Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-06-2010, 23:55
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Sanat - Edebiyat Bölümü için Özeleştiri

Selamlar,

Kendim dahil, herkese sormak istiyorum.

Neden sanat - edebiyat bölümüne ilgimiz az?

Neden bizler, birşeyler yazmaktan, çizmekten geri koyarız kendimizi?

Sitenin sanat-edebiyat bölümüne olan ilginin azlığından değil, sanata ve edebiyata olan ilgimizin azlığından, kendim dahil oraya ilgisiz davranan herkesi eleştirmek istiyorum.

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 07-06-2010, 00:06
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Toplum olarak sadece sanattan değil bilim ,sağlık ve daha adını sayamayacağım biçok şeyden uzağız..Bize literatürde gelişmekte olan ülkeler deniliyor ,maalesef gidişatımız ise geri kalmış ülkeler yönüne..

Sanat-Edebiyat forumuna ilk katkıyı sevgili EnvyMe den bekleyelim o halde,paylaşım arttıkça geriside gelecektir ...

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 07-06-2010, 00:27
Kıdemli Üye

Duygularımızı anlatmaktan korkar olmuşuz bence. Hissettiklerimizi kelimelere aktarmayı nedense seçmiyoruz. Belki kıymeti bilinmeyeceği için, belki başka sebeplerden...

Ama aslında ne olursa olsun, hiçbirşey hissettiklerimizi kelimelere dökmeye bizi alıkoymamalı.

Hiç bir şair, ben şiir yazayım ki başkalarıda ardımdan gelip yazsın diye yazmaz şiirini. Hakettiğini vermek için döker kelimelere duygularını. İçinde tutamayıp dışa vurmak ister duygularını. Hiçbiri de karşılık beklemez, ilgi beklemez. Sadece, hisseder ve yazar.

İçimizde hissettiklerimize hakkettiğini vermek için, bizi korkutan, bizi yazmaktan alıkoyan nedir?

Kalbimiz, gerçekten sadece kan pompalayan bir organ mı bizim için?

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 07-06-2010, 01:29
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kalbimiz, gerçekten sadece kan pompalayan bir organ mı bizim için?
Evet sn. EnvyMe, malesef öyle.

Peygamber sünneti olarak okuma yazma dahi öğrenmeye karşı olabilen toplumlar var iken, bazı değerleri ileriye taşımak (veya sürdürebilmek dahi) çok çaba ister. Harcadıklarınızın yanıda rasyonel getirisi azdır, öyle görmemişizdir çünkü.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 07-06-2010, 01:44
Kıdemli Üye

nova´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet sn. EnvyMe, malesef öyle.

Peygamber sünneti olarak okuma yazma dahi öğrenmeye karşı olabilen toplumlar var iken, bazı değerleri ileriye taşımak (veya sürdürebilmek dahi) çok çaba ister. Harcadıklarınızın yanıda rasyonel getirisi azdır, öyle görmemişizdir çünkü.
Benim Allah'a, Peygamberime bağlılığım, sadakatim sonsuz. İnancım sonsuz.

İsyanım ise, aşkı anlamsız hale getirenlere, isyanım, aşkın anlamını yitirenlere.
İsyanım, aşka inanmayanlara.
İsyanım, kalbi sadece bir organ sananlara.
İsyanım, kalbini inkar edenlere.
İsyanım, aşka ihanet edip, aşkı insanlara küstürenlere...

Alt 07-06-2010, 02:06
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

....severde kavuşamazsın aşk olur....

Sizden ricam Kymatica adında bir çalışma var, gözatınız, daha anlaşılır hale getirebilir bazı şeyleri sizin için.

not: aşağıdaki yazı, kaymatica dan bağımsızdır.

"Limbik sistem : Beynin bu bölümü, beynimizi bir yüzük gibi saran bir sistemdir. Bu nedenle limbik sistem adını alır(limbus = ring latince = yüzük). Limbik sistem, koklama, seksüel çekim, tehlike duygusu gibi hisleri düzenleyen duygusal merkezlerden oluşur. Böylece limbik sistem beynin repertuarına duyguları ekler.
Neokorteks: Mantıksal beyin yada “nekorteks”, evrim sürecinin son zamanlarında gelişmiştir. Neokorteks’ in duygusal beyinden gelişmesi, düşünme ve duygu arasındaki ilişkiye büyük bir risk oluşturuyor. Gerçekte duygusal beynimiz (limbik sistem) rasyonel mantıklı beyinden yüzyıllarca önce vardı. Neokorteks, beynin düşünen kısmıdır.Neokorteks, duygularımızı da yönetir ama tamamen değil.Mutlak önem taşıyan duygusal durumlarda ve genellikle duygusal olarak aciliyet durumlarında limbik sistem, neokorteks’den önce davranarak cevap verir. Tehdit altında veya güvensiz hissettiğimizde limbik sistem kontrolü neokorteks’ ten alır. "

kaynak

Kalbin düşüncelerimizi veya yapmamız gerekenlere karar vermemizde rolü olan ve pompa olmadığının tek ispatı; kafası olmayan insanların yaşayabilmesidir, deseniz size katılırım sn. Envyme (latifedir, ortalık gerilmesin, alınmayınız).

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.

Önerilen Siteler