Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-06-2011, 21:29
Özgürcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Özgürcan Özgürcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Dünya'nın Yaşı Fiyaskosu

Muhammed hadislerde dünyanın ömrünün 7000 yıl olduğu bildiriyor:
Ali B. Hüsameddin el-Muttaki, Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, sf. 88 Diyor ki
Enes Malik 'den tahric etti. O dedi ki, Resulullah (s.a.v.) buyurdu: DÜNYANIN ÖMRÜ, AHİRET GÜNLERİNDE YEDİ GÜNDÜR. Allah-u Teala buyurdu ki: RABBİN KATINDA BİR GÜN SİZİN SAYDIKLARINIZDAN BİN YIL GİBİDİR. Kim bir din kardeşinin Allah yolunda bir ihtiyacını görürse, Allah Teala onun için gündüzlerini oruçla, gecelerini de ibadetle geçirmişcesine ŞU DÜNYANIN YEDİ BİN YILLIK ÖMRÜ MÜDDETİNCE SEVAP YAZAR.
Elkesfu An mucavezeti Hazihilumme el Elf ve Elluma fi Ecvibeti el'-Esile, Suyuti, sf. 10 Diyor ki
Bir rüya gördüm, onu Resulullah'a (S.A.V.) anlattım. Kendindeki sözü zikretti: Ya Resulullah birden ben seninle içinde yedi derece olan bir minberin (kürsünün) üzerindeyim, sen onun en yüksek bir derecesindesin, (S.A.V.) dedi ki: İçinde yedi derece olan minbere gelince, ben onun en yüksek bir derecesindeyim, DÜNYA İSE YEDİ BİN SENE ...
Ali B. Hüsameddin el-Muttaki, Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, 89 Diyor ki
Dakkak b. Zeyd-ü Cüheni 'den rivayet ettiler.
Ben gördüğüm bir rüyayı Resulullah (s.a.v.) 'e anlattım. Bu rüyada Peygamber (s.a.v.) yedi basamaklı bir minberin en üst basamağında idi: O buyurdu ki, YEDİ BASAMAKLI GÖRDÜĞÜN MİNBER ŞU DÜNYANIN ÖMRÜ OLAN YEDİ BİN SENEDİR.
Muhammed kendinden önce 5600 yıl olduğunu belirtiyor:
Ali B. Hüsameddin el-Muttaki, Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir zaman, sf. 89 Diyor ki
Ahmed İbni Hanbel İlel'inde nakletti. İsmail b. Abdülkerim, Abdüssamed'den O da Vehb'den rivayet etti:
DÜNYADAN BEŞ BİN ALTI YÜZ YIL GEÇMİŞTİR.
Muhammed ayrıca kendinden sonra da 1500 yıl olduğunu belirtiyor:
Suyuti, el-Keşfu an Mücavezeti Hazihil Ümmeti el-Elfu, el-havi lil Fetavi, Suyuti. 2/248, tefsiri Ruhul Beyan. Bursevi. (Arapça) 4/262, Ahmed bin Hanbel, Kitâbu'l-İlel, sh. 89. Diyor ki
"BENİM ÜMMETİMİN ÖMRÜ 1500 SENEYİ PEK GEÇMEYECEK."
Evet bunlara göre dünyanın ömrü yaklaşık olarak, Muhammedden önce 5600, Muhammedden sonra da 1500 olmak üzere toplam 7000 sene. (gerçi toplam 7000'i geçiyor ama olsun)

Günümüzde ise bilimsel olarak dünyanın yaşı 4.5 milyar civarı olarak hesaplanıyor !
Yani Muhammedin iddiasının bir-iki değil tam BEŞ YÜZ BİN KATI !
Alt 09-06-2011, 21:56
crazy_pretty_murat crazy_pretty_murat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Peygamberimiz (asv) “Ben insanlığın ikindi vaktinde geldim.” buyuruyor. Diğer bir hadisinde ise “Benim ümmetimin ömrü 1500 seneyi pek geçmeyecek.” buyurmuş. Günün dörtte ya da beşte biri olan ikindiden akşama kadar ki vakti 1500 yıl kabul ettiğimizde, insanlığın ömrünün 6000 - 7500 yıl arasında olduğu ortaya çıkar.

Diğer bir meşhur hadis rivayetinde ise bu açıkça ortaya konmuştur: “Adem'den kıyamete kadar insanlığın ömrü yedi bin senedir.” Görüldüğü gibi bu üç hadis birbirini teyit etmekte ve tamamlamaktadır. Muhbir-i Sadık olan Peygamberimizin (s.a.v.) ahir zamanla ilgili verdiği haberler bir bir çıkmaktadır.

(bkz. Kenzu’l-Ummal, h.no: 16459; Tezkiretu’l-Mevduat, I/223.; Sahavî, el-Makasıdu’l-hasene (Deylemi’den naklen), I/693, h.no: 1243; Munavî Feyzu’l-Kadir, III/547; h.no: 4278 (Deylemi’den naklen)

Bunlar daha yüzeysel.Ayrıntılı bilgileri duruma göre alıntı yaparız.Görüldüğü gibi,dünyanın değilde,insanlığın ömrünün 7000 sene olduğu söyleniyor.İslamı lekelemeniz için,bunları islami kaynaklardan araştırıp,fos çıkartmanız gerekiyor.Ama duruma bakılırsa,islami kaynaklardan değil,kafir kaynaklarından bakıldığı görülüyor.
Alt 09-06-2011, 22:17
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

The researchers said the fossil found last year at Atapuerca in northern Spain, along with stone tools and animal bones, is up to 1.3 million years old. KAYNAK

The landmark discovery was made public in the scientific journal Nature on June 12. The find was made in 1997 in an arid valley close to the Middle Awash River near the village of Herto, 225 kilometres northeast of Addis Ababa. The three skulls—two adults and one child—were so fragmented that it took five years to piece them together and were dated at 160,000 years old using the Argon-Argon method. The dating was quite precise as the fossils were found between two layers of volcanic ash. KAYNAK

Anatomically modern humans originated in Africa about 200,000 years ago, reaching full behavioral modernity around 50,000 years ago. (Kaynak :^ "Human Evolution by The Smithsonian Institution's Human Origins Program". Human Origins Initiative. Smithsonian Institution. Retrieved 2010-08-30. )

Muhammed yine tutturamamış. Modern insanın tarihi yaklaşık olarak 200.000 (Yazıyla İki Yüz Bin) yıl öncesine dayanmaktadır.

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 09-06-2011, 23:33
Greatestlieevertold Greatestlieevertold isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

istatistik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
The researchers said the fossil found last year at Atapuerca in northern Spain, along with stone tools and animal bones, is up to 1.3 million years old. KAYNAK

The landmark discovery was made public in the scientific journal Nature on June 12. The find was made in 1997 in an arid valley close to the Middle Awash River near the village of Herto, 225 kilometres northeast of Addis Ababa. The three skulls—two adults and one child—were so fragmented that it took five years to piece them together and were dated at 160,000 years old using the Argon-Argon method. The dating was quite precise as the fossils were found between two layers of volcanic ash. KAYNAK

Anatomically modern humans originated in Africa about 200,000 years ago, reaching full behavioral modernity around 50,000 years ago. (Kaynak :^ "Human Evolution by The Smithsonian Institution's Human Origins Program". Human Origins Initiative. Smithsonian Institution. Retrieved 2010-08-30. )

Muhammed yine tutturamamış. Modern insanın tarihi yaklaşık olarak 200.000 (Yazıyla İki Yüz Bin) yıl öncesine dayanmaktadır.
nalan söylüyorsun!!

farklı bir konu olarak hy videosunda neandertaller için çok akıllı, kafaları kocaman (gene yalan) çok zeki,akıllı,sanatçı adamlar diyordu.

neyse izleyin gerçekler neymiş öğrenin

yüzü hiç kızarmıyorda, bir gıdım göremedim.
Alt 10-06-2011, 00:17
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Greatestlieevertold´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
nalan söylüyorsun!!

farklı bir konu olarak hy videosunda neandertaller için çok akıllı, kafaları kocaman (gene yalan) çok zeki,akıllı,sanatçı adamlar diyordu.

neyse izleyin gerçekler neymiş öğrenin

yüzü hiç kızarmıyorda, bir gıdım göremedim.

Bu arada fosillerin farklı kavimler olduğunu da araya sıkıştırmış ki eyvah ayvah. Bilimi ne hale getirmişler

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 10-06-2011, 04:17
Özgürcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Özgürcan Özgürcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

http://tr.wikipedia.org/wiki/Neandertal_adam%C4%B1
Wikipedia Diyor ki
Neandertal adamı ya da kısaca Neandertal, günümüzden yaklaşık 200 bin ila 28 bin yıl önce yaşamış insan türü.
Alt 10-06-2011, 05:00
Araform - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Araform Araform isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Adam beyin cerrahi cikti...

Düşünüyorum, o halde varım...
Alt 10-06-2011, 06:13
xsteelx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xsteelx xsteelx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

İnsanlığın 7000 yaşında olduğunu söyleyen sadece Kuran değil aynı zamanda Tevrat ve İncil'de 6000 iddiasındadır.

Tevrat ve İncil 6000 senelik bir süre biçiyor. Hatta Tanrının 6 günlük yaratması ve 7.gün dinlemesiyle beraber (güya tanrının 1 günü dünyaya göre 1 yılmış. Bunuda kafadan sallıyorlar tabi. Somut hiç bir belirti yok böyle olduğuna dair) toplamda 7000 sene oluyor. Ademden günümüze kadar gelen süreye de 6000 sene eklerseniz dinlere göre kainat 13000 yaşındadır.

Din kitaplarının kaç tanesi yıldızların yaşına dair bir bilgi içeriyor? Hiç birisi.

Tek söylenen tanrı yeri ve "göğü" yarattı.

"Gök" sözcüğünden uçsuz bucaksız kainatı nasıl çıkartıyorlar yada milyarlarca gökada, samanyolu ve sayısız gezegeni nasıl buna dahil ediyorlar anlayabilmek mümkün değil. Koca kainatı "göğü" kelimesiyle açıklıyorlar.

İnsanlığın yaşı 6000 (tevrat ve incile göre) kurana görede 7000.

Hadi 3000'de bende armağan olsun onlara 10000.

Turan dursun sitesi ve üyelerinden de 7500 armağan olsun 17500.

Sitenin modlarından da 2500 armağan olsun ne etti? 20000.

Tüm ateistlerden de 10000 armağan olsun inançlılara ne etti? 30000.

Sizin adınıza (müslüman, hristiyan ve yahudiler) üzgünüm ama yine kurtarmıyor....

Londra müzesine bakınız. Web adresinde olması lazım. Yüzbinlerce yıl öncesine ait fosiller çıkıyor ortaya.

Şu armağanları bir yana koyupta kitaplarınızda yazan 7000 süreyi ele aldığımızda bunun geçersiz olduğunu basitçe uygarlık tarihine bakarak görebilirsiniz. İmparatorlukların, feodal toplumların, köleci toplumların tarihi sizin 7000 iddiasını geçiyor. Hititlere, sümerlere ve antik mısıra baktığınızda nerede var 7000?

Okullarda size taş devri, cilalı taş devri, yontma taş devri, maden devri gibi eski ilkel çağ, avcılık, ateşin bulunması vb anlatılmadı mı? (Ki her devrin 1000 sene olduğunu biliyorsunuz) Bugün dünya nüfusu 7 ile 8 milyar arasında. İki insanın (adem havva) bu rakama 7000 senede ulaşabilmesi size mantıklı geliyor mu? Dört kıtaya nasıl yayıldı bu kadar insan, nasıl çoğaldı? Üstelik bu kadar savaş, açlık ve hastalıklara rağmen.

Yani tüm bunları reddedip körü körüne inanmak hanginizin işine yarıyor?

İnsan, dileğini gerçek gibi algılamamalı. Eskiden insanlar dünyanın düz olduğuna kuvvetle inanırdı, aksini söyleyenlere karşı inatla savunurlardı. Ama bu dünyayı düz yapmıyordu.

Harun yahya falan hiç bir şey öğretemez size. Hem kendi bilgi sahibi değil hemde karşı çıktığı şeylerin ne olduğunu bilmiyor.

Bu konular insanlığın yeni konusu değil. Zamanında antik çağa, dinazorlara, ilkel toplumlara dahil bilgiler okullarda bile anlatılırdı. Üstelik eğitim sistemi ezbere dayanan bu denli çürük bir sistem olmasına rağmen bu konuları nesnel açıdan ele alırken, ciddi anlamda bilim ve felsefe alanında uğraş veren kişi yada kuruluşların dile getirdiği bir sürü hazine yatmaktadır "araştırma" alanında. Bunlar dururken harun yahya gibi sonradan görme ve saçmalayan bir adama itibar etmeniz gerçekten çok acayip.
Alt 10-06-2011, 08:34
calvuss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
calvuss calvuss isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Adamın konuşma ve anlatım tarzı bile bu konuda hiç bir akademik bilgisi olmadığını gösteriyor.Yanındakilerde büyük ihtimalle onun motorlar grubundan olan çıtırlar, mal gibi dinliyorlar.

Önerilen Siteler