yeşilmürekkep´isimli üyeden Alıntı
sevgili aliyarafsal
Sizin saygı duyduğunuz kişiye ben kendi adıma hiç bir saygı duyacak yönü bulamadığım için bu kadar övmeniz sizi bağlar. Demişsin. Bu senin sorunun. Kabul!
berguzar arkadaşım a atfen Bir dile hakim olmak hiç bir üstün meziyet sağlamadığınıda bu konuda hayran olduğunuz kişinin mesajlarında gayet net gördük. Demişsin. Ben berguzar arkadaşımın arapça biliyorum diye böbürlendiğini hiç okumadım.
Gelelim cinsellik konusuna, siz cennette sadece erkeklere eş vaad eden tanrıyı ve bu eşleride henüz çocuk yaşta sayılacak bir tanımla sunarsa vede bunuda siz gayet normal görmemizi ve ahlaki olduğunu iddia edecekseniz kusura bakmayın.
Afedersinde Ali arkadaşım Kuranda Hurilerin niteliği boy pos yada yaşı hakkında bir ayet vardıda benmi rastlamadım. Yoksa senin gördüğünmü var varsa banada söyle bilgim olur?
Erkek lerin kadından üstünlüğü kavramı kuvvetce dir. Akıl olarak değinmemiştir Kuran Nice Kadın vardır, Aliyarafsal hem senden hem benden daha zekidir. Kuran Zekiliğe değil Üstünlüğü Kuvvete bağlıdır.
Burdada görüyoruz ki huri tartışmasında sözde hoca sıfatlı bir kişi göz göre göre yanlış bilgi vermekte bundanda hiç çekinmeöektedir.Neyse buda ona inanmak isteyenlerin sorunu.
Valla Arkadaşım Kurandaki bilgileri eksiksiz sana sunduk. İnat edip doğruyu çarpıtmanda Senin sorunun.
|
Sevgili yeşilmürekkep;
Öncelikle bir konuyu düzeltelim, dil konusunda sayın berguzarı değil hayranlık duyduğu ve benim hiç saygı duymadığım bir kişiye yöneliktir eleştirim.
Sevgili dostum gelelim huri konusuna, anlamı konusunda bakir el değmemiş genç kızdır.Evet şimdi huriyi kimlerle eşleştiriyor kuran. Erkeklerle yani kadınlara nuri(benzetmemi mazur görün) yazan ayet varsa sunun bilgilenelim.
Gelelim hurilerin boyu posuna;
Vakia/56/35-8. Biz ceylan gözlüleri, defterleri sağdan verilenler için yeniden yaratmışızdır; onları bakire, eşlerine düşkün ve hepsini bir yaşta kılmışızdır.
*
Duhan/44/54. Bu böyledir; onları iri siyah gözlü hurilerle eşlendiririz.
Rahman/55/56. Orada, bakışlarını yalnız eşlerine çevirmiş, daha önce ne insan ve ne de cinlerin dokunmuş olduğu eşler vardır.
Ve en çarpıcısı
Nebe 33
Diyanet İşleri31-34) Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır.
Abdulbaki Gölpınarlı:Ve memeleri yeni sertleşmiş yaşıt kızlar. Adem Uğur:Göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar, Ahmed Hulusi:Yaşıt muhteşem eşler!
Ahmet Tekin:Göğüsleri irileşmiş, genç kızlık çağında, yaşıt dilberler var.
Ahmet Varol: Göğüsleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar.
Ali Bulaç:Göğüsleri henüz tomurcuklanmış yaşıt kızlar.
Ali Fikri Yavuz:Aynı yaşta tomurcuk sîneliler,
Bekir Sadak31-34) Dogrusu, Allah'a karsi gelmekten sakinanlara kurtulus, bahceler, baglar, yasitlar ve dolu kadehler vardir.
Celal Yıldırım31-32-33-34) (Allah'tan derin bir saygı ile) korkup (fenalıklardan) sakınanlara kurtuluş, başarıya erişme, bahçeler, bağlar, göğüsleri yeni kabarmış yaşıtlar; dolu dolu kadehler vardır.
Diyanet İşleri (eski)31-34) Doğrusu, Allah'a karşı gelmekten sakınanlara kurtuluş, bahçeler, bağlar, yaşıtlar ve dolu kadehler vardır.
Diyanet Vakfi31-34) Şüphesiz takvâ sahipleri için umulanı buldukları yer, bahçeler, üzüm bağları, göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar, içki dolu kâseler vardır.
Edip Yüksel:Genç ve yaşıt eşler...
Elmalılı Hamdi Yazır:Ve turunç sîneli yaşıtlar var
Elmalılı (sadeleştirilmiş):Turunç göğüslü yaşıt (kızlar) var.
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2):Memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar var.
Fizilal-il Kuran:Göğüsleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar ve Gültekin Onan:Göğüsleri henüz tomurcuklanmış yaşıt kızlar.
Hasan Basri Çantay:memeleri tomurcuklanmış bir yaşıt kızlar,
Bunların çevirisini yapanlar sanırım yanlış çevirmiş değil mi?
Gelelim üstünlük konusu fiziksel deme yanlışlığınıza.
bakara 228
Boşanmış kadınlar üç kur (üç ay hali müddeti) kendi kendilerine beklerler (hamile olup olmadıklarına bakarlar). Eğer Allah'a ve yevm'il âhire îmân ediyorlarsa, rahimlerinde Allah'ın yaratmış olduğu şeyi gizlemeleri onlar için helâl olmaz. Şâyet onların kocaları barışmak (arayı düzeltmek) isterlerse, bu (bekleme süresi) içinde onlara tekrar geri dönmeye (başkasından) daha çok hak sahibidirler. Erkeklerin, kadınları üzerinde (hakları) olduğu gibi, kadınların da erkekleri üzerinde maruf (hakları) vardır.
Erkeklerin, kadınların üzerindeki (hakkı) bir derece daha üstündür. Ve Allah, Azîz'dir, Hakîm'dir.
Yani boşanma gibi bir konuda sizce erkeğin boşama hakkı olduğu gibi erkeğin üstünlüğünden dem vurarak yine insiyatifi erkeğe hak tanıması eşitlikmi oluyor. Nersinde fiziksel üstünlük var bunun.
Neyse dostum.Bizde size gerçekleri sunuyoruz, reddettiğiniz veya kabul ettiğiniz nedir onu söyleyinde ona göre yazalım.
Ayrıca bilki bu konu defalarca tartışıldı ve müdahil olmamın tek sebebi çok saygıdeğer bir katılımcı kuranda huri yoktur diye iddiada bulunduğu içindi.Dil bilmek meziyet değildir sözüm işte bunun içindir.
Şimdilik saygımla gittim...