15-03-2011, 03:44
|
|
Üye
|
|
|
|
al cevap
yucemanitu´isimli üyeden Alıntı
Hasta mısın sen ya adam gibi tartışmayacaksan yürü git. Bir şey soruyoruz bir şey söylüyoruz, fikri tartışmayı bırakmış hayatında yüzünü bile görmediği birine karakter tahlili yapıyor.
|
senin karekter tahlilini yapmam için seni görmeme gerek yok ta ciğerden yazdığın sözlerin ele veriyor seni.adam gibi konuşmayan sensin belden aşağı vurup müslümanları aklınca tahrik mi ediyorsun provakatör ergenekoncu zihniyet.turan dursunuda senin zihniyetin provake edip öldürtmedimi sonrada ihaleyi müslümanlara çıkarmadılarmı ama hepsinin ergenekon denen kirli zihniyet olduğu belli oldu. işkenceci senin zihniyetindir.Allah kimseye işkence yapmaz adil Allah herkese emeğinin karşılığını verir.bu inanaların sorunu sen neden rahatsız oluyorsun inanmadığın bir şeyden.
|

15-03-2011, 03:54
|
 |
Üye
|
|
|
|
aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı
Şimdi önce benim söylemediğimi söylediğimi iddia etme , çünkü hiç bir yerde hum zamiri herkese yönelik ithaftır diye sözüm yoktur,olamazda. Çünkü hum erkeği temsildir.
.
Buyrun var ise yapıştırın. Utanıp özür dileyeyim.Söylemedi isem siz utanıp özür dilermisiniz?
Ben humun (erkekler için-onlar)
Hununun ise kadınlar için (onlar) olduğu dışında zamir olarak
Gayet açık ve net.
Şimdi bana attığınız iftirayı kanıtlayın. Yoksa ben zaten kanıtlarımı tekrar sunacağım. Öyle konuyu demogojiyle örtpas edeceğinizi sanıyorsanız hiç şansınız yok.
Rahman 56
1.fî hinne: orada2.kâsirâtu: bakışlarını yalnız eşlerine hasreten 3.et tarfi: bakışlar 4.lem yatmis-hunne: onlara, kendilerine temas etmemiştir, dokunmamıştır 5.insun: insan(lar) 6.kable-hum: onlardan önce 7.ve lâ: ve olmaz 8.cânnun: cinler
Hum ile cennette kime ödül vaad edildiği belirtiliyor. Kadın varmı bu cennetlikler içinde. Direk erkeğe vaad ediliyor. Erkeğe sesleniliyor. Bu bir.
Rahman 56
1.fî hinne: orada2.kâsirâtu: bakışlarını yalnız eşlerine hasreten 3.et tarfi: bakışlar 4.lem yatmis-hunne: onlara, kendilerine temas etmemiştir, dokunmamıştır 5.insun: insan(lar) 6.kable-hum: onlardan önce 7.ve lâ: ve olmaz 8.cânnun: cinler
Şimdi vaad edilen ne?Eldeğmemiş (bakire kadınlar) .Kime vaad ediliyor üstte kırmızı ,erkeklere, ne vaad (kadın)ediliyor altta mavi. işte bu kadar basit.
gidin diğer ayetlerede bakın, hurin direk isim(bakire kız) olduğu için hunne kullanılmaz, ancak hum zamiri ile vaad edilen her şeyin erkeğe vaad edildiğini görürsünüz.
Tur 20
1.muttekiîne: yaslanmış olanlar 2.alâ sururin: tahtlar üzerine 3.masfûfetin: sıralanmış (özenle dizilmiş) 4.ve zevvecnâ-hum: biz onları evlendirdik 5.bi hûrin: hurilerle 6.înin: güzel gözlü
Yine burdada bak vaad kime ediliyor eşler olarak, erkeklere ne vaad ediliyor, bakire kız anlamına gelen huri.
Resmen yalan söylüyorsun.Hum erkeğe yönelik, hunun kadına.Rahman 56 da size kapak.
Hocanla sen inkarcı kafir konumundasınız. Sanırım burdaki gerçek müslümanda benim.
Tuhaf değil mi?
Evet hum herkese hitaptır nerde demişsem(kendi yalanını bana yükleme gayretin kendini ele vermendir.)hangi mesajsa yazda utandır beni.
Gittim...
|
zapzero şakamısın sen
ellezîne: o kimseler, onlar
Okuma yazman yok mu, genel hitap kelimesini defalarca yazdım. Şimdi şu iftiranı kanıtla.Ben hangi mesajda hum genel hitaptır demişim. demogoji senin yaptığındır.
Şimdi varsa yanlışım bilgiye dayalı göster, yoksa artık gerçeği kabul et.
Hum(onlar-erkekler) Hunun (onlar - kadınlar)zamir.
Bu iki kelime anahtarıdır bu konunun. İnceleyen görür yukarda
rahman 56 ve tur 20.
Erkeğe seslenilen ve kadın vaad edilen bölümlerdeki onlar(erkekler için kullanılır) zamiri(hum) ile sabit kanıtlıdır.Ayrıca ne vaadedildiğiki onlar (Hunun) kadınlar için kullanılan zamirdir.
Tekrarlıyorum, tıpkı ingilizce gibi she nasıl kadınlar için o zamiri ise ve he erkekler için o zamiri ise arapçadada hunun kadınları, hum erkekleri belirten zamirdir.Nokta.
Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
|

15-03-2011, 04:14
|
 |
Üye
|
|
|
|
Hasan bey;
Bence artık vazgeçin.
Vakıa konusundada tutturamıyorsunuz.
Vakıa 36;
1.fe: böylece 2.cealnâ: biz kıldık 3.hunne: onlar 4.ebkâren: bakireler
vakıa 37
1.uruben: eşlerine düşkün, asık 2.etrâben: aynı yaşta, yaşıt
Vakıa 38;
1.li: için 2.ashâbi el yemîni: yemin sahipleri, yeminlerini yerine getirenler
Şimdi birleştir bakalım üç ayeti, kimin içinmiş eşlerine düşkün, yaşıt, kadınlar.
yemin sahipleri için eşlerine sadık- düşkün, bağlı birbirine yaşıt bakireler yarattık. Hunneden kaçamıyorsunuz hocam.
Rahman 56 zaten size yeterde artar.
Ayrıca şu hurin kelimesi temiz anlamında yiyecek içecek inadınızada bir adet bakara 168 sunayım.
Bakara 168
1.yâ eyyuhâ: ey 2.en nâsu: insanlar 3.kulû: yeyin 4.mimmâ (min mâ): şey(ler)den 5.fî: içinde, ...de 6.el ardı: arz, yeryüzü 7.halâlen: helâl olan 8.tayyiben: temiz olan 9.ve: ve 10.lâ tettebiû: tâbî olmayın, uymayın 11.hutuvâti: adımlar, ayak izleri 12.eş şeytâni: şeytan 13.inne-hu: muhakkak ki o, çünkü o 14.lekum: sizin için, size 15.aduvvun: düşman 16.mubînun: açıkça, apaçık
Ey insanlar! Yeryüzündeki helâl ve temiz şeylerden yiyin. Ve şeytanın adımlarına tâbî olmayın (izinden gitmeyin). Muhakkak ki o, sizin için apaçık bir düşmandır.
Burda hunun yok(onlar-kadınlar).hum yok(onlar-erkekler). İlginç değil mi. Direk insanlar demiş.
2.en nâsu: insanlar
Temiz kelimeside hurinle alakasız.8.tayyiben: temiz olan
Evet hoca. Arapça bilmem, ama asla insanları kandırmayada çalışmam.
Bitti.
|

15-03-2011, 04:23
|
|
Üye
|
|
|
|
al cevap
zapzero şakamısın sen
Okuma yazman yok mu, genel hitap kelimesini defalarca yazdım. Şimdi şu iftiranı kanıtla.Ben hangi mesajda hum genel hitaptır demişim. demogoji senin yaptığındır.
rahman 56 ve tur 20.
Erkeğe seslenilen ve kadın vaad edilen bölümlerdeki onlar(erkekler için kullanılır) zamiri(hum) ile sabit kanıtlıdır.Ayrıca ne vaadedildiğiki onlar (Hunun) kadınlar için kullanılan zamirdir.
Tekrarlıyorum, tıpkı ingilizce gibi she nasıl kadınlar için o zamiri ise ve he erkekler için o zamiri ise arapçadada hunun kadınları, hum erkekleri belirten zamirdir.Nokta.
|
bakara 38
قُلْنَا اهْبِطُوا مِنْهَا جَمِيعًا ۖ فَإِمَّا يَأْتِيَنَّكُمْ مِنِّي هُدًى فَمَنْ تَبِعَ هُدَايَ فَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ
Kulna-hbi tû minhâ cemî’a (n)(s) fe-immâ ye/tiyennekum minnî huden femen tebi’a hudâye felâ ḣavfun ‘aleyhim velâhum ya hzenûn (e)
Dedik ki: 'Oradan hepiniz inin. Bundan sonra size benden bir hidayet geldiğinde, kim benim hidayetime uyarsa, onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır.'
bak adamım şaka yapıyorum şimdi bu ayet ademlerin havvaların ve iblisin bulunduğu gruba hitaben yapılıyor.burda kaçtane zamir var bak nasıl kullanılmış ve içinde havvada var artık sesini kesde otur ayıp ya.
sorumada hala cevap vermiyorsun dönüp dönüp kopyalayıp yapıştırıyorsun saçma sapan yazıları.
Bir arap içinde kadın erkek iki cinsin bulunduğu topluluğa hangi zamirle hitap eder sana kurandan sormuyorum aynı şeyleri yazıp durma.sen kara cahilsin ya uğraştırıp duruyon beni.ver cevabı sorun çözülsün.
|

15-03-2011, 04:32
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sakin ol, efendi ol. Senin dediğin neyse genel hitap diye yırtındığın yaz bilelim. Benim gördüğüm ve bildiğim ellezine. Yazılarım baştan sona dolu. Çok bitirmek istiyorsan oku yukardaki rahman 56 ve tur 20 yi. Hunun kime, hum kime hitap zamiridir söyle.Yoksa saldırmayı kes.
İftira atıp hum herkese hitaptır dediğimi iddia eden sensin. Kanıtla diyince saldırganlaştın iyice.Tekrarlıyorum kanıtla hangi mesajda demişim.
Sıkıyorsun sadece. Dedim sana, yalanı savunamazsın. çünkü gerçekler daima ortaya çıkar.Burdada bu işi ben yapıyorum maalesef. Çünkü siz inandığınızı iddia ettiğiniz inancı bile çarpıtıyorsunuz.
Burdada kafir konumuna düşen inkarcılar sizsiniz.
Hadi bakalım dostum, varsa bildiğin gevelemeyi bırak yaz. Yoksa demogojilerin işe yaramıyor.
Demişken kendine kurşun sıkan mesajını gördüm...
Bakara 38
Kulna-hbitû minhâ cemî’a(n)(s) fe-immâ ye/tiyennekum minnî huden femen tebi’a hudâye felâ ḣavfun ‘aleyhim velâhum yahzenûn(e)
cemîan: topluca, hepiniz
Eh bana teşekkür düşer
Neymiş, sadece erkekler hum, sadece kadınlar hunun ve herkeste cemianmış.
Hani tur 20 de cemian. rahman 56 da cemian görüyormusun.Oralarda herkese hitap var mı? Yok. Haklılığımı kanıtladın, teşekkürler.
Eyvallah dostum.
Rahman 56
Hum ile cennette kime ödül vaad edildiği belirtiliyor. Kadın varmı bu cennetlikler içinde. Direk erkeğe vaad ediliyor. Erkeğe sesleniliyor. Bu bir.
Rahman 56
Şimdi vaad edilen ne?Eldeğmemiş (bakire kadınlar) .Kime vaad ediliyor üstte kırmızı ,erkeklere, ne vaad (kadın)ediliyor altta mavi. işte bu kadar basit.
gidin diğer ayetlerede bakın, hurin direk isim(bakire kız) olduğu için hunne kullanılmaz, ancak hum zamiri ile vaad edilen her şeyin erkeğe vaad edildiğini görürsünüz.
Tur 20
1.muttekiîne: yaslanmış olanlar 2.alâ sururin: tahtlar üzerine 3.masfûfetin: sıralanmış (özenle dizilmiş) 4.ve zevvecnâ-hum: biz onları evlendirdik 5.bi hûrin: hurilerle 6.înin: güzel gözlü
Yine burdada bak vaad kime ediliyor eşler olarak, erkeklere ne vaad ediliyor, bakire kız anlamına gelen huri.
Eveeet cemian yaktı seni be dostum.
Konu aliyarasfal tarafından (15-03-2011 Saat 04:41 ) değiştirilmiştir.
|

15-03-2011, 04:50
|
|
Üye
|
|
|
|
al cevap
Sakin ol, efendi ol. Senin dediğin neyse genel hitap diye yırtındığın yaz bilelim. Benim gördüğüm ve bildiğim ellezine. Yazılarım baştan sona dolu. Çok bitirmek istiyorsan oku yukardaki rahman 56 ve tur 20 yi. Hunun kime, hum kime hitap zamiridir söyle.Yoksa saldırmayı kes.
İftira atıp hum herkese hitaptır dediğimi iddia eden sensin. Kanıtla diyince saldırganlaştın iyice.Tekrarlıyorum kanıtla hangi mesajda demişim.
Sıkıyorsun sadece. Dedim sana, yalanı savunamazsın. çünkü gerçekler daima ortaya çıkar.Burdada bu işi ben yapıyorum maalesef. Çünkü siz inandığınızı iddia ettiğiniz inancı bile çarpıtıyorsunuz.
Burdada kafir konumuna düşen inkarcılar sizsiniz.
Hadi bakalım dostum, varsa bildiğin gevelemeyi bırak yaz. Yoksa demogojilerin işe yaramıyor.
Demişken kendine kurşun sıkan mesajını gördüm...
Bakara 38
Kulna-hbitû minhâ cemî’a(n)(s) fe-immâ ye/tiyennekum minnî huden femen tebi’a hudâye felâ ḣavfun ‘aleyhim velâhum yahzenûn(e)
Eh bana teşekkür düşer
Neymiş, sadece erkekler hum, sadece kadınlar hunun ve herkeste cemianmış.
Hani tur 20 de cemian. rahman 56 da cemian görüyormusun.Oralarda herkese hitap var mı? Yok. Haklılığımı kanıtladın, teşekkürler.
Eyvallah dostum.
Rahman 56
Rahman 56
Tur 20
Eveeet cemian yaktı seni be dostum.
|
baştan aşağı saçmalıyorsun .sana sorduğum soruyu 5 yaşındaki arap çocuğa sorsan cevap verir arapçanın (p) sinden bile anlamıyorsun sen çıkmışsın ders veriyorsun.
Takmışsın ellezine ye bunun anlamını açıklarmısın çok biliyorsan.türkçe ne anlama geliyor nerden türemiş.ama önce kırmızıyla yazdığım soruyu cevapla yazdığım ayette başka zamirler var onlar kimin için kullanılıyor onlarıda aydınlatta öğrenelim.
|

15-03-2011, 04:58
|
 |
Üye
|
|
|
|
Zapzero sen kimsinde bana emir veriyorsun? Anlama sorunun varsa banane.
Sen önce şu iftiranı düzelt, özür dile bakalım.
Rezil olmak zoruna gidiyorsa yalan-yanlış konuşmayacaksın. Kanıtlarıyla sabit tüm sözlerim.
Şimdi önce şu iftiranı düzelt ve özür dile.Ellezine diye belirtmişim. Yanlışsa yaz doğrusunu bilelim ne uzatıyorsun , ayrıca ben arap değilim, siz de olmadığınız halde araplara dil satıyorsunuz.
haddini aşma. efendi ol. aksi taktirde seni kaale bile almam.
|

15-03-2011, 05:07
|
|
Üye
|
|
|
|
al cevap
Zapzero sen kimsinde bana emir veriyorsun? Anlama sorunun varsa banane.
Sen önce şu iftiranı düzelt, özür dile bakalım.
Rezil olmak zoruna gidiyorsa yalan-yanlış konuşmayacaksın. Kanıtlarıyla sabit tüm sözlerim.
Şimdi önce şu iftiranı düzelt ve özür dile.Ellezine diye belirtmişim. Yanlışsa yaz doğrusunu bilelim ne uzatıyorsun , ayrıca ben arap değilim, siz de olmadığınız halde araplara dil satıyorsunuz.
haddini aşma. efendi ol. aksi taktirde seni kaale bile almam.
|
kızma arkadaşım başından aşağı 1 bardak su dök soğursun.demagoji yapmada boş konuşacağına basit soruma cevap ver.kadın erkek topluluğa arap ellezine der dedin ya karnım ağrıdı gülmekten Allahda seni güldürsün ama inanırsan.  )))birde derlerki büyük aşklar kavgayla başlarmış.
Konu zapzero tarafından (15-03-2011 Saat 05:14 ) değiştirilmiştir.
|

15-03-2011, 05:12
|
 |
Üye
|
|
|
|
Zapzero özür bekliyorum.
rahman 56 ve tur 20.
İyi incele ,beni kızdıran kimse çıkmadı bu güne kadar. Yani bu yöntemin bende işe yaramaz. Ben doğruyu söylerim, senin gibilerde demogojilerinde boğulur.
|

15-03-2011, 05:15
|
|
Üye
|
|
|
|
Adam zapzari oldu aliyarasfal.
Daha ayse'yi nerden tanidigini zöyleyemedi. Sen bunu adam yerine mi koyup tartisiyorsun ?
Bu adam beni zapze manyagi yapacak
Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina
Konu frodo tarafından (04-04-2011 Saat 08:36 ) değiştirilmiştir.
Sebep: uslup düzeltildi
|