aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı
Dostum gayet iyi biliyorsan daha kötü ya. Sana bu kadar açıkladım hala ısrarla yanlışa devam edip redediyorsan bu durumda senin sorunun.
Huriler dişidiri ispatladık, sadece erkeğe eş vaad edildiğini ispatladık, genel hitabın hiçte eril yanı olmadığınıda anlattık. Sen hala bu kitabın erkeklere yönelik, kadınların ise sadece sözde mümin diye sıfatlandığını, iş cennete gelince her şeyin erkeğe vaade dönüştüğünü görmezden gelmek istiyorsan oda senin sorunun.
Bilmeyen ben olayım, sende rahman 56 yı buyur incele.
Şimdilik saygımla gittim...
|
huriyle ilgili açıklama yazısını okuduysan hurilerin cinsiyetinin olmadığınıda görürsün okumadınmı yoksa okudunda anlamakmı istemiyorsun .HURİ:Özgün
Arapça sözcüğün tekil formu
ahver (dişi) ve
havrâ (erkek), çoğul formu ise
hur (ḥūr) iken
Türkçe ve
Farsçada huri tekil manada kullanılır.
[2] Kelimenin etimolojik açıdan üç ana anlam barındırdığı ortaya konmuştur ki bunlar: "
renk, geri dönüş ve bir şeyin kendi ekseninde dönüp dolaşması"dır.
[3] Tekil formuna
Kur'an'da rastlanmayan sözcüğün çoğul formuna birkaç yerde rastlanır ki
Kur'an'da ilk geçtiği yerin
Rahman Suresi'nin 72. ayeti olduğu tahmin edilmektedir.
[3] Kelimenin kökü
havar (h-w-r) olup "beyazlık" anlamını vurgular. Tekil olarak
havrâ gözün beyazlığı ile göz bebeğinin karalığının yarattığı görsel zıtlık, parlaklıktır. Bunun için sıklıkla kullanılmış, özel olarak ceylan gözü anlamında da kullanılmıştır.
[2] Daha genel manada
havar "beyazlık" veya moral durumu olarak "sağlık" anlamına gelir.
[4] Kur'an'da dört kere geçen hur sözcüğü üç yerde
iyn (ʿīn) sıfatıyla birlikte zikredilir.
[5] Bu sebeple "Ve hurun 'ıynun"
[6] (وَحُورٌ عِينٌ)
ayetinin[7] (Kur'an 56:22) Türkçe
meali "en güzel gözlü saf ve temiz eşler" olarak verilmektedir. Terim kendi içerisinde bir cinsiyet belirtmez; nitekim "hûr" gerek eril gerekse dişil formun çoğuludur. Geleneksel
müfessirlerin büyük bir kısmı buradaki
hûr terimini daha çok dişi karakter olarak göstermişlerken
[4] özellikle çağdaş birçok müfessir terimin hem dişil hem eril olması sebebiyle iki cinsiyeti de kapsadığını vurgulamaktadırlar.arapçada özel durumlar vardır arap öyle istediği için öyle olmuştur buna aklın ermez.