Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 31-10-2009, 01:17
TomSawyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
TomSawyer TomSawyer isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

vay be..

sonunda 1000 postı geçmiş
Alt 31-10-2009, 01:32
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger mongus;

Bak bu baslikta 1000 den fazla mesaj var. Hic onceki yazilari okudun mu?

Kisaca; Tanri konusu, bilimin degil; felsefenin konusudur. Teorinin pratikte kaniti degil; ideolojinin inancsal dogrusunun konusudur. Var-yok tartismasinin konusu degil; ne oldugu, nasil ortaya kondugu, neden ortaya kondugu ve tanri-insanoglu iliskisinde, insanoglunun tanri ile olan bagi, iliskisinin konusudur.

Butun bunlarin isiginda, ne diyeceksen; diyebilirsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 31-10-2009, 04:55
mongus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mongus mongus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yani sen diyorsiunki tanrı var ve bu bağı bulmaya çalışalım bende diyorumki bunu teorik olarak ortaya koyabiliyoruz tanrının sırrı bize görünmeyişi ve aramızda bir mani bağ oluşu nasıl bir insanı severiz ve o uzak bir yere gittiği zaman onu düşünürüz işte bize bazı sıfat ve isimlerini bildirerek ve neler yapabileceğini söylemesinden dolayı yaşadığımız kısa ömürde onu algılayabilmemizi ister çünkü bizimde duyularımız sadece başkalarıyla ietişim kurmak için değil aynı zamanda yanlız kaldığımız zaman düşünce ve hayallere dalabiliyoruz yani biz yerimizde dururken aklımız bir dünya kurabilyo buda bizi sadece bu dünyayla sınırlı kılmadığının bi göstergesi olabilir o yüzden bir yaratıcı varlığıyla bağ kurulabilir.
Alt 31-10-2009, 05:00
Kıdemli Üye

Saygideger mongus;

Tanri kavram olarak vardir. Kavram da insanoglunun beyin fonksiyonu dusuncesinin bir urunudur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 31-10-2009, 05:18
mongus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mongus mongus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

tamam işte sadece insanoğlunun beyni bunu kavrayabildiğinden bu fonksiyonları insanoğlu geliştirebiliyor yani neden diğer varlıklar hiç birşeyden bahsetniyor onlar içinde böyle birşey önemli olsaydı ve tanrı içinde onlar çok önemli olsaydı böyle bir bağı onlarda geliştirip açığa vurabilirlerdi
Alt 06-11-2009, 22:53
buhara buhara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

inanmyan yorumculara burdan sesleniyorum..inanmamakla elinize ne geçiyor.mutlumu oluyorsunuz..peki bu din tanımamazlık ne işinize yarayacak. ölüm sizin için bir son mu? ne kötü bir durum olsa gerek.yok olup gitmeyi düşünmek.bir daha hiç uyanmamayı düşünmek.nasıl hiç yoktan var olduysak tekrardan yaratılacağız.ve yaptıklarımızıdan hesap sorulacağız.şöyle etraflıca bi çevreye kainata baktığınız zaman hiçbir şeyin tesadü olmadğını anlamalısınız...ölmeden önce iyice bir düşünün.inanmayan biri olarak ölmek demek sonsuz bir cehennem azabını tatmak demek.ona göre düşünün tekrar düşünün...
Alt 06-11-2009, 22:58
Kıdemli Üye

Saygideger buhara;

Elimde olan, yasami yasamak varken; neden olumu (olmek) dusuneyim. Uyaniklar, bana olumu dusundurterek, yasamimi istedigim gibi yasamami onluyorlar ve yonlendiriyorlar. Bir tek yasam benim ve benim kontrolumde, istedigim gibi yasarim, tabi ki baskalarina zarar vermemek kaydiyle.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 06-11-2009, 23:02
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

buhara´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
inanmyan yorumculara burdan sesleniyorum..inanmamakla elinize ne geçiyor.mutlumu oluyorsunuz..peki bu din tanımamazlık ne işinize yarayacak. ölüm sizin için bir son mu? ne kötü bir durum olsa gerek.yok olup gitmeyi düşünmek.bir daha hiç uyanmamayı düşünmek.nasıl hiç yoktan var olduysak tekrardan yaratılacağız.ve yaptıklarımızıdan hesap sorulacağız.şöyle etraflıca bi çevreye kainata baktığınız zaman hiçbir şeyin tesadü olmadğını anlamalısınız...ölmeden önce iyice bir düşünün.inanmayan biri olarak ölmek demek sonsuz bir cehennem azabını tatmak demek.ona göre düşünün tekrar düşünün...
buhara inanmamakla sahte hayat yaşamaktn vazgeçiyorsun.. mutlu oluyorsun tabii.. gerçeği görüyorsun sahte hayali değil gerçek hayata daha çok değer veriyorsun... herşey tesadüfi tabiii.. senin burayı bulman benle konuşman falan tesadüfi... doğman bile.... şimdi varsan annenle babanın tesadüfi buluşması sonucu (tabii sunii döllenme değilse )

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 06-11-2009, 23:15
saroz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
saroz saroz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Tanrıya inanmak işin kolayı.

Ölüm insanı korkutur.

Ölümden sonra sonsuza kadar yokolmak kolay kabul edilebilecek birşey değil.

Sadece gerçeği arayanlar ve kendisini kandırmaktan mutlu olmayanlar, bu gerçekle yüzleşmeye cesaret edebilirler.

Yani zor bir durum.

Oysa ölümden sonra bir hayatın olacağını düşünmek, hele birde sonsuza kadar zevk-ü sefa süreceğine inanmak son derece rahatlatıcı ve ikna edicidir.

Ezici bir çoğunluğun müslüman olduğu bir ülkede Ateist olmak, Ateist olarak yaşamak kolaymı sizce ?

Zor olanı hangisi ?

Tekrar düşünün...

Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
Alt 06-11-2009, 23:52
buhara buhara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bence ateist olmak çok kolay .hiçbir şeyden sorumlu olmadan yaşamak....ölümü düşünmek zorundayız neden mi? eminim ki biz dünyaya ortalama 70 sene yaşamak için gelmedik..sonsuz bir hayata geciş yapmak için geldik..ben islamdan hiçbir kötülük görmedim aksine iyilikler gördüm.onda hep insanın yararına olan şeyler gördüm.mesela içki içmeyin, zina yapmayıni yalan söylemeyin.zekat verin bunların hepsinin insana yararı var..ben inandığım şey inandırmak isterim...bu hayatta hiçbir şey tesadüfi olamaz.insan kendi vücuduna bakması yeterli.hiç güç olmadan nasıl olurda kendiliğinden insan meydana gelir.bunu benim aklım hayatta kabul etmez.bebeğin anne karnındaki durumuna hiç bakmadınzmı..imkanı yok hiç bişey tesadüf deildir.tarihe baktıgınız zaman mutlaka belli dönemlerde uyarıcı olarak peygamberler gelmiştr...bir değil iki değil binlerce peygamber gelmiştir.hangi birini yalanlaycaksınız?

Önerilen Siteler