Kemaloğlu´isimli üyeden Alıntı
Şimdi bir kere dinsizlerin bu konudaki kullandıkları rivayetleri çok zayıf rivayetler
ahzab suresinin 200 ayet oluşundan bahsediliyor
ben bunu bir kere daha duymuştum fakat bütün araştırmalarıma rağmen bu rivayetin tam kaynağını bulamadım
tam 130 a yakın ayet! nerede bunlar
peki Kuran toplanmaya başladığında h.z ayşe neden karşı çıkmamış neden söylememiş bunları
130 ayeti herkes unutmuşmu
Böyle birşey olamaz
o dönemde böyle bir ihtilaf yok
bunlar hep sonradan çıktı.
Şimdi sende bana cevap yazacakken o ne idüğü belirsiz rivayeti yazacaksan benim bir türlü kaynağını bulamadığım kaynağıda yazarsan sevinirim
Ama turan dursun deme
gülerim
|
Sevgili Kemaloğlu buyur sana kaynak, Kurtubi'den hem de. Kurtubi tefsirini indir internetten ve ahzab suresinin en başına bak
"Rahman ve Rahim Allah'ın Adı İle
Bütün ilim adamlanrun görüşüne göre Medine'de inmiştir.
Münafıkların, Rasûlullah (sav)'a verdikleri eziyetler, ona, evliliklerine ve başka hususlara dil uzatmaları hakkında nazil olmuştur. Yetmişüç âyet-i kerîmedir.
Bu sûre Bakara Sûresi kadar uzun bir sûre idi.
"Evli erkek ile evli ka*dın zina ettikleri takdirde onları kesin olarak recmediniz. Elbetteki bu Allah'tan ibretli bir cezadır. Allah Azizdir, Hakimdir" şeklindeki Recm âyeti de bu sû*rede idi. Bunu Ebubekr el-Enbarî, Ubeyy b. Ka'b'dan zikretmiştir.
Bu hususu ilim adamları şöylece açıklarlar: Yüce Allah Ahzâb Sûre-si'nden elimizde bulunan miktardan daha fazlasını kendi katına almıştır. Recm âyetinin ise lafzı kaldırılmıştır.
Bize Ahmed b. el-Heysem b. Halid anlattı, dedi ki: Bize Ebu Ubeyd el-Ka-sım b. Sellâm anlattı, dedi ki: Bize İbn Ebi Meryem, İbn Lehîa'dan anlattı. İbn Lehîa'nın Ebu'l-Esved'den, onun Urve'den, onun Âişe'den rivayetine göre Âi-şe şöyle demiştir: Ahzab Sûresi Rasûlullah (sav) döneminde 200 âyet kadar*dı. Mushaf yazıldığı vakit ancak şu andaki bölümü kadar yazılabildi.
Ebubekir (el-Enbarî) dedi ki: Mü'minlerin annesi Âişe'nin bu sözünün an*lamı şudur: Yüce Allah Ahzab Sûresi'nde elimizde bulunan miktardan daha fazlasını kaldırmıştır.
"
Ha yok Kurtubiyi hiç sevmem, tanırım yalancının biridir diyorsan,
Suyuti nin El Itkan eserinde Ahzab suresinin Bakara kadar uzun olduğu belirtiliyor. Yani Kurtubinin tanımına uyuyor.
Ama doğru ya o da islam düşmanıdır.
Teşekkürler.