Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-06-2006, 01:09
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Re: SİZLERİ İNSAF'A VE İNSANLIĞA DAVET EDİYORUM

iyi niyetlerinize tesekkur eder,yeni bir ilave etmeme gerek olmadigi inanciyla bu konudaki diyebiliritemin bu kadar oldugunu beyan ederim.
netice herkes herkesin iyiligini istiyo.
Alt 26-06-2006, 01:29
M.rted M.rted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ac_aba,

karanlik isigin yoklugundandir.
Tavuk yumurtadan mi cikdi, yoksa yumurta tavukdan mi cikdi, gibi bir sey bu sözün.

Var olan bir seyin yerine, yok olan bir sey gecebilirmi? Yok olan, bir sey olabilirmi?
Adlandirildigina göre, hayir, görüldügüne göre, cünkü gözle görülür, karanlik.
Karanlikda var tabiiki, günes olmasa dünya daima karanlik olurdu, o zaman karanligi nasil varligini red *edebilrsin?
Anlayamadim bu cümleni.
Alt 26-06-2006, 02:23
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Vartor, aslında geri dönmüş değilim yalnızca sargon'un blog'una yapılan saldırı ve ona yöneltilen tehditleri okuyunca cinlerim tepeme çıktı ve yazmak ihtiyacı duydum.
Son dönemde yazıları okudukça ve cevaplar yazdıkça sinirlerim geriliyor ve hep kendi ruhaliyatıma zarar veriyorum bu yüzden TD sitesinde çok fazla takılmak istemiyorum.
Birde yaşadığım hayalkırıklığı da cabası çünkü bu site bir bakıma bu ülkedeki "fikir düzeyi", "anlayış", "hoşgörü", "uygar olmak", insan olmak" ve dahası olması gereken bir çok şeyin maalesef olamadığını gösteren bir ayna gibi adeta ve bu aynaya ne zaman baksam *"yazık oluyor bu memlekete" demek zorunda kalıyorum.

Zen konusuna gelince, çok fazla yazılacak, tartışılacak şey var ve bence yaşadığımız bu karanlık çağda birçok derde derman olacak *"aşkın" bir anlayış ama gel gör ki bu gergin atmosferde insanda bir arzu kalmıyor ki....Üstelik *"seçme başlıkların" içine taşımış arkadaşlar konuyu sağolsunlar bi köşeye atmışlar senin anlayacağın...Olsun her şeyin kendine has bir doğası var ve TD sitesi daha çok islam eleştirileri ve savunuları üzerine oluşturmuş kendi (Budha) doğasını normaldir burada da bunlar tartışılacak öncelikle.

Sevgili Aldostu, daha önce söylediğim gibi hiç boşuna nefes tüketme çünkü bir inanç, fikir, dünya görüşü, ideoloji vb. şeyler "saplantılı-obsesif" bir hal alırsa ve de bunların üzerine kişinin kendi ham ve kirlenmiş ruhu eklenirse (yani hayat tecrübesinin olmayışı ve kin-neferet-öfke-intikam vb.) seni de beni de yedi düveli de aşar ve iş "hayat"a kalır dahada olmaz ise Allah halleder sen dert etme. Yani hayat insanlara yaptıkları yanlışlıkları kafasına vura vura öğretir tabii iş işten geçtikten sonra. Bu insanlar hiç bir surette laftan anlamazlar çünkü fazlasıyla "beyinleri yıkanmış" ve de "ruhları kirlenmiş" bir haldeler. Bunu birgün kendileride anlayacaklar ve umarım cehenneme gitmeden önce anlarlar da paçayı kurtarırlar.

"Bir papaz Tanrı'ya, "Neden beni cehenneme gönderdin ben hep sana dua etmiş ve senin için çalışmıştım dünyada ?" diyordu
"Hayır" diye cevap verdi Tanrı "Sen bana değil kendine dua ettin"
Alt 27-06-2006, 00:48
Üye Değil

deli cevat
öğğğğğğ alooooooooo gandıralııııııııııııııııııııııı aldostu'nun avatarı görmüyosun galiba o adam ateist değil

bu olay bu kadar basit mi resme bakıptamı degerlindirme yapmam gerekiyor.
buyuklerıne soyle sana kuzu postuna burunmuş kurt hikayesini anlatsınlar.

en yufka yürekli en iyi insana hem ateist de değilken
senin baktıgın yerden oyle gorunebılır
senin inancından özgürüm

sodomo
herşeyden önce şunu bilmelisin ki "yokluk" ispat edilmez "varlık" ispat edilir.

bu soyledigin bu site sakinlerinin belkide seninde iddalarını çürütmüyormu ??
ve bu yüzden midirki bu site sakinleri allah a degilde hz.muhammede saldırıyor
(haberı yada kaynagı yalanlayamıyorsan haberi getireni yalanla,aşagıla,karala ki haber ve kaynagın dogruluğu tartışılsın mantığımı bu ? *)
bir söz ....... PARMAK AY'I GÖSTERDİĞİNDE PARMAĞA DEGİL AY'A BAKILIR

MÜRTED
Var olan bir seyin yerine, yok olan bir sey gecebilirmi? Yok olan, bir sey olabilirmi?
Adlandirildigina göre, hayir, görüldügüne göre, cünkü gözle görülür, karanlik.
Karanlikda var tabiiki, günes olmasa dünya daima karanlik olurdu, o zaman karanligi nasil varligini red *edebilrsin?
Anlayamadim bu cümleni.

anlamaman gayet normal çünkü bu bir tasavvur sorunu
sen en iyisi bunu sitedeki düşüncedaş larına sor sana anlatsınlar ki
benim dediğimde asıl budur
yani mutlak ateizm diye birşey var diyorsanız ve kendinizi böyle tanımlıyorsanız
yok olduğunu idda ettiğiniz bir allah'ın(sizin dilinizle tanrı) yokluğunu ispat etme çabanız saçma değilmi
1,yok olan birşeyi nasıl inkar ediyorsunuz??????????
2,bir şeyi yok kabul etmek onu ortadan kaldırırmı???
3,eğer yok diyorsanız ve onun yokluğunu ispat etmek isityorsanınz önce onu tanımak zorunda değilmisiniz:????
4, eğer tanıyorsanız buna ne kadar ateizm diyebilirsiniz???
5,aslı olmayanın gölgesi olurmu....(bu soruya cevap veriren bana sorduğun soruyu düşünmeni tavsiye ederim....!!!
Alt 27-06-2006, 09:08
liopleurodon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
liopleurodon liopleurodon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Garajimda agzindan ates püskürten bir ejderha var diyorum. heyecanla "göster" diyorsunuz. garajima götürüyorum ve "aha orda" diyorum. siz hiç bir sey göremiyorsunuz, "e hani nerde?" diyorsunuz. "ah, söylemeyi unuttum, bu ejderha görünmez" diyorum. "tamam o zaman" diyorsunuz, "yere biraz un serpelim, bari ayak izlerini görürüz." serpiyoruz unu yere ve bekliyoruz, hiç bir sey olmuyor. "tabii ki ayak izlerini göremeyiz" diyorum, "çünkü bu ejderha uçuyor." siz gaza geliyorsunuz, elinize bir sprey boya alip ortaliga püskürtmeye basliyorsunuz, ejderhanin orada olup olmadigini anlamak için. boya duvarlardan baska hiç bir seyi boyamiyor. "sprey boya tabii ki ise yaramaz" diyorum, "çünkü bu ejderha casper gibi bi sey, cisimler onun içinden geçer." siz kosup bi kizilötesi kamera getiriyorsunuz, o da hiç bir sey göstermiyor. "tabii ki göstermez" diyorum ben, "bu ejderha isi yaymiyor ki."

denediginiz hiç bir test ejderhanin varligini ortaya çikarmiyor, ama ben hepsine bi açiklama getiriyorum. simdi bu ejderha var midir yok mudur?

Evet, şimdi bir söyle bakalım. Garajımda bir ejderha olmadığını nasıl ispatlarsın?
Alt 29-06-2006, 20:46
Üye Değil

1, garajında ejderha oldugunu iddaa ediyorsan durumun vahim.
en yapın zamanda bir psikiatriste gitmen gerekiyor.
Alt 29-06-2006, 20:53
Üye Değil

oncelikle benimle bu konuda tartışmak istiyorsanız oncelikle zekamla alay etmeye kalkmadan ve diğer inanalarla karıştırmamaya çalışmalısınız
çünkü insanlardan bazıları tahkik etmeden iman ederler bazıları ise tahkik ederek araştırarak

ben ise bilerek inanalardanım

yani allah vardır derken (inançsız *insanların tanrısı ) BİLİMsel verilere sahibim

Önerilen Siteler