Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-03-2011, 17:31
zapzero zapzero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart al cevap

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Exulul;

Senin bilgine ve dürüst olacağına güvenim var her zaman.Ancak dediğin dil kuralı maalesef ne cümlelerdeki kelimeler nede konuyla uyuşamıyor.

Rahman 56

1.fî hinne: orada2.kâsirâtu: bakışlarını yalnız eşlerine hasreten 3.et tarfi: bakışlar 4.lem yatmis-hunne: onlara, kendilerine temas etmemiştir, dokunmamıştır 5.insun: insan(lar) 6.kable-hum: onlardan önce 7.ve lâ: ve olmaz 8.cânnun: cinler

Kuranda hunne geçen yerlerde kadın dışında bir şey üzerine zamir kullanılmış örnek bulamadım.

Mücadele 2

1.ellezîne: o kimseler, onlar 2.yuzâhirûne: zihar yapıyorlar, boşuyorlar (sen bana anamın sırtı gibisin diyorlar) 3.min-kum: sizden, içinizden 4.min nisâi-him: onların kadınlarından 5.mâ: değil 6.hunne: onlar 7.ummehâti-him: onların anneleri 8.in (illâ): olsa, ancak, sadece 9.ummehâtu-hum: onların anneleri 10.illâ ellâî: ancak onlar ki 11.veledne-hum: onları doğurdu 12.ve inne-hum: ve muhakkak ki onlar 13.le yekûlûne: gerçekten, mutlaka ..... söylüyorlar 14.munkeren: inkâr edici, kötü, çirkin 15.min el kavli: sözden 16.ve zûren: ve bâtıl, asılsız, yalan, ağır, günaha sokan 17.ve inne: ve muhakkak 18.allâhe: Allah 19.le: gerçekten, mutlaka 20.afuvvun: affeden 21.gafûrun: mağfiret eden

Mümtehine 10

uzun olduğu için gerekli kısmı aldım

11.bi îmânihinne: onların (kadınların) îmânlarını 12.fe: o zaman, artık, bundan sonra 13.in alimtim(û): eğer bilirseniz 14.hunne: onlar (kadınlar) 15.mu'minâtin: mü'min kadınlar 16.fe: o zaman, artık, bundan sonra 17.lâ terciû: geri döndürmeyiniz 18.hunne: onlar (kadınlar) 19.ilâ el kuffâri: kâfirlere (kâfir erkeklere)

Hud 78;

kâle: dedi 9.yâ kavmi: ey kavmim 10.hâulâi: işte bunlar 11.benâtî: kızlarım 12.hunne: onlar13.etharu: daha temiz 14.lekum: sizin için

Ayrıca rahman 56 da gayet belirgin dostum. Cansızlara dişil özellik kullanılabilir demeye çalışma hiç. Arapçada böyle bir kural yok. Kurandada hiç kullanılmamış. Ezvac hum (erkeklerin eşleri ifadesi var ki Hum(Hüm Onlar [Erkekler) erkeği işaret eden zamir,eşide erkek demeye kalkma lütfen)

Rahman 56 da direk hunne (Hünne Onlar [Kadınlar])var, tıpkı mücadele 2 -müntezine 10 ve hud 78 de olduğu şekliyle.

Dostum Exulul yanlış savunma yaptın.Hunne senin dediğin şekilde cansızlarada kullanılmıyor.

Araştır bakalım kaç adet hunne geçer kuranda. Kuranca diye bir savunmayıda lütfen yapma.(Yunus 2 )Ayette açıkça anlayasınız diye arapça indirdik kuranı der hatırladın mı?

Şimdi lütfen dostum kuranda yazanı araplar bilmez hikayesine sarılma lütfen.

Neyse, ezvaç, hunne, hurin, bakalım nereye kadar zorlayacaklar bu anlamını çarpıtıp araplara arapçayı ve dinlerini öğretme işini.

Şimdilik saygımla gittim...

sorduğum soruya neden cevap vermiyorsun merak ettim haksız olduğun anlaşılır endişesi ilemi.sorumu tekrarlıyorum kadın ve erkeklerin beraber bulunduğu bir topluluk için hangi zamir kullanılıyor.bunun cevabını verebilirsen bütün çıkmazlarından kurtulacaksın.hangi cinsin zamiri kullanılıyor.net olrak kısa cevap ver boğma soruyu.
Alt 14-03-2011, 17:41
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Verdim, sen anlamıyorsun.

1.yâ eyyuhâ: ey 2.ellezîne: o kimseler, onlar

.ve beşşir: ve müjdele2.ellezîne âmenû: âmenû olanlar, Allah'a ulaşmayı dileyenler, îmân edenler

Kuranda nerdeyse her surede bu tür genel seslenme ile seslenilir. Ayrıca haksız olmak gibi kaygım olduğu senin kuruntun. Benim bilmediğim senin bildiğin varsa buyur ben nasıl açıklamalarıyla yazdıysam sende kanıtlarıyla sun.
İnceleyelim ve görelim.

Yukardaki mesajımda yanlışlayabileceğin bir yer var mı? yok değil mi?

Evet olsa idi sunabileceğin bir kanıt sunardın. Yoksa bu gereksiz demogojik mesajların hikaye be dostum.

Ben sana diyorum, kanıtla doğruysa kabul ederim. Hocanın yaptığı gibi masal üretme, buyur yanlış varsa düzelt.

Bakın tüm sır şu iki kelimede(zamir) hunne(onlar-kadınlar ) hum(erkekler-onlar)

Dikkat edin şimdi ayete.

Rahman 56

1.fî hinne: orada2.kâsirâtu: bakışlarını yalnız eşlerine hasreten 3.et tarfi: bakışlar 4.lem yatmis-hunne: onlara, kendilerine temas etmemiştir, dokunmamıştır 5.insun: insan(lar) 6.kable-hum: onlardan önce 7.ve lâ: ve olmaz 8.cânnun: cinler

Hum ile cennette kime ödül vaad edildiği belirtiliyor. Kadın varmı bu cennetlikler içinde. Direk erkeğe vaad ediliyor. Erkeğe sesleniliyor. Bu bir.

Rahman 56

Şimdi vaad edilen ne?Eldeğmemiş (bakire kadınlar) .Kime vaad ediliyor üstte kırmızı ,erkeklere, ne vaad (kadın)ediliyor altta mavi. işte bu kadar basit.

gidin diğer ayetlerede bakın, hurin direk isim(bakire kız) olduğu için hunne kullanılmaz, ancak hum zamiri ile vaad edilen her şeyin erkeğe vaad edildiğini görürsünüz.

Tur 20

1.muttekiîne: yaslanmış olanlar 2.alâ sururin: tahtlar üzerine 3.masfûfetin: sıralanmış (özenle dizilmiş) 4.ve zevvecnâ-hum: biz onları evlendirdik 5.bi hûrin: hurilerle 6.înin: güzel gözlü

Yine burdada bak vaad kime ediliyor eşler olarak, erkeklere ne vaad ediliyor, bakire kız anlamına gelen huri.

Bir. Cennette her şey erkeklere vaad edilir.İki cennette erkeklere kadın vaad edilir.

İki kurandaki tüm seslenmeler genel sanılsada kadın sadece erkek vasiyetinde mümine sıfatından öteye taşmamış, cinsel objelikten kurtulamamış, köle, erkekten bir derece altta mal konumundadır.

Bu nedenle cennet erkeğe vaadlerle ve özellikle kadın vaadiyle kuranda yazar.

Kuran insan ürünü, erkek egemen bakışın yansıması bir kültürün ürünüdür.

O hum ve hunne zamirleri var oldukça ve silinmedikçe hiç kimse bu ayetlerin anlamını bile değiştirse bu gerçeği kurtaramaz.

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 14-03-2011, 17:43
zapzero zapzero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart el cevap

burdaki ataist yada islamdan başka dine inanan arkadaşlara islamın öngördüğü tavsiye ettiği mutluluğun anahtarı olarak vaad ettiği prensipleri yazmıştım.bunlarının neyini beğenmeyip nasıl bir yaşam vaat ettiğinizi nasıl bir hayat nizamı ve kuralları istediğinizi nedense kimse yazmıyor.
tamam islamı ve kurallarını istemiyorsunuz.siz ortaya koyun hayat nizamınızı nasıl yaşıyalım adalet ve mutluluğu temin etmek için.radikal ataislerin buna cevaplarını bekliyorum
Alt 14-03-2011, 17:47
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dostum bence o konuyu ayrıca açın, orda karşılıklı fikir beyan edelim.

Çünkü konu konu içinde dardamadağın oluyor.

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 14-03-2011, 17:56
Hasan Akçay Hasan Akçay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Merhaba. Arapça bilmemize gerek yok. Önümüze Türkçe olarak konan şu üç cümleyi ANLAYA ANLAYA okuyalım yeter. Dikkat. Cümle 1'deki YATAKLARI kelimesinin YATAKLARI olduğunda cümle alem hemfikir:

1.YATAKLARI astarladılar.
2.ONLARI yeniledir;
3.ONLARI bir güzel hazırladılar.

2 ve 3'teki ONLARI nedir, YATAKLARI mı ya da başka şeyler mi? Gözlerimizi zorlamadan okuyalım. Kısalım, okuyalım. Koccaman açalım, okuyalım. Ovuşturalım, okuyalım. Bir daha okuyalım. "GERÇEK bu kadar basit olamaz!" diye mi inanamıyoruz gözlerimize?

ONLARI zamirini örneğin genelev kadınları diye yutturan birilerine kanmak zorunda mıyız, hele bir de o yutturmacılar onlarca ve yüzlerce ve binlerce ve onbinlercedir diye onlar ön teker olacak, biz onları körü körüne izleyen arka teker mi olacağız?

2 ve 3'teki ONLARI nedir? Nedir kardeşim?

Vâk'a sûresi. Dikkat. Ayet 34'teki FURUŞ kelimesinin YATAKLAR olduğunda cümle alem hemfikir. Zaten Arapçadan Türkçeye de geçmiş bu kelime. Tefriş etmek: döşemek. MEFRUŞAT: koltuk, yatak...

34.ve yükseltilmiş YATAKLAR (ve FURUŞ in merfûa)
35.Öyle bir var ederiz ki ONLARI (İnna enşâ'na HUNNE inşâ'e)
36.yepyeni yaparız ONLARI (ve ce'alna HUNNE ebkâra)

35 ve 36'daki ONLARI nedir, YATAKLARI mı ya da başka şeyler mi? Gözlerimizi zorlamadan okuyalım. Kısalım, okuyalım. Koccaman açalım, okuyalım. Ovuşturalım, okuyalım. Bir daha okuyalım. "GERÇEK bu kadar basit olamaz!" diye mi inanamıyoruz gözlerimize?

ONLARI örneğin "hurileri" diye yutturan birilerine kanmak zorunda mıyız, hele bir de o yutturmacılar onlarca ve yüzlerce ve binlerce ve onbinlercedir diye onlar ön teker olacak, biz onları körü körüne izleyen arka teker mi olacağız?

Yok efendim, HUNNE cansız eşya olamazmış ta ille KADINLAR olurmuş. Eğer bunu iddia eden, Arapça biliyorsa yuh olsun o Arapçanın ervahına.

Sevgi ile,
Hasan Akçay
Alt 14-03-2011, 18:01
allame
Üye Değil

web´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu huri kelimesinin ne zaman huri, ne zaman döşek olacağının zamanını kim belirleyecek? Tam hangi gün huri evrimleşip döşek olacak? Bunun kararını kim veriyor?
karar değil, zamanla kendiliğinden oluyor. insanların bilinç düzeyi huri'nin anlamsızlığını çözecek duruma ulaştığında, aynı anda manası da aynı bilince göre huriden döşeğe dönüşüyor. kendiliğinden gelişen bir süreçtir.

Ya o değil de, siz hiç hata yapıyor olabileceğinizi düşünmüyorsunuz değil mi? Ya huri işi gerçekse (ki bizim bulduğumuz veriler bu yönde)? Siz Allah'ın kullarına ödül olarak vereceği şeyi bozuyorsunuz. Dikkat edin de Allah ile aranızda bu konuda bir problem çıkmasın
aramızda sorun çıkmaz sen rahat ol. ayrıca kıskananlar çatlasın.

ödül bozulmaz. herkes anladığından sorumludur, Allah da vaadinden dönmez. Benim anlayışıma göre de "inandığın gibi olmaktadır". dolayısıyla eğer birisi "cennette huri var" diye ibadet etmişse huriyi bulur, hasan abimiz de "döşek var" diye çabalıyorsa döşeğe kavuşacak demektir. Burda bu konuyu açan insanlar da inanışına göre bir şeylere kavuşurlar. ne diyoruz: "inanmayanlar cehenneme gider". o ne yapıyor? inanmıyor. varsa ne olacak? "cehenneme gidecek". görüldüğü gibi herkes kendi geleceğini kendisi belirliyor aslında.

yorum yapmak isteyen?
Alt 14-03-2011, 18:11
ExUlul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ExUlul ExUlul isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hocam, bakın iki Mısırlı şahıs okuyup yazmışlar. Tabii bu adamları bulduğum yer bir webmaster forumu, yani adamlar dinle içli dışlı ya da alim filan değiller. Bilgisayarcı, web tasarımcı/programlamacı adamlar. Hatta anladığım kadarıyla, onlar da bolca hadis/rivayet düşkünüler yani bize çok benziyorlar. Ama ana dilleri arapça ve gönderdiğim sureyi okur okumaz, erkeklere verilen kadınlardan bahsettiler. Demek ki, bu surede, erkeklere sesleniliyor ve ayette erkeklere vaad edilen kadın/lar geçiyor.

Hem vaktim, hem ingilizcem var diyorsanız, size bahsettiğim uluslararası webmaster forumunun linkini vereyim, üye olun ve siz de benim gibi orada Arap avına çıkın. Merak ettiklerinizi onlara sorun ve burada paylaşın. Kendi kendimize çözemeyeceğimiz ortada. Bu ayet gibi çelişkili olduğu iddia edilen başka topic'lerde tartışılan ayetler de var, fırsat bulmuşken, onları da sorarız.

P.S. Aslında ben tahmin ediyorum/dum, bir Arap bile "erkeklere huriler var" dese, forumdan birilerinin çıkıp, farklı bir yöntemle bunu bertaraf edeceğini Kur'anca he, o da güzel. Ben şahsen Kur'anca bilmiyorum kardeşim, uluslararası forumlar da dahil, bilen birinin çıkacağını da sanmıyorum. Bu durumda, bence hiç sorgulamadan islamın, hristiyanlığın, yahudiliğin, budizmin, tüm dinlerin bizden istediklerini yapalım, biri belki tutar. Ateistler haklıysa zaten yok olup gideriz, yine sorun çıkmaz.

Sevgil iweb,

öncelikle bana kardeşim diye hitab ettiğin için teşekkür ederim.

Açıkcası tartışmanın ortasında müdahil olmaktan dolayı biraz mahcubum.

Konuya katkı yapmak istemiştim ama sanırım başarılı olamamışım.

Öncelikle ön yargılardan kurtulmamız gerekiyor diye düüşünüyorum...Önyargıları Ağır bir yük gibi hepimiz sırtımızda taşıyoruz...
İnsan ön yargıları olmadan yapamıyor,kendini boşlukta hissediyor olmalı...
Anadili arabca olan birisinin Kuranı daha iyi anlayacağı mantığına katılamıyorum değerli kardeşim.
Benim Anadilim Türkçe bile değil ama gayet güzel okur-yazar ve anlarım.
Mesela Üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı bölümü vardır.
Neden her türk vatandaşı/ana dili türkçe olan insanlar oradan gidip bir diploma alamıyor?
Neden herkes Türkçe öğretmeni değil?
Demek ki bir dili biliyor olmak,Anadili olması v.s. yeterli bir Arguman değil.
Kuran Arabcası 6-7 Yüzyıl Arabcası ve kısmende Aramice kelimeler barındırır.
Aradan geçen 1400 yılda Arab dili donup kalmadı,Dil sürekli evrilen bir mekanizmadır.
Bugün herhangi bir Arab o günün Arabcasını ancak kabaca anlar...
Kuranın müteşabih/teşbih,Mecazı mürsel,Tecaülil Arif,Hüsnü talil v.s vb. Sanatını anlaması ayrı bir mevzudur.
10 yaşında bir çocuk bunları nasıl öğrenecek? Sınav eşit mi?
Bu sorular Sistem içinde cevaplarını bulurlar...Gerçekten anlamak isteyen ve Ön yargılarını terkeden Kuran Mubin yani apaçık oluyor.
Çünkü kuran/okunan okuyucusu ile 1-1 iletişime geçen muhteşem bir eser.

Kuran bir insanı terk etmeden,hiç kimse kuranı terk edemez.Sürekli araştırma ihtiyacı hisseder ...ama hata bulmak için ama öğrenmek için maksat mutlaka hasıl olur...kişi Okunanı okur

bu uzunca "vaazdan" sonra asıl söylemek istediğim ile cevabi yazımı bitirmek istiyorum;
Gerçek Kuran Evrendir,insanın varoluş sebebi bana göre Evreni okumak ve Evrenin içinde küçük bir Evren olan insan kitabını okumaktır.
Evren+Vahiy+insan kitablarını okuyanlar Evrende ki konumlarına Şahid/Gözlemci olurlar ve Varoluşun sırrına ulaşırlar.
O nedenle biz deriz ki; İçe doğru yolculuğa çık...Haddini bilen Rabbini bilir.deriz...

Sevgi ile...
Alt 14-03-2011, 18:17
berguzar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
berguzar berguzar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ExUlul´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Gerçek Kuran Evrendir,insanın varoluş sebebi bana göre Evreni okumak ve Evrenin içinde küçük bir Evren olan insa kitabını okumaktır.
Evren+Vah,y+insan kitablarını okuyanlar Evrende ki konumlarına ŞAhid olurlar ve Varoluşun sırrına ulaşırlar.

Sevgi ile...
O bal arısına vahyedendir.
O Adem'e vahyedendir.

Ve dilin bu kadar hareketli ve değişken olduğundan hareketle kuranı stabil kılan zihniyetin kirleri ne yazıkki üzerimize yapışmıştır. Yıka yıka çıkmaz.

Selamlar...

Bİ SEN EKSİKTİN AYIŞIĞI! GÜMÜŞ BİR TÜY DİKMEK İÇİN MANZARAYA.
Alt 14-03-2011, 18:18
Estiva Estiva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

allame´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
karar değil, zamanla kendiliğinden oluyor. insanların bilinç düzeyi huri'nin anlamsızlığını çözecek duruma ulaştığında, aynı anda manası da aynı bilince göre huriden döşeğe dönüşüyor. kendiliğinden gelişen bir süreçtir.

aramızda sorun çıkmaz sen rahat ol. ayrıca kıskananlar çatlasın.

ödül bozulmaz. herkes anladığından sorumludur, Allah da vaadinden dönmez. Benim anlayışıma göre de "inandığın gibi olmaktadır". dolayısıyla eğer birisi "cennette huri var" diye ibadet etmişse huriyi bulur, hasan abimiz de "döşek var" diye çabalıyorsa döşeğe kavuşacak demektir. Burda bu konuyu açan insanlar da inanışına göre bir şeylere kavuşurlar. ne diyoruz: "inanmayanlar cehenneme gider". o ne yapıyor? inanmıyor. varsa ne olacak? "cehenneme gidecek". görüldüğü gibi herkes kendi geleceğini kendisi belirliyor aslında.

yorum yapmak isteyen?
Hocam ben birşey anlatmak için debeleniyorum da kimse anlamıyor. Mesele bir iki çeviri de takılmak değil. Bir Türk'ün Kur'anı çözmesi o kadar zor ki. Hele de biz Arapça bile bilmiyorkan Kuran'a has bir dil varsa, art niyetli birileri yanlış çevirmişse, başka birileri yanlış tefsir etmişse vs... Kılavuzu anlayabilmek büyük bir dert. Anlamadan kılavuz takip edilir mi? İncili değil de Kur'anı takip etmemizi gerektiren sebep ne olacak? Önce anlayacağız doğru söyleyip söylemediğini ve iman edeceğiz, sonra bizden Allah'ın neler istediğini bileceğiz, ona göre imtihana gireceğiz.

Ama bu haliyle o kadar zor ki. Kolayca anlamamızı engelleyen birçok faktör var benim bu tür topiclerden anladığım. Bence en büyük çelişki de budur. Hayattan önce bir Kur'an imtihanı açılması lazım. Kur'an'ı anlamayı başaranlar sonra ikinci bir imtihana (hayat imtihanına) girmeli
Alt 14-03-2011, 18:22
ExUlul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ExUlul ExUlul isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dostum bence o konuyu ayrıca açın, orda karşılıklı fikir beyan edelim.

Çünkü konu konu içinde dardamadağın oluyor.

aliyarasfal dostum,

Mert ve Aklını sonuna kadar kullanan Ateist kardeşim,

sana selam...akşam vakit bulabilirsem daha çok yazmak istiyorum...

Önerilen Siteler

Etiket
allah, cehennem, din, huri, tanrı