Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-02-2011, 21:09
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın onurmusa,

Baştan sona tamamen zırvalama ile dolu mesajınızı gülerek okudum.

Herhangi bir mesajda adı geçen kişi, "Aha! Bana çok ciddi laf sokuldu! Adım geçti ya yeter! Derhal karşı bombardımana geçmeliyim, feci altta kaldım, üste çıkıp tepinemezsem birkaç gece uyuyamam" telaşına kapılıyor. Çağımızın hastalıklarından biri olsa gerek. Amaç meseleleri tartışmak değil, hep ve sadece "kim daha uzağa işiyor" merakı.

Siz bayağı bir uzaklara işemişsiniz. Tebrik ederim.

onurmusa´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Ben bu forumda Alevi katliamlarını normal gören ve o katliamlara cevaz veren fetvayı meşru gören Müslümanlar gördüm. [1]

Kaynak olarak şeyhini veren Müslümanlar gördüm. [2] [3]

Günlük yaşamımda "kadın gerektiğinde dövülmeli ne var bunda" diyen Müslüman kadınlar tanıdım. Ya da "Kur'an'da dövün diyorsa döverim, öldürün diyorsa öldürürüm" diyen insanlarla karşılaştım.
Evet, ben de karşılaştım bu saydıklarınızla. Ek olarak, Kuran'da geçen perçem ile kastın frontal lob olduğunu söyleyen müslümanlarla da karşılaştım.

Hatta bir üye vardı ki, Muhammed'in kendine karılarından ve cariyelerinden bir harem yaratması ile ilgili bir tartışmada, "Bunda ne var ki? Peygamber karılarının da kendi babalarından, erkek kardeşlerinden, oğullarından vs kendilerine seks zinciri kurulmasına izin verilmiştir. Allah eşitsizlik yaratmamış ki! Bu kitabı Muhammed yazsaydı, hiç buna izin verir miydi?" diye iddia ediyordu.

Sırf kadın-erkek eşitliğinin İslam'da olduğunu iddia etmek için bu denli saçmalanmıştı.

Sizin o yukarıda maddelediğiniz şeylere ek olarak, ben bunları da eleştirmeye devam etmekten, yok perçem frontal lobtu, Kuran'da cinlerden bahsedilmiyor, cehennem yok gibi zırvaları eleştirmeye devam etmekten söz ediyorum ve bunları söylemenin işi hafifletmek olmadığını söylüyorum. Bu tip, "bu kanıya nereden vardın" sorularına yanıt verilmeyen, destek sunulmayan görüşlerle bir şeyler söylemek, Kuran'ı bilmek ya da ilerici olmak anlamına gelmiyor.

Alevileri asıp kesmekten bahseden Müslümanlardansa ben elbette ki Ulul ile tartışmayı yeğlerim. Bunun neresi tuhaf?
Tuhaf olan, size sanki "falanca kişiyle tartışamazsın" denmiş gibi davranmanız. Bu konudan söz edildi mi ki?

Ben sadece ve sadece benden bahsedildiğini iddia etmedim. Ama sözleriniz, benim Ulul'a hitaben yazdığım "Ulul gibi Müslümanlara bu sitenin ihtiyacı olduğu" şeklindeki mesajımdan hemen sonra geldi. Bu durumda beni de içine alarak yanlış bir genelleme yaptığınızı fark etmek için Türkçe uzmanı olmak gerekmiyor.
Türkçe uzmanı olmak gerekmiyor ancak sizin gibi okuduğunu anlamayan veya okuduğundan azotlu neticeler çıkaranların da azıcık destek almaları şart.

Benim kimi ateistlerle ilgili söylemim, bugünkü başlığın çok daha öncesine dayanır. Haberiniz bile olmayan bir konuda boşa sallamaktasınız, kendinize nedensiz paylar çıkarmaktasınız. Konu yine ExUlul üzerine kalacak diye endişelenmekteyim, ancak Kuran'ı farklı ele alan bazı yazarlara duyulan sempati veya "İslam ve Reform" gibi konularda biz daha önce de tartıştık (bak, Sangre "gülümsedim" diyor). Sizin kum balığı gibi atlamanıza gerek var mıydı, bilmiyorum. Çok feci tartışasınız vardı ki, "Sevgili öğrencilerim, bakın AhbAp nerede hata yapmış" gibi "lecturer" pozlarına bürünmüşsünüz.

Sizin bu konuda benim hakkımdaki düşüncenizi öğrenmem, hayatımda çok da büyük bir değişiklik yapmadı. Beni "bu tip Müslümanlardan hoşlanan dinsizler" kategorisine sokmanız, ilgi alanıma girmiyor.
Bence ilgi alanınıza giriyor ki benim böyle bir çabam olmadığı halde siz kendinize hemen önlerden ve ortalardan bir yer edinmişsiniz.Ben size, "Eğer lafımın size de geldiğini düşünüyorsanız, ben de bu yanlıştır demeyeceğim" türünden bir şey söyledim. Zaten konuya sonrasında da bu şekilde yaklaştığınıza göre, oturduğunuz yere de yakıştınız bence.

Belki de hala Müslüman kalmalarının sebebi budur Ahbap. Belki de Kur'an'ı okusalar, hadisleri inceleseler pek çoğu sıkı sıkıya bağlı olduğu dininden vazgeçecektir. Olamaz mı? Birçoğumuz dinden böyle çıkmadık mı?
Bir süre önce samimi bir arkadaşımla Kuran üzerine bazı sohbetlerimiz oldu. Bu arkadaşım, İslam ile evrimin çatıştığı konusunda çok net değildi. Bununla ilgili verileri bilebildiğim ve aktarabildiğim kadar ilettiğimde, bu arkadaşımda dinin insan yapısı olabileceği ile ilgili son derece hızlı bir şüphe oluştu ve ateşli bir şekilde araştırmaya girişti. Ben bu noktaya kadar görevimi yaptığımı düşündüm; Kuran'ı okumaya başlayacak olması yeterli idi.

Tam da böyle bir dönemde, çevresindeki bir sivri zekalı, Kuran ile evrimin çelişmediği söyleyerek "Biz herşeyi sudan yarattık" türünden ayeti kendisine göstermiş. Sonuç? Bahsettiğim arkadaşım yine aynı hızla sevgili dinine geri döndü ve araştırmalarını "daha fazla kafasının karışmaması" amacıyla sonlandırdı.

Şimdi bu ılımlı yaklaşımın, yalanın sürdürülmesine olan katkısı ile ilgili sözlerimi algılayabiliyor musunuz?

Biz dinden böyle çıkmadık mı? Evet böyle çıktık. Kendimizi kandırmadığımız için, "Heee, aslında burada mecaz vaaaaaar, yani aslı şudur" demediğimiz için çıktık.

Bu çok basit tespitten büyük ve gizemli anlamlar çıkarmanız bana hayli ilginç geldi.
Sizin bunu gizemli bulmanız size yine ilginç gelsin madem. Olanı olandan fazla görürseniz, böyle afallamanız doğal.

Sanıyorum ki Ulul ile olan eski tartışmalarınızı benim üzerimden alevlendirmek istediniz. Ama benim bununla kaybedecek vaktim yok, üzgünüm. Tartışmalarınızı başka bir başlıkta sürdürmeniz daha sağlıklı olacaktır.
En çok da burada saçmalamışsınız. İnanmazsanız Ulul'a sorun, kendisi ile bir hayli tartışmışlığımız var. Birebir olarak tartışmaktan ikimiz de geri durmadık veya birilerinin üzerinden sürdürmedik. Şimdi bunu yapmak için birilerine neden ihtiyaç duyayım? Tutun ki buna ihtiyaç duydum, bu niye siz olacaksınız ki?

Karşınızda duran şu dev aynasını bir müddet ters çeviriniz.

Hani siz,

Sayenizde, sizin tarzınızdaki müslümanlardan hoşlanan kimi ateist arkadaşları görüyorum.

demiştiniz. Ardından da

Ayrıca siz kendinizi bu grup içerisinde tanımladığımı düşünüyorsanız, bu kabulünüzün yanlış olacağını da söyleyemem.

demiştiniz ya. Ben de ateist olmadığımı, deist olduğumu ekledim. Konuyla ilgisini herhalde şimdi anlamışsınızdır.
İzanınız kadar gözlerinizde de sorun olmalı.

Haklı çıkabilmek adına mesajların sıralarını da dilediğiniz gibi kabul etmişsiniz. Ben bazı ateistlere gönderme yaptım, siz ortaya çıkıp "Bir dakika! Ben deistim" dediniz. Ben de size "Eh o zaman, sizi de işaret ettiğimi düşünüyorsanız öyle olsun" dedim.

Yani siz deist olduğunuzu, yukarıda ikinci sırada alıntıladığınız cümlemden sonra söylemediniz. Ayrıca, sizin ne olduğunuzla ilgilenmediğimi zaten söylemiştim. Bana ne sizin neye inandığınızdan! Konumuz bu değil ki! İslam'a karşı çıkan insanların bazı İslami açıklamaları olumlu bulmaları. Siz kendinizi bu grupta göüyorsanız bana ne! Özellikle sizi (veya bir başkasını) işaret eden olmadı ki!

Ben "İslam'ın aşırıya kaçmayan söylemleri var" demedim ki, bu nerden çıktı? Ağzımdan "aşırı" kelimesi bile çıkmadı. Bu konuda tek kelime bile etmedim. Ahbap ne demeye çalışıyor, anlayan var mı merak ediyorum.
Şöyle demiştiniz,

Kusura bakmasınlar ama bu sitedeki Müslümanların çoğunun kendi dinlerinden haberleri yok. Öyle şeyler iddia ediyorlar ki bunları bir şeriat ülkesinde bile iddia edemezler.
ben de bunun üzerine söyledim. Siz kendinizin ne dediğini anlayın da önce hele!

Ahbap'ın anlamadığı nokta şu arkadaşlar.
Buyrun sayın hocam, dinliyoruz!

Bir insanı sevmek, bilgisini takdir etmek, onunla "cinler ve melekler" konusunda aynı düşünceye sahip olmamızı gerektirmez. Bunu anlamak için de müthiş bir hoşgörüye sahip olmak gerekmez. Günlük hayatta hiç Müslüman arkadaşınız yok mu sizin? Çok sevdiğiniz, çok saygı duyduğunuz Müslümanlar yok mu çevrenizde? Onlarla peygamber, Kur'an gibi konularda taban tabana zıt düşünüyorsunuz ama aynı zamanla onlara değer veriyorsunuz, onların hayatınızda hep var olmasını istiyorsunuz, değil mi? Bu anlaması, güç bir şey mi? Bence değil.
Bunun tersini kim iddia etti ki size de böylesi "çağdaş" çıkarımlarda bulundunuz? Çok sevdiğim, saygı duyduğum sadece müslaman değil, her görüşten adam var çevremde. Ancak biz kişilere saygı duymaktan, onları sevmekten bahsetmiyoruz ki! Siz ne anladınız o parlak izanınızla, "Kahrolsun ExUlul ve onu sevenler!" mi?

Koca bir YUH!

İlla kişisel bir sonuç çıkaracağım diye kasmazsanız kendinizi, önceki mesajımda "Buradaki derdim özel olarak ExUlul veya onun düşünüş tarzı değildir. Ben bir yaklaşımı eleştiriyorum" dedim. Bu yaklaşım da, kimi ateistlerin, Bazı İslami söylemleri olumlu bulabilmeleridir.

Zahmet olacak ama cevaplamadan önce hazmedin yazılanları. Bir okuyun!

Ulul'ün üslubunu ve insancıl yaklaşımını beğeniyorum diye onunla "cinler, melekler ve cehennem" konusunda aynı düşünmem mi gerekiyor? Saçmalamayalım lütfen.
Rica ederim efendim, sizin yanınızda saçmalamak ne haddime! Tekrar ettirmeyin bana, konumuz Ulul'un üslubu veya insancıl yaklaşımı değil. Ayrıca saydığınız şeylerle ilgili olarak "onunla aynı düşünüyorsunuz" tarzında bir itham geldi mi size?

Size algılamamakta ısrar ettiğiniz bir soru soruldu: "İnsanın iki omzunda yazman melekler olduğuna inanmaktansa, bunların beynin sağ-sol lobları olduğunu savunan bir görüş daha ılımlı mıdır?" diye görüşünüze danışıldı.

İzan!

Ahbap'la konuşurken bir çevirmene ihtiyacım olduğunu düşünmeye başladım.
Bence de! Ama algınız o kadar tuhaf ki, buna sadece benimle iken değil, diğerleri ile konuşurken de ihtiyacınız olabileceğini sanıyorum.

Ne demek istediğini ve neden böyle anlamsız, ilgisiz, saçma sapan tartışmalar başlatmaya çalıştığını anlayamıyorum. Neymiş efendim ben "yalanı başka bir versiyonla sürdürmeye çalışıyormuş"um! Hangi yalanı yahu? Neymiş efendim ben birilerinin gazını alıp şüphelerini siliyormuşum! Bak bak bak! Neymiş efendim insanların teist yolda ilerlemesine katkı sağlıyormuşum! Başka? Hayatımda bu kadar dayanaksız, mesnetsiz, abuk subuk bir yazı okumadım.
Sözünü ettiğiniz abuklama-sabuklama yine tarafınıza aittir. Çünkü yukarıdaki şeylerle siz itham edilmediniz. Eleştirdiğim yaklaşımın bu şekilde kabulünün zararlarından bahsettiğim, bunu yapanları topluca eleştirdiğim şu sözlerimi,

AhbAp´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hatta eski söylemlerden bile daha zararlıdır; çünkü yapmaya çalışılan şey, işi mantıklı göstermek, biraz olsun "kıllanan" birinin gazını alıp şüphelerini silmek ve teist yolda ilerlemesine katkı sağlamaktır.
yukarıda bakın yine ne kadar baharatlı bir hale getirmişsiniz. Size, "Onurmusa, sen ne halt ediyorsun yahu!" diye çıkışan mı oldu da "Ben böyle yapıyormuşum, şöyle ediyormuşum" diye bahsettiğiniz abuklamaları yapma ihtiyacı hissettiniz?

Bir Müslüman üyeye hoş geldin demek ve onu diğer radikal İslam'cılara göre çok daha insancıl, çok daha bilgili görmek "insanların şüphelerini silerek teist yolda ilerlemelerine katkı sağlamak"mış!
Tüm saçmalamalarınızın üzerine son olarak bu şekilde tüy dikmeniz, size bunca dil döktüm ama, beni algılayabileceğinizden ciddi şekilde endişe etmemi sağlıyor. Siz iyisi mi, bu mesajımı baştan sona tekrar okuyun. Birilerine merhaba dendi diye kimseye tek laf etmedim. Veya birilerinin falanca şekilde tanımlanmasına da! Ben bir yaklaşımın kabulünü eleştirdiğimi onuncu kez tekrar ediyorum.

Ama algılamamakta ısar etmeye devam edeceksiniz. Sizi azotlu bünyenizle başbaşa bırakayım.

Ahbap ne içtiyse ben de aynısından istiyorum.
At gözlüklerini çıkarıp her lafa kum balığı gibi atlama huyundan vazgeçerseniz, şimdilik bir şey içmenize gerek kalmayacaktır diye umut ediyorum (ama şimdiden yanıldığımı biliyorum).

Buyrun!

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 06-02-2011, 22:28
onurmusa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
onurmusa onurmusa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Forum yöneticisinin görevi nedir? Başlıkları denetlemek, hakaret, aşağılama, küfür gibi durumlarda mesajlara müdahale etmek. Yazarları uyarmak. Konuların kişiselleşmesini engellemektir, değil mi?

Peki tüm bunları o forumun süper moderatörü yapıyorsa ne yapacağız?

Bir arkadaşımıza hoş geldin dedik. Senin gibi Müslümanlara ihtiyacı var bu sitenin, dedik.
Ahbap üzerine hiç vazife olmadığı halde, kendisinin fikrini hiç sormadığımız halde konuya dalıp bazı ateistlerin Ulul tarzı Müslümanlardan hoşlanmasına hayret ettiğini söyledi.
Ben de bir insanı sevmek, yazılarını, üslubunu beğenmek için onunla aynı inanca sahip olmanın gerekmediğini, Ulul'ün de bu siteye çok faydalı olacağını anlattım.
Karşılığında ne mi aldık?

Evet arkadaşlar. Şimdi sizinle bu sitenin "süper moderatörü"nün seviyesine, üslubundaki düzeye beraberce bir bakalım.

Baştan sona tamamen zırvalama ile dolu mesajınızı gülerek okudum.
Saygılı bir üslupla başlıyor pek değerli(!) ultra süper modumuzun yazısı. Bundan sonra yazdıklarına bakınca burası kibar bile kalıyor. Yazdıklarıma cevap vermek, hatasını anlamak yerine baştan sona hakaretvari, küçümseyici, alaycı bir üslupla konuşuyor. Hani "çok şey söyleyip de aslında hiçbir şey söylememek" diye bir şey vardır ya. Aynen öyle. Yazı uzun ama içerdiği hiçbir şey yok. Tamamen süper moderatörümüzün terbiyesine ve bulunduğu konumun gerekliliklerine uygun bir yazı.

Herhangi bir mesajda adı geçen kişi, "Aha! Bana çok ciddi laf sokuldu! Adım geçti ya yeter! Derhal karşı bombardımana geçmeliyim, feci altta kaldım, üste çıkıp tepinemezsem birkaç gece uyuyamam" telaşına kapılıyor.
Biz yine adımız geçtiğinde, eleştirildiğimizde atılıyoruz ve kendimizi savunuyoruz süper mod. Senin ismin bile geçmeden atladın olaya.

Çağımızın hastalıklarından biri olsa gerek. Amaç meseleleri tartışmak değil, hep ve sadece "kim daha uzağa işiyor" merakı.

Siz bayağı bir uzaklara işemişsiniz. Tebrik ederim.
İşte seviye budur! Üslup budur! Forum yöneticisinin düzeyi böyle olmalıdır! Ahbap'ı forumun süper moderatörü yapan arkadaşları kutluyorum. Muhteşem bir tercih!

Şu mesajdaki seviyesizliğe bakar mısınız arkadaşlar? Bunun adı terbiyesizlik değil de ne? Ve bu terbiyesizlik, bu saygısızlık sadece bana değil tüm foruma yapılıyor aslında. Çünkü bu başlığı, bu yazılanları sadece ben değil, herkes okuyor.

Şimdi size tek bir soru soracağım. Şu alıntıladığım cümleleri içimizden herhangi biri yazmış olsaydı ne ceza alırdık? Mesajımız silinirdi, yönetim tarafından okkalı bir ceza alırdık. Belki üyeliğimiz denetime alınırdı ve mesajlarımız yönetimin onayından geçtikten sonra yayınlanırdı.

Peki aynı saygısızlığı, aynı seviyesizliği forumun süper moderatörü yapınca ne olacak? Hiçbir şey. Moderatörlükten mi alınacak? Haşa! Uyarılacak mı? Denetimdeki üye mi olacak? Daha neler.

Süper moderatörümüz hayatına aynen devam edecek. Terbiyesizlikleri de yanına kâr kalacak.

Türkçe uzmanı olmak gerekmiyor ancak sizin gibi okuduğunu anlamayan veya okuduğundan azotlu neticeler çıkaranların da azıcık destek almaları şart.
Terbiye sınırlarını çoktan aşmıştık, değil mi? Devam edelim.

Haberiniz bile olmayan bir konuda boşa sallamaktasınız, kendinize nedensiz paylar çıkarmaktasınız.
Haberim olmadığını nereden biliyorsun? Ya haberim varsa? Nedensiz pay çıkarmadığımı, senin beni o gruba dahil ettiğini de sen söylemiştin. Neyse takılmayalım, bu çelişkileri hiçbir şey Ahbap'ın üslubunun yanında.

Sizin kum balığı gibi atlamanıza gerek var mıydı, bilmiyorum. Çok feci tartışasınız vardı ki, "Sevgili öğrencilerim, bakın AhbAp nerede hata yapmış" gibi "lecturer" pozlarına bürünmüşsünüz.
Kum balığı gibi atlamak? Terbiye demiştik, değil mi? Seviye yerlerde.

Ayrıca benim bu başlıktaki mesajlarımda "arkadaşlar" hitabını kullanmamın sebebi, Ahbap'ı muhatap olarak görmemem. Bu başlığı okuyanlara senden çok daha fazla saygı duymam. Seni değil onları muhatap kabul etmem.

Bence ilgi alanınıza giriyor ki benim böyle bir çabam olmadığı halde siz kendinize hemen önlerden ve ortalardan bir yer edinmişsiniz.Ben size, "Eğer lafımın size de geldiğini düşünüyorsanız, ben de bu yanlıştır demeyeceğim" türünden bir şey söyledim. Zaten konuya sonrasında da bu şekilde yaklaştığınıza göre, oturduğunuz yere de yakıştınız bence.
Ultra süper modumuz coştu.

Sizin bunu gizemli bulmanız size yine ilginç gelsin madem. Olanı olandan fazla görürseniz, böyle afallamanız doğal.
Bunlar normal, bunlarda bir şey yok. Ultra modumuz seviyeyi o kadar düşürdü ki şu cümleler normal geliyor artık bana.

İzanınız kadar gözlerinizde de sorun olmalı.
Hayatımda gördüğüm en kibar, en edepli, en düzeyli moderatörle karşı karşıyayım. Şu sözleri ben etsem adımın altında "yasaklandı" yazardı herhalde, değil mi?

Bana ne sizin neye inandığınızdan! Konumuz bu değil ki!
Bir önceki mesajımızda anlatmıştık. Çok basit bir meseleyi Ahbap'a defalarca anlatmakla vakit kaybedemeyeceğimiz için devam ediyoruz. Dilerse dönüp bir önceki mesajıma bakabilir. Tekrar tekrar okuyabilir anlayabilmek için.

Siz kendinizin ne dediğini anlayın da önce hele!
Yanlış anlamışsın. Ben "bunları şeriat ülkelerinde bile savunamazlar" derken, bazı Müslümanların İslam'la uzaktan yakından ilgisi olmayan, hadislere ve Kur'an'a ters yorumlarını kastettim. "İslam'daki aşırıya kaçmayan söylemler"den söz etmedim. Her zamanki gibi yanlış anlamaların üzerinden yanlış, ilgisiz yorumlarda bulunmuşsun.

Siz ne anladınız o parlak izanınızla
Bir fikirlerini savunamayan insanlar, bir de çok zor duruma düşen insanlar her zaman böyle hakaretlere, aşağılamalara, küçümsemelere başvururlar. Anlayabiliyorum Ahbap'ın ruh halini.

Koca bir YUH!
Bilmukabele.

yukarıda bakın yine ne kadar baharatlı bir hale getirmişsiniz. Size, "Onurmusa, sen ne halt ediyorsun yahu!" diye çıkışan mı oldu da "Ben böyle yapıyormuşum, şöyle ediyormuşum" diye bahsettiğiniz abuklamaları yapma ihtiyacı hissettiniz?
Moderatörümüzün düzeyine yakışır sözler bunlar.

Ama algılamamakta ısar etmeye devam edeceksiniz. Sizi azotlu bünyenizle başbaşa bırakayım.
Kişiselleştirme, aşağılama, aklınca küçümseme...

At gözlüklerini çıkarıp her lafa kum balığı gibi atlama huyundan vazgeçerseniz, şimdilik bir şey içmenize gerek kalmayacaktır diye umut ediyorum (ama şimdiden yanıldığımı biliyorum).
Şimdi benim tüm bu aşağılamalara, tüm bu terbiyesizliklere karşı patlamam gerekiyor, değil mi? Hatta hakaret etmem, Ahbap'a uyup benim de onu aşağılamam, olayı kişiselleştirmem gerekiyor sanki.

Yapmayacağım. Ben Ahbap'a üzülüyorum çünkü. Hayatta böyle insanlar vardır. Sahip olduğu unvanın ağırlığını taşıyamaz, ne oldum delisi olurlar. Bir sitede mod yapmayagörün böyle insanları, kendilerini Anayasa Mahkemesi başkanı zannederler. Kafalarına göre herkesi yargılarlar, "konu kapandı, saygılarımla" diyen nazik bir üyeye bile "yüce keyfiniz bilir, zat-ı âlileri konuyu kapatmışlar" diye çıkışırlar. Kendilerinde bu hakkı görürler. Hatta bazen yargısız infaz yapar ve siteye yeniden dönmüş bir üyeye hoş geldin derken bile laf sokarlar. Laf soktukça kendilerini daha da "bir şey" sanarlar.

Düşünün ki bu insan süper moderatörlüğü bile kaldıramamış. Demek ki gerçekten önemli bir makamda olsa kendisinde ne haklar görecek! Yazık!

"Moderatörüm, o halde istediğime istediğimi söylerim, normal üyeler bu lafları ederse yasaklarım ama söz konusu bensem terbiye sınırlarını istediğim kadar aşarım" kendini bilmezliğinde yazılar yazan insanlara her zaman üzülmüşümdür. Ahbap'a da üzülüyorum. Kendisine kendi yöntemleriyle cevap vermeyeceğim. Onun yaptığı gibi küçümsemeye, hakarete, aşağılamaya, terbiyesizleşmeye başvurmayacağım.

Hayatta bazı insanlar vardır. Hakaret etmeye bile değmez. Ben Ahbap'ı böyle görüyorum ve samimi söylüyorum, kendisine gerçekten üzülüyorum.

"Özgürlüğün en büyük düşmanı, halinden memnun olan kölelerdir" Spartacus
Alt 06-02-2011, 22:46
Kıdemli Üye

Daha önce de belirttiğim gibi, sizi azotlu neticelerinizle başbaşa bırakmaya devam edeceğim. Azotun bünyenizdeki seviyesi, benim baş edemeyeceğim noktalara gelmiş!

Ama önce birkaç nokta:

1. "Moderatör" şikayetine siz de başlamışsınız. Devam edin. Ben bu sitenin herşeyden önce bir üyesiyim. Ilımlı İslam'ın uygun görülmesine dair bazı fikirlerimi bir forum üyesi olarak paylaştım. Moderasyon'un M'si geçmedi bu sözlerimde. Ama siz kişiselleştireceksiniz ya olayı, biz Ilımlı İslam'ı, reformu değil, moderatörü ve AhbAp'ı tartışmalıyız. Buyrun devam edin.

2. Bir önceki mesajınız "saçmalama" kelimelerinden geçilmiyor. Bunun anlamdaşı olan "zırvalama" kelimesi de hakaret değildir. Yine şikayet ettiğiniz "abuk-sabuk" lafı da aynı anlama gelmekte olup bana siz tarafından söylenmiştir. Bunların hiçbiri hakaret değildir. Ben veya başka bir moderatör tarafından "saçmalamak-zırvalamak-abuklamak" ve benzeri kelimelere moderasyon işlemi, ceza vs uygulandığını biliyorsanız, gösteriniz. Bunun yanısıra diğer kelimelerimin hakaret içerdiğini düşünüyorsanız (günlük hayatta sıklıkla kullanılan sidik yarışı, izanında sorun mu var, gözlerin mi bozuk gibi kelimelerin), yukarıdaki başvurular linkinden "Site yönetimine dilekçe" formu ya da "!" işareti ile beni şikayet edin.

3. Tribüncülük konusunda sizin kadar gayretlisini görmemiştim. Yazılı ortamda bile sesli davul-zurna etkisi gösterdiniz, tebrik ederim.

4. Size her halükarda yazdığım son mesajdır. İşin kişiselleşmesine verdiğiniz çabaya destek olarak, bir moderatörden önce kendi kurallarımı çiğnemiş oldum. Zaten derdim, eleştirdiğim asıl şeyi tartışmak ve buna devam etmek. Bundan sonra siz her türlü karakter analizine devam edebilirsiniz. Sakın altta kalayım falan demeyin!

5. ExUlul'a bir özür borcumuz oldu. Başlık mahvoldu. Ben bu atışmaları kendi başlığımda istemiyorum derse, bir ÖM veya bildiri rica edeceğim, mesajlar başka bir başlık oluşturularak taşınacaktır.

Selamlar

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 06-02-2011, 23:51
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ahbap arkadaşımız moderatörlük te dahil tüm görevlerini hakkıyla yerine getirmiştir.. Tartışılan diğer mevzuları bilemem o forum kuralları dahilinde enine boyuna konuşulur ancak Ahbap arkadaşımın tüm (mod) uygulamalarının altına imzamı atarım ..

Lütfen konu ''modluğu kaldıramadı yetkileri ile kendini birşey zannetti '' minvalinde devam etmesin bu uzun süredir verdiği emeğe haksızlık olur . Yıllardır sitenin üyesiyim ve zaman zaman bu kadrolar içinde yer aldım . Ahbap özverisiyle örnek gösterilecek arkadaşlarımdan biridir uygulamalarında hata olduğunu düşünen arkadaşlarımız bunu trübünlere oynamadan forum kurallarımıza uygun olarak bildirebilir ..

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 07-02-2011, 00:19
ExUlul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ExUlul ExUlul isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

selam,

Öncelikle;
gerçekten tartışmanın bu boyutlara gelmiş olmasından dolayı samimi olarak üzüntümü belirtmek istiyorum çok fazla da yorumda bulunmayacağım çünkü her bakımdan yanlış anlaşılmaya müsaid "duygusal" bir ortam oluşmuş durumda.
Ama açıkca şunu belirtmekten çekinmeyeceğim;Süper Mod olmanın avantajını kullanma sınırlarında dolaşıldığı görülüyor.
Bir üyenin de bu kadar üstüne gidilmemeli.
Et kokarsa tuzlanır...
Tuz kokarsa ne yaparız? Sayın Prozac yöntemi ve prosedürü açıklamış...en iyisi kurallara uygun hareket etmek

İkinci olarak Sayın AhbAp'ın son olarak belirttiği gibi bir talebim olmamıştır.Kendi insiyatifi ile böyle bir karar alıp konuyu bölmüş ve taşımıştır.Bana bu "emri vâki" karşında ancak teşekkür etmek düşmüştür.
Bunu belirtmem gerekir çünkü ÖM atmadım böyle br talebimde olmadı.

Elbette bu tartışmadan çok ilginç sonuçlar çıkarttım...Analizler yaptım ve "Reformcu" olarak anılmaktan hoşlanmadım.

Hani eskiyi makyajlayıp,cilalayıp yeniden sunan simsar misali...

Biz kimseler birşeyler Pazarlamak niyetinde değiliz beyler!
Satacak bir malımız yok...Herşey fikir düzeyinde ve boyutunda...Her Akıl sahibi tartmak,ölçmek ve sonucunda uygun parçayı kendi yapılandırmasına adapte etmekte özgürdür.Tüm özgür ve özgün düşünceler bu şekilde oluşmuyor mu?
Özgür düşüncenin önüne AhbAp gibi setler çekmek istiyenler,Sinsi tuzaklar kurmak isteyenler hep kaybetmişlerdir.
Örneğin şu dinden çıkmak üzere olan arkadaş ile ilgili hikaye beni en çok güldüren dialoglardan bir tanesiydi;

Elbette EVRİM ile Kur'an birbiri ile çelişmez,bilakis örtüşür.

Şimdi siz düşünmeden tepki gösteriyorsunuz diye bir düşüncemizden/tezimizden vaz mı geçeceğiz?
Bunun adı gericilik değlmidir? istemezuk! mantığı bu değil mi?
Birileri 1400 yıldır Kitabı düzgün çevirmediği ve çağdaş yorumlamadı diye insanlar neden bu kadar işkence çeksin? Bu da mı Allahın suçu
Bİz her Canlıyı Su temelli yarattık ifadesi...ve Yine İNSA suresi insanın üzerinden milyarlarca yıl geçtiğine işaret eden ilk suresi (DEHR)
Bunlardan daha da önemlisi "Cealna" ve "Halaqna" ,"Bedia"...Fatır" ...gibi fiillerin türkçeye çevirili uğradıkları anlam daralması ve kayıpları nedeni ile HEPSİNE YARATMAK denilmiş ve geçilmiştir.Bizler bunların farklı fiiller olduğu ve günümüz bakış açısı ile Hücre bölünmesine, evrime ve kademe kademe tekamüle işaret ediyor deyince hemen MUCİZE İCAD eden şarlatanlar olarak damgalanmamız veya KArun Kahya gibi üç kağıtcıların kategorisine indirgenmemiz mi gerekiyor?
Bu konuları uygun başlıklarda tartışmak...ama karşılıklı birbirimizi ANLAMAK için yazışmak dileğiyle...İlla ki bir tarafın diğer tarafı ikna etmek gibi bir görevi yok.

selam ve sevgi ile...
Ulul
Alt 07-02-2011, 00:39
Kıdemli Üye

ExUlul´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ama açıkca şunu belirtmekten çekinmeyeceğim;Süper Mod olmanın avantajını kullanma sınırlarında dolaşıldığı görülüyor.
"Süper mod. olmanın avantajını kullanma" iddianıza nasıl bir örnek verebilirsiniz?

İkinci olarak Sayın AhbAp'ın son olarak belirttiği gibi bir talebim olmamıştır.Kendi insiyatifi ile böyle bir karar alıp konuyu bölmüş ve taşımıştır.Bana bu "emri vâki" karşında ancak teşekkür etmek düşmüştür.
Bunu belirtmem gerekir çünkü ÖM atmadım böyle br talebimde olmadı.
Öncelikle sizden bir talep bekledim. Ancak başlığınızın kirlenmemesi için gerekli önlemi zaten almam gerektiğini düşündüm Ve bu konuda size bilgilendirici ÖM gönderdim:

ExUlul Diyor ki
AhbAp Diyor ki
Sayın ExUlul,

Sizin cevabınızı beklemedim. Selam verdiğiniz Tanışalım bölümündeki başlığınızdan, tartışmaya çalıştığımız konudan sapmalar olması ve başlığınızın kirlenmesi nedeniyle ilgisiz kalan mesajlar şu başlığa taşındı.

Bilginize...

Saygılarımla

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim sayın AhbAp.

Saygı ve Sevgilerimle...
Konunun "emri vaki" ile ilgisi yok. Ama illa da böyle düşünüyorsanız, bunu neden böyle yaptığımı yukarıda alıntıladığım mesajınızda neden dile getirmediniz?

Konuyu burada bu şekilde ele almak, sizin için daha cazip olduğundan mı?

Elbette bu tartışmadan çok ilginç sonuçlar çıkarttım...Analizler yaptım ve "Reformcu" olarak anılmaktan hoşlanmadım.
Bu hoşnutsuzluğunuz boşuna. Çünkü sizin reformculuğunuz ile ilgili olarak bu başlıkta tek laf etmedim. Ben bu yaklaşımın, bazı ateistler tarafından "reform" olarak algılanmasının ne menem bir şey olduğunu tartışmaya çalıştım. Siz zaten düşüncenizin reform olduğunu düşünmüyorsunuz ki, siz asıl islamın bu olduğunu iddia ediyorsunuz. Olayın bir reform olduğu, bazı ateistlerin iddiasıdır.

50 kere, konunun siz ve sizin düşünce tarzınız olmadığını, kimi ateistlerin bu şekilde bir yaklaşımı hoş görmeleri olduğunu söyledim. Bunu görüp okumak, anlayabilmek bu kadar mı imkansız sizin açınızdan?

Özgür düşüncenin önüne AhbAp gibi setler çekmek istiyenler,Sinsi tuzaklar kurmak isteyenler hep kaybetmişlerdir.
Örneğin şu dinden çıkmak üzere olan arkadaş ile ilgili hikaye beni en çok güldüren dialoglardan bir tanesiydi;

Elbette EVRİM ile Kur'an birbiri ile çelişmez,bilakis örtüşür.

Şimdi siz düşünmeden tepki gösteriyorsunuz diye bir düşüncemizden/tezimizden vaz mı geçeceğiz?
Bunun adı gericilik değlmidir? istemezuk! mantığı bu değil mi?
Birileri 1400 yıldır Kitabı düzgün çevirmediği ve çağdaş yorumlamadı diye insanlar neden bu kadar işkence çeksin? Bu da mı Allahın suçu
Bİz her Canlıyı Su temelli yarattık ifadesi...ve Yine İNSA suresi insanın üzerinden milyarlarca yıl geçtiğine işaret eden ilk suresi (DEHR)
Bunlardan daha da önemlisi "Cealna" ve "Halaqna" ,"Bedia"...Fatır" ...gibi fiillerin türkçeye çevirili uğradıkları anlam daralması ve kayıpları nedeni ile HEPSİNE YARATMAK denilmiş ve geçilmiştir.Bizler bunların farklı fiiller olduğu ve günümüz bakış açısı ile Hücre bölünmesine, evrime ve kademe kademe tekamüle işaret ediyor deyince hemen MUCİZE İCAD eden şarlatanlar olarak damgalanmamız veya KArun Kahya gibi üç kağıtcıların kategorisine indirgenmemiz mi gerekiyor?
Bu konuları uygun başlıklarda tartışmak...ama karşılıklı birbirimizi ANLAMAK için yazışmak dileğiyle...İlla ki bir tarafın diğer tarafı ikna etmek gibi bir görevi yok.

selam ve sevgi ile...
Ulul
Evrim nedir? Buyrun anlatın. Evrimle ilgili en temel bilgilerimizden biri, her tür bir başka canlı türünden evrimleşerek/değişerek oluşmuştur değil mi? Evrim kuramına göre insan, bir önceki basamak olan primatlardan evrimleşmiştir. Primatlar da bir önceki versiyonlarından. Ve bu böyle sürer gider.

Yani, insan daha önce başka şeylerdi ve değşerek bugüne geldi, değil mi?

Kuran ne diyor?

Meryem 67: İnsan, daha önce başka bir şey değilken kendisini yarattığımızı düşünmez mi?

Buyrun izah edin!

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 07-02-2011, 00:58
Kıdemli Üye

Sayın ExUlul,

Evrim konusunu dile getirdiğim son alıntı ile ilgili ayrı bir başlık açmışsınız. Güzel! O konuyu oradan sürdürelim.

Ancak, bir önceki mesajımdaki ilk 3 alıntıyı da burada öksüz bırakmayınız. Cevaplarınızı bekliyorum.

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 07-02-2011, 01:12
ExUlul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ExUlul ExUlul isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın AhbAp,

Hemen özel mesajları asmaya meyillisiniz.Oysa ben siz hiçbir şey ile itham etmedim.
Sadece özel mesaj ile bilgilendirdiğiniz için teşekkür ettikten sonra bu başlığı okudum ve son olarakbenim onayımı alıp konuyu böleceğinizi yazdığınızı gördükten sonra bunu belirtme gereği duydum.Evet sizde beklemişsiniz,bende online değildim neticede...
Herneyse çok gereksi ayrıntılar ile boğuşuyoruz...

Evrim ile ilgili kısıma gelecek olursak;Ben o konunun İslam bölümünde tartışılmasının uygun olacağını düşündüm.Neticede Kuran Ayetleri sözkonusu ve Cafe bence biraz hafif gelir.

Şuradan devamedebiliriz diye umuyorum.

Saygılarımla...
Ulul
Alt 07-02-2011, 01:21
Kıdemli Üye

Sayın AhbAp,

Hemen özel mesajları asmaya meyillisiniz.Oysa ben siz hiçbir şey ile itham etmedim.
Sadece özel mesaj ile bilgilendirdiğiniz için teşekkür ettikten sonra bu başlığı okudum ve son olarakbenim onayımı alıp konuyu böleceğinizi yazdığınızı gördükten sonra bunu belirtme gereği duydum.Evet sizde beklemişsiniz,bende online değildim neticede...
Herneyse çok gereksi ayrıntılar ile boğuşuyoruz...

Evrim ile ilgili kısıma gelecek olursak;Ben o konunun İslam bölümünde tartışılmasının uygun olacağını düşündüm.Neticede Kuran Ayetleri sözkonusu ve Cafe bence biraz hafif gelir.

Şuradan devamedebiliriz diye umuyorum.

Saygılarımla...
Ulul
Herneyse çok gereksi ayrıntılar ile boğuşuyoruz... Bu, sizin sayenizde olmuyor mu? Zaten burada tartışmaya gerek yok diye düşünerek, çok öncesinden size ÖM yollamıştım. Konuyu burada açıp "emri vaki" uygulamadan bahseden sizsiniz. Neden buna net bir yanıtınız yok?

Ve ayrıca...

1- "Süper mod. olmanın avantajını kullanma" iddianıza nasıl bir örnek verebilirsiniz?

2- Konuyu burada bu şekilde ele almak, sizin için daha cazip olduğundan mı?

3- 50 kere, konunun siz ve sizin düşünce tarzınız olmadığını, kimi ateistlerin bu şekilde bir yaklaşımı hoş görmeleri olduğunu söyledim. Bunu görüp okumak, anlayabilmek bu kadar mı imkansız sizin açınızdan?

Anca ortaya iddia atıyorsunuz, sorulara kullanıcı adınız ne olursa olsun yanıt vermiyorsunuz. Hemen üstteki mesajımda da özellikle belirtip bu 3 soruyu öksüz bırakmamanızı rica etmiştim. Bu sorular gaipten gelmiyor; bunların altında sizin iddialarınız var. Lütfen içlerini doldurun!

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 07-02-2011, 01:53
onurmusa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
onurmusa onurmusa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ahbap'ı tartışmaya değer görmediğim için cevap vermeyeceğim. Yazdığım son yazıda kendisine verdiğim tüm cevaplar mevcut zaten. Yeni bir şey söylemediği için onu yeniden dikkate alıp cevap vermeye gerek duymuyorum.

yukarıdaki başvurular linkinden "Site yönetimine dilekçe" formu ya da "!" işareti ile beni şikayet edin.
Kimi kimi şikayet edeceksek? Terbiyesini hepimize gösteren vatandaş bu forumun süper moderatörü değil mi?

prozac´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ahbap özverisiyle örnek gösterilecek arkadaşlarımdan biridir uygulamalarında hata olduğunu düşünen arkadaşlarımız bunu trübünlere oynamadan forum kurallarımıza uygun olarak bildirebilir ..
"Tribünlere oynamak" deyimini yersiz kullanmanın güzel bir örneğiyle karşı karşıyayız. [1]

Ayrıca terbiye sınırlarını hayli aşan bir süper moderatörü eleştirmek cesaret ister. Oysa o moderatörün saygısızlıklarını görmezden gelip, yönetime yaranmak için seviyesizliğini ispatlayan bir moderatöre övgüler sıralamak, ardı ardına methiyeler düzmek çok karşılaştığımız bir durumdur. Şaşırmadık o yüzden.

"Özgürlüğün en büyük düşmanı, halinden memnun olan kölelerdir" Spartacus

Önerilen Siteler