktur. Cunku "dizginleri kaptirali" yuzyillar olmustur. Sen sadece, bu neslin temsilcisisin.
Not: Yazida kullanilan "sen" sadece bir ifade seklidir. Senin sahsina yonelik degildir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Sayin Evrensel-Insan,
Epistomolojik gerceklikten bahseden bir kisi olarak bu yazdiklarinizla celisiyorsunuz.
Ermenistan ile iliskilerimizi normalize etmemizin sanki kotu birsey oldugunu ima ediyorsunuz... ve demokrasi ile, cogunlugun oyuyla secilmis bir partinin ABD'nin Rusya'nin emir kulu oldugunu soyleyip butun Turkiye'nin haysiyetini sifir seviyesine indiriyorsunuz ....
Epistomolojik gerceklik : Ermenistan ve Turkiye gibi iki komsu ulkenin sinirlarini acmasi ve birbirini tanimasi aralarinda ticarete baslamasi her iki ulke insanlari icin yararli olacaktir .....
Bu gercekligi isterse bize ABD ya da Rusya dikte ettirmis olsun .... bu epistomolojik gercekligi ortadan kaldirir mi ? Isterse bunda ABD'nin de Rusya'nin da Avrupa'nin da ekonomik cikarlari olsun ..... bu epistomolijik gercekligi ortadan kaldiri mi ?
Yahu birakin bu BOP gibi komplo teorilerini .....
BOp gibi fikirler baba Bush doneminde cikmis ogul Bush doneminde uygulanmaya calisilmis bir Neocon fikridir .... Su anda ABD'de de demokratlarin siyaseti gercerli ..... Obama'nin mesajlari , diplomatik iliskilerini de mi gormezden geliyorsunuz ?
Biraz mantikli dusunen bir insan , dis basini , dunya haberlerini takip eden bir insan dunya duzeninin degistigini gorur ... hala 19. yuzyil 20. yuzyil politikalarina saplanip kalmissiniz ....
Avrupa bile ( 19. yuzyilda , 20. yuzyilda) birbirlerini katlederciseni savasmis , iki dunya savasi yapmis) yakinda siyasel olarakta birlesecek ....
Sizler hala yok BOP yok seriatci AKP deyip duruyorsunuz ....
Birakin bunlari artik ... ortada bizi bolup yok etmek isteyen ic ve dis dusmanlar yok artik ....
Bunlar milliyetciligin raison d'être .... korku ve dusmanin varligi uzerine kurulmustur milliyetcilik ....
O yuzden bugun MHP bangir bangir bagiriyor feryat ediyor ve cozumsuzlugun bayragini aciyor bu demokratik acilimlara karsi .... Cunku onlarin tapindiklari "milliyetcilik" siyasetini yok edecek ....
Isin ilginc yani bu korku siyasetinin ardinda yatan guvensizliktir .... Kendine olan guveni olmayan korkar .... Ordusuna guvenmeyen , en ufak bir elestiride hemen savunmaya gecer ... ortada bir psikolojik savas var deyip saldiriya gecer ....
Nato'nun ikinci buyuk ordusu, hali hazirda modernlesme calismalari yapiliyor , kendi helikopterini , insansiz ucagini yerli mali olarak yaptirmak icin ihale acmis , ABD'den milyarlarca dolarlik rekor seviyede dunyanin en gelismis fuzelerini almaya hazirlaniyor , ama burada "aman Ahmet Altan'di Yasemin Congar'di yok ODG'lilerdi psikolojik savas acmislar ordumuza saldiriyorlar diye korumaya geciyorlar ....
Iste, Evrensel-Insan,
Bunlar milliyetcilik refleksleridir .....
Iste bu zihniyettekiler size cikip da ....
T.C. diye kisaltmandaki art niyetin nedir gibilerinden sorular da sorabilirler ....
Not:
Sizin miliyetci olmadiginizi biliyorum ama baktimki bu baslikta biraz kendi cizginizden cikmissiniz vurgulamadan edemedim ... ( tabiiki sizin cizginizi onceki yazilariniza gore degerlendirdim, yani epistomolojik gerceklik ve evrensel/insanlik cizgilerine gore)
|

08-10-2009, 04:58
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger ucuncuyol;
Yazilarimin, sizin algiladiginiz gibi algilanmasi, herhalde; bana sorulan sorulara verilen cevapla paraleldir.
Bunu soyle izah edeyim. Gonul isterki; Tum bu demokratik acilimlar, Ulkemin ve ulkemi yoneten ve yonlendirenlerin insiyatifiyle ve de ulkemin yararina olsun. Ama kazin ayagi oyle degildir. Beni de uzen; tum bu acilimlarin; disaridan dayatilan ve dayatana bir cikar saglayacagini bildigime bir tepkidir.
Bu suna benzer. Ataturk dahil; sonra gelen herhangibir lider; kendi insiyatifiyle ve Anadolu gercekligi temelinde; tum milli-dini kokensel farklara hak ve ozgurlukler tanisaydi, bugun belki de bu sorunlari yasamazdik.
Ama noluyor, disaridan bunu gorenler; bu sorunu hem kendi cikarlari dogrultusuda hemde farklari birlestirmek yerine; farklari ayirmaya yonelerek cozuyorlar.
Bu Ermeni acilimi da ; ulkemin iradesi degil; dis guclerin cikar amacli zorlamasidir.
Ben tabiki; Ermenistan ile; herturlu iliskilerin duzeltilmesinden yanayim. Ama; bunu bizim yapmamiz, bizim menfaatimize olur. Ama disaridan gelen zorlamayla yapilan ise; bizden ziyade, bunu yaptiranlarin cikarinadir.
Cunku sonucta ne oluyor. Disarinin emri vakisi, bize daha "tuzluya" mal oluyor. Ustelik, bilincsiz ve neyi neden yaptigini bilmeden.
Bilmem farki, gosterebildim mi? Bak siteye ilk girdigim zamanlarda yazilan yazilarin linkini vereyim ve oku. Ne dedigimi daha iyi anliyacaksin.
http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=5958
Mesaj 10
http://www.turandursun.com/forumlar/...?t=5958&page=2
Mesaj 13
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

08-10-2009, 05:38
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
.
.
.
Bu Ermeni acilimi da ; ulkemin iradesi degil; dis guclerin cikar amacli zorlamasidir.
Ben tabiki; Ermenistan ile; herturlu iliskilerin duzeltilmesinden yanayim. Ama; bunu bizim yapmamiz, bizim menfaatimize olur. Ama disaridan gelen zorlamayla yapilan ise; bizden ziyade, bunu yaptiranlarin cikarinadir.
Cunku sonucta ne oluyor. Disarinin emri vakisi, bize daha "tuzluya" mal oluyor. Ustelik, bilincsiz ve neyi neden yaptigini bilmeden.
.
.
.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Saygideger Evrensel-Insan,
Obama,
Misir'daki konusmasinda;
Ne dedi ?
- That is what I will try to do – to speak the truth as best I can, humbled by the task before us, and firm in my belief that the interests we share as human beings are far more powerful than the forces that drive us apart.
http://www.nytimes.com/2009/06/04/us...bama.text.html
Bu insan "Yurtta baris dunyada baris" prensibini uygulayabilecek gucte , karizmada ve kararlikta bir insan ....
21.yuzyil oncesi egoist ve milliyetci bir dunya duzeni vardi ... ama artik dunya duzeni degisiyor .... Artik insanlar savaslarin mantiksizligini , yikimini yuzyillar boyu tecrube ederek anladilar .... Arada tabiiki bu zihniyet seviyesine cikamamislar var , Iran , Israil, K. Kore vesaire .....
Linklerinizi okudum ,
Cikardigim sonuc siz de artik var olmayan kosullari ornek veriyorsunuz ( ileti iki baslik 13) .... hala 20.yuzyil refleksiv mantiginin kisir dongusunden kurtulamamissiniz .... ama ben sizin bunu kisa surede uzerinizden atacaginiza eminim .... cunku yenilikci yaninizi gorebiliyorum ....
Dogu ve Bati kavramlarinizi da buyuk genellemeler uzerine kurmussunuz .... Bakiniz Guney Kore ..... Bati gibi gelisen buyuyen ve demokrat ama kulturlerini Dogu gibi yasiyan bir ulke .... biz neden boyle olmayalim ?
Dogudan alacagimiz degerler oldugu gibi batidan da olabilir. Niye butun insanligin birikiminden yararlanmayalim .... neden sadece bati olsun dogu olsun diye diretelimki ?
|

08-10-2009, 05:42
|
|
Üye
|
|
|
|
ucuncuyol´isimli üyeden Alıntı
Sayin Evrensel-Insan,
Epistomolojik gerceklikten bahseden bir kisi olarak bu yazdiklarinizla celisiyorsunuz.
Ermenistan ile iliskilerimizi normalize etmemizin sanki kotu birsey oldugunu ima ediyorsunuz... ve demokrasi ile, cogunlugun oyuyla secilmis bir partinin ABD'nin Rusya'nin emir kulu oldugunu soyleyip butun Turkiye'nin haysiyetini sifir seviyesine indiriyorsunuz ....
Epistomolojik gerceklik : Ermenistan ve Turkiye gibi iki komsu ulkenin sinirlarini acmasi ve birbirini tanimasi aralarinda ticarete baslamasi her iki ulke insanlari icin yararli olacaktir .....
Sizin gerçeklik söylemleriniz arasında bir soykırım iddaasıda yer alıyor mu? Ermenilerin her fırsatta dünyaya yapmadığımız bir suçu kabul ettirmeye çalışmaları da midenizde yer ediyor mu ? Ticari ilişki kurulacak memleket mi kalmadı.
Bu gercekligi isterse bize ABD ya da Rusya dikte ettirmis olsun .... bu epistomolojik gercekligi ortadan kaldirir mi ? Isterse bunda ABD'nin de Rusya'nin da Avrupa'nin da ekonomik cikarlari olsun ..... bu epistomolijik gercekligi ortadan kaldiri mi ?
Bunları saygıdeğer evrensel-insan'a sormuşsun fakat yorum yapmadan edemem.Türkiye kendi insiyatifleri doğrultusun da kararlar alıp uygulaması gerekir.Türkiye'nin bütünüyle çıkarlarını ne Amerika düşünür,ne Rusya ne de başka devletler.Türkiye dış devletler tarafından emir-komuta zinciri ile yönetilemez.
Yahu birakin bu BOP gibi komplo teorilerini .....
BOp gibi fikirler baba Bush doneminde cikmis ogul Bush doneminde uygulanmaya calisilmis bir Neocon fikridir .... Su anda ABD'de de demokratlarin siyaseti gercerli ..... Obama'nin mesajlari , diplomatik iliskilerini de mi gormezden geliyorsunuz ?
Obama'nın eski Amerikan liderlerinden farklı olarak verdiği mesaj nedir ? Dünyaya barış mı getirecekler ?
Biraz mantikli dusunen bir insan , dis basini , dunya haberlerini takip eden bir insan dunya duzeninin degistigini gorur ... hala 19. yuzyil 20. yuzyil politikalarina saplanip kalmissiniz ....
Avrupa bile ( 19. yuzyilda , 20. yuzyilda) birbirlerini katlederciseni savasmis , iki dunya savasi yapmis) yakinda siyasel olarakta birlesecek ....
Sizler hala yok BOP yok seriatci AKP deyip duruyorsunuz ....
İran'dada devrim yapılmadan önce böyle deniliyormuş BOP,Şeriat felan safsata geliyor demek sana Acaba fethullah amcamın amacı nedir? AKP'nin amacı nedir ? Neye hizmet ediyorlar iyice idrak edipte mi yazdın bunları?
Birakin bunlari artik ... ortada bizi bolup yok etmek isteyen ic ve dis dusmanlar yok artik ....
Bunlar milliyetciligin raison d'être .... korku ve dusmanin varligi uzerine kurulmustur milliyetcilik ....
Korku ve düşmanın varlığı üzerine kurulmuştur milliyetçilik.Tebrik ettim güzel şov,iki süslü kelime ile milliyetçilik tanımını sığdırdığınız şu kalıbada bakın hele !
O yuzden bugun MHP bangir bangir bagiriyor feryat ediyor ve cozumsuzlugun bayragini aciyor bu demokratik acilimlara karsi .... Cunku onlarin tapindiklari "milliyetcilik" siyasetini yok edecek ....
Isin ilginc yani bu korku siyasetinin ardinda yatan guvensizliktir .... Kendine olan guveni olmayan korkar .... Ordusuna guvenmeyen , en ufak bir elestiride hemen savunmaya gecer ... ortada bir psikolojik savas var deyip saldiriya gecer ....
Analizler yıkılıyor yahu ) Kendimize öyle bir güvenimiz var ki o yüzden kendimizi "MİLLİYETÇİ,YURTSEVER" olarak tanımlıyoruz.Milliyetçi ordusuna da güvenir,eleştiriyede açıktır fakat ordusuna haksız yere karalama yaptırmaz,haksız eleştirileride kabul etmez !
Nato'nun ikinci buyuk ordusu, hali hazirda modernlesme calismalari yapiliyor , kendi helikopterini , insansiz ucagini yerli mali olarak yaptirmak icin ihale acmis , ABD'den milyarlarca dolarlik rekor seviyede dunyanin en gelismis fuzelerini almaya hazirlaniyor , ama burada "aman Ahmet Altan'di Yasemin Congar'di yok ODG'lilerdi psikolojik savas acmislar ordumuza saldiriyorlar diye korumaya geciyorlar ....
Iste, Evrensel-Insan,
T.C. diye kisaltmandaki art niyetin nedir gibilerinden sorular da sorabilirler ....
Seni alakadar eden nedir bu noktada ?
Not:
Sizin miliyetci olmadiginizi biliyorum ama baktimki bu baslikta biraz kendi cizginizden cikmissiniz vurgulamadan edemedim ... ( tabiiki sizin cizginizi onceki yazilariniza gore degerlendirdim, yani epistomolojik gerceklik ve evrensel/insanlik cizgilerine gore)
|
Saygılar
HayyaN
Aydın geçinen terörist,gazete,yazar ders almadı geçmişten.Halkımın aptal olduğunu düşünen her beyin hayatını yitirdi.
|

08-10-2009, 06:27
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger ucuncuyol;
Konuya girersem, baslik dagilacak. Kisaca sunu soyliuyeyim. Amerikan idealizminin, Obama eliyle uygulayacagi, evengalizmi yaymak ve Turkiye duzeyindeki ulkeleri; cemaat toplumu yapmak olacaktir.
Ben, daha Obahama; iktidara gelmeden bunu yazdim. Bu yeni bir taktiktir. Bush'un saldirgan yapisinin yerini; Obahama'nin dini yumusak yuzu alacaktir.
Benim mucadelemin temelide budur. Yani insanoglunu tamamen insanliktan uzaklastirmak ve kul-kole yapmak ile mucadele.
Konu millet, milliyet degil; insanoglunun insanca yasam ve iliskileridir.
Dedigim gibi; bu konular, konuyu saptirir. Ama, istersen; yazismaya;
http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=5711
Yukardaki basliktan, devam edebiliriz.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|

08-10-2009, 06:44
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
[
Sizin gerçeklik söylemleriniz arasında bir soykırım iddaasıda yer alıyor mu? Ermenilerin her fırsatta dünyaya yapmadığımız bir suçu kabul ettirmeye çalışmaları da midenizde yer ediyor mu ? Ticari ilişki kurulacak memleket mi kalmadı. - HayyaN
Boyle bir reflekste bulunmaniz beni hic sasirtmadi ..... Milliyetciligin beslendigi ana temalardan biridir .... "yapmadigimiz bir sucu bize diretenler"
- tabiiki "anli sanli Turk Milleti tezi" ni curutecegi icin, Osmanli vatandasi Ermenilere yapilanlari inkar etmek, hatta Ermeni gerillalarinin yaptigi zulmu one cikarmak gereklidir...
En iyi mudafa saldiridir taktigi ile davranilir.
Bunları saygıdeğer evrensel-insan'a sormuşsun fakat yorum yapmadan edemem.Türkiye kendi insiyatifleri doğrultusun da kararlar alıp uygulaması gerekir.Türkiye'nin bütünüyle çıkarlarını ne Amerika düşünür,ne Rusya ne de başka devletler.Türkiye dış devletler tarafından emir-komuta zinciri ile yönetilemez. - HayyaN
Bakiniz, Evrensel_insan,
Yukaridaki sayin HayyaN'in ifadeleri , sizin su soylediginizle tamamen ayni olmasa bile ortusuyor, benzer bir dusunus tarzi var:
"Ben tabiki; Ermenistan ile; herturlu iliskilerin duzeltilmesinden yanayim. Ama; bunu bizim yapmamiz, bizim menfaatimize olur. Ama disaridan gelen zorlamayla yapilan ise; bizden ziyade, bunu yaptiranlarin cikarinadir.
Cunku sonucta ne oluyor. Disarinin emri vakisi, bize daha "tuzluya" mal oluyor. Ustelik, bilincsiz ve neyi neden yaptigini bilmeden." - E.I.
Obama'nın eski Amerikan liderlerinden farklı olarak verdiği mesaj nedir ? Dünyaya barış mı getirecekler ? - HayyaN
Devam edelim ......
Obama'nin Kahire'den yaptigi konusmanin metnin Ingilizcesini bir onceki iletimde astim. Ingilizce bilmiyorsan eger herhalde tercumesi vardir internette bir yerlerde .....
İran'dada devrim yapılmadan önce böyle deniliyormuş BOP,Şeriat felan safsata geliyor demek sana Acaba fethullah amcamın amacı nedir? AKP'nin amacı nedir ? Neye hizmet ediyorlar iyice idrak edipte mi yazdın bunları?
AKP'nin amaci her siyasi parti gibi oy alip iktidarda kalmaktir .... Ulkeyi yonetmektir ... Ulke ve vatandasi icin en iyi yaptigina inanmaktadir.... Ve su anda yaptiklari acilimlar onlara oy kaybettirse bile ileride onlara oy kazandiricagini bilerek kumar oynamaktalardir..... Cunku Turkiye milletinin vicdanina ve aklina guvenmektedir .... ONlarda sizler gibi bir cok grubun paranoyalarini , korkularini bilir .... ama ozunuzde akli selim olacaginizi dusunerek , ve olumlu sonuclar alinca yaptiklarini taktir edip oy vereceginizi hesaba katarak bu zorlu yola dusmuslerdir .....
Analizler yıkılıyor yahu ) Kendimize öyle bir güvenimiz var ki o yüzden kendimizi "MİLLİYETÇİ,YURTSEVER" olarak tanımlıyoruz.Milliyetçi ordusuna da güvenir,eleştiriyede açıktır fakat ordusuna haksız yere karalama yaptırmaz,haksız eleştirileride kabul etmez !
Ah keske kendime guveniyorum demekle oluverse HayyaN ...... Olmuyor .... Reflekslerinizden olmadigi ortada .....
Iste, Evrensel-Insan,
T.C. diye kisaltmandaki art niyetin nedir gibilerinden sorular da sorabilirler .... - 3.yol
Seni alakadar eden nedir bu noktada - HayyaN
Refleksiniz iyi bir ornek olusturdu o yuzden yazdim oyle ...... Yoksa Milliyetci olmadiginizi mi soylemek istiyorsunuz ? O zaman ozuru hakettiniz ....
Saygilarimla,
3.yol
|

08-10-2009, 12:07
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Sayın Evrensel İnsan TC değil Türkiye Cumhuriyeti.....diyoruz BİZ....
|

08-10-2009, 15:22
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger AYATA;
Tabi ki!, Siz oyle demeye devam ediniz.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|