Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-09-2010, 17:24
üye001 üye001 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben açıkçası bir çelişki göremedim mesela bilime göre ilk insan afrikada ortaya çıkmı şve insanlar buradan dünyaya yayılmışlar ,yayılma arttıkça diller farklılaşmış örneğin türkçe üzerinden konuşursak Altay dil birliği döneminde bahsedilir yani türkçe , moğolca ,korece gibi akraba dillerin henüz farklı birer dil haline gelmediği dönem, şuanda mesela türkçe bile kendi içinde ayrılmaktadır çuvaşça ayrı bi dil olarak kolaylıkla ele alınabilir bazı dilbilimciler saha türkçesininde ana türkçe döneminden ayrıldığını savunur.Halbuki türkiye türkçesi de saha türkçeside aynı dilin devamı olmak la birlikle bu kadar farklı hale gelmişlerdi.Eğer altay dilbirliğinden binlerce yıl öncesine gitsek diğer dillerinde hep aynı olduğu döneme kadar ulaşabiliriz.r.Aynı şeyi islam içinde uyarlıyabilirsiniz,hz.ademin çocukları veya nuh un çocukları dünya yayılır ve dilleri farklılaşır...(:
Alt 06-09-2010, 17:30
diamat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
diamat diamat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ben dillerinin farklılaşmasından çok renklerinin farklılaşmasına kafayı taktım.

madem adem ve havvanın çocukları hepsi, nuh tufanından sonra renkleri nasıl farklılaştı.
evrim felan mı geçirdiler acaba.
Alt 06-09-2010, 22:58
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

VoLDeMoRT´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sacmalik ya resmen sacmalik

Ben Eskiden NUH tufanini sadece kendi kavimleri sanirdim

Oysa Bütün Dünyayi SU basmis öylemi ??

Ben eskiden buna nasil inandim bilseydim bütün dünya ozaman ISLAMI red ederdim tanrim !!

Resmen sacmalik ya !!
tüm dünyayı suyun bastıgı incilde yazar...

kuran incili reddetmez zaten.

Halbuki incil ile birçok konuda çelişirler.

Al birini vur ötekine...

Aslında o dönemi yadırgamamak lazım. 1 kitap yazıyon sonra ben peygamberim diyon iş bitiyo... Bilim yok. Teknoloji yok insanlarda inanıyo...

Genel Peygamberlik Şartları:

1- 40 yaşını dolduracaksın.
2- Dağa çıkacaksın.
3- Allahla veya bir melekle (cebraille) konuşacaksın.
4- O sana cümleler söyleyecek. Sende onu yakınlarına anlatacaksın.
5- Peygamber olduguna kendini inandıracaksın.
6- Peygamber oldugunu insanlara inandıracaksın.
7- Cinsel hayatını kurana yansıtacaksın.
8- Sapık düşlerini cennete, faşist düşlerini de cehenneme aktardınmı

olay bitmiştir.
Alt 07-09-2010, 02:57
Fight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Fight Fight isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hackercesur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kurandaki çelişkili yaratılış hikayesini,
şeytanın cennetten kovulmasını,
Meleklerin gaybı bilmesini,
Ve buradaki birçok mantık hatasını söylemiycem.

Hatta Kurani Kerimden bile örnek vermiycem. Dün bu sitede biryerde gözüme çarpan bir yazıyı konu olarak açma geregi duydum. Çünkü bu soruya yaratılışçı arkadaşların cevabını çok merak ediyorum.

işte soru:

Adem ve Havvadan geldiysek dünya üzerinde neden 3000 civarında dil konuşuluyor. ???

Bilim bunu çok mantıklı açıklarken yaratılışçılar bunu nasıl açıklarlar...

Adem-Havvadan gelen insanlık hep aynı dili konuşmazmıydı ?

....Mantık mantık mantık....
hackercesur;
öncelikle ben sana iki soru sorayım. Kuran-ı Kerim de Havva Kelimesi nerede geçiyor? insanlığın adem ve havvadan geldiği nereden geçiyor?
LÜTFEN SURE VE AYETLERİ BELİRT...

"Oysa O sizi EVRİM ile yarattı." Nuh-14
Alt 07-09-2010, 08:15
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Fight´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hackercesur;
öncelikle ben sana iki soru sorayım. Kuran-ı Kerim de Havva Kelimesi nerede geçiyor? insanlığın adem ve havvadan geldiği nereden geçiyor?
LÜTFEN SURE VE AYETLERİ BELİRT...
Tabiki hemen...

Araf Suresi 11. Ayet der ki : Andolsun, sizi yarattık. Sonra size şekil verdik. Sonra da meleklere, "Adem için saygı ile eğilin" dedik. İblisten başka hepsi saygı ile eğildiler. O, saygı ile eğilenlerden olmadı.

Ta ha 121. Ayet der ki:
Bunun üzerine onlar (Adem ve eşi havva) o ağacın meyvesinden yediler. Bu sebeple ayıp yerleri kendilerine göründü ve cennet yaprağından üzerlerine örtmeye başladılar. Adem Rabbine isyan etti ve yolunu şaşırdı.

Başka arzunuz... ?
Alt 07-09-2010, 14:21
Üye

Tabiki hemen...

Araf Suresi 11. Ayet der ki : Andolsun, sizi yarattık. Sonra size şekil verdik. Sonra da meleklere, "Adem için saygı ile eğilin" dedik. İblisten başka hepsi saygı ile eğildiler. O, saygı ile eğilenlerden olmadı.

Ta ha 121. Ayet der ki:
Bunun üzerine onlar (Adem ve eşi havva) o ağacın meyvesinden yediler. Bu sebeple ayıp yerleri kendilerine göründü ve cennet yaprağından üzerlerine örtmeye başladılar. Adem Rabbine isyan etti ve yolunu şaşırdı.

Başka arzunuz... ?
araf 11 de adem'in ilk insan olduğu nerede yazıyor?
ta ha 121 de havva diye bir kelam söz konusu değl. meali yazanın uydurmasıdır...

ta ha 121 şöyle der;
Fe ekelâ minhâ fe bedet lehumâ sev’âtuhumâ ve tafıkâ yahsıfâni aleyhimâ min varakıl cenneti ve asâ âdemu rabbehu fe gavâ.
türkçesi ise;
O ağaçtan yediklerinde kendilerine çirkin yerleri görünüverdi de Cennet yapraklarıyla örtünmeye çalıştılar. Böylece Âdem Rabbine karşı geldi ve şaşıp kaldı.

şimdi adem ve havvadan türediğine dair insanın ayet göstereceksen buyrun lütfen. ancak kuran da öyle bir ifade yok hatta havva diye bir kelam yok...
kuran da yalnızca evrim var...
lütfen benim imzamda da göreceksiniz.
Oysa O sizi EVRİM ile yarattı." Nuh-14
selamlar....

Alt 07-09-2010, 14:31
ironrose ironrose isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Fight´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
araf 11 de adem'in ilk insan olduğu nerede yazıyor?
ta ha 121 de havva diye bir kelam söz konusu değl. meali yazanın uydurmasıdır...

ta ha 121 şöyle der;
Fe ekelâ minhâ fe bedet lehumâ sev'âtuhumâ ve tafıkâ yahsıfâni aleyhimâ min varakıl cenneti ve asâ âdemu rabbehu fe gavâ.
türkçesi ise;
O ağaçtan yediklerinde kendilerine çirkin yerleri görünüverdi de Cennet yapraklarıyla örtünmeye çalıştılar. Böylece Âdem Rabbine karşı geldi ve şaşıp kaldı.

şimdi adem ve havvadan türediğine dair insanın ayet göstereceksen buyrun lütfen. ancak kuran da öyle bir ifade yok hatta havva diye bir kelam yok...
kuran da yalnızca evrim var...
lütfen benim imzamda da göreceksiniz.
Oysa O sizi EVRİM ile yarattı." Nuh-14
selamlar....

Yahu araf 11 de Sizi yarattık sonrada adem'e secde edin dedik demiyor mu?
Melekler niye ademe secde ediyor. İnsanı yaratması ile ademe secde etmesi alakasız mı? Adem ilk insan değilde nasıl cennette yaşayıp sonra kovuluyor?
Alt 07-09-2010, 14:48
ExEgoist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ExEgoist ExEgoist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Tabiki hemen...

Ta ha 121. Ayet der ki:

Başka arzunuz... ?
Arzumuz şudur;

Reddetiklerinizi BİLİNÇLİ olarak araştırarak reddedin.
NEDEN PARANTEZ kullandıklarını sorgulayınız.
Parantezlerle istedikleri yöne çekebiliyorlarda ondan.
Sonuç:Havva diye bir kelime kuranda geçmez!
Oyun kabaca şöyledir:Önce Hadis adı altında bir sürü zırva uydurulur...Sonra Kuran okunmaması için
"Ona temiz olmayanlar dokunamaz" ifadesi kötüye kullanılarak ve insanlara SİZ ANLAMAZSINIZ telkini yapılarak
Kuranı Duvarda asılı bırakırsınız...Sonrada Parantezler ile Hadis Önyragılarını ve uydurmalarını Ayetler arasına Serpiştirirsiniz.
Alın size yeni bir Din...ama adı islam.
Alt 07-09-2010, 14:52
Üye

ironrose´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yahu araf 11 de Sizi yarattık sonrada adem'e secde edin dedik demiyor mu?
Melekler niye ademe secde ediyor. İnsanı yaratması ile ademe secde etmesi alakasız mı? Adem ilk insan değilde nasıl cennette yaşayıp sonra kovuluyor?
tabi kirlenmiş gelenekçi anlayış adem=insan diye öğrettiği için siz de o şekilde düşünüyor ve yorumluyorsunuz. insan biyolojik bir varlıktır. ancak ademe ait hiç bir anlatı yeryüzünde geçmez. yani maddesel düzlemde değildir. yani adem biyolojik bir varlık değildir.
kuran da ademe ait anlatılar özellikle bakara suresi 30. ayette başlar. ademi anlatan bu ayetlerin hiç birinde ademi yarattık demez. yani halaka fiili geçmez. adem için atamak anlamına gelen câilun fiili geçer. insan yaratılmıştır ama adem atanmıştır.

Alt 07-09-2010, 14:56
ironrose ironrose isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ExEgoist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arzumuz şudur;

Reddetiklerinizi BİLİNÇLİ olarak araştırarak reddedin.
NEDEN PARANTEZ kullandıklarını sorgulayınız.
Parantezlerle istedikleri yöne çekebiliyorlarda ondan.
Sonuç:Havva diye bir kelime kuranda geçmez!
Kuranda kadının adı yoktur evet.
Ama kuranda adem ve eşi defalarca geçer.
Kuran:Adem der, halife der ama havva demez. Kurandaki tüm hikayelerin kökenini öğrenmek için yahudi kaynaklarına bakmak lazımdır yoksa bir şey anlayamazsınız.

BAKARA 49 - (Hem hatırlayın ki bir zaman) sizi Firavun ailesinden de kurtardık, (onlar) size azabın en kötüsünü reva görüyor, oğullarınızı boğazlıyor, kadınlarınızı sağ bırakıyorlardı. Ve bunda size Rabbiniz tarafından büyük bir imtihan vardı.
BAKARA 50 - Hani bir zamanlar sizin için denizi yarıp, sizi kurtardık da Firavun'un adamlarını suda boğduk, siz de bakıp duruyordunuz.
BAKARA 51 - Hani bir zamanlar Musa'ya kırk gecelik vaad verdik de sonra siz onun arkasından buzağıyı put edindiniz ve o halinizle zalimler idiniz.
şimdi bu hikayenin konusu nedir desem hepiniz anlatırsınız başını sonunu. ama kaynağınız nedir ??
Bu hikayenin içinde firavun ailesinden kurtaılan kimdir desek kuranda tamamı nerededir desek var mı buna kurandan cevabınız?

Evet sonuç olarak kuranda Havva geçmez. Ama adem ve eşi geçer. Bu hikayeye tevrattan bakarsan (diğer hikayelere baktığın gibi )havvayı bulurusun.

Önerilen Siteler