zapzero´isimli üyeden Alıntı
ben senin samimetine inanmıyorum inadi bir tavırla konuştuğun belli oldu .çünki somut bir dili bile bilmiyor anlamıyor cevap veremiyorsun.kadın ve erkeğin buluduğu bir topluluk hangi zamirle söylenir diyorum ellezine diyorsun sonrada bana ders verdiğinden bahsediyorsun sen zavallı bir nankörsün ama bana değil rabbine.onun için dediklerimi kabullenemeyişin normaldir.
birde ben kuranın örten olayım bir müslüman olarak sen bir nankör olrak bu gerççekleri açan ol buna gülünür.
|
Bu kadar aciziyet sergileyip rezil olman yetmedimi sence.Neyse hakaretlerin senin kişiliğinin yansıması.
Size yeni cevaba gerek yok.
Rahman 56
1.fî hinne: orada2.kâsirâtu: bakışlarını yalnız eşlerine hasreten 3.et tarfi: bakışlar
4.lem yatmis-hunne: onlara, kendilerine temas etmemiştir, dokunmamıştır 5.insun: insan(lar) 6.kable-hum: onlardan önce
7.ve lâ: ve olmaz
8.cânnun: cinler
Hum ile cennette kime ödül vaad edildiği belirtiliyor. Kadın varmı bu cennetlikler içinde. Direk erkeğe vaad ediliyor. Erkeğe sesleniliyor. Bu bir.
Rahman 56
1.fî hinne: orada2.kâsirâtu: bakışlarını yalnız eşlerine hasreten 3.et tarfi: bakışlar
4.lem yatmis-hunne: onlara, kendilerine temas etmemiştir, dokunmamıştır 5.insun: insan(lar) 6.kable-hum: onlardan önce 7.ve lâ: ve olmaz 8.cânnun: cinler
Şimdi vaad edilen ne?Eldeğmemiş (bakire kadınlar) .Kime vaad ediliyor üstte kırmızı ,erkeklere, ne vaad (kadın)ediliyor altta mavi. işte bu kadar basit.
gidin diğer ayetlerede bakın, hurin direk isim(bakire kız) olduğu için hunne kullanılmaz, ancak hum zamiri ile vaad edilen her şeyin erkeğe vaad edildiğini görürsünüz.
Tur 20
1.muttekiîne: yaslanmış olanlar
2.alâ sururin: tahtlar üzerine
3.masfûfetin: sıralanmış (özenle dizilmiş)
4.ve zevvecnâ-hum: biz onları evlendirdik
5.bi hûrin: hurilerle 6.înin: güzel gözlü
Yine burdada bak vaad kime ediliyor eşler olarak, erkeklere ne vaad ediliyor, bakire kız anlamına gelen huri.
Resmen yalan söylüyorsun.Hum erkeğe yönelik, hunun kadına.Rahman 56 da size kapak.
Erkeğe seslenilen ve kadın vaad edilen bölümlerdeki onlar(erkekler için kullanılır) zamiri(hum) ile sabit kanıtlıdır.Ayrıca ne vaadedildiğiki onlar (Hunun) kadınlar için kullanılan zamirdir.
Tekrarlıyorum, tıpkı ingilizce gibi
she nasıl kadınlar için
o zamiri ise ve
he erkekler için
o zamiri ise
arapçadada hunun kadınları, hum erkekleri belirten zamirdir.Nokta.
Bu günlük bitti.
Varsa başka haddini bilmez kafir buyursun,yarın devam ederiz.