Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-03-2011, 04:19
Lynx Lynx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aliyarasfal arkadasim su resimleri gördün mü www.ftmaturklu.net

Sayin zapzero deki benim hic bilgim yok copypaste yaparim

Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina
Alt 13-03-2011, 04:22
oguzay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
oguzay oguzay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Peygamberden sonra, Islam devletleri kurulmus ve bu devletlerden hicbiri bu hadislerden rahatsiz olmamis. Hicbiri böyle hadis olmaz, kaybedin; yok edin bu hadis(ler)i dememis. Tüm hadisleri makul karsilamislar, hele sözkonusu "Kutübü Sitte" ise, dogrudur demisler.

Birde müslümanlar bizleri "Mars'tan geldik" zannediyorlar. Dinsiz olsak ble, hala müslümanlar arasinda yasiyor, olani biteni görüyoruz.

Müslümanlar, hele sünniler arasinda, bu hadisler hakkinda bir sorun yokken(oldugu gibi kabul ediyorlar. Red etmek kesinlikle söz konusu degil), hani derler ya "havaniz bize mi?" arkide$ler.

Bilmem anlatabildim mi?
Alt 13-03-2011, 04:39
Lynx Lynx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yahu basic arkadasim anlamiyorum.

Hadisler islamin tarih kaynagindan baska birsey degil. Yok bundan baska kaynaklari

Ayse .ali . Õmer ebubekir osman bu isimleri nerden geliyor zamanimiza hangi kaynaga göre geliyor hangi kaynakda geciyor bu isimler.

Bunlarin hepsini tadinidiniz. Hepsinede hz yakistirmasini yaparsiniz kimi ananiz kimi babaniz olur. Ama ne varki genede bize kuranla gelin derler.

Kuranla gelin diyenler bu isimleri bana kuranda gösterebilecek mi acaba

Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina
Alt 13-03-2011, 04:44
zapzero zapzero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart al cevap

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın zapzero;

Merak buyurmayınız doğruya doğru derim.Bu konuda haklı olduğunuzu söyleyeceğim eğer şu aşağıdaki sorularıda yanıtlarsanız. Bundanda mutluluk duyarım, gocunmam. tekrar ayetin başından itibaren okuduğumda inanırların tümüne seslenildiğini görerek tamam diyorum.

Ancak şu sorunu aşmalısınız, ezvaç çoğul eşler demektir.Burdan ya şunu anlıyoruz, birden çok eş verileceğini veya herkese çiftler verileceğini anlıyoruz.Çünkü tekil değil çoğul form kullanılmış.Bu durumda nasıl anlamalıyız, Bir erkek bir dişi verilecek mi, yoksa cinsiyete göre birden çok karşı cins verileceğini mi? Yoksa sadece bir cinse yönelikmidir seslenme?

Peki bunu nasıl ayırt edeceğiz. Basit erkeklere yönelikse hum, kadınlara yönelikse hünne , çiftlere yönelikse nahnü veya entüma.

Çünkü yasin 56 dada çoğul birden çok eşler anlamında kullanılıyor. Yani tekil zevvec değil.Çokeşlilik ve zevcenin

2.ve ezvâcu-hum: ve onların eşleri
Hum erkekleri temsildir yani erkeklerin eşleri demektir.Yani burdaki ezvacu kadınları anlatır.Huve hum, huma erkeklere aitliktir.

Ene Ben
Enti Sen [kadın]
Ente Sen [erkek]
Hiye O [kadın]
Hüve O [erkek]
Nahnü Biz [Kadın ve Erkek]
Entüma İkiniz [Kadın ve Erkek]
Hünne Onlar [Kadınlar]
Hüm Onlar [Erkekler]

Şimdi bakaraya bakalım

Bakara 25

ve lehum: ve onlar için (vardır) 22.fî-hâ ezvâcun: orada eşler

Kimin içinmiş?

Erkeklere yönelik lehum seslenişi varmıymış. Kadınlara yönelik olsaydı haklısınız derdim. Maalesef yanlış bilgilerle iddia ediyorsunuz.Çiftlere yönelikte yok, direk erkeklere hum ile aidiyet belirtiliyor. Kadının adı yok. Erkeklere kadın vaad ediliyor.

Kötü komşu insanı hacet sahibi edermiş.

Bende size teşekkür ederim. Sayenizde arapça öğreniyorum ve bu inancın savunulamayacak bir konumda olduğunu daha iyi anlıyorum.

Şimdilik saygımla gittim...
lokman8
İnne-lleżîne âmenû ve’amilû-ssâlihâti lehumcennâtu-nna’îm(i)

İnanıp erdemli davrananlar için nimet cennetleri vardır.
şimdi senin anlattığına göre bu ayette sadece erkeklere iyi işleri karşılığında cennet var ama kadınlara yok gibi bir anlam çıkar.
kadın iman edenlerde iyi işler yapacaklar ama Allah sadece erkeklere cennet verecek.sana göre iman edenler erkek kadın ama cennete girecekler sadece erkekler.öylemi yok öyle değil burda ikiside iman eder iyi işler yaparlar ve hep beraber girerler .hum arapçada 2 erkek 1 kadın içinde kullanılır 2 kadın iki erkek içinde yani 4 kişi içinde kullanılır.3 erkek 2 kadın toplam 5 kişi içinde kullanılır.arapçada bir toplulkta kadın erkek karışıksa hangi zamir kullanılır ben böyle biliyorum sende bildiğini anlat öğrenelim.bu gidişle kendinde arpçayı öğrenecen banada öğretecen.
Alt 13-03-2011, 05:24
Üye

Standart al cevap

flipper´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sen Ayşenin 20 li yaşlarda olduğunu Kurandan göster, bende şimdi rakı içmeme rağmen kaza namazı kılayım.
tarihi vakalara göre hz aişenin ölümünü bulursan kaç yaşında evlendiğinide bulmuş olursun
kuran bunlardan bahsetmez tartışmamızın başı zaten aişeden kuran bahsetmiyor dememdi.604 yılında doğdu 74 yaşında öldü peygamberle hicrette nişanlandı 2 yıl sonra düğünü oldu yani 18+2 20 yaşında evlendi

Konu zapzero tarafından (13-03-2011 Saat 05:36 ) değiştirilmiştir.
Alt 13-03-2011, 05:33
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evet zapzero,aynen öyle diyorum

nebe 33

Ve kevâıbe etrâbâ(etrâben).

Ve turunç göğüslü yaşıtlar var

Şimdi bu turunç göğüslü olanlar kime vaad ediliyor? Senin mantığınla kadınada erkeğede.Tuhaf olmuyor mu sence?Bak arkadaşım, yazdım genel hitabı araştırmadan konuşuyorsun.

1.yâ eyyuhâ: ey 2.ellezîne: o kimseler, onlar

.ve beşşir: ve müjdele2.ellezîne âmenû: âmenû olanlar, Allah'a ulaşmayı dileyenler, îmân edenler

Bir çok yerde bulabilirsin kuranda bu genel seslenmeyi.Erillikle falan ilgisi yoktur.Ancak ne zaman cennet ve eş konusu devreye girse görürsünki erkeğe yönelir sesleniş ve hum zamiri ortaya çıkar.Ayrıca hurinin anlamıda gayet nettir. Göğüsleri turunç gibi erkekler vaad ediyor deme sakın.

Şimdi sıkı dur.

Rahman 56

1.fî hinne: orada2.kâsirâtu: bakışlarını yalnız eşlerine hasreten 3.et tarfi: bakışlar 4.lem yatmis-hunne: onlara, kendilerine temas etmemiştir, dokunmamıştır 5.insun: insan(lar) 6.kable-hum: onlardan önce 7.ve lâ: ve olmaz 8.cânnun: cinler

Oralarda (iki cennette de) bakışlarını (yalnız eşlerine) hasreten eşler vardır. Kendilerine onlardan önce insan ve cin dokunmamıştır.

Hatırla şimdi, kadın için Hünne Onlar [Kadınlar] huriler için kullanılmış .
lem yatmis-hunne: onlara, kendilerine temas etmemiştir,

Ve oku aşağısını
5.insun: insan(lar) 6.kable-hum: onlardan önce

Gördünmü eril ve dişili. cennetteki eşler dişil, eldeğmeyenler eril.

Hala anlamadın mı dostum. Genel hitapta eril falan yoktur. Bu kitaptaki cennet vaadleri tümden erkeğe yöneliktir. Cennettedeki eşlerde şarapta kadına değil erkeğedir.

Nokta...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 13-03-2011, 05:42
Üye

Standart al cevap

Maalesef arap dili kuralı sizin keyfinize göre işlemiyor.kuranın tamamı erkek egemendir ve kadınlar sizin tarlalarınızdır veya üçer dörder alın, göğüsleri yeni tomurcuklanmış hurileri kime vaad ettiğinden vesaire ile kadınla ilgili seslendiği yerlerdende kime hitap ettiği gayet açıktır.

Girişte seslendiği herkestir
Bakara 25
1.ve beşşir: ve müjdele 2.ellezîne âmenû: âmenû olanlar, Allah'a ulaşmayı dileyenler, îmân edenler

Burda gördüğün gibi genel olarak ey iman edenler derken eril ifade savını destekleyen bir hum zamiri yok. iş eşler kısmına geldiğinde
ise erkeklere dönük hum zamiri devreye giriyor.

Gayet net görürsünüz, genel hitap ile özel kadın erkek ayrıdır arapçada çok nettir.Tıpkı ingilizce gibi, she ile he kadar nettir.

Üzgünüm, dostum erkeklere yönelik hitap ile herkese hitap ediyor diyemezsiniz. Bunuda arapça böyle diye kendi uydurduğunuz kuralla kurtaramazsınız.Çünkü gayet nettir arapçada zamirlerin ayrımı.

Hum sadece erkeklere yönelik zamirdir. Geneldir savınız hiçte arapçada öyle demekle dilbilgisini katlederek olmuyor.Öyle bir kural yok, gayet iyi bildiğinize eminim.Çünkü bu mantıkla göğsü tomurcuklanan huri kadınlarada vaad edilir sonucuna kadar gider.

Gayet açık ve net, şimdilik saygımla gittim...
gayet iyi bildiğime emin ol sende bilmediğine emin ol.
Alt 13-03-2011, 05:50
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

zapzero´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
gayet iyi bildiğime emin ol sende bilmediğine emin ol.
Dostum gayet iyi biliyorsan daha kötü ya. Sana bu kadar açıkladım hala ısrarla yanlışa devam edip redediyorsan bu durumda senin sorunun.

Huriler dişidiri ispatladık, sadece erkeğe eş vaad edildiğini ispatladık, genel hitabın hiçte eril yanı olmadığınıda anlattık. Sen hala bu kitabın erkeklere yönelik, kadınların ise sadece sözde mümin diye sıfatlandığını, iş cennete gelince her şeyin erkeğe vaade dönüştüğünü görmezden gelmek istiyorsan oda senin sorunun.

Bilmeyen ben olayım, sende rahman 56 yı buyur incele.

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 13-03-2011, 05:52
Üye

Standart al cevap

Evet zapzero,aynen öyle diyorum

nebe 33

Ve kevâıbe etrâbâ(etrâben).

Ve turunç göğüslü yaşıtlar var

Şimdi bu turunç göğüslü olanlar kime vaad ediliyor? Senin mantığınla kadınada erkeğede.Tuhaf olmuyor mu sence?Bak arkadaşım, yazdım genel hitabı araştırmadan konuşuyorsun.

1.yâ eyyuhâ: ey 2.ellezîne: o kimseler, onlar

.ve beşşir: ve müjdele2.ellezîne âmenû: âmenû olanlar, Allah'a ulaşmayı dileyenler, îmân edenler

Bir çok yerde bulabilirsin kuranda bu genel seslenmeyi.Erillikle falan ilgisi yoktur.Ancak ne zaman cennet ve eş konusu devreye girse görürsünki erkeğe yönelir sesleniş ve hum zamiri ortaya çıkar.Ayrıca hurinin anlamıda gayet nettir. Göğüsleri turunç gibi erkekler vaad ediyor deme sakın.

Şimdi sıkı dur.

Rahman 56

1.fî hinne: orada2.kâsirâtu: bakışlarını yalnız eşlerine hasreten 3.et tarfi: bakışlar 4.lem yatmis-hunne: onlara, kendilerine temas etmemiştir, dokunmamıştır 5.insun: insan(lar) 6.kable-hum: onlardan önce 7.ve lâ: ve olmaz 8.cânnun: cinler

Oralarda (iki cennette de) bakışlarını (yalnız eşlerine) hasreten eşler vardır. Kendilerine onlardan önce insan ve cin dokunmamıştır.

Hatırla şimdi, kadın için Hünne Onlar [Kadınlar] huriler için kullanılmış .
lem yatmis-hunne: onlara, kendilerine temas etmemiştir,

Ve oku aşağısını 5.insun: insan(lar) 6.kable-hum: onlardan önce

Gördünmü eril ve dişili. cennetteki eşler dişil, eldeğmeyenler eril.

Hala anlamadın mı dostum. Genel hitapta eril falan yoktur. Bu kitaptaki cennet vaadleri tümden erkeğe yöneliktir. Cennettedeki eşlerde şarapta kadına değil erkeğedir.

Nokta...
senin inadın inat ama ben anlatmaktan yorulmam sana bir soru sordum 10 kişi var bunların bazısı erkek bazısı kadın bunlara arapça hangi zamirle hitap edilir cevapla bu soruya doğru cevap verirsen bilmecenin cevabınıda bulmuş olacaksın
Alt 13-03-2011, 06:08
Üye

Standart al cevap

Dostum gayet iyi biliyorsan daha kötü ya. Sana bu kadar açıkladım hala ısrarla yanlışa devam edip redediyorsan bu durumda senin sorunun.

Huriler dişidiri ispatladık, sadece erkeğe eş vaad edildiğini ispatladık, genel hitabın hiçte eril yanı olmadığınıda anlattık. Sen hala bu kitabın erkeklere yönelik, kadınların ise sadece sözde mümin diye sıfatlandığını, iş cennete gelince her şeyin erkeğe vaade dönüştüğünü görmezden gelmek istiyorsan oda senin sorunun.

Bilmeyen ben olayım, sende rahman 56 yı buyur incele.

huriyle ilgili açıklama yazısını okuduysan hurilerin cinsiyetinin olmadığınıda görürsün okumadınmı yoksa okudunda anlamakmı istemiyorsun .HURİ:Özgün Arapça sözcüğün tekil formu ahver (dişi) ve havrâ (erkek), çoğul formu ise hur (ḥūr) iken Türkçe ve Farsçada huri tekil manada kullanılır.[2] Kelimenin etimolojik açıdan üç ana anlam barındırdığı ortaya konmuştur ki bunlar: "renk, geri dönüş ve bir şeyin kendi ekseninde dönüp dolaşması"dır.[3] Tekil formuna Kur'an'da rastlanmayan sözcüğün çoğul formuna birkaç yerde rastlanır ki Kur'an'da ilk geçtiği yerin Rahman Suresi'nin 72. ayeti olduğu tahmin edilmektedir.[3] Kelimenin kökü havar (h-w-r) olup "beyazlık" anlamını vurgular. Tekil olarak havrâ gözün beyazlığı ile göz bebeğinin karalığının yarattığı görsel zıtlık, parlaklıktır. Bunun için sıklıkla kullanılmış, özel olarak ceylan gözü anlamında da kullanılmıştır.[2] Daha genel manada havar "beyazlık" veya moral durumu olarak "sağlık" anlamına gelir.[4] Kur'an'da dört kere geçen hur sözcüğü üç yerde iyn (ʿīn) sıfatıyla birlikte zikredilir.[5] Bu sebeple "Ve hurun 'ıynun"[6] (وَحُورٌ عِينٌ) ayetinin[7] (Kur'an 56:22) Türkçe meali "en güzel gözlü saf ve temiz eşler" olarak verilmektedir. Terim kendi içerisinde bir cinsiyet belirtmez; nitekim "hûr" gerek eril gerekse dişil formun çoğuludur. Geleneksel müfessirlerin büyük bir kısmı buradaki hûr terimini daha çok dişi karakter olarak göstermişlerken[4] özellikle çağdaş birçok müfessir terimin hem dişil hem eril olması sebebiyle iki cinsiyeti de kapsadığını vurgulamaktadırlar.arapçada özel durumlar vardır arap öyle istediği için öyle olmuştur buna aklın ermez.

Önerilen Siteler

Etiket
allah, cehennem, din, huri, tanrı