Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-07-2010, 04:09
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger n4n0_s3c0nD;

Serbest dusunurluk, boyle bir seydir iste. Istersen, kendini her dusunce temelinde degerlendirebilirsin.

Ustelik bir dini inanir gibi dusunebilmek, hem onun dusuncesinde olanlarla empati kurabilmeyi, hem de onun ne dusundugunu daha iyi algilayabilmeyi getirir. Bu her ideolojik inancsal dogru icin gecerlidir.

Cunku kritik dusunce, her dusunceyi dusunebilmek ve kritize edebilmek, 18. ve 19. yuzyilin, evetli/hayirli cevaplariyla sonuclanan sorularindan arinip, dusundurucu ve aciklama gerektiren cevaplara acilan sorulari uretebilmektir.

Yani "musluman misin?" yerine, "muslumanlik, nedir; sence?" icerikli soru gibi. Bu hem sorani, hem de cevaplayacak olani, tek duze ve kabullu/redli algidan arindirir ve her iki tarafin dusunmesini ve kendini kendi dusuncesinden tanimasini saglar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 30-07-2010, 10:00
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Konu 3 sayfayı bulmuş ve allahın bir müslümanı çıkıp ta yorum yapamamış...

Neden acaba ????

Çünkü herşey apaçık ortada...

Gözleri vardır görmezler, kulakları vardır duymazlar, beyinleri vardır düşünmezler işte bunlar inananlardır...
Alt 30-07-2010, 10:04
Thunder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Thunder Thunder isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Günaydın!

Güzel bir başlık olmuş.

Çocukluktan beri şeytan öyle büyük ve güçlü gelmişti ki gözüme, hep nasıl olur da Allah'a karşı gelebilmiştir diye düşünmüştüm.

Daha sonradan bunların hepsinin bir masal olduğunu anlayana kadar...

Saygılar
Alt 30-07-2010, 10:07
axial
Üye Değil

Benim şeytanla ilgili bir sorum daha olacak. Bu kadar insana aynı anda hükmedebiliyorsa şeytan allah gibi heryerde midir.?
Alt 30-07-2010, 12:28
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Çok ilginç ve düşündürücü bir konu.
İsteriz ki Kuran'da çelişki yoktur diyen müslümanlar gelipte yapılan kurguda zaman hatasına bir açıklama getirseler.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 30-07-2010, 13:55
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın forumdaşlarım;

hangi görüşten olursa olsun bu konuyla ilgili bir teklif sunmuştum. Lütfen okuyup değerlendirir misiniz. Başta konu sahibi olmak üzere herkesin her görüşte arkadaşın bu teklife nasıl baktığını öğrenmek isterim...

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 30-07-2010, 14:03
Thunder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Thunder Thunder isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sn. Aliyarasfal,

Bu konu hakkında henüz bize mantıklı bir açıklama yapabilecek bir müslüman arkadaşımız çıkmadı.

Sanırım bu başlık altında yazılan görüşler hep aynı yönde olsa da karşıt görüşlü arkadaşların katılımını beklemeden, kendi aramızda soru-cevap şeklinde mantıklı veya tutarsız tarafları ortaya koyabiliriz.

Saygılar.
Alt 30-07-2010, 14:21
Üyeliğini Sonlandırmış

aliyarasfalın önerisini begendim ve bir müslüman gibi yazmaya çalışacagım...
Bismillah

Arkadaşlar şeytan var. Bu konuda hadisi şeriflere de bakmanız gerekmektedir. Kuran tasfirleri de aydınlatıcı olabilmektedir.
Ayeti inceleyelim.

“Öyle ise” dedi, “Sen beni azgınlığa mahkûm ettiğin için, ben de onları gözetlemek üzere Senin doğru yolunun üzerinde pusu kurup oturacağım.” “Sonra onların gâh önlerinden, gâh arkalarından, gâh sağlarından, gâh sollarından sokulacağım, vesvese verip pusu kuracağım, Sen de onların ekserisini şükreden kullar bulmayacaksın!” (A'raf, 7/16, 17)

İblisin bu sözü bütün insanlar için söylenmiştir. İblis, bu son kısmı "Şüphesiz İblis, onlar hakkındaki zannını doğru çıkardı." (Sebe, 34/20) âyetinin delaletine göre zannen söylemiştir. Bazı tefsircilerin nakline göre de bunu meleklerden işitip söylemiştir. Demek ki meleklerden insan neslinin yeryüzünde çoğalacağını duymuştur.

Bu konunun izahında, Cenab-ı Hakk'ın, Hz. Âdemi (as) yaratmazdan önce meleklerle olan konuşmasına dikkat edelim. Bakara Suresi'nde şöyle anlatılmaktadır:

“Hani, Rabbin meleklere, 'Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım' dedi. Onlar, 'Bizler hamdinle sana tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek insanı mı halife kılıyorsun?' dediler. Allah da onlara, 'Sizin bilemeyeceğinizi herhalde ben bilirim' dedi.” (Bakara Sûresi, 2/30)

Ayet-i Kerime'nin mealinde de görüldüğü gibi, Cenab-ı Hak daha Hz. Âdemi (asv) yaratmadan önce insan nevini yeryüzünde var edeceğini haber vermektedir. Yani insanların cennette değil de, dünyada yaşayacaklarını bildirmektedir.

Allahın selamı üzerinizde olsun...
Alt 30-07-2010, 14:28
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın hackercesur;

Başlamışsınız ancak ben konu sahibi kabul eder ise ve karşıt görüşteki arkadaşlar kabul edip katılırlarsa doğru olacağını düşünmekteyim. aksi durumda kendi kendimize bir oyun gibi olur. Acele etmeyin, bakalım karşıt görüşte arkadaşlar ne der bu konuda? Kabul edecekler mi ters görüşü savunmayı?

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 30-07-2010, 14:33
Üyeliğini Sonlandırmış

Konuyu açan arkadaşın kabul edecegini düşünüyorum. Müslüman arkadaşlarda yazsa yazardı zaten. diger konulara anında cevap vermiyorlar mı ?

Önerilen Siteler