Sevgili
Paolo, araştırmaktan ve öğrenmekten asla sıkılmam, dolayısı ile tabiki araştırdım. Ama somut birşey bulamadım. Bulduğum ve bana mantıklı gelen ise sizin savunmanızı alt ediyor.
Burada Kızıldeniz ile ilgili yapılan karşı savunmalar da sadece rivayetten ibarettir. Bunların hiçbir gerçekliği yoktur.
Kızıldeniz'i biraz araştıralım, yapısını az çok biliyorsunuzdur fakat bir hatırlatma da bulunayım. (Akabinde çok sığ bir düşünce belirteceğim.)
Kızıldeniz'in bir kısmının dibi magmadan oluşmaktadır, Kızıldeniz'de bulunan bir çok ada volkanik asıllıdır.
Şimdi başa dönüyoruz;
Rivayete göre Musa, Kızıldeniz'i ikiye bölmüş. Herkes tarafından bilinirki, en ufak bir söylenti bile eksik veya daha çok olabildiğince üzerine eklenerek günümüze gelir. Bahsi geçen olay üzerinden ne kadar zaman geçtiğini biliyorsunuz. Bugüne gelene kadar kaç defa şekil değiştirdiğini tahmin edin. Olası mümkün olmayan bir durum bu. Kızıldeniz yapısı itibari ile kısaca volkanik bir yapıya sahip olduğunu gördük. Zamanında patlamalar olmuştur ve bahsedilen duruma benzer bir olay gerçekleşmiştir. Çünkü yapısı itibari ile bu tür bir olay o zamanın teknolojik ve bilim bilgisi ile açıklaması ancak "mucize" olarak adlandırılabilir. İnsanımız şu an bile bir çok konuda cahil iken o zamanlardaki durumumuzu düşünün

Herşey bir söylentiden ibaret.