Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Deizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-02-2011, 21:49
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygidfeger melek;

Sen yeryuzunde, insanoglunun zihninde ve dilinde dolasan, kah bir duzen ve sistem haline gelmis, kah sadece zihinde kalmis v.s. kac bin cesit yaratici oldugunu biliyor musun?

Ayrica, senin Allah'ini dunyada bir suru insanoglunun tanimadigini ve senin Allah'indan haberdar olmadigini biliyor musun?

Ayrica, sen insanoglunun tarihler boyu zihninde yer etmis, ve sistem duzen haline gelmis ve yine bazilarinin tarihte "yok olmus", bir suru yaraticilari oldugunu biliyor musun?

Sen butun bu yaraticilarin ozelliklerini sorguladinda mi, Allah ta karar kildin?

Ya da ilk sana tanistirilan Allah'i direk mi kabullendin?

Bu kadar yaratici dunyada yer almisken, ve sen bunlarin cogunun adini bile duymamisken ve de dunya da, senin Allah'inin adini duymayan bir suru insanoglu yasarken, NEDEN SADECE ALLAH; KIME/NEYE GORE?

Ustelik sordugum soruyu da cevaplamamissin. Neden Allah'in bir yaratani yok?

Kendi kendine mi yaratilmis, kendi kendini mi yaratmis?

Ayrica NEREDE ve NEDEN yaratmis?

"Herhangi bir sey kendiliginden olamaz ve onu mutlaka bir yaratan vardir", diyorsun ve sonra da "Allah'i yaratan baska bir sey yoktur" diyorsun; burada bir celiski yok mu?

Madem sana gore, her seyi bir yaratan vardir, o zaman Allash'i da bir yaratan olmasi gerekmiyor mu?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 09-02-2011, 22:59
_melek_
Üye Değil

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Değerli melek ;

Bu yukarıda savınıza kedi-köpek bile inanmaz. Siz nasıl inandınız?

Daha gezegen sayısından haberi olmayan bir kitapdan ilginç mucize iddiaları. Tek mucize sizin bu yalanlara inanıyor olmanız olmasın?

Tüm yazdığınız mucize örneklerini teker teker inceleyip, çöpe attığımız çalışmamız olan MUCİZE YALANLARI sitemizi de ziyaret ediniz.

Esen Kalınız.
Nezaket kurallarına uyarak sizinle konuşmaya çalışıyorum ama en baştan beri sizden yanıt alamıyorum.artık eminim Area sizinle tartışmaya girmeyeceğim.Rica ediyorum sizde benim mesajlarıma yanıt vermeyin.Benimle konuşmak sizin içinde aşağılık olmalı,insan gibi görüp değer verdiğiniz şahıslarla konuşmayı tercih etmezmisiniz.

Konu _melek_ tarafından (09-02-2011 Saat 23:09 ) değiştirilmiştir.
Alt 09-02-2011, 23:16
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

_melek_´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Nezaket kurallarına uyarak sizinle konuşmaya çalışıyorum ama en baştan beri sizden yanıt alamıyorum.artık eminim Area sizinle tartışmaya girmeyeceğim.Rica ediyorum sizde benim mesajlarıma yanıt vermeyin.Benimle konuşmak sizin içinde aşağılık olmalı,insan gibi görüp değer verdiğiniz şahıslarla konuşmayı tercih etmezmisiniz.
Değerli melek ;

Anladıysam Arap olayım.

Ama belliki güneş sisteminde 12 gezegen var demeniz ve ardından bunu Kuran ile bağlamanız, sonrasında gezegen sayısının 9 çıkması sizi yıprattı. Sizde bana buldunuz kabahati. Bende değilde, 12 gezegen var diyen kendinizde ve feyz aldığınız kitapda bulsanız kabahati...

Yine aynı şeyi yaptınız. Sözde Mekkelilerin El-Emin lakabı yakıştırdığı Muhammedin, Mekkeden kaçtığı gibi sizde dönüp kaçtınız. Üstelik çamuruda bana atıp. El-İnsaf....

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 10-02-2011, 15:44
_melek_
Üye Değil

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygidfeger melek;

Sen yeryuzunde, insanoglunun zihninde ve dilinde dolasan, kah bir duzen ve sistem haline gelmis, kah sadece zihinde kalmis v.s. kac bin cesit yaratici oldugunu biliyor musun?

Ayrica, senin Allah'ini dunyada bir suru insanoglunun tanimadigini ve senin Allah'indan haberdar olmadigini biliyor musun?

Ayrica, sen insanoglunun tarihler boyu zihninde yer etmis, ve sistem duzen haline gelmis ve yine bazilarinin tarihte "yok olmus", bir suru yaraticilari oldugunu biliyor musun?

Sen butun bu yaraticilarin ozelliklerini sorguladinda mi, Allah ta karar kildin?

Ya da ilk sana tanistirilan Allah'i direk mi kabullendin?

Bu kadar yaratici dunyada yer almisken, ve sen bunlarin cogunun adini bile duymamisken ve de dunya da, senin Allah'inin adini duymayan bir suru insanoglu yasarken, NEDEN SADECE ALLAH; KIME/NEYE GORE?

Ustelik sordugum soruyu da cevaplamamissin. Neden Allah'in bir yaratani yok?

Kendi kendine mi yaratilmis, kendi kendini mi yaratmis?

Ayrica NEREDE ve NEDEN yaratmis?

"Herhangi bir sey kendiliginden olamaz ve onu mutlaka bir yaratan vardir", diyorsun ve sonra da "Allah'i yaratan baska bir sey yoktur" diyorsun; burada bir celiski yok mu?

Madem sana gore, her seyi bir yaratan vardir, o zaman Allash'i da bir yaratan olmasi gerekmiyor mu?

Saygilarimla;
evrensel-insan
Bu tip soruların bir cevabı yokyur.Çünkü Yaratanın bir yaratanı yoktur.

Yaratanın bir yaratını varsa zaten O Yaratanlıktan çıkar ve yaratılan olur.Allah yaratılanlara benzemez.O noksan sıfatlardan münezzehtir.O bir cisim değildir.Doğmamıştır ve doğrulmamıştır.

Peygamberimiz;

" Allahın zatını düşünmeyin.Çünkü güç yetiremessiniz"buyuruyor.

Onun ve yarattıklarının hakkında onun bize verdiği akılla bilgi sahibi oluruz.Bu tip soruların cevabının olmamasının sebebi dünyaya geliş gayemizle birebir ilişkili diye düşünüyorum.Biz bir sınavdayız.Bu sınavın cevapları herkes tarafından bilinseydi sınav anlamsız olurdu.Yada şöyle söyleyim Allahın zatını anlama kabiliyeti bize verilseydi inanmayan kimse kalmazdı.

Bizler herşeyi kavrayamayız,göremeyiz buda kuluk acziyetimizden kaynaklanmaktadır.

Bir şeyi yok demekle işin içinden çıkılamaz.İkna edici doğru deliller ve isbatlar gerekir.Hayat kainat ve ölüm ötesi muammayı çözememiş olanlar sadece yok demekle neyin delil ve isbatınındadır?Bu durum midesi aç olupta vucüd sıhati bozulmuş olduğu için bunun farkında olmayan kimselerin durumuna benzer ki,onların aç oldukları halde aç değilim demeleri ancak hastalıklarının isbat ve delili olur.

Yazıyı yazan bir katibin olması mı makuldür?Yoksa duvarları süsleyen ve sayfaları satır satır dolduran yazılar katipsizmidir?

Bu alemde kendi kendine meydana gelen bir şey gösterebilirmisin?Kendi kendine çimlenip büyüyen bitkiyi toprağından ayır da gör bakalım kendi kendine mi bitmiş!....
Alt 10-02-2011, 17:29
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Bu alemde kendi kendine meydana gelen bir şey gösterebilirmisin?Kendi kendine çimlenip büyüyen bitkiyi toprağından ayır da gör bakalım kendi kendine mi bitmiş!....
Gosteririm, senin allahin. Hicbir sey kendisilginden var olamaz ise, neden allahi bunun disinda tutyorsun? O nasil olduysa, ayni mantikla digerleri de olabilir, herseye de zaman ve mekkandan munezzehtir deriz olur biter. Senin ispatin ne? Allah bir fikirden baska birsey degil, gercek olmayan, insan uydurmasi bir fikir. Onun icin herseyden munezzeh olmasi kabul edilebilir; ancak gercekmis diye ortaya cikarsan, ispati da havadan laflarla, onun ispata ihtiyaci yoktur, o soyledir, boyledir demekle bitmez bu isler; tabi ki hur dusunebilen bir beyin icin.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 10-02-2011, 18:29
_melek_
Üye Değil

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Gosteririm, senin allahin. Hicbir sey kendisilginden var olamaz ise, neden allahi bunun disinda tutyorsun? O nasil olduysa, ayni mantikla digerleri de olabilir, herseye de zaman ve mekkandan munezzehtir deriz olur biter. Senin ispatin ne? Allah bir fikirden baska birsey degil, gercek olmayan, insan uydurmasi bir fikir. Onun icin herseyden munezzeh olmasi kabul edilebilir; ancak gercekmis diye ortaya cikarsan, ispati da havadan laflarla, onun ispata ihtiyaci yoktur, o soyledir, boyledir demekle bitmez bu isler; tabi ki hur dusunebilen bir beyin icin.
Bir ayağı kırık sandalye düşünün.Ardında ki tek ayağı kırık sandalyeye dayanmış duruyor.Dayandığı sandalyede bir başka kırık sandalyeye....Nereye kadar??En sonunda tüm ayakları sağlam bir sandalyeye dayanmada durmaları mümkün mü?

Ben anne babamdan oluştum.Anne babamda kendi anne babasından ,onlarda bir önceki anne babadan.Bu böyle nekadar geriye götürebilir ki?Sonsuz bir öncesizliğe götüremiyeceğine göre başlangıç noktası nedir?Yada neresidir?

Bütün bu varoluş döngüsünün olabilmesi için varoluş döngüsünün üzerinde biri olmalıdır.Herşeyi başlatıp vareden ama kendisi başlatılmayan ve var edilmeyen biri.Yoksa herşey başlatılmamış ve varedilmemiş olurdu.Sonsuz öncesizlik olmayacağına göre Tanrı varlığını başkasından almayandır ve hep varolmuş demektir.Böyle olmasaydı zaten diğer varolanlar asla olmazlardı bu gün.

Bir şey yaratılmışsa zaten Tanrı değildir.Varlığını kimseden almadığı için Tanrı deniyor.
Alt 10-02-2011, 19:27
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Kainatta devamli olarak maddenin enerjiye, enerjinin maddeye donustugunu biliyor musun melek. Eger hissetigin bu guc ise, o allah degil. en buyuk farki, oturup bir gun su insanlar kirik bacakli iskemlelere dayana dayana bana ulassinlar diye bir gayesi olamaz boyle bir gucun.
Farkimiz ne biliyor musun, sen bildigin kadariyla etrafina bakip, biraz degil,en cok da aile ve icinde yasadigin toplumun da etkisiyle, bu guce allah adini vermis ve insan gibi davranan, dusunen, and icen, kahreden bir varlik yaratmissin fikrinde. Ben ise o gucun hic de planli ve iradeli olmadigini, ve bunun butun orneklerini yasamim boyunca gozlemledigim icin biliyorum.
Nasil dusundugunu, ne kadar bildigine emin oldugunu ben cok iyi biliyor ve anliyorum, cunku ben de bir zamanlar, senin kadar olmasa da, orlardaydim. Senin beni ve bizleri anlaman icin daha cok senelere ihtiyacin oldugunu dusunuyorum ama umitsiz degilim, hic degilse az da olsa sorguluyorsun, arkasi gelecektir.

Alt 10-02-2011, 19:31
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Bir şey yaratılmışsa zaten Tanrı değildir.Varlığını kimseden almadığı için Tanrı deniyor.

Insanlik tarihi boyunca, kac tane tanri yarattigimizi bir bilsen, bu cumleyi kurmazdin
tanri mi istersin, yari tanrilar mi? Binlercesini yarattik ve yok ettik.

Alt 11-02-2011, 13:25
_melek_
Üye Değil

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Insanlik tarihi boyunca, kac tane tanri yarattigimizi bir bilsen, bu cumleyi kurmazdin
tanri mi istersin, yari tanrilar mi? Binlercesini yarattik ve yok ettik.
Ümidinizi kırmak istemem ama benim Rabbimin varlığından en ufak bir şüphem yok.İçinde yaşadığım toplum çok istediğim hayal ettiğim İslam toplumu değil.Ne kafir diyebiliyorum ne Mü'min,böylesi daha tehlikeli inanın.Aynı şeyi bende sizin için düşünüyordum.Umarım birgün çok geç olmadan gerçeklerin farkına varırsınız.Mü'min olmanın Rabbini tanımanın,ümmet olmanın aşkını tadını yüreğinizde hissedersiniz.Gerçektende inandığınız özelliklede Tanrısız bunca şeyin meydana gelmesi imkansız.Meydana geldiğini bir an düşünsek bile nizam ve düzen içerisinde sürmesi ondan da imkansız.İklimler,günler,aylar bunları kontrol eden biri olmalı.Yoksa herşey düzensiz karmakarışık olurdu.Öyle değil mi sayın Vartor.

Saygılar.....

Konu _melek_ tarafından (11-02-2011 Saat 13:34 ) değiştirilmiştir.
Alt 11-02-2011, 17:05
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Hayir oyle olmadigini defalarca anlattim, anlattilar. Duzen diye birsey yok, buyuk balik kucuk baligi yutuyor, insan da bu kuraldan nasibini aliyor. Ne allah ne zeus, ne de thor fayda etmez insan acgozlulugune. Zaten bu karakterimiz sayesinde bu gunlkere varmisiz. Yetinseydik elimizdekiyle, magara devrini asamazdik,
Yukarida saydigin; zaman, yagmur, gunes gibi nedenlerden dolayi inaniyorsan cok yazik. Cunku bu saydiklarin da insan icadlari; En basiti, miladi ve hicri takvimlerden herhalde haberin var.
Yagmur Duasinin, collerde ise yaramiyacagini, tam aksine, ekvatoral ormanlarda da, duayla durduralimayacagini, herhalde ilk okulu okuduysan, kabul edersin.
Dunya 5 milyar yil once, bir ates kuresi oldugu, ancak milyarlarca sene sonra, sartlar uygun oldugunda, ilk tek hucreli canli olusabildigini umarim biliyorsun. Ancak. bunu takiben gecen 3 milyar sene sonra, insana dogru bir EVRIMLESME olabilmistir. Bugunku sartlar uygun oldugu icin, homo sapiens denilen insan cinsi son 150 bin yildir varligini surdurebilmis. Ondan onceki, ki kalinti ve izleri bugun gorulebiliyor, neanderthal insani da 200 bin yil yasayip yok olmus.
Dunyanin varolusu suresine, 5 miyar seneye, bir sene dersek, buna kiyasla insanin var olus zaman birkac saati gecmez. yani o kadar yeni bu insan denen canlinin var olusu dunya tarihine kiyasla...
Bizim neslimizin gelecek 100 bin senede var olup olmamasi, yine cevre uyumlugumuza bagli kalacaktir. Ancak sana acikca garanti ederim, bir yuzyil daha yasayamaz yarattigimiz allah fikri. Bilgi arttikca, allah batiyor. Onun icin hacilar hocalar bilime bu kadar karsi; ne de olsa, binlerce yildir suren somuru sona ererse, havadan, masaldan gecim kaynaklari da son bulacak.
Benim tavsiyem, inaniyorsan inan, ama bunu meslek edinme. masallarla avutma kendini ve karsindakileri....

Konu vartor tarafından (11-02-2011 Saat 17:13 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler