oldschool´isimli üyeden Alıntı
genç arkadaşım, her ne şekilde olursa olsun. bak sen de büyük bir kısmını kabul etmiyormuşsun ben de seninkinden biraz fazlasını kabul etmiyorum yani hemen hemen hepsini.
ayrıca anlamamak başkadır kabul etmemek başka. ben senin dediklerini anlıyorum ama kabul etmiyorum peki sen bunu anlayabiliyor musun? güzel kardeşim, daha önce de dediğim gibi türkçeyi sonradan öğrendim bak sana ne güzel cevap yazabiliyorum.
sadece senden iddialarına bir kanıt istemiştim o kadar. sensen bana onu oku bunu oku diyorsun. ben sana kitap önerisi falan da yapmadım. neyse, herhalde seninle de bir sonuca varamayacağız.
|
jj.rousseau nun hangi kitabını okudun?en karşı olduğun görüşü nedir?
ben senin bu şahıs ve fikirleri hakkında çok az bilgiye sahip olduğunu düşünüyorum ihtiyar.
hiç olmazsa google a bir bak derim...
Fatihcrs´isimli üyeden Alıntı
SAHİH-İ BUHARİ
KADIZADE
SAHİH-İ MÜSLİM
ŞEYH MANSUR ALİ NASIF
SÜNEN-İ TİRMİZİ
ALİ BİN HÜSAMEDDİN EL MUTTAKİ
SÜNEN-İ EBU DAVUD
EL-MUTEZİLİ
SÜNEN-İ İBNİ MACE
KUŞADALI İBRAHİM HALVETİ
HZ. ALİ (RA)
İBN HACER EL MEKKİ
İMAM-I RABBANİ
İBN-İ KESİR
M. MUHYİDDİN ARABİ
İMAM ŞARANİ
MUHAMMED B. RESUL
AL-HÜSEYNİ EL BERZENCİ
MUHAMMED BİN MUHAMMED BİN MAHMUD EL HAFIZI EL-BUHARİ
Hadisler günümüze yukarıda yazılı olan mübarek zaatlar vesilesi ile gelmiştir.
Hadislerin Kuranı Kerim'i tamamlayıp tamamlamamasına bizler karar veremeyiz.
Her ikisinden de faydalanırız.Bilgi için
Yukarıdaki yaşayan mübarek insanlarında yaşamları da birer uydurma değilmi.
Çok kıt düşünüyorsunuz.
|
gelelim sana sevgili adnan oktarcı arkadaş..
öncelikle insan gibi yazışma kararı almanı sevinçle karşıladığımı bilmeni isterim..
konuya dönecek olursak;
KADIZADE;1300 lü yılların ilk yarısında doğduğu sanılan,matematik ve astroloji bilginidir.felsefeyle ilgilenmişse de hadislerin doğru dürüst yeni nesillere aktarılması gibi bir misyon allah tarafından ona yüklenmemiştir.yani bilimadamıdır ancak hata yapabilecek sen ben gibi sıradan bir zattır.
SAHİH-İ MÜSLİM;bu bir kişi değil,kitaptır.
ŞEYH MANSUR ALİ NASIF; bu zatta 1300 lü yıllarda yaşamıştır.yani muhammetten 600 sene sonra...ayrıca kuran da bu zattan bahsedilmemiştir.
SÜNEN-İ TİRMİZİ;bu da kişi değil kitaptır.
ALİ BİN HÜSAMEDDİN EL MUTTAKİ;Celaleddin Suyuti'nin hadislerini sınıflandırmış bir kimsedir.bizzat hadis kaynağı zaten değildir.
SÜNEN-İ EBU DAVUD;bu da kişi değil kitaptır.
EL-MUTEZİLİ;islam dini mensuplarının bir çoğu tarafından dışlanmış bir kişi değil mezheptir.
SÜNEN-İ İBNİ MACE ;kişi değil kitaptır.
KUŞADALI İBRAHİM HALVETİ;19 yy yaşamış olup ilahi bir göreve getirilmemiştir.(allah tarafından)
HZ. ALİ (RA);hadisle ne ilgisi var anlamadım.hadis yazarlarından hangisi ali ile yüzyüze görüşmüştür?
İBN HACER EL MEKKİ;hadis yazarı değil,sınıflayıcı ve yorumlayıcı..
İMAM-I RABBANİ;15 yy da yaşamış nakşi tarikatı üyesidir.herhangi bir hadis kaleme almamıştır.
İBN-İ KESİR;1300 lü yıllarda yaşamış olup,tevsir ve hadis bilginidir.kendisi hadis kaleme almamıştır.
M. MUHYİDDİN ARABİ;12 yy da yaşamış şair ve din düşünürüdür.hadis kaleme almamıştır.
İMAM ŞARANİ;15yy da dünyaya gelen din alimidir.tıpla v.s. ilgilenmişse de bizzat hadis kaynağı ve yazarı değildir.
MUHAMMED B. RESUL;16 yy da yaşamıştır.din alimidir.hadis yazarı değildir.
AL-HÜSEYNİ EL BERZENCİ;herhangi bir hadis kaleme almamıştır.
MUHAMMED BİN MUHAMMED BİN MAHMUD EL HAFIZI EL-BUHARİ;verdiğin isimlerden sadece bu 810 yılında dünyaya gelmiş ve islami çevreler tarafından sahih kabul edilen hadisler kaleme almıştır.
1-kuranda hadislere iman edin hadisler doğrudur v.s. anlamına gelen herhangi bir kelam yoktur.
2-buhari 810 yılında dünyaya gelmiştir.15 yaşında hadis işine girse sene 825 eder.oysa muhammet 632 de ölmüştür.193 sene geçmiştir aradan.şimdi sana bir soru;
fatihcrs sen 1820 yılında ki olayları,bırak yaşamış akrabalarının isimlerini biliyor musun?üstelik şu an ki teknoloji ile...
kaldiki verdiğin diğer isimlerin çoğu kıyametle,mehdilikle aklını bozmuş tüm islam alemi tarafından da benimsenmeyen kişiler.bazı sahtekarlar bu zatlar üzerinden mehdiliklerini meşrulaştırmak istiyorlar.sen iyi bilirsin o sahtekarları.bazısı da emevi geleneğinin temsilcileri.bazısı tarikatçı...
kuran da tarikatçılık var mı?
yaptığım küçük araştırma beni enteresan bilgilere götürdü,sağol.
şu kadarını söyleyim;ben islama inanmıyorum ama sen de inanmıyorsun.inandığınız bambaşka bir şey...