20-08-2006, 17:13
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: İslami Beyin Yıkama İlkokula Girdi
Herseyden once konuya biraz aciklama getirmek icin belirtilmesi gereken bir nokta var
Bu kitaplari basip dagitan meb degil.bakanlik sadece bu klasiklerin okunmasini tavsiye ediyor.Bu kitablari kendi dunya goruslerine gore uyarlayanlar ise bazi yayinevleri.
* * Demokratik toplumlarda ebeveyinler kendi cocuklarini nasilyetistirecekgine,onlara nasil bir kultur ve inanc asilayacaklarina kendileri karar verirler.
* * Totaliter rejimlerde ise devlet cocugu kendi mali olarak gordugunden cocugun yetistirilme *tarzi ve yonteminide kendi belirlemeye calisir.
* *
* * *yazilarin cogunda *gordugum kadari ile istediginiz kendi gorus acinizdan bu.
Isteyen ebeveyin cocuguna kendi kulturene gore adapte edilmis , uyarlanmis kitaplari,cizgi filmleri seyrettirir ,okutur. Bu anne ve babalarin cocuklari uzerinde k en dogal hakkidir.
* *Bunda bir rejim tehlikesi gormek bana gore abartili olur. meb bu kitaplari kendi basip kendi cocuklara dagitsaydi evet hakli olurdunuz.. ama *bu kitaplar sadece bir secim hakki verir baska bir sey degil
74.17. Ben onu sarp bir yokuşa sardıracağım!
74.18. Zira o, düşündü taşındı, ölçtü biçti.
74.19. Canı çıkasıca, ne biçim ölçtü biçti!
74.20. Sonra, canı çıkasıca tekrar (ölçtü biçti); nasıl ölçtü biçtiyse
|

20-08-2006, 17:18
|
|
Üye
|
|
|
|
tabi canııım nolcak yakında bıçak kemiğe dayanınca şeriat gelse ne olurki demeye de az kaldı
Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
|

20-08-2006, 17:35
|
|
Üye
|
|
|
|
Hocam bu ne biçim bir hak? İsteyen dünya klasiklerini kendi görüşüne göre tahrif edebilme hakkına mı sahip? Ben de kendi dünya görüşüme göre değiştirilmiş bir kuran bastırıp dağıtayım o zaman. Hatta benim dünya görüşüme uymayan bütün yazarların kitabını değiştirtip yeniden bastırayım.
Böyle hak mı olur? Bu haksızlıktır.
Ama adam kalkıp Güliver'in maceralarını bozmaz, "kendi çocuğumu dinci yapmak istiyorum" diyip muhammedin maceralarını okutur, ona bişey diyemem. Dediğin gibi ona kimse karışamaz...
AKP'li MEB de dünya klasiklerinin islamileştirilmiş bu versiyonlarını tavsiye edeceğine delikanlı gibi çıkar "ben muhammedin maceralarını tavsiye ediyorum" der, biz de "hiç olmassa delikanlıymış, dürüstçe niyetini söyledi" deriz. Ama nerde AKP'de o yürek?
Bu olayın demokrasiyle falan alakası yok! Bu sadece saf insanların dini duygularını kendi çıkarları için kullanma konusunda uzmanlaşmış bir kesimin, kendisini kullandırma potansiyeli yüksek bir nesil yaratma çabalarının bir parçası.
m.kara
|

20-08-2006, 18:23
|
 |
Üye
|
|
|
|
karamazov kardesler biribirlerine selaminaleykum vealeykumselammi diyorlar?Dostoyevskinin ismine dikkat!!dost..musluman olma ihtimali uzerinde durmuyorum..tolstoy gibi oda muslumandi.. *
Bir olasi ceviri..
Selaminaleykum karga kardes hayirli gunler..
ve aleykumselam tilki kardes sanada aynen(burda peynir yere duser..kandil simitide olabilir)
yesil turbanli kiz bir gun ormanda giderkennn..
Tommiks cumadan donerken doktor sallaso ve konyakciyi zikir halinde geride birakir.kulver kalesindeki albay brownin kizi suzi hasemasini giymis denize gidiyordu..
Dinler afyondur, allah zayif insanlarin kafasinda yarattigi varolmayan birseydir..
|

21-08-2006, 13:11
|
|
Üye
|
|
|
|
Bu tur adaptasyonlar komiktir. Sadece komik.
Sen kendi cocuguna bu tur yayinlari okutma, cocuklarina o tur kanallari seyrettirme , ama
Bu tur yayinlarin yasaklanmasini istemek totaliter rejime ve toplumun bolunmesine giden yolun taslari olur.
* Bu tur yayinlar olacaktir, bunlarin alicisi,seyreden *bir kitlesi oldugu muhtedce olacaktir.Olay arz talep meselesidir.
* *
* Birde su saf musluman olayina gelince , Oyle insan yoktur. Insanlar bu tur yayinlari okuyor ve seydediyorlar cunku kendileri musluman ve cocuklarininda oyle yetismesini istiyorlar.
* * Bu tur yayinlarda siddet ovgusu,rejimin *zorla ve siddetle degistirilmesi gerektigini savunan dusunceler olmadikca , yayinlanmasinda *kanunen hicbir sakinca yoktur,
* * Birakin insanlar istedigi mali istedigi yerden alsinlar .
* *Otekine karsi nefret ve korkuyla degil onlarinda haklari oldugunu dusunerek yaklasin.
|

21-08-2006, 13:31
|
|
Üye
|
|
|
|
Turok yani ben kalkıp senden izin almadan senin yazdığın bir kitabın içine, senin hiç yazmadığın hatta desteklemeyeceğin bazı cümleler sokacağım ve bu haliyle kitabını yeniden basacağım, buna da demokrasi denecek öyle mi?
Asıl bu kitap ve yayınların tahrif edilmesi, belli bir ideolojiye göre yeniden şekillendirilerek halka sunulması totaliter rejimlerde olur.
Bir araştır istersen Heinrich Himmler'in başkanlığındaki Nazi Propaganda Bakanlığı böyle kaç yayını elden geçirmiş, tahrif etmiş...
m.kara
|

21-08-2006, 13:41
|
|
Üye
|
|
|
|
ya saçmalamayın dünya klasiği bunlar boyama kitabı değil bunlar dünyanın heryerinde aynı çevrilir bu kitapları yazan üstadların yanında ciğeri 5 para etmez adamların bilerek sokuşturduğu kelimeler kitabın içine ediyo
Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
|

21-08-2006, 15:48
|
|
Üye
|
|
|
|
Konu nihayet olmasi gereken *kanuni ve yasal prosedur *cerceveye *yavas yavas girmeye basliyor.
*
* *hitler zamaninda incili dahi degistirmistir, Burda yayilmaya calisilan hava sanki devletin kendisi, meb bu kitaplari bastirip ogrencilere kendisi dagitiyor. Yok oyle bir sey.
* *Bakanlik sadece ve sadece dunyanin her yerinde okunan klasik kitaplarin okunmasini tavsiye etmis. Gidinde bu yayinevinin bastigi adaptasyona ugramis kitaplari alin dedigi ve tesvik etdigi yok.
* Olayi irtacanin baskaldirmasi sekline sokmanin ve hitler donemi ile kayislamanin da mantigi yok.
* Burda yapilacak olan, bu klasiklerin yayin hakkini elinde tutan firmalarin yasal ve hukuki proseduru baslatmalari.
* Turkiye bir kanun devletir , bunun unutulmamasi gerektigi en onemli dayanak noktamiz olmalidir.
|

21-08-2006, 16:32
|
|
Üye
|
|
|
|
Ya hocam AKP'li belediyeler abuk subuk propaganda kitapçıkları bastırıp dağıtıyor, evlenme daireleri yeni evli çiftlere ailelerinde şeriat hukuku uygulamalarını öneren broşürler hediye ediyor, Harun Yahya gibi bir şarlatana belediyeler propaganda amaçlı faaliyet yapması için yer gösteriyor (daha geçenlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin izniyle hergün milyonlarca kişinin uğradığı Kızılay Ankara Metrosun'da bir Hayun Yahya sergisi vardı)
Ayrıca diğer dünya klasiklerinde değil bu kitaplarda "MEB tavsiyesidir" damgası varmış.
Bu olaylar tamamen bir beyin yıkama faaliyetidir. Yayınları tahrif edip dağıtma işinin amacı; bir ideolojiyi, güvenilen yayınlar içine sokarak yaymaya çalışmaktır. Bu işin amacı kesinlikle insanlara demokratik bir seçim yapabilmeleri için alternatifler sunmaya çalışmak değildir. İslami görüşte alternatif yayınlar zaten fazlasıyla var. İsteyen rahatça islami kitaplar alabilir. Bu klasiklerin değiştirilmesindeki maksat çocuğuna islami yayınlar okutmayı uygun bulmayan kişilerin çocuklarına da bu şekilde gizlice, veliye çaktırmadan ulaşabilmektir.
Konuyu bir de uzman gözünden, Çeviri Derneği Başkanı Prof. Hasan Anamur'dan dinleyelim: "Klasikler konusunda, asıllarına uygun, yetenekli çevirilerin yapılması gerekir. Adam ana-avrat küfrediyorsa, aynen yer almalı, herhangi bir değişiklik yapılamaz. Bu kitaplarda çevirmenlerin ismi bile yok. Yayınevleri başkalarının çevirilerini çalıyor, içine kendi ideolojilerine uygun ifadeler koyarak yayımlıyor. Buradaki etik sorun kabul edilemez, ama daha da önemlisi yapılanlar düpedüz beyin yıkama."
Tabi konumuzla hiç alakası olmayan bir hukuksal boyutu da var. MEB bu kitapları kendisi dağıtamaz, hatta kanun gereği bu kitaplara bandrol bile verse başı belaya girer çünkü bir takım kanuni standartlara uymayan kitaplar bunlar. Çevirenin ismi bile yazmıyor. Bu sorunları da aşmak için kendilerince çözümler üretmişler. Denetimden kaçmak için 96 sayfayı geçmeyecek şekilde bastırmışlar fln...
m.kara
|

21-08-2006, 16:58
|
|
Üye
|
|
|
|
Asagidaki alinti radikal gazetesinden :
"Talim Terbiye'ye teklif
'100 Temel Eser' üzerinde dinsel ve ideolojik oynamalar yapan yayınevlerine Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Prof. Birinci de tepki gösterdi: Piyasada sorumsuz yayınlar var. Talim ve Terbiye Kurulu'na bunların sıkı denetlenmesi için teklif götüreceğim.
Velilere uyarı
Eğitim-Sen Avcılar Şube Başkanı Ekinci, velileri "Kitap üzerindeki 'MEB tavsiyeli' yazısına kanmayın. Talim Terbiye'nin logosu yoksa mutlaka içeriğine göz gezdirin" diyerek uyardı. Çevirmenler de tepkili:Yabancı kitaplar, asıllarına uygun çevrilmeli."
* Goruldugu gibi meb de bu konuda tepkili, *Anne baba olmak sorumlu istir,eger cocugunun bu tur kitaplari okumasini istemiyorsan tebbirli olacaksin.
* Ipe sapa gelmez her konuda mahkemelere dava ustune dava acan sivil kurulus orgutlerimiz bu konuda da dava acabilirler.
* Ben olayin yasal sinirlar icersinde degerlendirilmesi gerektigini dusunuyorum, yoksa beyin yikama ,seriatin ayak sesleri ,yilanin basinin ezilmesi gibi argumatlar *bana pek mantikli gelmiyor.
*Konumumu bir kez daha delirtmek amaciyla , ben islami hikayelerin basilip yayinlanmasina degil, izinsiz *ve telif haklarina aykiri bir sekilde *basim yapilmasina karisyim ve bununda hukuki olarak yasal prosedur icersinde cezalandirilmasi taraftariyim...Yoksa elbetdeki insanlar kendi hayat goruslerine uygun seyleri cocuklarina verme haklari vardir.
|