Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Deizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-01-2011, 17:44
Altar_ Altar_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

melek hakaret maksatından beni kastediyorsan sana hakaret etmedim..fakat son yazdığın yorumda,islamın ve peygamberimizin en büyük düşmanı olan ebu süfyanın oğlu ve Hz.Hüseyin'i şehit eden yezidin babası olan,ehli beyte ve soyuna lanet edilmesini şart koyan muaviyeye, hz muaviye diyerek, onu yücelten birine düşman olmak,buğz etmek kuran'a göre farzdır...ama ben bunu yapmadım.....
....melek bence kendini daha fazla zorlama git muaviyeciğini öven kapasitene uygun sitelerde düşüncelerini paylaş....sanırım daha önce verdiğim 100 litrelik suyun 1 litrelik kaba sığmayacağı benzetmesini tekrar etmeme gerek yok..bize burda lütfen bilgi israfı yaptırtma....
Alt 31-01-2011, 19:48
_melek_
Üye Değil

Altar_´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
melek hakaret maksatından beni kastediyorsan sana hakaret etmedim..fakat son yazdığın yorumda,islamın ve peygamberimizin en büyük düşmanı olan ebu süfyanın oğlu ve Hz.Hüseyin'i şehit eden yezidin babası olan,ehli beyte ve soyuna lanet edilmesini şart koyan muaviyeye, hz muaviye diyerek, onu yücelten birine düşman olmak,buğz etmek kuran'a göre farzdır...ama ben bunu yapmadım.....
....melek bence kendini daha fazla zorlama git muaviyeciğini öven kapasitene uygun sitelerde düşüncelerini paylaş....sanırım daha önce verdiğim 100 litrelik suyun 1 litrelik kaba sığmayacağı benzetmesini tekrar etmeme gerek yok..bize burda lütfen bilgi israfı yaptırtma....
ben bir taraf değilim...............

yezit hz. muaviyenin oğludur.ve onun yaptıklarından babası değil kendisi sorumludur.

Birinin hatasından başkası mesul olamaz......Enam 164

Hz. muaviye mekkenin fethinden sonra müslüman olmuş ve yeni bir hayata başlamıştır.Peygamberin katipliğini yapmıştır bir süre.yani kendisi sahabedir.dikkat edin kendisi diyorum oğlu yezitten bahsetmiyorum.kimse yezidin suçunu örtmeye çalışmıyor.yezit zalimdir.ve bu tüm inanalarca kabul edilmiştir.hz. muaviyenin elbette hataları günahları olmuştur.fakat İslam için cihadı da vardır.Dinimizi bize ulaştıran Eshab-ı kiramdır.onlardan birini kötülemek dini yıkmak olur.İslam düşmanları,islamiyeti içerden yıkmak için Ehli beyti nebeviyyi faciaya felaketlere sürüklemişler.bu cinayetleri ehli sünnete mal ederek bu bahane ile İslamiyetin bekçisi olan Eshab-ı kirama ve bunların yolunda olan ehli sünnet alimlaerine saldırmışlardır.

Kuan-kerimi doğru anlayın düşmanınızı yanlış yerde arıyosunuz.kafanıza göre yorumlamayın.hepsini canı gönülden seviyorum.örnek alıyorum.

Önerilen Siteler