burkay´isimli üyeden Alıntı
Sevgili kardeşim ..
Sen bana Allahın tek fotorafını gösterebilirmisin ?
Bana inek başlıklı veya zeus veya buda tanrısı vs.. ile Allahı karıştırma .. onlar yaratıcı falan değiller onlar yaratılanlardır ..
Çünki yaratılanaların fotorafları mevcutdur .. Allah yaratıcıdır ve tek dir .. onun fotoraı falan yok kardeşim ..
Bunu Anlamak güç olmaması gerekir ..
|
Alalhın fotoğrafı ,pek bir sevgili Firavunlar öldüğünde ve Musa görünmeyen bir Tanrı ortaya attığında yakılmıştır.Musa (Moses) antik Mısır'dan sünnet ,göklerdeki tek Tanrı v.b. şeyleri almış (10 emirin Anubis'den geldiğine Zietgeist güzel bir örnektir.) kendince bir inanç sistemi kurup Firavunu olmasada peygamberi oynamıştır.(ki yaşadığına bile hiç kanıt yokken şehir efsanesi denilebir ki bu önceki efsanelerin ne amaçla çalındığının kanıtı gibidir.).Davut ve Süleyman'a ne demeli ,Musa'dan sonra kurulan krallığın kralları iken krallık yetmemiş peygamberi oynamışlar ama bir farkla ,onlar Akhenaton gibi şiirler dizmişler Tanrılarına (Bakınız Tannah Mezmurlar bölümü ,tabiri caizse Zebur.).Peşinden yaşadığına hiç kanıt olmayan Jesus gelmiştir ki yine aynı efsanelere sarılmıştır.Sonrası malum ,yeteri kadar efsane var ,çöl ortamında yaşayan bir toplum var.Neden bunlarında Musa gibi ,İsa gibi bir peygamberi olmasın fikri ile Muhammed ortaya atılmıştır.
Ortaya atılmış diyorum çünkü çamurdan yaratılışı Tevrat' tan almış Mısırdan çalınma ,Noah Tufanını Tevrat'tan almış Sümerden çalınma (Gılgamış Destanı).O da diğerleri gibi gözle görülemeyecek bir Tanrı fikrinin yok edilemezliğine saplanmış ve onun Tanrısıda tıpki Musa ve İsa'nın ki gibi.Ama öğretiler binlerce yıllık çalıntı efsane.Masal.
Firavunlar öldü ,çok yaşasın Peygamberler masalı.