zapzero´isimli üyeden Alıntı
müslümanların tamamına hitap var ise orda çoğul ve eril kullanılır.biz onun içinde kadınında olduğunu erkeğinde olduğunu anlarız .cuma ile yaptığım açıklamada görürsünüz.ama sadece kadınlara mahsus bir anlatım olursa orda sadece kadın dişil ifade kullanılır.bu basit bir arapça kuralıdır.onun için burdaki anlatımda eşler dendiğinde çoğul erkek olduğundan kadın erkek hepsi için anlaşılır.bunlar islam kültürüdür türkçede kullanıldığı gibi olmuyor malesef arap dili kuralı böyle.
|
Maalesef arap dili kuralı sizin keyfinize göre işlemiyor.kuranın tamamı erkek egemendir ve kadınlar sizin tarlalarınızdır veya üçer dörder alın, göğüsleri yeni tomurcuklanmış hurileri kime vaad ettiğinden vesaire ile kadınla ilgili seslendiği yerlerdende kime hitap ettiği gayet açıktır.
Girişte seslendiği herkestir
Bakara 25
1.ve beşşir: ve müjdele 2.ellezîne âmenû: âmenû olanlar, Allah'a ulaşmayı dileyenler, îmân edenler
Burda gördüğün gibi genel olarak ey iman edenler derken
eril ifade savını destekleyen bir hum zamiri yok. iş eşler kısmına geldiğinde
ise erkeklere dönük hum zamiri devreye giriyor.
Gayet net görürsünüz, genel hitap ile özel kadın erkek ayrıdır arapçada çok nettir.Tıpkı ingilizce gibi,
she ile
he kadar nettir.
Üzgünüm, dostum erkeklere yönelik hitap ile herkese hitap ediyor diyemezsiniz. Bunuda arapça böyle diye kendi uydurduğunuz kuralla kurtaramazsınız.Çünkü gayet nettir arapçada zamirlerin ayrımı.
Hum sadece erkeklere yönelik zamirdir. Geneldir savınız hiçte arapçada öyle demekle dilbilgisini katlederek olmuyor.Öyle bir kural yok, gayet iyi bildiğinize eminim.Çünkü bu mantıkla göğsü tomurcuklanan huri kadınlarada vaad edilir sonucuna kadar gider.
Gayet açık ve net, şimdilik saygımla gittim...