Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-03-2011, 04:04
oguzay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
oguzay oguzay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın inanır arkadaşlar;

... Varsa şikayetiniz direk yönetime şikayet edin.
...
Şimdilik saygımla gittim...
Sevgili ali yarasfal;

Sen bunu üc dört kere tekrarladin; ama kimse kaale almadi. Demek ki niyetleri mevzuyu dagitmakmis.

Dostum saygiyla...
Alt 12-03-2011, 17:03
zapzero zapzero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart al cevap

flipper´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ahlaksızca cevap vermişsin..
ahlaksızlık bunun neresinde sizide temel gibi rahatsızmı etti bu gerçek.
Alt 12-03-2011, 17:13
Üye

Standart el cevap

yeşilmürekkep´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kerem190 seninde ne olduğun belli değil

kerem 190 nın ne olduğu belli ama ben edepli bir müslüman olarak burda söylemeyim.
Alt 12-03-2011, 17:22
flipper flipper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

zapzero´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ahlaksızlık bunun neresinde sizide temel gibi rahatsızmı etti bu gerçek.
Zapzero;
Birincisi, göğüsleri tomurcuklanmış demek, göğüsleri yeni yeni çıkmaya başlamış kız çocukları demektir.
İkincisi, senin anladığın anlamda, yani süt emzirmemiş v.b anlatımda, o zamanki yaşayan insanların ağzının suyunu akıtmaktan ve kadınları bir ödül gibi göstermekten başka bir işe yaramaz söylemdir.
Üçüncüsü ise, bu yukardaki söylemleri Kurana bir ayet olarak yazdırmak ahlaksızlık, bu ayetleride meşruymuş gibi savunmak, ahlaksızlık sancağını taşıyıp en önde koşmaktır.
Alt 12-03-2011, 17:36
Üye

Standart al cevap

Sayın zapzero;

Sorularımda edeple ilgili bir sorun göremedim. Ayrıca şu cevabınız bizi değil din kardeşlerinizi zora soktu. Çünkü huri olmadığını iddia ediyorlardıda. Bu arada nuri ayetini veya nuri verileceğinide kaynakla sunarmısınız. Eşlerinin nurilerle ne halt edeceğini bize değilde inanır kardeşlerinize sorun. Onların zoruna gitmiyorsa zaten sorun yok. Çünkü biz bu kitabında inançlarında kurallarında gerçek olmadığını iyi biliyoruz. Neyse nuri verilir savınızı doğrularsanız kanıtıyla ordan devam edelim.

BAKARA 25. İman edip iyi davranışlarda bulunanlara, içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele! O cennetlerdeki bir meyveden kendilerine rızık olarak yedirildikçe: Bundan önce dünyada bize verilenlerdendir bu, derler. Bu rızıklar onlara (bazı yönlerden dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için cennette tertemiz eşler de vardır. Ve onlar orada ebedî kalıcılardır.
şimdi bu ayet inanan bütün müminleredir.kadın erkek hepsini kapsar.benim nuri sözüm espiri idi.ama gerçek olan mümin kadınlarada temiz eşler verileceğidir.orda bir halt etmeleri söz konusu değil.(işte edepsiz bir soru tarzı)halt etmek:uygunsuz bir söz söylemek, uygunsuz davranmak, uygunsuz bir iş yapmak:
müminler halt etmez onlar hayrı söyler.hayır işlerler daha önce mümince yaşamın 10 emrini yazmıştım bunların neresi sizi rahatsız ediyorda bu inancı yanlanlıyorsunuz bilmiyorum.
peki islamın yalan olduğunu ispatladınız.siz nasıl bir yaşam formu ortaya koyacaksınız ne tür yasalar düzenliyeceksiniz insanların dünyada mutlu yaşamalarını hangi kanunlarla sağlıyacaksınızki bunların hangisi islamınkinlerden daha üstün olacak merak ediyorum.
hayat nizamınızı yazında görelim ne kadar üstün islamdan.
Alt 12-03-2011, 17:55
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın zapzero;

Şimdi o eşlerin herkese değil sadece erkeklere vaad edildiğini söylüyorum size.

bakara 25

Çünkü iyi okursanız ordaki eşleşler sözcüğü fî-hâ ezvâcun: orada eşler

Ezvac Zevvecin çoğuludur ve zevce kelimesininde türetildiği eş olarak kadını anlatan kelimedir. Yani kadınlara yönelik eşlik değildir. Sadece erkeklere hitaptır.
Yani eğer kadınlarada kadın verilir diyorsanız eş olarak hiç bir sorun kalmıyor.
Bu farkı iyi anlarsanız yanıldığınızıda anlarsınız.

Neyse, ben huri yoktur diyen inanırlarla sizin nuri vardır iddianızın bu dini ne yapıp etsenizde kurtaramadığınız gerçeğiyle başbaşa bırakıyorum. Bu arada hiç bir şey ne tam iyidir ne tam kötüdür. Ancak yanlış olan bir şeyi iyidir kalsın mantığıyla zarar verdiği onca geçmişten günümüze insanları görmezden gelerek daha iyi yalan sunun demediğiniz kaldı.

Yerine doğruları koyun, yalanları doğru diye kabul etmenin hiç bir mantıklı açıklaması olamaz.

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 12-03-2011, 19:00
Üye

Standart al cevap

Sayın zapzero;

bakara 25

Ezvac Zevvecin çoğuludur ve zevce kelimesininde türetildiği eş olarak kadını anlatan kelimedir. Yani kadınlara yönelik eşlik değildir. Sadece erkeklere hitaptır.
Yani eğer kadınlarada kadın verilir diyorsanız eş olarak hiç bir sorun kalmıyor.

Neyse, ben huri yoktur diyen inanırlarla sizin nuri vardır iddianızın bu dini ne yapıp etsenizde kurtaramadığınız gerçeğiyle başbaşa bırakıyorum. Bu arada hiç bir şey ne tam iyidir ne tam kötüdür. Ancak yanlış olan bir şeyi iyidir kalsın mantığıyla zarar verdiği onca geçmişten günümüze insanları görmezden gelerek daha iyi yalan sunun demediğiniz kaldı.

Yerine doğruları koyun, yalanları doğru diye kabul etmenin hiç bir mantıklı açıklaması olamaz.

Zevc, cinsinden bir başkası ile beraber bulunan demektir. Bunlardan her biri kendi kendine ferd tesmiye olunur. "Zevç" ikisinin değil, ikiden biri­nin diğerine göre ismidir, ikisine birlikte "zevcân", "zevceyn" de­nilir. Zevç tam anlamıyla bizim "çift" dediğimiz değil, "eş" dediğimizdir. Yani çiftin her bir teki­dir.
bu ikincisi kuranda kadınlara mahsus bir şey emredilirse bu müennes (dişil)form da gelir.eger iki cinsi kapsıyacak bir emirse bu müzekker(eril) form da gelir.mesela ey iman edenler müzekker formdadır yani içinde erkek dişi ikisini de kapsar.cuma suresinde iman edenlere cuma namazının farz olduğu söylenir ama sizin gibi anlıyan bazı müslümanlar bunun kadınları kapsamadığını düşünür halbuki burda iki cinsi kapsıyan bir emir vardır yani cuma namazı kadınlarada farzdır.faydalı olduysam ne mutlu.tşkler.
Alt 12-03-2011, 19:41
Üye

Standart al cevap

Sayın zapzero;

bakara 25

yine yasin suresi 56 ayette eşlerden bahseder ve erkek eril ifade vardır onun içinde erkek dişi ikiside anlaşılır.dinin bizim kurtarmamıza ihtiyacı yok sadece tahrif etmek isteyenlerin tahrifatlarını temizleyip engellemelirini aşabilirsek net olrak vahiyle buluşabileceğiz.
bu vesile sizlerde bu konuda aslında biz müslümanlara çok faydalı oluyorsunuz.en azından bana faydalısınız.kuranı daha çok okuyup daha iyi araştırmama vesile oluyorsunuz.bu vesileyle sizlerden iman edenler çıkabiliyor.kısaca hayırlara vesile oluyor.ben kimseye cevap vermek için yalana sığınmam hiç bir müslümanın bunu yapacağınada innmıyorum ama cahilse olabilir.hiç bir yanlışın ve yalanın öylece kalmasını istemem en doğruyu bulmaktır çabam .ikilğin nedenide kuranı okumayan az okuyan ve çok okuyan farkıdır.yani bilmediğindendir yoksa bildiği halde böyle ikilikler olmaz müslümanlar arasında.
Alt 12-03-2011, 20:11
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın zapzero;

Merak buyurmayınız doğruya doğru derim.Bu konuda haklı olduğunuzu söyleyeceğim eğer şu aşağıdaki sorularıda yanıtlarsanız. Bundanda mutluluk duyarım, gocunmam. tekrar ayetin başından itibaren okuduğumda inanırların tümüne seslenildiğini görerek tamam diyorum.

Ancak şu sorunu aşmalısınız, ezvaç çoğul eşler demektir.Burdan ya şunu anlıyoruz, birden çok eş verileceğini veya herkese çiftler verileceğini anlıyoruz.Çünkü tekil değil çoğul form kullanılmış.Bu durumda nasıl anlamalıyız, Bir erkek bir dişi verilecek mi, yoksa cinsiyete göre birden çok karşı cins verileceğini mi? Yoksa sadece bir cinse yönelikmidir seslenme?

Peki bunu nasıl ayırt edeceğiz. Basit erkeklere yönelikse hum, kadınlara yönelikse hünne , çiftlere yönelikse nahnü veya entüma.

Çünkü yasin 56 dada çoğul birden çok eşler anlamında kullanılıyor. Yani tekil zevvec değil.Çokeşlilik ve zevcenin

2.ve ezvâcu-hum: ve onların eşleri
Hum erkekleri temsildir yani erkeklerin eşleri demektir.Yani burdaki ezvacu kadınları anlatır.Huve hum, huma erkeklere aitliktir.

Ene Ben
Enti
Sen [kadın]
Ente
Sen [erkek]
Hiye
O [kadın]
Hüve O [
erkek]
Nahnü
Biz [Kadın ve Erkek]
Entüma
İkiniz [Kadın ve Erkek]
Hünne
Onlar [Kadınlar]
Hüm
Onlar [Erkekler]

Şimdi bakaraya bakalım

Bakara 25

ve lehum: ve onlar için (vardır) 22.fî-hâ ezvâcun: orada eşler

Kimin içinmiş?

Erkeklere yönelik lehum seslenişi varmıymış. Kadınlara yönelik olsaydı haklısınız derdim. Maalesef yanlış bilgilerle iddia ediyorsunuz.Çiftlere yönelikte yok, direk erkeklere hum ile aidiyet belirtiliyor. Kadının adı yok. Erkeklere kadın vaad ediliyor.

Kötü komşu insanı hacet sahibi edermiş.

Bende size teşekkür ederim. Sayenizde arapça öğreniyorum ve bu inancın savunulamayacak bir konumda olduğunu daha iyi anlıyorum.

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 12-03-2011, 20:54
Lynx Lynx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ne diye kasiyorsunuzki .

Hadis yok mu 52 yasinda peygamberin 6 yasindaki cocukla evlenip 9 yasinda onunla iliskiye girmesi ...

bu islam dininin cocuklara düskülügünü apacik sergilemekdedir.

Dolayisiyla kitaplarindada cocuk yasta bakire kizlarla iliskiye girme hayalleri tabiki olacakdir.

Bunun kanitida var. Her müslüman erkek illa bakire bir kiz ister. Vede islam ülkelerinde seriatla yönetilen ülkelerde bugün cocuklarla evlenenlerin haberlerini az duymuyoruz..

Bosuna kivirmayin bizim tonlarca kanitimiz var sizin zerre kadar bir kanitiniz yok.

Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina

Önerilen Siteler

Etiket
allah, cehennem, din, huri, tanrı