aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı
Sayın zapzero;
Sorularımda edeple ilgili bir sorun göremedim. Ayrıca şu cevabınız bizi değil din kardeşlerinizi zora soktu. Çünkü huri olmadığını iddia ediyorlardıda. Bu arada nuri ayetini veya nuri verileceğinide kaynakla sunarmısınız. Eşlerinin nurilerle ne halt edeceğini bize değilde inanır kardeşlerinize sorun. Onların zoruna gitmiyorsa zaten sorun yok. Çünkü biz bu kitabında inançlarında kurallarında gerçek olmadığını iyi biliyoruz. Neyse nuri verilir savınızı doğrularsanız kanıtıyla ordan devam edelim.
Şimdilik saygımla gittim...
|
BAKARA 25. İman edip iyi davranışlarda bulunanlara, içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele! O cennetlerdeki bir meyveden kendilerine rızık olarak yedirildikçe: Bundan önce dünyada bize verilenlerdendir bu, derler. Bu rızıklar onlara (bazı yönlerden dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için cennette
tertemiz eşler de vardır. Ve onlar orada ebedî kalıcılardır.
şimdi bu ayet inanan bütün müminleredir.kadın erkek hepsini kapsar.benim nuri sözüm espiri idi.ama gerçek olan mümin kadınlarada temiz eşler verileceğidir.orda bir halt etmeleri söz konusu değil.(işte edepsiz bir soru tarzı)halt etmek:uygunsuz bir söz söylemek, uygunsuz davranmak, uygunsuz bir iş yapmak:
müminler halt etmez onlar hayrı söyler.hayır işlerler daha önce mümince yaşamın 10 emrini yazmıştım bunların neresi sizi rahatsız ediyorda bu inancı yanlanlıyorsunuz bilmiyorum.
peki islamın yalan olduğunu ispatladınız.siz nasıl bir yaşam formu ortaya koyacaksınız ne tür yasalar düzenliyeceksiniz insanların dünyada mutlu yaşamalarını hangi kanunlarla sağlıyacaksınızki bunların hangisi islamınkinlerden daha üstün olacak merak ediyorum.
hayat nizamınızı yazında görelim ne kadar üstün islamdan.