13-03-2011, 15:18
|
|
Üye
|
|
|
|
Hasan Akçay´isimli üyeden Alıntı
Merhaba web dost.
Bunların hepsi aynı lağımın suyunu önce kendileri içen sonra pazarlayanların şişeleri. Şişelerdeki lağım suyudur. Atın gitsin. Biricik amacı erkek egosunu şişirmek olan o lağımcıların şu zırvasına bakın:
Bir kadın bu dünyadan öbür dünyaya ister bakire olarak göçsün ister bir adamın eşi olarak, öldüğünde ister genç olsun ister yaşlı bir kadın... cennetlik kadınlar ahrette cennete girdiğinde genç ve ve bakire olacak: cennetlik bir adama karı edilen hiçbir kadın daha önce hiçbir kimse ya da koca tarafından kullanılmamış olacak.
(... in the worldly life whether a woman died a spinster. or as the wife of somebody. or died young, or as an old woman, in the Hereafter when aII the righteous women enter Paradise, they will be made young and virgins: and any of the women who is made a lift-partner of a righteous man, will not have heen possessed by anyone before that husband, in Paradise.)
Allah aşkına sayın web! Siz bu zırvayı buraya asmadan önce kendi iz'anınıza danıştınız mı? Örneğin şunu sorabilirdiniz kendinize: "Peki cennetlik erkekler de cennete girdiğinde bakir olacak mı? Cennetlik bir kadına koca verilen erkek daha önce hiçbir kişi ya da karı tarafndan kullanılmamış olacak mı?"
Yapmayın web kardeş. Aklınızı, sağduyunuzu, vicdanınızı... bu kadar kolayca kurban etmeyin zırvalara.
Sevgi ile,
Hasan Akçay
|
Hocam bu çevirileri hiç ayıklamadan, sansürlemeden yayınladım. Yani ben bir sonuca ulaşmak istiyorum, ateist değilim ama şüphelerim var. Dolayısıyla şu anda bir taraf değilim. Kimsenin lehine bir çalışma yapmıyorum. Google'da bulduğum tüm çevirileri, alt alta sıraladım. İçinde saçma bulduklarınız olabilir. Benim amacım herkesin, ayette onlar diyerek erkeklerin kastedildiğini anlamış olduğunu göstermek. Bu çevirilerin diyanetten izin almalarına gerek yok  Birini Avustralyalı çevirmiş, ötekini Pakistanlı vs. Hepsi mi çarpıtıyor? Gezdiğim birçok sitede huri (hoor) geçiyor. Öncelikle onu söyleyeyim. Ayet erkeklere seslendiğine göre, hoor kelimesine cinsiyeti yok demek yanlış olur, cinsiyeti kadındır deniyor.
Peki kadına ne verilecektir, bu Kur'an'ın neresinde geçiyor? Arap kökenli olduğunu sandığım (isminden dolayı) biri şöyle açıklamış.
Allah, erkeğe el değmemiş kadınlar (huriler) verecektir, bunu açıkca söylemiştir. Bunda erkek için utanılacak birşey yoktur. Ancak kadın için aynı şeyi söyleyemez. Kadın utangaçtır, bu tür konuları kendi aralarında bile konuşmaya çekinirler. Allah, bir kadına, sen bana iman et, benim yolumda çalış, cennette sana yakışıklı, (birkaç tanımlama daha vardı) bir erkek vereceğim diyemez Kur'an'da. Bir kadını bu şekilde motive edemez açık açık. Ama üstü kapalı birşekilde başka bir ayette erkeğe verilecek olana denk birşey vereceğini belirtmiş.
Ben bu konuyla ilgili birkaç site daha gezdim. Anladım ki, erkeğe verilen huri gibi kadına apaçık verilen (denk) birşey yok ve belki de Araplar bile bu tür ayetlerde muhalefete düşmüşler. Anlaşılan onlarda da alimler, modern ilahiyatçılar bu konuda eksiklik/çelişki/ya da yanlış anlaşılmaya yatkınlık görmüşler ki, bolca açıklama ihtiyacı duyuyorlar.
Tabii, siz huri kelimesinin değil bakire kadın, eş olarak bile geçmediğini, farklı bir anlamı olduğunu söylüyorsunuz. Ben bu yönde bir makaleye/çeviriye rastlayamadım. Sadece bir yerde "tertemiz eşler" diyerek, hoor'un cinsiyetinin olmadığını söyleyen, bakın kadına da birşeyler var diyerek durumu kurtarmaya çalışan birini gördüm. Diğerlerinin tamamı huriyi bakire ya da güzel kadın olarak çevirmiş. Google'da aratıp, ayetin geçtiği sitelere tek tek baktım. Başka ne şekilde arayabilirim ki?
En son ana dili Arapça olan (Arabistan, Mısır vs) şahıslara özel mesaj gönderdim, bakalım bir Arap bu ayeti nasıl anlıyor, göreceğiz. Henüz herhangi bir cevap gelmedi.
|

13-03-2011, 16:35
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
http://www.free-minds.org/hur Bunu incelediniz mi? Makalenin yazarı Mısır'lı bir Arap.
The word “hur” by itself is only an adjective or an attribute meaning pure/white/crystal clear, as for the noun “Houris” claimed to refer to these heavenly companions; it is a pure invention and has no Quranic basis. Before investigating the list of all the descriptions contained in the Quran let us find out who you will be with in heaven if one was blessed by God and saved from the punishment of hellfire.
|

13-03-2011, 16:42
|
 |
Üye
|
|
|
|
Hasan Akçay´isimli üyeden Alıntı
"Benim babam senin babanı döver." Annadım, gardeş: senin baban benim babamı döver. Boş ver aklı, bilgiyi, kanıtı... Benim babamı Arabın babası hadi hadi döver. Annadım!
|
Anlamamışsın gardaş;
Akıl ,bilgi ,kanıt sizde işe yaramıyor.Araptan daha arapsınız, onlardan aldığınız dini onlardan iyi biliyorsunuz, onların dilini onlara satıyorsunuz. Türklerin bu üstün yetenekleride sizlerde görüyoruz. Türkler herkesten iyi bilir ,hatta araplardan iyi bilir benim dediklerimi diyen bir adette ayet sunun.
Anladım gardaş, siz arapların dilinde indiğini ve kutsal olduğunu iddia ettiğiniz kitabı güzel çarpıtıyorsunuz ve sözde inandığınız tanrıdan korkmadan.
Huri var ve sizde biliyorsunuzki huri sadece erkeklere vaad ediliyor.Yani bu kitabın erkeklere yönelik insan ürünü bir bakışın eseri olduğunu çok iyi biliyorsunuz.Bunu kurtarmak içinde huriyi bertaraf etmeniz gerekiyor. Yoksa nasıl kurtaracaksınız değil mi bu derleme inancı?
Herkese vaad edilmiş eş deseniz göğsü yeni tomurcuklanmış bakire kızlar kadınlarada vaad edilmiş olacak.Bu ne yaman çelişki ? Bunun yerine kompile kitabı tahrif edip, allahtan çok korkarak kutsal gerçekleri yok edip gizlemeye yöneliyorsunuz.
Anladım, anladım gardaş...
Şimdilik saygımla gittim...
Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
|

13-03-2011, 17:38
|
|
Üye
|
|
|
|
Hasan Hocam, 2 cevap geldi ancak ikisi de Mısırlı şahıslardan. Yazışmaları aynen aktarayım. Benim de, Mısırlı arkadaşlarında ingilizcelerinin çok iyi olduğu söylenemez ama birşeyler anlaşılıyor yine de. Dilerseniz, size bu kişilerin profil linklerini veririm, ilgili siteye üye olup, onlarla bu konuyu tartışabilirsiniz (onlar isterse tabii). Hatta biraz bekleyin, bizzat Arabistanlı 2-3 kişiye de özel mesaj atmıştım, onlardan da cevap gelirse buraya yazarım, profil linklerini de toptan size gönderirim. Artık huri meselesini, Araplarla tartışma fırsatınız olur, çünkü biz bulabildiğimiz Türkçe ve İngilizce meallerin çok büyük kısmında huri kelimesinin bakire/el değmemiş kadın olduğunu gördük. Bundan sonrası bizi aşar, gidip Araplarla tartışmanız daha yerinde olacaktır.
Hi, **,
Sorry to bother you. (Kendimi tanıtma faslı)
We have some conflicts on a verse. Could you please allow us some time and translate this verse to English?
Surah Rahman - 56
فِيهِنَّ قَاصِرَاتُ الطَّرْفِ لَمْ يَطْمِثْهُنَّ إِنسٌ قَبْلَهُمْ وَلَا جَانٌّ
Thank you very much in advance.
------------------------------------------------------------------
1. MISIRLI ŞAHIS:
hi, no you didn't bother me at all ,i'm glad to help anyway i can
the direct translation of it is : In them are women limiting their glances, untouched before them by man or jinni
it mainly describes the wives in heaven , it says they are shy to raise their eyes , it's like the shyness of a virgin , who wasn't touched by neither human or a jinni before
------------------------------------------------------------------
2. MISIRLI ŞAHIS:
Koran speaks in this verse for hoor in the gana , which Allah gives to the people of gana, women or virgins Aezzroat untouched by any man or ginni before
gana dediği herhalde cennet? Aezzroat ne anlamadım. Bu Mısır Arapça konuşuyor değil mi? Bizzat Suudi Arabistan'dan olan birilerine de özel mesaj atmıştım. Onların ne diyeceğine de bakalım. Hocam bu Araplar da benzer şekilde çevirirse, artık sizi Allah'a, pardon o Araplara havale ederim, gider tartışırsınız  Bu adamların ana dili Arapça, bunlarda böyle anlıyorsa, biz ne yapalım?
|

14-03-2011, 00:32
|
|
Üye
|
|
|
|
al cevap
aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı
Dostum bende sana gayet net zamirleri ve genel hitabı yazdım. bulmaca yok ortada. Çözülmüş önünde. Rahman 56yı okumuyormusun. Genel olarak lehum kullanılmış kadın erkek her inançlıya onlar diyerek dersen , hurileri kime vaad ettiğinide açıklayıver bir zahmet.Dikkatini çekerim hurileri tasvirde kadınlar için hünne kullanılmış ki işte bu çıkmazıda açıklamanı bekliyorum.Gögüsleri turunç, tomurcuklanmış genç kızları herkese kadın erkek ayırtsız vaad ediyorsa tanrı buyrun bilelim...
Sende anlamak istemiyorsun sanırım, cinsiyeti olmadığından mı hünne kullanılmış hurilere ve eş olarak vaad edilmişler.
Şimdilik saygımla gittim..
|
sen sorumu cevaplarsan çözülecek kadın erkek karışık bir topluluğa hangi zamir kullanılıyor cevaplarsan sevinirim.
nail bana hiç laf atma senin seviyesiz sorularını cevaplamıyorum bile.
|

14-03-2011, 02:40
|
|
Üye
|
|
|
|
Laf atmak mi ? Seviyesiz sorular mi ?  sen ne ayaksin kardesim.
Kuranla gel diyorsun ama ayseyi nerden tanidigini söyleyemiyorsan zaten seninle tartisilmaz..
Üzülerek sõylüyorum bizim aliyarasfal seninle tartisarak gene hayatinin en bûyûk hatasini yapiyor.
neyse zapzero kolay gelsin basarilar sana
Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina
|

14-03-2011, 03:17
|
 |
Üye
|
|
|
|
"Hunne" dişilik belirten bir Zamir olmakla birlikte her zaman cinsel kimliğe işaret etmez.
Gramer kurallarına göre her dilde olmasada birçok dil Zamirleri Eril,Dişil ve cansız varlıklara yönelik farklı zamirler ve bunun sonucu fiil çekimleri geliştirmiştir.Örneğin Almancada Der,Die,Das artikelleri neticesinde Datif ve Akkusatif,Nominativ v.s. ayrımları vardır.
Yine Fransızca Masa Dişi, Sandalye erkek zamir ile işaret ediliyor. Terside olabilir...
Arabcada da bu özellikler mevcut.
Dolaysı ile "yükseltilmiş döşekler" yada "Beyaz Gözeler"e Hunne diye Dişil zamirle işaret edilmesi mümkündür.
Açıkcası çok da ısrarcı olmanın bir anlamı yok...Kuran ilginç bir dil kullanır bu dil Arabca olsa dahi aslında bir Arab en iyi anlar mantığı doğru değil.Kuranın kullandığı dil Kurancadır.
Arab kelimesini örnek olarak ele alacak olursak;Arab hem bir milleti,halkı tanımlarken aynı zamanda Arab kelimesi köken olarak Arabın kendine seçip beğendiği GÜZEL manasınıda
içinde barındırır  Kuranen Arabeyn GÜZEL BİR OKUMA olur...Sizde "hadi canım" kıvırıyorsunuz dersiniz...
Gerçek şu ki Kuran çok anlamlı kelimeler ve MÜTEŞABİH /Benzetme sanatı ile neredeyse kim ne isterse onu anlar denilecek kadar geniş bir alan tanımaktadır.Bu yönü ile Asırlar öncesi ve Asırlar ötesine hitab edebilmekte,1500 yıldır en çok tartışılan kitab olma özelliğini koruyabilmektedir.
Yine bu özelliği nedeni ile Yağlı Güreş gibi Ayetlerle güreşmekte zorluklar çıkarmaktadır.
Yine aynı geniş bant nedeni ile kişinin Algısına göre- bazı temel prensibler haric-uyum sağlamaktadır.Adeta kabın hacmine göre şekil alan bir su gibi Okuyanın Bilinc düzeyine göre anlam çıkarmasına olanak verilmektedir.
|

14-03-2011, 04:00
|
|
Üye
|
|
|
|
ExUlul´isimli üyeden Alıntı
"Hunne" dişilik belirten bir Zamir olmakla birlikte her zaman cinsel kimliğe işaret etmez.
Gramer kurallarına göre her dilde olmasada birçok dil Zamirleri Eril,Dişil ve cansız varlıklara yönelik farklı zamirler ve bunun sonucu fiil çekimleri geliştirmiştir.Örneğin Almancada Der,Die,Das artikelleri neticesinde Datif ve Akkusatif,Nominativ v.s. ayrımları vardır.
Yine Fransızca Masa Dişi, Sandalye erkek zamir ile işaret ediliyor. Terside olabilir...
Arabcada da bu özellikler mevcut.
Dolaysı ile "yükseltilmiş döşekler" yada "Beyaz Gözeler"e Hunne diye Dişil zamirle işaret edilmesi mümkündür.
|
Hocam, bakın iki Mısırlı şahıs okuyup yazmışlar. Tabii bu adamları bulduğum yer bir webmaster forumu, yani adamlar dinle içli dışlı ya da alim filan değiller. Bilgisayarcı, web tasarımcı/programlamacı adamlar. Hatta anladığım kadarıyla, onlar da bolca hadis/rivayet düşkünüler yani bize çok benziyorlar. Ama ana dilleri arapça ve gönderdiğim sureyi okur okumaz, erkeklere verilen kadınlardan bahsettiler. Demek ki, bu surede, erkeklere sesleniliyor ve ayette erkeklere vaad edilen kadın/lar geçiyor.
Yok mudur sizin bildiğiniz uluslararası forumlar? Türkçe bir mantıkla düşünerek, kelimeleri başka ayetlerde geçtikleri halleriyle sınayarak, onlarla oynayarak çözülecek şeyler değil bunlar bence. Bir Türk'ün Arapça öğrenmesi belli ki mantığını tam anlaması için yetmiyor. Bir Arapça metni, en iyi ana dili Arapça olanlar bilir. Ha, Kur'an'ı bir Arap bile tam anlayamaz diyorsanız, o zaman gerçekten Kur'an'ı anlamanın bir ilim olduğunu anlarız. Bu da Kur'an'ın apaçık olduğu iddiasına, daha da önemlisi imtihanın mantığına ters. 10 yaşında çocuk hangi ara Arapça öğrenecek, Kur'an ilimi öğrenecek, anlayacak da imtihana başlayacak?
Hem vaktim, hem ingilizcem var diyorsanız, size bahsettiğim uluslararası webmaster forumunun linkini vereyim, üye olun ve siz de benim gibi orada Arap avına çıkın. Merak ettiklerinizi onlara sorun ve burada paylaşın. Kendi kendimize çözemeyeceğimiz ortada. Bu ayet gibi çelişkili olduğu iddia edilen başka topic'lerde tartışılan ayetler de var, fırsat bulmuşken, onları da sorarız.
P.S. Aslında ben tahmin ediyorum/dum, bir Arap bile "erkeklere huriler var" dese, forumdan birilerinin çıkıp, farklı bir yöntemle bunu bertaraf edeceğini  Kur'anca he, o da güzel. Ben şahsen Kur'anca bilmiyorum kardeşim, uluslararası forumlar da dahil, bilen birinin çıkacağını da sanmıyorum. Bu durumda, bence hiç sorgulamadan islamın, hristiyanlığın, yahudiliğin, budizmin, tüm dinlerin bizden istediklerini yapalım, biri belki tutar. Ateistler haklıysa zaten yok olup gideriz, yine sorun çıkmaz.
Konu Estiva tarafından (14-03-2011 Saat 04:12 ) değiştirilmiştir.
|

14-03-2011, 04:56
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sevgili Exulul;
Senin bilgine ve dürüst olacağına güvenim var her zaman.Ancak dediğin dil kuralı maalesef ne cümlelerdeki kelimeler nede konuyla uyuşamıyor.
Rahman 56
1.fî hinne: orada2.kâsirâtu: bakışlarını yalnız eşlerine hasreten 3.et tarfi: bakışlar 4.lem yatmis-hunne: onlara, kendilerine temas etmemiştir, dokunmamıştır 5.insun: insan(lar) 6.kable-hum: onlardan önce 7.ve lâ: ve olmaz 8.cânnun: cinler
Kuranda hunne geçen yerlerde kadın dışında bir şey üzerine zamir kullanılmış örnek bulamadım.
Mücadele 2
1.ellezîne: o kimseler, onlar 2.yuzâhirûne: zihar yapıyorlar, boşuyorlar (sen bana anamın sırtı gibisin diyorlar) 3.min-kum: sizden, içinizden 4.min nisâi-him: onların kadınlarından 5.mâ: değil 6.hunne: onlar 7.ummehâti-him: onların anneleri 8.in (illâ): olsa, ancak, sadece 9.ummehâtu-hum: onların anneleri 10.illâ ellâî: ancak onlar ki 11.veledne-hum: onları doğurdu 12.ve inne-hum: ve muhakkak ki onlar 13.le yekûlûne: gerçekten, mutlaka ..... söylüyorlar 14.munkeren: inkâr edici, kötü, çirkin 15.min el kavli: sözden 16.ve zûren: ve bâtıl, asılsız, yalan, ağır, günaha sokan 17.ve inne: ve muhakkak 18.allâhe: Allah 19.le: gerçekten, mutlaka 20.afuvvun: affeden 21.gafûrun: mağfiret eden
Mümtehine 10
uzun olduğu için gerekli kısmı aldım
11.bi îmânihinne: onların (kadınların) îmânlarını 12.fe: o zaman, artık, bundan sonra 13.in alimtim(û): eğer bilirseniz 14.hunne: onlar (kadınlar) 15.mu'minâtin: mü'min kadınlar 16.fe: o zaman, artık, bundan sonra 17.lâ terciû: geri döndürmeyiniz 18.hunne: onlar (kadınlar) 19.ilâ el kuffâri: kâfirlere (kâfir erkeklere)
Hud 78;
kâle: dedi 9.yâ kavmi: ey kavmim 10.hâulâi: işte bunlar 11.benâtî: kızlarım 12.hunne: onlar13.etharu: daha temiz 14.lekum: sizin için
Ayrıca rahman 56 da gayet belirgin dostum. Cansızlara dişil özellik kullanılabilir demeye çalışma hiç. Arapçada böyle bir kural yok. Kurandada hiç kullanılmamış. Ezvac hum (erkeklerin eşleri ifadesi var ki Hum(Hüm Onlar [Erkekler) erkeği işaret eden zamir,eşide erkek demeye kalkma lütfen)
Rahman 56 da direk hunne (Hünne Onlar [Kadınlar])var, tıpkı mücadele 2 -müntezine 10 ve hud 78 de olduğu şekliyle.
Dostum Exulul yanlış savunma yaptın.Hunne senin dediğin şekilde cansızlarada kullanılmıyor.
Araştır bakalım kaç adet hunne geçer kuranda. Kuranca diye bir savunmayıda lütfen yapma.(Yunus 2 )Ayette açıkça anlayasınız diye arapça indirdik kuranı der hatırladın mı?
Şimdi lütfen dostum kuranda yazanı araplar bilmez hikayesine sarılma lütfen.
Neyse, ezvaç, hunne, hurin, bakalım nereye kadar zorlayacaklar bu anlamını çarpıtıp araplara arapçayı ve dinlerini öğretme işini.
Şimdilik saygımla gittim...
Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Konu aliyarasfal tarafından (14-03-2011 Saat 05:03 ) değiştirilmiştir.
|

14-03-2011, 06:28
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
HUNNE
Vâkı’a sûresi
36.Biz ONLARI (hurileri) yepyeni bir yaratılışla yarattık - İnna enşa'na HUNNE inşâ’
Diyanetin çevirisi bu. Şimdi Vâkı’a sûresini 36'ya kadar 27’den itibaren yazalım ve hunne zamiri gerçekten huriler isminin yerine mi geçiyor, görelim. Neden 27? Çünkü konumuzla ilgili ayetlerin öznesi olan sağın halkı o ayettedir; anlatı orada başlıyor.
27.Ve sağın halkı. Kimdir sağın halkı?
28.Dikensiz kiraz ağaçlarının içindeler
29.ve salkımlı muzların
30.ve uzamış gölgelerin
31.ve dökülen su
32.ve bol bol meyve
33.tükenmeyen, yasaklanmayan
34.ve yükseltilmiş DÖŞEKLER (ve FURUŞ in merfûa)
35.Öyle bir var ederiz ki ONLARI (İnna enşâ'na HUNNE inşâ’)
36.yepyeni yaparız ONLARI (ve ce'alna HUNNE ebkâra)
Şimdi 35'e bakar mısınız. Oradaki HUNNE 34'teki "yükseltilmiş DÖŞEKLER"in yerine geçmiş. Ve 35'teki HUNNE hangi ismin yerine kullanılmışsa 36'daki HUNNE de o ismin yerini almış. Yani HUNNE yükseltilmiş DÖŞEKLER demek. Döşekler cansız varlıklardır; dişil değil, KADINLAR değil.
Allah "döşekler"i inşa ederiz, diyor; Diyanet dahil birilerinin uyduruk "huriler"ini inşa ederiz, demiyor.
Sayın web, size ricada bulunmamın yararsız olduğunu gördüm. Sözünü ettiğiniz forumdaki Araplara sormanızı rica ederek size sorular verdim. Cevaplar ortaya konmadı ama oradaki Arapları tek otorite saydınız. Beni onlara havale ettiniz. Gidin meramınızı o forumdakilere anlatın, diyorsunuz. Hay hay. O forumun linkini verir misiniz. Lütfen.
Mısırlı bir Arap olan yaseen’in makalesini okumanızı rica ettim. Linkini verdim. Okudunuz mu bilmiyorum ama yaseen’in açıklamalarını kâle almadınız; sanki varsa yoksa andığınız forumdaki Araplar. Onlardan başkası yok; yaseen yok.
Canınız sağ olsun, kardeşim.
Sevgi ile,
Hasan Akçay
Konu Hasan Akçay tarafından (14-03-2011 Saat 06:41 ) değiştirilmiştir.
|