Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-02-2011, 06:37
onurmusa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
onurmusa onurmusa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Smile ...

AhbAp´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayenizde, sizin tarzınızdaki müslümanlardan hoşlanan kimi ateist arkadaşları görüyorum. Belki de kimilerinin sıkıntısı İslam değil, müslüman kitle. Siz değişik bir bakış açısına sahip olduğunuzu (ki bu konuda sizinle sıklıkla tartıştık) dile getirdiniz; demek ki seviliyor bu. Bakarsınız bazı ateist arkadaşları da saflarınıza katarsınız.
Bu iğneleme bana sanırım. Öncelikle belirtmeliyim ki ben deistim, ateist değilim.

Bu forumun donanımlı, bilgi sahibi Müslümanlara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Kusura bakmasınlar ama bu sitedeki Müslümanların çoğunun kendi dinlerinden haberleri yok. Öyle şeyler iddia ediyorlar ki bunları bir şeriat ülkesinde bile iddia edemezler. Kendi kitabından haberi olmayan Müslümanlar var bu sitede. Alevi katliamı haklıydı diyen Müslümanlar var. Sözlerine kaynak istediğimizde kaynak olarak şeyhini gösteren Müslümanlar var. Hepsi bu sitede.

Onlardansa Ulul gibi bilgi sahibi, kendini yetiştirmiş, sağduyulu Müslümanlar olmalı ki tartışmanın zevki çıksın. Yoksa her başlıkta sadece biz dinsizler konuşursak bunun bir keyfi olmaz ki.

Sevgili Ulul'un varlığı, sitemiz adına bir zenginliktir bence.

"Özgürlüğün en büyük düşmanı, halinden memnun olan kölelerdir" Spartacus
Alt 06-02-2011, 13:42
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

onurmusa´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu iğneleme bana sanırım. Öncelikle belirtmeliyim ki ben deistim, ateist değilim.

Bu forumun donanımlı, bilgi sahibi Müslümanlara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Kusura bakmasınlar ama bu sitedeki Müslümanların çoğunun kendi dinlerinden haberleri yok. Öyle şeyler iddia ediyorlar ki bunları bir şeriat ülkesinde bile iddia edemezler. Kendi kitabından haberi olmayan Müslümanlar var bu sitede. Alevi katliamı haklıydı diyen Müslümanlar var. Sözlerine kaynak istediğimizde kaynak olarak şeyhini gösteren Müslümanlar var. Hepsi bu sitede.

Onlardansa Ulul gibi bilgi sahibi, kendini yetiştirmiş, sağduyulu Müslümanlar olmalı ki tartışmanın zevki çıksın. Yoksa her başlıkta sadece biz dinsizler konuşursak bunun bir keyfi olmaz ki.

Sevgili Ulul'un varlığı, sitemiz adına bir zenginliktir bence.
Sayın onurmusa,

Ben, müslüman olmadığını hatta İslam'a karşı duruş sergilediğini söyleyen ancak ExUlul tarzındaki müslümanlardan hoşlanan arkadaşlardan söz ettim. Dolayısıyla bu cümlemi, sadece ve sadece kendi üstünüze alınarak şiddetini düşürmeyin lütfen. Ayrıca siz kendinizi bu grup içerisinde tanımladığımı düşünüyorsanız, bu kabulünüzün yanlış olacağını da söyleyemem.

"Kendi dininden haberi olmak" ne demektir (aslında din nedir, bazı kurallar bütünününe ne zaman din denir)? Böyle bir kıstas koymuşsunuz. Size göre, iman ettikleri ve herşeyden apaçık bahsettiğini söyleyen Allah'ın, mesela Meryem 67'de "İnsan daha önce hiçbir şey değilken kendisini yarattığımızı düşünmez mi" sorusunu birebir olarak alıp evrime kesinlikle karşı çıkan birinin mi kendi dininden haberi vardır, yoksa hiçbir dayanak yokken, İslam ile evrimi örtüştürmeye çalışan ve böylece -her ne kadar dini söylemlerden vazgeçmese de- bilimsel bir yaklaşımı kendi dinine peşkeş çeken birinin mi?

Nisa 34'ü ağız-burun dağıtmak olarak algılayan biri mi, yoksa yumuşatıp -hatta tek fiske bile vurmayıp- "Hmmm, kızıyorum bak!" diye karısına çıkışmakla yetinen biri mi daha haberdardır dininden?

Amacımız "kadınları dayak yemekten kurtarmak için en azından daha yumuşak bir yorum getirmek gayesinde olalım" mıdır?

Ağacın kökten hasta olduğunu göremiyor, yapraklarını yolarak iş yaptığınızı sanıyorsunuz.

Diyorsunuz ki, "Öyle müslümanlar öyle şeyler iddia ediyorlar ki, anlamak mümkün değil, şeriatla yönetilen ülkelerde bile bulunmaz böylesi". Tanrınız sizin iyiliğinizi versin! Bunu hele ki böyle bir başlıkta yapıyorsunuz (eski başlıkları biraz karıştırırsanız umarım anlarsınız).

Deist olmanızın konumuzla ilgisi yok. Müslüman olmadığınızı ve hatırladığım kadarıyla bazı yazılarınızda İslam'ı eleştirdiğinizi göz önüne alırsak, buyurun İslam'ın aşırıya kaçmayan birkaç söylemini bizimle paylaşın da bilelim neyin ne kadar aşırı olup olmadığını.

Siz bir deist olarak, Kuran'da mesela cinlerden, şeytanlardan, cehennemden bahsedilmediğini söyleyebilir misiniz? İnsanın omuzlarında olduğuna inanılan yazman meleklerin aslında bir yanlış anlama olduğunu, bunlarla kastedilenin beynin "sağ-sol lobları" olduğunu her ne şekilde olursa olsun destekleyebilir misiniz?

Burada özellikle -her ne kadar ondan örnekler versem de- ne ExUlul'u ne de onun şahsi düşünüş tarzını işaret ediyorum. Benim çevremde, kendini Hanif olarak tanımlamayan ancak Kuran'ı sahiplenmeye devam edebilmek için çoğu şeyin yönünü, anlamını değiştirip rahatlayan çok kişi var. Ortak özellikleri "has müslüman, asıl müslüman" olduklarını iddia etmeleri. Ve bu kimselerin söylemlerinin çoğu, hem Kuran'la hem de birbirleriyle çelişmekte.

Bırakınız tüm söylemleri bir kenara, "Yukarıda Allah var" iddiası dahi, söylenebilecek en büyük ve en kötü yalanlardan biridir. Artık siz bunu buradan alın, istediğiniz tarafa çekin, canınızın istediği kuralları koyun, kafanıza göre bir şekil verin. Bu durumda yaptığınız tek şey, yalanı başka bir versiyonla sürdürmekten başka bir şey değildir. Hatta eski söylemlerden bile daha zararlıdır; çünkü yapmaya çalışılan şey, işi mantıklı göstermek, biraz olsun "kıllanan" birinin gazını alıp şüphelerini silmek ve teist yolda ilerlemesine katkı sağlamaktır.

Ben, bu şekildeki yaklaşımların daha az zararlı bulunmasını veya nispeten daha iyi olduğunu savunan görüşlere kesinlikle katılmıyorum.

Sevgili ExUlul'un düşünce tarzını herhalde en iyi bilenlerden biriyim. Özellikle kendisine karşı olduğumu düşünmesin. Çünkü birilerine karşı değilim, bir yaklaşıma karşıyım.

Ayrıca ExUlul'un bu forum için bir zenginlik olduğundan bahsetmişsiniz. Doğrudur. Tıpkı her bir üye gibi.

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)

Konu AhbAp tarafından (06-02-2011 Saat 19:26 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazım hatası
Alt 06-02-2011, 14:54
ExUlul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ExUlul ExUlul isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ovidius´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Ulul hoşgeldin.
Seni tekrar görmek güzel..
selam güzel dostum Canibim.

Senin yüreğine sağlık...kolay değil,BİRİleri "Mahalle Bakısını" kurma derdinde...
Kolay mı Ulul'a "Hoşgeldin" demek?
Alimallah damgayı yersin...Ateizmin ışıltılı cennetinden dışlanırsın-kovulursun...
Adın ılımlı Ateiste çıkar.
bazıları adamı iki dakikada AKPli yapar...Bazıları etiketleme,yaftalama ve nihayetinde FİŞLEME Ustasıdır...
Sevgili Dost Kızılı,Mert kardeşim Sarozu,Dilaver abimi gözlerim arıyor...
Diamat kardeşimi,özgür beyin ve hatta dışlanan kardeşim Güneşin zaptıyakını arıyor gözlerim.

Sevgili AhbAp acaba bu konuları benimle tartışacak olgunluğa erişti mi?

İtiraf edebiliyor mu? Diyebiliyor mu ki; Evet biz Ulul'a kinimizden zaman zaman Adalet kantarının topuzuna müdahale ettik?
Ona yağmur gibi cezalar yağdırdık...
Onu Denetimde ki üyeler arasına aldık ve bir daha dönüp bakmadık bile!!!
Özgürce kendisini ifade etmesine o dönem izin veremezdik...
diyebiliyor mu?
"SÜNNİ bakış açısı olan ATEİST" kavramını ilk ben ortaya atmıştım...
Bu ne demek?
Tıpkı bir Sünni gibi Ayetleri anlayan başka türlü yorumlanmasına zinhar izin vermeyen Ateist

Beni "DİNden çıkmakla" itham eden Ateist...
Ayetleri eğip-bükmek ile itham eden Ateist...
Bir Ayeti eğip-büktüğümü söyleyebilmek için gerçekten önce DOĞRU çıpan olmalı.Yani bir şeklini doğru kabul etmelisin değil mi?
İşte ben buna Sunni Ateist diyorum...

Dostum Ovidius senin mesajının üzerinden genele hitab ettiğim için özür dilerim...umarım alınmazsın-bilirim ki alınmazsın...
Neticede Alinin genlerinden taşıyorsun...Muhtaç olduğun kudret damarlarında
sevgi ile...
Alt 06-02-2011, 15:20
Kıdemli Üye

Sevgili ExUlul,

Acaba siz, kişilerin olgunluğunu ölçümlemenin haddiniz olmadığını anlayacak kadar büyüdünüz mü? Kin takıntınızı yendiğinizi anlattığınız kaç "SELAM" başlığından ve S-L-M kökünden sonra hala yerlerde mi takılıyorsunuz? Tek derdinizin kişiselleştirilmiş sürtüşmeler olmasından sıyrılamadınız mı hâlâ? Hâlâ okuduğunu anlayamıyor ve ne anlamak isterseniz onu mu anlıyorsunuz (Yukarıda siz değil ateistler eleştirilmişti ama adınızın geçmesi yeterli, değil mi?)

Sizinle tartıştığımız başlıkların herhangi birindeki onlarca sorudan birine cevap veremeyişinizi, iddialarınızın hiçbirine elle tutulur bir kanıt gösteremeyişinizi kendinize eziklik ve bana da fatura olarak çıkarmanızın sonu ne zaman gelecek acaba? Sadece bana karşı değil, sizin fikrinizi taşımayan kaç kişinin "gerizekalılığını" ve "katilliğini" bırakmadınız? Bana "Ben gerizekalıya gerizekalı derim, bundan dolayı bana ceza veremezsin" içerikli kaç ÖM attınız? Forumda tutunamayışınızın nedenini tamamen keyfi bir şekilde, üsluba uygun olmayan yazılarınızdan ötürü değil de benim keyfi cezalarımdan kaynaklandığını iddia edip sonra da "AhbAp'tan Özür Dİliyorum" şeklinde başlık açtığınızı hatırlayacak kadar kendinizde değil misiniz hâlâ? Kaç moderatörden kaç çeşit ve kaç sayıda ceza aldığınızı biliyor musunuz?

Beynin iki lobtan oluşmadığını, perçemin frontal lob olmadığını öğrendiniz mi?

Kuran'da kafirlerin cehennem odunu olarak tanımlandığı Enbiya 98'i araştırma şansınız oldu mu (O dönemler pek bir şaşmıştınız)?

Tartışma kültürü, karşıt fikirlerin varlığı ve desteksiz sallamamak konusunda hangi yüce mertebelere eriştiniz?

Bir yazınızda geçen "Katil sünniler" kelimelerinden "katil" kısmını forum paylaşım kurallarına ve tartışma kültürüne uymadığı için editlememi (ve yazınızın geri kalan kısmına dokunmamamı), benim "sünni" olmama bağlıyorsunuz. Hâlâ aynı sığ sulardan mı kum çıkarıyorsunuz yoksa daha derinlere inebildiniz mi?

Tüm bunlardan sonra, ara ara "aslında siz de görevinizi yapıyorsunuz" şeklinde gönderdiğiniz ÖM'lerden bana yine gönderecek ama sonrasında bir yerde tıkılıp kalınca "Bilmem kaçıncı kere AhbAp yüzünden gidiyorum" tribüncülüğü mü yapacaksınız?

Her gelişinizde "Fussilet 34 aklımda" deyip hiçbir şey yapmıyorsunuz. Tüm bunlar bunun sıkıntısından mı? Eğer öyle ise, kendinizi daha fazla borçlu ve ezik hissetmeyiniz (çünkü bununla alakası yok ama siz olayları bu şekilde ele alıp kinlenmeye pek bir müsaitsiniz), ben çoktan unuttum gitti.

Olgunluk... Hmm...

Peki!..

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 06-02-2011, 15:44
oguzay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
oguzay oguzay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ahbap'dan alnti
(Yukarıda siz değil ateistler eleştirilmişti ama adınızın geçmesi yeterli, değil mi?)
Sn Ahbap;

Ilk mesajinizi gönderinceye kadar; ben, sevgili onurmusa ve sevgili vartor "hosgeldin" mesaji göndermisiz.

Ve son yazinizda(22 nolu) "yukarida ki ateistler elestrilmistir" demissiniz.

Pardon!

Eski bir arkadasa "ho$geldin!" demekle, elestirilecek neyim olabilir ki?
Alt 06-02-2011, 15:53
Kıdemli Üye

Basic´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ahbap'dan alnti

Sn Ahbap;

Ilk mesajinizi gönderinceye kadar; ben, sevgili onurmusa ve sevgili vartor "hosgeldin" mesaji göndermisiz.

Ve son yazinizda(22 nolu) "yukarida ki ateistler elestrilmistir" demissiniz.

Pardon!

Eski bir arkadasa "ho$geldin!" demekle, elestirilecek neyim olabilir ki?
Sayın Basic,

Alıntı olarak aldığınız cümlemi iyi okursanız, "yukarıdaki ateistler" diye bir ibarem olmadığını grürsünüz diye umut ediyorum. Ve hiçbir yazımda da "falanca kişiye, filanca görüşten birine merhaba denmez" gibi bir şey gösteremezsiniz. Zira böyle düşünmediğim için böyle yazmadığımdan da eminim.

Ayrıca Sayın ExUlul'a hoş geldiniz diyenlerden biri de benim.

Sanırım çok farklı ama yanlış bir şey anladınız.

Hâlâ anlaşamadıysak bildirin, açıklayayım.

Selamlar

EK: Birinci sayfadaki söz konusu yazımdaki cümleler şunlardır:

AhbAp´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sizin burada oluşunuz, beni hayrete düşüren şeylere tanık olmamı sağlıyor. Sayenizde, sizin tarzınızdaki müslümanlardan hoşlanan kimi ateist arkadaşları görüyorum.
Bu görüşüm sadece bugüne dayanmıyor; bu konuyu geçmişte de konuşmuştuk. Zaten ExUlul'a bu nedenle "Sizin burada oluşunuz..." dedim. Umarım artık açıktır.

----------------

war is over
(if you want it)

Konu AhbAp tarafından (06-02-2011 Saat 15:59 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-02-2011, 16:09
ExUlul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ExUlul ExUlul isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili AhbAp,

Senden özürdilemiş olmam ve hatta bunun için bir başlık açmış olmam beni küçük düşürmez.
Dilersen kapıda tartışmayalım Yeri geldiğinde uygun başlıklarda bunları tartışmaktan gerçekten mutluluk duyarım.

Bahsettiğiniz konularda dahil...Hiçbirşeyde Düşüncelerimi Sabitlemiş değilim...Yeter ki ön yargılardan arınarak karşılıklı görüşlerimizi ortaya koyalım.
Bu platformu değerli kılan bu değil mi?

Sevgi ile...
Alt 06-02-2011, 16:11
oguzay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
oguzay oguzay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sn Ahbap;

"Yukarida siz degil ateistler elestirilmisti..."

Evet eksik yazmisim. Yukaridaki gibi olmaliydi.

Tamam da, niye elestiriliyorum?
Alt 06-02-2011, 16:24
Kıdemli Üye

ExUlul´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili AhbAp,

Senden özürdilemiş olmam ve hatta bunun için bir başlık açmış olmam beni küçük düşürmez.
Dilersen kapıda tartışmayalım Yeri geldiğinde uygun başlıklarda bunları tartışmaktan gerçekten mutluluk duyarım.

Bahsettiğiniz konularda dahil...Hiçbirşeyde Düşüncelerimi Sabitlemiş değilim...Yeter ki ön yargılardan arınarak karşılıklı görüşlerimizi ortaya koyalım.
Bu platformu değerli kılan bu değil mi?

Sevgi ile...
Sevgili ExUlul,

Ben size, benden özür dilemeniz sizi küçük düşürdü demedim ki? Veya bunu ima edecek bir şey de söylemedim. Bakın, ısrarla yukarıda iddia ettiğim şeyin kanıtını kendi elinizle sunuyorsunuz; olayları çok kişisel algılayıp bir kin yaratıyor ve bunu sürdürebilmek için resmen veri arıyorsunuz.

Şimdi bu başlıkta hiç yeri değilken, olayı geçmişte aldığınız ve benim size tamamen keyfi olarak verdiğimi söylediğiniz cezalara getirdiniz. Ne alaka şimdi? Ben de size, bu konuyu geçmişte açtığınız bir başlıkla halletmişken, hâlâ neden burada takılı kaldığınızı sordum. Sizi küçük de görmedim, küçük de düşürmedim. Zaten açtığınız o başlıkta da, tüm kırgınlığıma rağmen o hareketinizin yeni bir başlangıç olarak algılanması umudumu dile getirmişim.

Ama daha selam verdiğiniz başlıkta "olgun olmamak, kasten uzaklaştırmaya çalışmak, sansürlemek (katil kelimesinin tüzük gereği editlenmesi sansür değildir), sizi çekememek" gibi ipe sapa gelmez ve gerçekle hiçbir ilgisi olmayan şeylerle konuya giriş yapıyorsunuz. O halde yukarıda neden böylesi bir kişi olmaya ihtiyaç duyduğunuz ile ilgili sözlerimi tekrar ve bu defa objektif düşünün. Her gidişinizde ve bununla ilgili açtığınız her başlıkta, hem ithamlarınıza delil istedim, sözlerinize sizin tarzınızda cevap vermedim hem de öte yandan size gitmeyin dedim.

Aynen onurmusa'nın söylediği ve benim de kapsamını genişletmeye çalıştığım şekilde, her bir üyenin forum için bir zenginlik olduğunu düşünüyorum. Bu zenginliği korumak, mesela kişilerin birbirine "gerizekalı" demesini engellemekten de geçiyor. Kimse size düşüncelerinizden ötürü gerizekalı diyemez; aynı şekilde siz de diyemezsiniz.

Selam verdiğiniz bu yeni başlıkta bu konuda şimdiden anlaşalım. Yoksa ben "moderatör" ünvanını taşıdığım sürece bu tip başlıklara oyunun kuralı gereği müdahale edeceğim.

Sizinle yeri gelirse tartışmaya gireceğimiz ve anlaşamayacağımız ortada. Ben bunda bir sakınca da görmüyorum. Benim ağzımdan üsluba aykırı bir söz, hakaret vs. gördüğünüz anda beni şikayet edin. Bir başka moderatör arkadaşım, layığım neyse yapsın. Ama siz, "Bana katil dedi, bana gerizekalı dedi, neden ilgilenmiyorsunuz, onu mu koruyorsunuz?" şeklinde şikayet edilirseniz, ben de bununla görevim gereği ilgilenmek zorundayım.

Farklı konularla ilgili tartışmalarımızı, moderasyon-moderatör ile ilgili konulara getirme sevdanızdan vazgeçerseniz, zaten bu problemleri de yaşamayız.

Ben fikrim olan her konuda sizinle tartışırım. Bunda zaten bir sıkıntımız yok. Hiçbir zaman sansürlenmediniz (hiç kimse gibi) ve sansürlenmeyeceksiniz de. Sadece hakaret etmenin bir özgürlük olmadığının ayırdına varın, bu bile ilk aşamada bize yeter.

Selamlar

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 06-02-2011, 16:27
Kıdemli Üye

Basic´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn Ahbap;

"Yukarida siz degil ateistler elestirilmisti..."

Evet eksik yazmisim. Yukaridaki gibi olmaliydi.

Tamam da, niye elestiriliyorum?
Sayın Basic,

Gerçekten çok ilginç bir durumla karşı karşıyayız. Siz nerede, ne şekilde eleştirildiniz? Size gönderdiğim EK'li açıklamadan sonra hâlâ olayı netleştiremedik mi? Bu başlıktaki ateistlere özel bir gönderme yapmadığımı açıkladım sanıyorum.

Açıklayamadığım/anlamadığınız nedir?

----------------

war is over
(if you want it)

Önerilen Siteler