Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-03-2011, 15:58
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın Akçay;

Bakın çarpıtmayın dedikçe inatla devam ediyorsunuz.

Şûra 50:
Ya da onları erkekler ve dişiler halinde çift verir Ev yüzevvicuhum zukrânen ve inâsâ,
İstediği kişiyi de kısır yapar - ve yec’alu men yeşâu akîmâ,
Bilir O, takdir eder - innehu alîmun kadîr.

Şu ayette zevvicu kelimesinin eşleştirmek ,çiftleştirmek anlamına geldiğini anlamamak ve yok çoluk çocuk aile birleştirmek anlamına gelir gibi absürd bir anlama yönelmek artık insanlarla dalga geçmektir.

Ne çoluk çocuğu? zevce kelimeside aynı kelimeden türeme değil mi?kadın eş demek değil mi? Hurilerle eşleştirmek cümlesini alabildiğince alakasız bir şekle sokuyorsunuz.

Cennet halkı dizi dizi koltuklara yaslanırlar - Muttekiîne alâ sururin masfûfeh,
Tertemiz pınarlar da nasib ederiz onlara - ve zevvecnâhum bi hûrin înin.

Burdaki çeviri tam akıllara zarar.

Hoca zevvec ne demek?çiftlleştirmek, birleştirmek değil miydi?Hadi huriyide yutup temiz saf anlayalım.el değmemiş bakire anlamına gelen bir kelime olduğunuda iyi biliyoruz.

Alın o halde çevirelim

tertemiz pınarlarla çiftleştirir, birleştirir. Kimi ?cennetlik kullarını.

Tanrı koltuklara yaydığı kullarını pınarlarlamı çiftleştiriyor?

zevvicnu öyle türkçedeki gibi anlamda değildir arapçada.evlilik, çiftleştirme ,eşleştirme anlamına gelir.Ayrıca milleti türkçedeki göz ile arapçadaki göz arasındaki dil farklılığını bilmediğinden gözleri çevirirken sanki arapçada pınar anlamı türkçedeki gibi pınar gözesi anlamına gelirmiş gibi getirip türkçedeki göz - göze benzetmesinden yararlanarak pınar diye takla attırıyorsunuz.ayn kelimesi yok orda.direk inin yani bildiğimiz gözler kelimesi var.yani gözeler-pınarlar değil .

Bunu açalım. İngilizcede su gözesi sprit. göz eye. Siz gözler diye çevirirken sprits diye çevirirseniz saçmalarsınız. Eyes olarak çevrilir.

Yani burdaki gözler , gözeler- pınarlar değil.bu bir. zevvicnu çiftleştirme, eşleştirme kelimesi öyle aile çoluk çocuk değil cinsel birliktelik ifade eder bu iki, huride saf temiz el değmemiş bakire cennetteki vaad edilen genç kız, buda üç.

Arapçadaki mecaz yada farklı anlamları alıp birleştirme çabanız taktire şayan.

Hoca gerçekten ayıp ediyorsun.İnsanlar bilmiyor diye geniş geniş desteksiz çarpıtıyorsun.

Ne diyeyim dininizi bile yalanla kurtarmaya çalışıyorsanız ve sizede inananlar varsa harbiden bu insanlık adına korkmamak elde değil.

Benden bu kadar.

Biraz aklı başında mantık yürüten inanan arkadaşlar varsa sizi onlar eleştirmeli ama görüyorumki onlar sessiz kalmayı tercih ediyor.Böyle inanmak ve inandığını böyle savunduğunu sanmak nasıl tanımlanır bilemiyorum.

Hayırlı işler hocam, siz tezgahı dokumaya devam edin.Nasılsa beyinleriyle değil kalbiyle düşündüğünü sanan bir topluluğu uyutuyorsunuz.

Şu hale bak, kuranı sen savunacaksın deseler hadi ülen der gülerdim.Ancak dürüstlüğü çöpe atmış inanç karşısında susmak kendi açımdan imkansız.

Sayın Akçay, size kesinlikle saygım kalmadı. Doğruları savunmaktan bahseden inançlı arkadaşlarda bir zahmet bu konuya ilgi gösterse hiç fena olmazdı.

Direk gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 03-03-2011, 17:05
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Ben hasan Akcay'in carptirma gayeisyle degil, hakikaten oyle olmasini istedigi icin oyle gordugunu zannediyorum. Zaten tek degil ki bu kardesimiz? herbirinin ayri telden caldigini bizler defalarca gordugumuz halde, kendileri nedense goremiyor; Yoksa inkar dedikleri bu mu? Iman insani inkara da surukleyebilirmis demek ki...

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 03-03-2011, 21:14
Hasan Akçay Hasan Akçay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Merthaba sayın aliyarasfal.

Ev yüzevvicuhum zukrânen ve inâsâ. Bu cümledeki fiilin çiftleştirmek anlamına geldiğini öne sürüyorsunuz. Söyler misiniz Allah kimi kim ile çiftleştiriyor; ailenin bir çocuğunu başka bir çocuğu ile mi; ailenin çocuklarını ana babaları ile mi?

ÇİFTLEŞTİRMEK iki kişinin birbirleriyle cinsel ilişkiye girmelerini sağlamak olduğuna göre Allah o ailede kimin kimle cinsel ilişkiye girmesini sağlıyor?

Size anlatmamın hiçbir yararı olmayacağı ortaya çıktı ama ZEVC bir çift oluşturan ikinin biri demek. Bunun 42:50'de görüldüğü üzere evlenmekle, cinsel ilişkiye girmekle ilgisi yok.

Arapçada evlenmek (4:3) ya da cinsel ilişkide bulunmak (24:60) anlamına gelen fiil "nkh"dır. Geçiniz.

ayn kelimesi yok orda. Var, efendim. ÎN diye yazılan kelimenin başındaki Î "ayn"dır. Şimdi size o kelimenin Arapçasını yazıyorum; bakın içinde ayn var: عين, sağdan ilk harf. Şimdi kelimeyi tıklayın. Önünüze içinde bu kelime bulunan ayetler çıkacak. Kimisi insan gözü anlamındadır kimisi pınar. İnceleyin; öğrenin.

Ben sizi daha fazla yormayayım. Gerçekten aşırı derecede bilgi eksiğiniz var. İngilizce biliyormuş GİBİ yapıyorsunuz ama onu da bilmiyorsunuz. Örneğin su gözü anlamına gelen SPRIT diye bir kelime yok İngilizcede.

(Ben İngilizce öğretmeniyim. İngilizce kitap yazdım, o kitap Talim Terbiye Kurulunun onayı ile kolejlerde ders kitabı olarak okutuldu. Özür dilerim bunu belirtmek zorunda kaldığım için.)

Sevgi ile,
Hasan Akçay

Konu Hasan Akçay tarafından (03-03-2011 Saat 21:23 ) değiştirilmiştir.
Alt 03-03-2011, 22:10
Hasan Akçay Hasan Akçay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Listedeki ilk iki ayet:

2:60. oniki pınar - اثنتا عشرة عينا
3:13. kendi gözleri ile gördüler - راي العين
Alt 03-03-2011, 23:22
zocor zocor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Hasan Bey,

Aslında arapça çok geniş ve çok zengin bir dil, bu dili bilen insan da oldukça az. Sizin gibi arapça bilen birinin Kuran'a iftiralar atıp saçmalayanlara cevabın alasını verdiğiniz için bir müslüman olarak teşekkür etme gereğini hissettim.
Alt 03-03-2011, 23:45
zapzero zapzero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart al cevap

randallflagg´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kimse kusura bakmasın da, benim kafamda kavramsalla$tırdığım tanrı, bir yüce varlık, kusursuz, muntazam "var"lık, bir seks pazarlamacısından çok çok daha değerli..
ayrıca metafiziksel varlıkların, o enerji paketlerinin, ruhların -ya da her ne isim verdiyseniz, işte onların- seks gibi bir $eye de mi ihtiyacı var?

bir tanrı neden "insanları ve cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattım" desin ki..
bir tanrı -mükemmel, yüce, kusursuz, muntazam bir varlık- neden kendisine ibadet eden varlıklara, kendisine tapan varlıklara ihtiyaç duymak gibi egosentrik dürtülere kapılsın ki.. insani duyguları olan bir tanrı mı kavramsalla$tırıyorsunuz kafanızda.. (her canlıda, hatta cansızda tanrıdan bir ruh vardır geyiği de süperdir ayrıca)
ayrıca içime kendi isteğine göre, sırf kendi zevkinden verdiği bu hislere göre, yani beni yarattığı doğama göre davrandığım için beni neden ate$te yaksın ki..
kendi yarattığı kulu ate$te yakacağina, kendi yarattığı kula gazap, lanet yağdıracağina inanılan bir tanrıdan çok çok daha "değerli" bir tanrı imgesi var benim kafamda.. "komik" bir tanrı değil yani..

$u anda benim bu $ekilde dü$ünmemi sağlayan karakter yapısını, zekayı, mantığı vs. vs. bana veren kim?..
peki bana kendi zevkine göre verdiği bu mantık ile ben bu $ekilde dü$ünüyorum diye beni neden yaksın ki bir tanrı..

birbirini yiyen iki böcek türünü bir kavanoza koyup da; "sakın birbirinizi parçalamayın, parçalarsanız sizi yakarım, parçalamazsanız size $u kar$ıdaki memeleri yeni tomurcuklanmı$ bakire kara fatmayı veririm" demek komiktir gerçekten.. o böceklerin doğasında bu var.. sen ne kadar vaad etsen de o kavanozda o böcekler birbirini yiyecek..

ayrıca cinler nasıl ibadet ediyor.. islamın ve imanın $artları belli..farz ibadetler belli..
cinler nasıl namaz kılıyor mesala.. veya vacibler... ben hiç kurban kesen bir cin görmedim mesala.. daha doğrusu eti cin, cin ali, cin erik ve cin doruk haricinde cin görmedim ki ben !!

geçenlerde bir kuran kursu çöktü konyada hatırlarsanız.. temmuz ayı olması lazım.. göz göre göre bir sürü kız çocuğu sabahın be$inde cayır cayır yandı..
ve bir baba çıkmı$ tv de basına konu$uyor..
"benim kızım discoda, barda, köpük partisinde, balede (bale ne alaka ise) ölmedi.. allah yolunda sabah namazını eda edeceği sırada $ehit oldu, $ikayetçi değilim" diyor..
sen adamın elinden yavrusunu almı$sın 8-9 ya$ında göz göre göre öldürmü$sün.. daha değerli ne çalabilirsin ki bir insandan.. yavrun, canından bir parça bu senin be! adam bundan $ikayetçi bile olamıyor..
beyinler nasıl istenildiği gibi kalıpla$tırılmı$..
sen daha bu adama, bu zihniyete neler neler yaptıramazsın ki..
cennetten villa vaad et (kim acaba bu vaadi yapanlar zamanında), ya da iki huri vaad et, ver eline uçaği, "$u gavurların binasına uçakla dal" de.. gözünü kırpmadan yapar bu zihniyet..

17 ağustos depreminde tv ye çıkıp "o çocukların hepsi misyoner gavur olacaktı, deprem iyiki oldu, allah onları bilerek öldürdü" diyen aptalca bir tanrı kavramsalla$tırmasından çok çok daha değerli bir tanrı imgesi var benim kafamda.. (acaba bu çöken kuran kursu hakkında ne yorum yaptı bu cüppeli ahmet hoca beyefendi..) ve bu tanrı benden uğruna kurbanlar kesip kan akıtmamı falan isteyeceğini sanmıyorum..
veya kendi yarattığı bir kula, kendi yarattığı diğer kul hakkında "onlar, maymun gibi olanlar, domuza benzeyen onlar, lanetli körler" vs. vs. gibi küfürler savuran bir tanrı olduğunu sanmıyorum..

1500 sene önce adamın kurduğu sistem i$te..
ne kadar zekiymi$ ki ve muhte$em bir lidermi$ ki, 1500 sene sonrası hala o sistem ile yönetiliyoruz $u anda..
ve bu satırları yazdığım site engelleniyor hala..

neyse ben konu$tukça konu$urum daha..
bitmez..
bahsettiğiniz eleştirdiğiniz bir çok konuda haklısınız helebir konyalı olarak bahsettiğiniz göçük altında kalan masunlar konusundada cennetteki sex vaadi konusundada cinler konusunda da ama malesef bu anlattığınız yanlışların ne kuranla ne islamla alakası var.bu yanlışların menşei ya israiliyat yani yahudilik ve hiristiyanlık yada emevi abbasi müslümanlığıdır.
dinin hakikatleriyle ilgili görüşlerimi forumdaki bazı cevaplarımdan bulabilirsiniz.eğer merak ediyorsanız hatta sorularınız olursada onlarıda memnuniyetle cevaplamak isterim tşk ler.
Alt 04-03-2011, 03:24
Üye

Sayın Akçay;

Şura 50
1.ev: veya 2.yuzevvicu-hum: onları çift, ikili yapar 3.zukrânen: erkekler olarak 4.ve inâsen: ve kızlar (dişiler) olarak 5.ve yec'alu: ve kılar, yapar 6.men: kimse 7.yeşâu: diler 8.akîmen: kısır 9.inne-hu: muhakkak ki o 10.alîmun: en iyi bilen 11.kadîrun: kaadir olan (herşeye gücü yetendir)

Burda yine çiftten bahseder, cinsiyet belitmedir kesinlikle. Kız ve erkek bir çift yani zevvec burda her iki cinsten birer kişiyi temsildir.Ayrıca yine eşleştirmek ve çiftleştirmek anlamınada bu yüzden gelir. Şimdi şura 50 deki iki farlı cinsiyeti belirtmek amaçlı kullanılan zevvec kelimesini kullanıldığı cümledeki diğer kelimelerle beraber ele alınarak bir çift(cinsiyet olarak dişi ve erkek), eşleştirme veya çiftleştirme anlamına geldiği gerçeğini örtpas etmek için şura 50 yi kullanmanız akıllıca ama gerçekleri iyice çarpıtmaktan öte işe yaramıyor.

Çünkü siz alıp bin takla attırıp nasip anlamı yüklemeye kalktınız. Buyrun bir çift olarak (dişi-erkek) olarak koyun bakalım yerine diğer ayetlerde nasıl saçmaladığınız dahada netleşsin.

İngilizce öğretmeni spring yazmadık diye onuda düzelteceğine aklınca kendi cambazlığını örtpas etmek için örneği anlamamızlığa verip bilgisizliğimizden dem vuruyor.Arapçayıda bilmem. Ancak göz ile göze arasındaki farkıda, o ayetteki farkıda anlayacak kadar zekam var.ayn kelimesi hem göz hem pınar anlamları olan kelimedir. inin ise gözler anlamındadır ki siz bunu gözeler pınarlar olarak pazarlama gayretindesiniz.

Hasan bey bilmediğimizi öğreniriz.Utanılacak bir durum yok.Siz yalan söylemekten utanmıyorsunuz ki değil ingilizce öğretmeni ne olursanız olun.

Şimdi zevvec kelimesinin cinsiyet(dişi-erkek) anlamında çift anlamına gelen şura ellideki anlamından yola çıkıp tur 20 deki hurilerle çiftleştirmek eşleştirmek anlamıyla karşılaştırıp onu bile o anlamdan öteye farklı anlam yükleyip insanlara bu yalanı yutturmaya çalışmak acaba hangi sıfatla anılır.

Sizin gibi bir öğretmene vergilerimden maaş ödendiyse yazıklar olsun derim.

Artık nereye kadar devam edecekseniz bu yalana buyrun.Evet bana bir şey anlatamazsınız ,çünkü siz sözü dinlemeye değer biri değilsiniz.Bunu çok net ve arttırarak kanıtlıyorsunuz.

Saygımıda alıp gittim.

Konu aliyarasfal tarafından (04-03-2011 Saat 03:35 ) değiştirilmiştir.
Alt 04-03-2011, 03:45
Üye

Zocor bir ara banada teşekkür edeceksin.Çünkü değerli hocan kuranda huri geçmez diye bir yalan söyledi, şimdi bunun altından kalkmaya çalışıyor.
şimdi Rahman 72

1.hûrun: huriler 2.maksûrâtun: korunmuş, himaye edilen, belli bir yerde ikâmet eden, dışarıda dolaşmayan 3.: içinde, de 4.el hiyâmi: otağlar, özel çadırlar, özel mekânlar

Otağlarda (özel çadırlarda) huriler vardır.

Tur 20
1.muttekiîne: yaslanmış olanlar 2.alâ sururin: tahtlar üzerine 3.masfûfetin: sıralanmış (özenle dizilmiş) 4.ve zevvecnâ-hum: biz onları evlendirdik 5.bi hûrin: hurilerle 6.înin: güzel iri gözlü

Takva sahipleri), sıralanmış tahtlar üzerinde yaslanmış olanlardır ve onları güzel gözlü huriler ile evlendirdik.

Duhan 54
1.kezâlike: işte böyle 2.ve zevvecnâ-hum: ve onları evlendirdik 3.bi hûrin: huriler ile 4.înin: güzel iri gözlü

İşte, böyle. Ve onları, iri gözlü huriler ile evlendiririz.

ayetlerindeki huri(temiz el değmemiş bakire kız)-zevvec(çiftleştirmek-eşleştirmek-bir çift)inin(gözler) kelimelerini çarpıtıp resmen insanları kandırmaya çalışan birine teşekkür etmen niye olaki.Sahte inançlı olduğunuzdan olmaya. Eğer dürüstsen asıl teşekkür edeceğin kişi benim. Bekliyorum o teşekkürü. Yada kendi dürüstlüğünü ve inancını git sorgula.

Çok değerli! hocan kelime oyunlarına ve insanların bilgisizliğine güvenerek sizlerinde sayesinde rahat rahat sömürüyor inancı.

Alt 04-03-2011, 04:26
ExUlul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ExUlul ExUlul isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

selam sevgili aliyarasfal, gördüğüm kadarı ile baltayı bu kez fena halde taşa,hatta Hasan Akçay kayasına vurmuşsunuz?
Zevc kelimesini GÖRMEK isterseniz uzak doğunun Ying - Yang işaretine bakınız.
Bir bütünü oluşturan İki yarımın her birine zevc,Çoğuluna Ezvac denir.
Bu kelimeyi çözerseniz,8 çift Enâm zırva çevirisini de çözersiniz.
Ve sizde bu kapasite var.
Yakında benden iyi Arabcanız olursa şaşmam
Bu işler size birşeyler kazandıracak...
bende kaçtım saygı ve sevgi ile...
Alt 04-03-2011, 04:47
Üye

ExUlul´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
selam sevgili aliyarasfal, gördüğüm kadarı ile baltayı bu kez fena halde taşa,hatta Hasan Akçay kayasına vurmuşsunuz?
Zevc kelimesini GÖRMEK isterseniz uzak doğunun Ying - Yang işaretine bakınız.
Bir bütünü oluşturan İki yarımın her birine zevc,Çoğuluna Ezvac denir.
Bu kelimeyi çözerseniz,8 çift Enâm zırva çevirisini de çözersiniz.
Ve sizde bu kapasite var.
Yakında benden iyi Arabcanız olursa şaşmam
Bu işler size birşeyler kazandıracak...
bende kaçtım saygı ve sevgi ile...

Merhaba sevgili exulul;
Merak etmeyin, nice kaya havasında balon gördüm. Sizden iyi arapça bilmek derdim yok.Gerekirse size sorarım, bu konuda dürüstlüğünüzden şüphem yok. Ancak insanlar bilmiyor diye bir dili anlamazlar nasılsa mantığıyla böyle çarpıtmaları görünce bilmediğimide öğrenirim.

Bakın dil bilen insanların en büyük hatası her dildeki şu geçerli kuralı anlamamalarıdır. Bir kelime bir çok anlamada gelse diğer kelimelerle beraber anlamını bulur cümle içinde.Bunu farketmeyen hasan bey dil bilmesine güvenip bir cümleye takla attırma gayretine giriyor kompile.

Bir kelime olsa sadece belki kabul edersiniz de insaf hepsimi çarpıtılır.

Zevc ve ezvac istediği anlama gelsin, yeterki insanlar art niyetli olmasın.Burdada canlı örneği çok dil bilsede insanları küçümseyip anlamazlar sanan ve resmen kandırmaya çalışan hasan bey var.

Zaten eğerki çoğulu ezvac ise zaten hasan bey iyice batar. Zevvec değil ezvac kullanılmalıydı çoğul anlatım var ise oda ayrı konu.

Şimdilik saygımla gittim...

Önerilen Siteler

Etiket
allah, cehennem, din, huri, tanrı