Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-03-2011, 06:16
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dostum bende sana gayet net zamirleri ve genel hitabı yazdım. bulmaca yok ortada. Çözülmüş önünde. Rahman 56yı okumuyormusun. Genel olarak lehum kullanılmış kadın erkek her inançlıya onlar diyerek dersen , hurileri kime vaad ettiğinide açıklayıver bir zahmet.Dikkatini çekerim hurileri tasvirde kadınlar için hünne kullanılmış ki işte bu çıkmazıda açıklamanı bekliyorum.Gögüsleri turunç, tomurcuklanmış genç kızları herkese kadın erkek ayırtsız vaad ediyorsa tanrı buyrun bilelim...

Sende anlamak istemiyorsun sanırım, cinsiyeti olmadığından mı hünne kullanılmış hurilere ve eş olarak vaad edilmişler.
Şimdilik saygımla gittim..

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 13-03-2011, 06:29
Hasan Akçay Hasan Akçay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Merhaba. İsa nebinin "yardımcılar"ı anlamındaki HAVARİYYÛN üç ayette geçiyor. Tıklayın: الحواريون. HÛR, "havariyyûn"un bir türevidir. Kanıt için örneğin Âl-i İmrân 52'deki "havariyyûn"u tıklayın:

فلمااحسعيسيمنهمالكفرقالمنانصاريالياللهقالالحواريوننحنانصاراللهامناباللهواشهدبانامسلمون. Kırmızı harfli "الحواريون"u tıkladıktan sonra sol üst köşeye bakın. Şunu göreceksiniz:

Tıkladığınız kelime (brows word): el havariyyûn - الحواريون
Kökü: hûr - حار

"Havarailer"in HÛR ile ne ilgisi var ki HÛR "havariyyûn"un köküdür? Şu ilgisi var: HAVARİLER manen lekesiz, ak pak kimselerdir; dolayısıyla HÛR lafzen AK, BEYAZ anlamındadır, mecazen ise tertemiz.

İçinde HÛR ve onun türevleri bulunan ayetler için tıklayın: حار.

ÎN kelimesine gelince, okunuşu IYN olan bu kelime "ayn"ın çoğulu olup GÖZ anlamına gelir. Buna göre ayetlerimize bakalım. Aklımızda şu soru bulunsun:

CENNET HALKI oradaki kadın erkek bütün insanlar olduğuna göre eğer HÛRİN IYN iri gözlü dilberler ise cennetteki kadınlar ne yapacak onları, kadın kadına cinsel ilişki haram olduğuna göre?

Duhân 54:
İşte böyle. Cennet halkına tertemiz su gözleri de nasip ederiz - bihûrin în.

Tûr 20:
Diziler halindeki koltuklara yaslanırlar. Tertemiz su gözleri de nasip ederiz onlara - bihûrin în.

Rahmân 72:
çadırlarda uzaklıkları giderilmiş, tertemiz - Hûrun maksûrâtun fi'l hiyâm

TERTEMİZ kelimesinden kastın ne olduğunu görmek için siyaka bakalım:

62.O ikisinin yanı sıra iki bahçe daha - Ve min dûnihima cennetân
64.yemyeşil - mudhemmetân
66.O ikisinin içinde fışkıran iki su gözü - Fîhima aynâni naddahatân
68.O ikisinin içinde meyveler ve hurmalar ve narlar - Fîhima fâkihetun ve nahlun ve rummân
70.O ikiden çok olanın içinde güzelim kazanımlar - Fîhinne

Dikkat. 66 ve 68'dea fîhima var; "o ikisinin içinde" demek bu. Yani o iki bahçenin içinde. 70'te ise fîhinne var ve bu, o ikiden çok olanın içinde demek. İkiden çok olan ne? Bahçeler olamaz çünkü onlar yalnızca İKİ tane. Doğru cevap: 68'deki meyvalar ve hurmalar ve narlar. Yani meyva ağaçları onlar.

Açık ve net. 70'teki güzelim kazanımlar meyva ağaçlarının içindedir. Meyva ağaçlarının içinde "iri gözlü huriler"in ne işi var? Hurmadır onlar, nardır yani meyve. Anladık?

Şimdi 72'yi siyakıyla birlikte okuyalım

70.O ikiden çok olanın içinde güzelim kazanımlar - Fîhinne
72.çadırlarda uzaklıkları giderilmiş, tertemiz -Hûrun maksûratun fi'l hiyâm

72, 70'yi tanıtıp niteliyor: O ikiden çok olan meyva ağaçlarının içindeki güzelim kazanımlar yani meyvalar çadırların içindedir bu defa, uzaklıkları giderilmiş olarak. Bir daha okur musunuz? Çadırların içidekiler ne imiş? Hurilerle zerre kadar ilgisi var mı ki Diyanet misillu seks manyakları onları ÇADIRLARDA KAPANMIŞ HURİLER diye çarpıtır?

Bir de 72'de maksûrât kelimesi var, dikkat eder misiniz. Rahmân 56'da geçen "kâsurâtut tarf"daki "kâsurât"ın türevi bu kelime. O ifadeyi nasıl çarpıtıyorlar? Diyanet: "bakışlarını sadece eşlerine çevirmiş dilberler."

Ayıptır, günahtır. Allah'ın sözlerini böylesine çarpıtacak kadar da fütursuz olmayın. Sâd sûresine bakın. Allah orada "kâsurât"ı açıklıyor. Okuyup görün:

Kadınlar dahil cennet halkı
51.orda koltuklara yaslanırlar ve isterler: meyveler, içecekler;
52.yanlarında kâsiratut tarf.
53.İşte size ahrette vadedilen!
54.Tükenmeyen rızkımız - İnne hézé lerızkuna ma lehu nefâd.

İşte bu. KÂSURÂT "rızık"tır. Meyvalar, içecekler. Allah aşkına, HURİ dediğiniz o şehvet metaı RIZIK mıdır ki onu 52'de "Yanlarında gözlerini erkeklerinden ayırmayan eşler" diye çarpıtırsınız. Allah'tan hiç korkmaz mısınız siz?

Sevgi ile,
Hasan Akçay

Konu Hasan Akçay tarafından (13-03-2011 Saat 06:35 ) değiştirilmiştir.
Alt 13-03-2011, 06:40
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dostum madem arapların dilidir buyrun arapçadan ingilizceye çeviren araplar nasıl çevirmiş bakalım.

Yusuf ali :arapçadan ingilizceye çeviri.
Rahman 56

In them will be (Maidens), chaste, restraining their glances, whom no man or Jinn before them has touched;-

Onları hiç bir adam ne bir cin dokunmuştur onların bakışlarına , yasaklama, (bakireler) iffetli sağlıklı olur; -

Dikkat et no man diyor. adamlar ve cinler diyor, insanlar demiyor.Ayrıca bakire olarak belirtiyor.

Maiden: bakire

Sözlük - Ayrıntılı sözlüğü görüntüle

1. ad
    1. bakire
    2. genç kız
  2. sıfat
    1. kız
    2. ilk
    3. el değmemiş
    4. bâkire

Buda duhan 54

So; and We shall wed them to maidens with beautiful, big, and lustrous eyes.

Bu nedenle biz onları büyük parlak gözlü bakirelerle evlendiririz.

arapta bilmiyor sanırım arapçayı.

Hoca sende arap ne demiş oku. Araplarada arapçayı öğreteceksiniz ya bu gidişle ,gelde gülme.

hoca arap bilmiyor değil mi, ingilizceyede yanlış çevirmiş bakire diye.

Doğrusu ne denir şimdi şu halinize bilmiyorum...

Allahtan korkan sizseniz ben korkmasamda olur. arap dahi arapça bilmiyor siz biliyorsunuz.Hoca ben kısaca sana ayıp ve etme diyorum.
Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...

Konu aliyarasfal tarafından (13-03-2011 Saat 06:50 ) değiştirilmiştir.
Alt 13-03-2011, 06:46
Lynx Lynx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

zapzero´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tarihi vakalara göre hz aişenin ölümünü bulursan kaç yaşında evlendiğinide bulmuş olursun
kuran bunlardan bahsetmez tartışmamızın başı zaten aişeden kuran bahsetmiyor dememdi.604 yılında doğdu 74 yaşında öldü peygamberle hicrette nişanlandı 2 yıl sonra düğünü oldu yani 18+2 20 yaşında evlendi
Aysenin 9 yasinda olduguna dair ispatin kuranla gel diyen sen degilmiydin ?

Kardesim su hz yakistirmasi yaptigin ayseyi nerden taniyorsun ?

Muhammedin karisi oldugunu nerden biliyorsun ?

Hicrette nisanlandigini nerden biliyorsun ?

Muhammedin 604 yilinda öldügünü hicretin 2 yil sürdügünü nerden biliyorsun ?

Hangi islam tarihi kaynagi ? Yazda bakalim icinde hadis varmi yok mu ?

Korkarim sen bu konuda zapzari olacaksin ?

Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina
Alt 13-03-2011, 07:49
Kıdemli Üye

"Benim babam senin babanı döver." Annadım, gardeş: senin baban benim babamı döver. Boş ver aklı, bilgiyi, kanıtı... Benim babamı Arabın babası hadi hadi döver. Annadım!
Alt 13-03-2011, 07:51
Estiva Estiva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Arkadaşlar, anlaşılan bu şekilde bir sonuca ulaşamayacağız. İki tarafta farklı anlamlar çıkartıyor. Düzenli iştirak ettiğim yabancı bir forum var ve her milletten insanlar var. Şu anda Filistin'den biri denk geldi, kendisinden Rahman - 56' yı ingilizceye çevirmesini rica ettim özel mesajla. Bizzat Arabistan'dan birileri de dahil, birkaç kişiye daha sormayı planlıyorum. Gerçi aliyarasfal Arapça'dan ingilizceye çevirisini vermiş ama emin olmak için birkaç kişiye daha soralım. Bakalım nasıl çevirecekler. Gönderdiğim özel mesajlara cevap alırsam, hemen paylaşacağım.
Alt 13-03-2011, 08:53
Kıdemli Üye

Sayın web, onlara sorar mısınız:

-Since KAASIRAATUT TARF ise given as a reward to ALL the inhabitants of Heaven, what will the female inhabitants do with the "chaste maidens restraining their glances, whom no man or Jinn before them has touched" (55:56) despite God's truth that lesbianism is forbidden in Islam?

-Is there any possibility that the word RIZKUNAA in 38:54 means anything other than the KAASIRAATUT TARF in 38:52, which refers to the fruit and drinks in 38:51? Can RIZKUNAA mean chaste maidens?

-What is the difference between FEEHEMA in 55:68 and FEEHENNAH in 55:70. And wich one does FEEHENNAH refer to, the TWO gardens in 55:62 or the MORE THAN TWO fruit trees in 55:68?

-What is in those fruit trees, fruit such as dates and pomegranates (55:68) or the so-called chaste maidens?

Sevgi ile,
Hasan Akçay

Konu Hasan Akçay tarafından (13-03-2011 Saat 08:58 ) değiştirilmiştir.
Alt 13-03-2011, 09:10
Üye

Hasan Akçay´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın web, onlara sorar mısınız:

-Since KAASIRAATUT TARF ise given as a reward to ALL the inhabitants of Heaven, what will the female inhabitants do with the "chaste maidens restraining their glances, whom no man or Jinn before them has touched" (55:56) despite God's truth that lesbianism is forbidden in Islam?

-Is there any possibility that the word RIZKUNAA in 38:54 means anything other than the KAASIRAATUT TARF in 38:52, which refers to the fruit and drinks in 38:51? Can RIZKUNAA mean chaste maidens?

-What is the difference between FEEHEMA in 55:68 and FEEHENNAH in 55:70. And wich one does FEEHENNAH refer to, the TWO gardens in 55:62 or the MORE THAN TWO fruit trees in 55:68?

-What is in those fruit trees, fruit such as dates and pomegranates (55:68) or the so-called chaste maidens?

Sevgi ile,
Hasan Akçay
Hocam biraz daha araştırdım, forumdan 5-6 kişiye daha ulaştım ve ayeti ingilizceye çevirmelerini rica ettim. İçlerinde Arap ve Mısırlılar da var. Adamları tanımam etmem. Önce özel mesajlarıma bir cevap gelecek mi bakalım. Hiç karıştırmadan, nasıl çevirecekler bir görelim. Sonra sorularınızı iletirim.
Alt 13-03-2011, 10:19
Üye

Özel mesaj attığım kişilerden cevap beklerken/gelmesini umarken, google amcada (com versiyonunda) rahman suresini arattım, birkaç ingilizce çevirisine daha bakabiliriz diye düşündüm. Kaynaklarıyla yazıyorum.

http://www.alahazrat.net/alquran/Qur...5_041_078.html
Upon thrones are the women who do not gaze at men except their husbands, and before them, are untouched by any man or jinn

http://www.quranicteachings.co.uk/sura-55.htm
Therein (will be) women (embodiment of piety and chastity), restraining their gazes (except from their husbands), whom neither any Ins nor any Jinns would have ever touched before them

http://www.facebook.com/video/video....=1238701981480
[055:056] Wherein both will be Qâsirât-ut-Tarf [chaste females (wives) restraining their glances, desiring none except their husbands], whom no man or jinni before them has touched.

http://inthenameofallah.org/quran%20chapter%2055.html
In them will be (Maidens) Chaste restraining their glances whom no man or Jinn before them has touched [yatt-mithahunna]

http://www.barkati.net/quran/Transla...lyquran055.htm
Upon thrones are the women who do not gaze at men except their husbands, and before them, are untouched by any man or jinn.

http://www.nizamulislam.com/quran/al_rahman.asp
On the beds there are the maidens that they glance towards none save their husbands untouched before them by any man or Jinn

http://www.quranenglish.com/tafheem_quran/055.htm
In the midst of these shall be maidens with modest, restrained glances; maidens whom no man or jinn has ever touched before.
----
This is the real character of the woman: she should neither be shameless nor immodest, but should have modesty in her looks. That is why AIIah while making a mention of women among the blessings of Paradise has first of aII praised their modesty and chastity and not their beauty and physical charms. Beautiful women can get together in mixed clubs and film studios and beauty contests where the select beautiful women onlv are admitted. but a person of low taste and mentality only can show any interest in them. No noble person can find any charm in the beauty that attracts every evil look and is ready to tall in every lap!
This means that in the worldly life whether a woman died a spinster. or as the wife of somebody. or died young, or as an old woman, in the Hereafter when aII the righteous women enter Paradise, they will be made young and virgins: and any of the women who is made a lift-partner of a righteous man, will not have heen possessed by anyone before that husband, in Paradise. This verse also shows that the righteous jinn too will enter Paradise like the righteus men. Men will havc women from their own kind and the jinn their wives from their own kind: both the kinds will have their mates from their own particular kind. No person of one kind will be made a partner of a member of :mother kind with whom he cannot live as husband or wife naturally. The words of the verse "...whom neither man nor jinn will havc touched before them," do not mean that the women there will only be of human species and they will not havc heen touched by any man or jinn before their husbands, but its real meaning is: In Paradise there will be women of both the jinn and the human species; they aII will he modest and untouched: neither a jinn female will have been touched by a jinn male before her husband in Paradise, nor a human female will have been touched by a human male before her husband in Paradise.
Alt 13-03-2011, 14:12
Kıdemli Üye

Merhaba web dost.

Bunların hepsi aynı lağımın suyunu önce kendileri içen sonra pazarlayanların şişeleri. Şişelerdeki lağım suyudur. Atın gitsin. Biricik amacı erkek egosunu şişirmek olan o lağımcıların şu zırvasına bakın:

Bir kadın bu dünyadan öbür dünyaya ister bakire olarak göçsün ister bir adamın eşi olarak, öldüğünde ister genç olsun ister yaşlı bir kadın... cennetlik kadınlar ahrette cennete girdiğinde genç ve ve bakire olacak: cennetlik bir adama karı edilen hiçbir kadın daha önce hiçbir kimse ya da koca tarafından kullanılmamış olacak.

(... in the worldly life whether a woman died a spinster. or as the wife of somebody. or died young, or as an old woman, in the Hereafter when aII the righteous women enter Paradise, they will be made young and virgins: and any of the women who is made a lift-partner of a righteous man, will not have heen possessed by anyone before that husband, in Paradise.)

Allah aşkına sayın web! Siz bu zırvayı buraya asmadan önce kendi iz'anınıza danıştınız mı? Örneğin şunu sorabilirdiniz kendinize: "Peki cennetlik erkekler de cennete girdiğinde bakir olacak mı? Cennetlik bir kadına koca verilen erkek daha önce hiçbir kişi ya da karı tarafndan kullanılmamış olacak mı?"

Yapmayın web kardeş. Aklınızı, sağduyunuzu, vicdanınızı... bu kadar kolayca kurban etmeyin zırvalara.

Sevgi ile,
Hasan Akçay

Önerilen Siteler

Etiket
allah, cehennem, din, huri, tanrı